Doğal Şampuan Kullanımı

Hızlıca Yapabileceğiniz Pratik ve Kolay Saç Modelleri

Hem profesyonel hayatta hem de özel yaşamda şık ve güzel görünmek için bir dizi hazırlık yapılır. Temizlik, bakım, giyim ve saç bu hazırlığın temel unsurlarındandır. Çoğunlukla kadınların kullandığı orta ve uzun boya sahip saç modelleri hazırlık süresini artıran unsurlardan biridir. Hazırlanma süresini azaltabilmek adına saçı sabit tutan modelleri tercih eden kişiler vardır. Fakat saçı sürekli sıkı ve kapalı bir şekilde toplamak, saçın yıpranmasına ve uçların kırılmasına sebep olabilir. Günlük hayatta tercih edebileceğiniz pratik ve kolay saç modelleri bulunur. Kuaföre gerek duymadan yapabileceğiniz kolay saç modellerini tercih ederken Yeşilmarka’nın saç bakım ürünlerini kullanabilirsiniz. Böylece, saçınız hem sağlıklı hem de şık bir görünüme kavuşmuş olur.

Atkuyruğu Modelleri ile Her Ana Hazır Olun

Atkuyruğu nesilden nesile değişmeyen nadir saç modellerinden biridir. En aşağıdan en tepeye kadar birçok yükseklikte ve birçok türde tercih edilen model, kolay saç modelleri arasında popülerliğini korur. Üstelik çoğu modeli yapabilmek için yalnızca lastik tokaya ihtiyaç duyulur. Tüm saçlarınızı ensenizde toplayarak oluşturabileceğiniz atkuyruğu yüz hatlarını ortaya çıkarır. Özellikle, orta boya sahip saçlarda tercih edilebilir. Böylece, saçınız olduğundan uzun görünebilir.

Saçınızı en tepeden atkuyruğu yapmak için başınızı öne doğru eğmelisiniz. Aşağı doğru duran saçlarınızı toplayarak istediğiniz yüksekliği belirledikten sonra başınızı kaldırabilir ve saçınızı bağlayabilirsiniz. Saçın gün içerisindeki tempoda dağılmaması için tel toka ile ensenizdeki kısımları tutturabilirsiniz.

Açık saç modellerinden vazgeçemiyorsanız saçınızın yalnızca ön kısmını kapsayan bir atkuyruğu tercih edebilirsiniz. Böylelikle, hareketinizi kısıtlamayan şık bir saç modeli oluşturmuş olursunuz.

Pratik ve kolay saç modelleri içinde olması haricinde farklı da olsun istiyorsanız şıklığı ile göz kamaştıran ve boğumlu atkuyruğunu deneyebilirsiniz. İlk olarak saçınızı sıkı bir atkuyruğu yapmalısınız. Atkuyruğunun alt kısmını bol bırakmalısınız. Saçınızın bir parçasını alıp tokanın etrafında sarmalısınız. Belli aralıklar bırakarak saçınızla atkuyruğunun parçalarını sarmayı sürdürmelisiniz. Sonrasında atkuyruğunu dört parça halinde saçınızla sararak bollaştırmalısınız. Bu işlemi saçın ucuna kadar devam ettirmelisiniz. Pratik bir şekilde oluşturabileceğiniz bu modeli özel günlerde de tercih edebilirsiniz.

Pratik ve kolay saç modelleri arasında olan boğumlu atkuyruğu modelini basitleştirerek daha hızlı bir şekilde de yapabilirsiniz. Saçınızın uzunluğuna göre tercih edeceğiniz toka adedi ile belli aralıklarla saçlarınızı bağlayabilir, toka yardımıyla boğumlar oluşturabilirsiniz. Atkuyruğu modellerini tokanın üzerinden bağladığınız bir fular ya da şal ile daha şık bir hale getirebilirsiniz.

Klasik Severlerin Hoşuna Gidecek Öneriler: Örgü Modelleri

Kolay saç modellerinden en popüler olanı örgüdür. Bu yüzden örgü modelleri hem özel günlerde hem de günlük yaşamda sıklıkla tercih edilir. Pratik ve kolay saç modelleri arasında olan örgü modeli, basit bir mantığa dayalı olarak yapılmasına rağmen birçok çeşit barındırır. Kısa sürede yapılması ve az beceri istemesi sebebiyle en bilindik çeşidi nostaljik örgü modelidir. Bu modeli yapabilmek için saçınızı üç parçaya bölmelisiniz. Ardından sıra ile soldaki parçayı en sağa doğru, sağdaki parçayı en sola doğru örerek modeli oluşturabilirsiniz. Gün içerisinde dağılmadan kalmasını istiyorsanız örgünüzü sıkı bir şekilde örebilir, tel toka ile tutturabilir ya da saç spreyi gibi ürünler tercih edebilirsiniz.

Pratik ve kolay saç modelleri arasında bir başka popüler örgü çeşidi balıksırtıdır. Örme işlemini saçınızın ön kısmından başlayarak tüm saçınızı kapsayacak şekilde tamamlamalısınız. Gün boyu rahatça kullanabileceğiniz bu model, saçınızın nefes almasına da olanak sağlar. Saçlarınızın bir kısmını açık halde tercih etmek isterseniz ön kısımdan dört küçük tutam ayırarak örgü yapabilirsiniz. Böylece, hem örgü ile saçların gözün önünü kapatan kısımlarını toplamış olursunuz hem de saçlarınız hızla güne hazır hale gelmiş olur.

Saçlarınızı iki yana ayırarak örebilir, günlük yaşamda rahatlıkla tercih edebileceğiniz şirin bir saç modelini hızlıca yapabilirsiniz. Özellikle eğitim hayatında, pratik ve kolay saç modelleri arasında olduğundan tercih edilen bu örgü modeli, neredeyse her uzunluktaki saça kolayca uygulanabilir. Süslemek için örgülerinizin ucuna kurdeleli tokalar takabilirsiniz.

Hızlıca Yapabileceğiniz Pratik ve Kolay Saç Modelleri

Kepeğe Karşı Şampuan ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

Pratik ve Kolay Saç Modelleri: Şık Topuzlar

Günlük hayatta tercih edebileceğiniz kolay saç modellerinden biri de topuzdur. Topuz çeşitleri arasında en hızlı balerin topuz modelini yapabilirsiniz. Balerin topuz modelini yapmak için ilk olarak saçınızı istediğiniz boyda bir atkuyruğu yapmalısınız. Saçlarınızı parmağınızla hızla döndürmelisiniz. Ardından bir sarmal oluşturarak tokanın etrafına sarmalı ve ikinci bir toka yardımıyla topuzunuzu tamamlamalısınız. Saçınızın uzunluğu fark etmeksizin mandal toka ile kolay ve dağınık bir topuz elde edebilirsiniz. Saçınızı istediğiniz sıkılıkta toparladıktan sonra enseden başın önüne doğru ittirerek yerleştirdiğiniz mandal toka yardımıyla tek hamlede saçınızı toplayabilirsiniz.

Kolay saç modelleri ile saçlarınızı hızlıca toplamak istiyor fakat yine de ön kısımdaki tutamların yüzünüzü çevrelemesini istiyorsanız salaş topuz modelini yapabilirsiniz. Her iki yandan da dilediğiniz kadar saçı serbest bıraktıktan sonra ense hizanızda saçınızı çevirerek topuz haline getirmelisiniz. Devamında bıraktığınız tutamları dilerseniz maşa ya da şekillendiriciler yardımıyla bukle haline getirebilirsiniz.

Atkuyruğu, örgü ve topuzu birleştirerek kendinize has kolay saç modelleri oluşturabilirsiniz. Örneğin; saçınızı tepeden bağlayarak atkuyruğu yapabilir, ardından kuyruğu örgüye çevirebilirsiniz. Son hamle olarak örgünüzü sarmal şekilde çevirerek topuz haline getirebilir, uzun saatler sorunsuz kullanabileceğiniz bir saça kavuşabilirsiniz.

Topuzunuzu sabitlemek için tel tokalardan yardım alabilir, jöle, köpük ya da sabitleyici saç spreyi tercih edebilirsiniz. Saçlarınızı şekillendirmek adına kullanılan ürün ve cihazlar saçlarınızı yıpratabilir. Uzun vadede saç uçlarının kırılmasına, saç dökülmesine ve saç yenilenmesinin azalmasına sebep olabilir. Saç sağlığınızı korumak için ürün ya da cihaza ihtiyaç duymadan yapabileceğiniz kolay saç modellerini tercih etmeli ve saç bakım rutini oluşturmalısınız.

Yıpranan Saçları Besleyen Bakım Rutini Nasıl Oluşturulur?

İnsan bünyesi düzenli temizlik ve bakıma ihtiyaç duyar. Özellikle, uzun saç modellerini sıklıkla kullanan kadınlarda bu bakım ihtiyacı daha da fazladır. Tıpkı cilt gibi saçlar da birçok iç ve dış etmene maruz kalır. Genetik yapıdan kaynaklı dökülmeler, stres, uykusuzluk, beslenme düzeni ve susuzluk saçları yıpratabilir. Toz, kir ve hava değişimleri saçların güçsüzleşmesine sebep olabilir. Ayrıca, saçı şekillendirmede kullanılan aşırı sıcaklık, saç uçlarının kırılmasına sebep olur ve sağlıklı uzamasını da engeller. Bu sebeple saç bakım rutini oluşturulmalıdır.

Saç bakım rutininizi doğal ürünlerle oluşturmak saçınızın yıpranmasını önler ve yeni saç oluşumunu hızlandırır. Saçı yıpratan çeşitli etmenler için özenle saç bakım ürünleri tasarlayan Yeşilmarka, doğal şampuan, doğal saç bakım kremi ve doğal saç serumu ile saçlarınızı beslemenize yardımcı olur. Siz de Yeşilmarka’nın organik içerikli ve farklı ihtiyaçlara uygun saç bakım ürünleri ile saçlarınızı güçlendirebilirsiniz.

 

Hızlıca Yapabileceğiniz Pratik ve Kolay Saç Modelleri

Kuru ve İnce Telli Saçlar İçin Şampuan ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

Yeşilmarka’nın doğal şampuanı ile saç derinizin ihtiyacına ve mevsimlere bağlı olarak temizlik işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bakımı için düzenli aralıklarla saç bakım kremini tercih edebilirsiniz. Yeşilmarka’nın müşterilerine sunduğu dermaroller ile saç derisini uyarabilirsiniz. Bu işlem saç derinizin yenilenmesine destek olurken, vücuttaki kolajen üretimini de tetikler. Böylece, saç derisindeki problemler de azalma gösterir. Saç bakımınızı tamamlamak ve saç derinizi beslemek için dermarollerın saç bakım serumu ile birlikte tercih edilmesi tavsiye edilir.

Sağlıklı saçlarınızla pratik ve kolay saç modelleri deneyimleyerek hazırlanmaya ayırdığınız vakitten tasarruf edebilirsiniz.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/menopoz-belirtileri-ve-dikkat-edilecekler/ linkinden ulaşabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir