genel

Maske Takmanın Sebep Olduğu Cilt Sorunları ve Çözümleri

Maske kullanımına bağlı olarak bazı deri ve cilt hastalıkları da gündeme gelmektedir. Maske takmanın sebep olduğu cilt sorunları ve çözümleri bulunmaktadır. Her ne kadar problem yaratan bir durum olsa dahi doğru işlemler uygulanarak bu problemlerin önüne geçilebilmektedir. Maske takmanın sebep olduğu cilt sorunları ve çözümleri için yapılması gereken tüm adımları bu yazımızda bulabilirsiniz. Maske kullanımına ilişkin oluşan cilt problemlerinin başında akne ve sivilce oluşumudur. Oluşan cilt problemleri şunlardır;

Akne ve Sivilce:

Gözeneklerde yağ ve kir tıkanıklığının yanı sıra sıcak ve nemli havaların da neden olduğu cilt problemidir.

Rozase (Gül Hastalığı):

Burun, çene ve yanaklarda kırmızı noktalarda artış ve sivilce oluşumu hava sirkülasyonunun olmaması nedeniyle maskenin neden olduğu cilt problemleri arasındadır. Maske takılması ile var olan gül hastalığının artmasına da neden olmaktadır.

Seboreik Dermatit:

Çoğunlukla burun bölgesinde kızarıklık ve pul pul bir görüntüye neden olan genellikle yağlı ciltlerde olan bu deri hastalığı uzun süre aralıksız maske kullanımı ile birlikte görünmektedir.

Kontakt Dermatit:

Alerjik bir ciltli yapıya sahip olduğunuzda karşılaşılan bir cilt problemidir. Kırmızı ve tahriş olmuş bir görüntüye sahiptir.

Maske takmanın sebep olduğu cilt sorunları ve çözümleri için dikkat edilmesi gerekenler arasında ilk olarak maskenin neden olduğu cilt probleminin tespit edilmesi oldukça önemlidir. Cilt problemleri yaşamamak ve minimuma indirmek amacıyla doğal kozmetik ürünlerin kullanımına ve düzenli cilt bakımı yapılmasına dikkat edilmelidir.

Maske Takmanın Sebep Olduğu Cilt Sorunları ve Çözümleri

Yeşilmarka Normal ve Kuru Ciltler İçin Doğal Günlük Bakım Kremi ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Cilt tipine göre karma, yağlı ve kuru ciltler için üretilmiş olan ve kimyasal içeriğe sahip olmayan doğal nemlendirici krem kullanılmalıdır. Tahriş olmuş bölgelerde bu amaca yönelik üretilen yoğun bakım kremi kullanımı da tavsiye edilmektedir. Yeşilmarka doğal içerikli cilt ve vücut bakım ürünlerini internet sitesi üzerinden inceleyerek siparişinizi  oluşturabilirsiniz. Maske kullanımı nedeniyle hassaslaşan cilt için doğal içerikli ürün kullanımı oldukça önemlidir. Bu dönemde cildin tahriş olmamasına özen gösterilmelidir.

Maskenin Cilde Etkileri

Maske takmanın sebep olduğu cilt sorunları ve çözümleri arasında özellikle akne oluşumu bulunmaktadır. Günümüzde en çok kullanılan terimlerden biri de “maskne”dir. Bu terim tam anlamıyla maske nedeniyle oluşan akneyi tanımlamaktadır. Cildin yeteri kadar hava alamaması nedeniyle oluşan bu cilt problemi özellikle pandemi ile birlikte gündeme gelmiştir. Pandemi haricinde sıklıkla maske kullanan meslek grubunda yer alanlar kişilerin de ortak şikayetlerindendir. Sürekli olarak maske takmaktan kaynaklı maskenin temas ettiği alanlarda tahriş olması da mümkündür. Bu bölgeler maske çıkarıldıktan sonra doğru nemlendirici ile nemlendirilmelidir.

Maske takmanın sebep olduğu cilt sorunları ve çözümleri arasında cilt bakımı rutinin uygulanmaması düzenli cilt bakımı bulunmaktadır. Maskenin çıkarılması sonrasında günlük bakımların yapılmaması nedeniyle gün boyunca havasız kalan cilt bölgesinde cilt problemleri görünür. Ciltteki yağ tabakasının dengeli hale getirilmemesi ve cildin kir ve ölü hücrelerden arındırılmaması yağlı dermatit olarak da bilinen Seboreik Dermatit’e neden olabilir. Bu deri hastalığından korunmak için çok sıcak havalarda gerekli olmadığı durumlarda dışarı çıkmamak ve güvenli ortamlarda maske takmadan cildin dengesini korumak önemlidir.

Farklı özelliklere sahip maske türlerinin sertliği de farklı olmaktadır. Sert ve keskin köşelere sahip olan maskeler burun bölgesinde ve yanak bölgesinde kesikler oluşturabilir ve tahrişi de artırabilir. Maske takmanın sebep olduğu cilt sorunları ve çözümleri özellikle maskelerin temas ettiği bölgeler özelindedir.

Maskenin Neden Olduğu Cilt Problemlerini Önleme Yöntemleri

Maske takmanın sebep olduğu cilt sorunları ve çözümleri için dikkat edilmesi gereken aşamalar aşağıda detaylı olarak belirtilmiştir.

  • İlk olarak cilt problemi tanımlanmalıdır. Bilinen ve belirli bir durum ise önlemler alınır. Tespit edilemeyen ve kronik bir problem ise bir cilt uzmanından destek alınmalıdır.
  • Maskenin gün içinde kullanımına dikkat edilmelidir. Belirli bir süre takılmalı, ardından cilt maske çıkarılarak ara ara havalandırılmalıdır.
  • Düzenli olarak cilt temizliği yapılmalıdır. Cilt temizliği günlük olarak yapılmalı ve haftada iki veya üç defa da peeling yapılmalıdır. Cildin ölü derilerden ve kirden arındırılması için derinlemesine cilt temizliği oldukça önemlidir. Havasız kalan cilt yağ ve kir tabakasını kullanarak sivilce ve akne oluşumunu tetikler.
  • Maske takmanın sebep olduğu cilt sorunları ve çözümleri için yapılması gereken adımlardan biri de maskenin düzenli olarak değiştirilmesidir. Sürekli aynı maske kullanılması hem hijyen açısından hem de terleme nedeniyle sağlıklı değildir. Terleyen bölgenin temizlenmesi için uygun bir cilt temizleyici kullanılmalıdır. Gün içerisinde cilt temizleme yapamayacağınız durumda iseniz, bir peçete yardımıyla terleyen bölge hızlı bir şekilde temizlenmeli ve temiz bir maske kullanılmalıdır. Terli bölgede gözeneklerin tıkanmaması için uygun zamanda ise detaylı bir cilt temizleme işlemi yapılmalıdır. Gözeneklerin tıkanması ve iyi temizlenmemesi durumunda yüzde sivilce ve akneye ek olarak kistik yapılar da oluşabilir.

Maske Kullanırken Cilt Problemi Oluşmaması İçin Neler Yapılmalıdır?

Yüz temizliğine oldukça dikkat edilmelidir. Maske takmanın sebep olduğu cilt sorunları ve çözümleri başında yüz temizliği gelmektedir. Düzenli yapılmayan cilt temizliği kırmızı nokta, akne ve sivilce problemlerini artırmakta ve maske takılması sonrası acı verici olabilmektedir. Maske kullanımı esnasında makyaj yapılmasına ara verilmesi de gereklidir. Makyaj malzemeleri arasında özellikle kapatıcı olarak kullanılan malzemeler gözeneklerin tıkanmasına neden olur ve kistik yapıya neden olabilir.

Kurumaya meyilli cilt yapısına sahip olan kişilerin maske kullanımı öncesinde cildine uygun nemlendirici ürün ile nemlendirme yapması gereklidir. Nemlendiricinin tamamen emilimi sonrasında tek kullanımlık maske kullanımı tavsiye edilmektedir. 4 saat aralıklarla maskenin değiştirilmesi gereklidir. Ciltte hasar ve probleme neden olmayacak maske kullanımına da dikkat edilmelidir.

Cilt tipi karma ise yağlı olma özelliğine yakındır ve bölgesel kuruluklar mevcuttur. Doğal içeriklere sahip Yeşilmarka cilt bakım ürünlerinden olan karma ciltler için nemlendirici ürün tercih edebilirsiniz. Cildin renk değişikliği ve ton eşitsizliği problemlerine de neden olan maske kullanımı özellikle güneşli havalarda problem oluşturmaktadır. Maske dışında kalan bölgenin bronzlaşmaması için güneş kremi kullanımı oldukça önemlidir. Alınan bu önlem ile birlikte ciltte iki farklı ton ve renk geçişi görülmez. Güneş kremi seçiminde de cilt tipine uygun koruma faktörlü ürünler tercih edilmelidir.

Maske Takmanın Sebep Olduğu Cilt Sorunları ve Çözümleri

Yeşilmarka Doğal Güneş Kremi ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Erkeklerde maske takmanın sebep olduğu cilt sorunları ve çözümleri arasında sakal problemleri yer almaktadır. Gün içerisinde hava alamayan kıl kökleri batık oluşumuna neden olmaktadır. Cildin sağlığını korumak ve bakımını yapmak amacıyla düzenli tıraş olunmalı ve cilt bariyerine uygun nemlendirici ürünler kullanılmalıdır. Kimyasal içerikli ürünlerden uzak durulmalı ve özellikle kimyasal peeling işlemi yapılmamalıdır.

Paraben, silikon, alkol ve sülfat içerikli ürünler cilt üzerinden tamamıyla temizlenemez ve zamanla vücutta birikerek farklı problemlere neden olabilir. Doğal içerikli veya doğal ürünlerin kullanımı ile birlikte yüz bölgesinde oluşabilecek cilt problemlerinin önüne geçilebilir. Özellikle alerjik cilt yapısına sahip olan kişilerin derisi oldukça hassastır. Doğru nemlendirici ve güneş kremi seçimlerinin yapılması oldukça önemlidir. Doğal ürünlerin rahatlıkla kullanılabileceği gibi her zaman hazırlamak için zaman olmayabilir. Bu nedenle tamamen doğal içeriğe sahip güvenilir markalardan doğal kozmetik ürünleri tercih edilebilir.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/erkekler-icin-bakim-onerileri/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir