Kişisel Bakım

Argan Yağı Nedir? Kozmetikte Argan Yağı Kullanımı

Kozmetikte argan yağı kullanımı son dönemin popüler konularından biridir. Özellikle kadınların dikkatini çeken argan yağı hem mutfakta hem de kozmetik ürünlerinde oldukça sık kullanılmaya başladı. Argan yağı, besin, kozmetik, sanayi ve tıbbi birçok ürünün üretilmesinde önemli bir yere sahiptir.

Kişisel bakım, herkes için önemli bir konudur. Kişisel bakım denince ilk akla kozmetik ve bakım ürünleri gelir. Kozmetikte argan yağı oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir. Argan yağı saf ve doğal bir maddedir. Bu da tercih edilmesinin en büyük nedenidir. İçeriğinde argan yağı barındıran ürünlerin kullanıcıları, sonuçtan oldukça memnun kalmışlardır. 

Peki argan yağı nedir? Kozmetikte argan yağı nerelerde ve nasıl kullanılır? Bu mucizevi yağın sırlarını hep birlikte öğrenelim.

Argan Yağı Nedir?

Argan yağı, Fas’a özgü argan ağacının çekirdeklerinden üretilen tamamen doğal bir üründür. Argan yağı, A,C,E vitaminleri, temel yağ asitleri ve antioksidanlar bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Bu maddelerin nem sağlayıcı özelliği olduğu için özellikle cilt ve saç bakımı için büyük öneme sahiptir. Bu nedenle, argan yağı daha çok kozmetik ürünlerde kullanılır.

Kozmetikte argan yağı, kadınların sıkça tercih ettiği doğal maddelerin başında gelir. Saçı ağırlaştırmadan parlaklık veren argan yağı, cilt için kullanıldığında da cilde parlaklık ve yumuşaklık verir. Kozmetikte argan yağının asıl popüler olmasını sağlayan özelliği yaşlanmayı önleyici özelliğine sahip olmasıdır.

Doğal bir yağ olarak çok yönlü bir kullanıma sahip olan argan yağı, cilt bakımından, kalp sağlığına kadar bir çok alanda büyük fayda sağlar.

Kozmetikte Argan Yağının Faydaları Nelerdir?

Kozmetikte argan yağı sağladığı faydaları sayesinde “sıvı altın” ismiyle bilinir. Doğal ve zengin içeriği sayesinde, kozmetik ürünlerinin vazgeçilmez içeriklerinin başında gelir. Kırışıkları önlemek, cildi besleme ve nemini korumak gibi en önemli bakım ihtiyaçlarını karşılayan argan yağının kullanımı gün geçtikçe artmaktadır.

Kozmetikte argan yağı, şampuan, krem, losyon, yüz maskeleri ve yumuşatıcılar gibi bir çok bakım ürünün içeriğinde karşımıza çıkmaktadır. Argan yağının saf ve doğal bir üründür. Bu sayede problemsiz ve güvenle kullanılabilir. Bu yağ, kozmetik ve bakım ürünleri için çok önemli bir maddedir.

Argan yağı ile ilgili en çok merak edilen konu faylarının ne olduğudur. Dünyanın her yerinde kullanılan argan yağının vücut için birçok faydası vardır. Kozmetikte argan yağının faydaları şu şekilde sıralanıyor:

1.     Cilt Bakımı

Kozmetikte argan yağının tercih edilmesinin en büyük sebebi cilt bakımı için çok önemli olan birçok mineral ve vitamine sahip olmasıdır. Argan yağının en çok kullanılma sebebi cildi nemlendirme özelliğidir. Cildin kuruması, erken yaşlanmaya sebep olur. Bu yüzden cildi nemlendirmek çok önemlidir. Argan yağı cildi nemlendir, kırışıklıkları giderir ve vitamin içeriğiyle cildin bakımını sağlar.

Argan yağı, cilt sorunlarının başında gelen sivilce, siyah nokta gibi problemlere karşı oldukça etkilidir. Cilt üzerindeki yağlanmayı önler ve bu yağlanmadan dolayı ortaya çıkan birçok sorunun oluşmasına engel olur. Aynı zamanda cildin hasar görmüş hücrelerini tedavi eder.

Argan yağı, akne, egzama ve sedef hastalığı gibi birçok cilt problemlerin tedavisinde önerilmektedir. Ayrıcı derideki yara ve kesiklere iyi gelir. Cildin yenilenmesine yardımcı olur.

Yeşilmarka doğal cilt bakım ürünleri içerisindeki argan yağı ve birçok bitkisel ürün ile birlikte, cilt bakımını sağlar. Aynı zamanda cildin yumuşamasını ve parlamasını sağlayarak güzel bir görünüm elde edilmesini mümkün kılar.

https://www.yesilmarka.com/el-bakim-kremi/

Yeşilmarka Doğal El ve Vücut Kremi Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

 

2.     Yaşlanmayı Geciktirici Etkisi

Kozmetikte argan yağı, yaşlanmayı geciktirici (anti-aging) etkisi olduğu için birçok bakım ürününün içeriğinde tercih edilir. İçerdiği antioksidanlar ve vitaminler sayesinde ideal bir yaşlanma karşıtı üründür.

Argan yağı, düzenli kullanıldığında cildin nem dengesini korur ve kırışıklıkların oluşmasını geciktirir. Kırışıkların görünümünü zayıflatarak, gizlemeye yardımcı olur. Cildin daha yumuşak olmasını sağlarken, cildin canlılığını ve parlaklığını korur. Ayrıca cildin elastik yapısını tekrardan kazandırır.

Yeşilmarka doğal bakım ürünleri içeriğinde argan yağı da bulundurur. Bu sayede cilt için gerekli olan tüm ihtiyaçları karşılar. Cildin beslenmesini, korunmasını ve temizlenmesini sağlar. Yaşlanma problemlerini ve kırışıklıkların oluşmasını geciktirir.

3.     Saç Bakımı

Kozmetikte argan yağının kullanım alanlarından biri de saç bakımıdır. Saç bakımı herkes için çok önemli bir konudur. Sağlıksız ve cansız saçlar herkesin canını sıkacak bir durumdur. Saçlara daha yumuşak ve daha parlak bir yapı kazandırır. Ayrıca saç uçlarındaki kırıkların onarılmasına yardımcı olur.  

Argan yağı saç diplerine uygulandığında saçların nemlenmesini sağlar. Böylece kuru saçlardan dolayı meydana gelen kepek sorunları ortadan kalkar ve saç hücrelerinin onarılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda saç dökülmesini engellediği bilinir.

Argan yağı, saçların daha kolay şekil almasını sağlar. Bununla birlikte, saçın kabarıklığını alır ve saça doğal, sağlıklı bir parlaklık verir. Saç derisinin beslenmesine yardımcı olur ve canlılığının artmasını sağlar.  

Argan yağı içeriğine sahip Yeşilmarka doğal şampuan ve saç bakım ürünleri, saçlarınızı sağlıklı, canlı ve parlak olmasını sağlar.

4.     El, Ayak Ve Tırnak Bakımı

Argan yağının kullanım alanları ve faydalarından bir tanesi de el, ayak ve tırnak bakımıdır. Tırnak eti problemleri, soyulma ve kavlamaları giderilmesini sağlamak için kullanılır. Argan yağı, kuru ellerin ve sert deri yapısına sahip ayakların da bakımı için ideal bir üründür.

Argan yağı, tırnakları enfeksiyonlardan korur. Tırnakların görünümünü ve rengini artırmaya yardımcı olur. Düzenli olarak kullanımda kırılgan tırnakların güçlenmesini sağlar.

5.     Dudak Bakımı

Kozmetikte argan yağı, birçok alanda olduğu gibi dudaklar için de mükemmel bir bakım sağlar. Dudaklarda çatlakların oluşmasını engeller. Argan yağı, dudakların daha yumuşak ve pürüzsüz hale gelmesini sağlar. Özellikle kış aylarında çatlayan dudaklar için argan yağı çok iyi bir dudak bakımı sağlar. Yeşilmarka doğal dudak bakım ürünleri ile yumuşak ve sağlıklı dudaklara kavuşun..

Argan Yağı Nedir? Kozmetikte Argan Yağı Kullanımı

Yeşilmarka Doğal Dudak Balmı Nane Aromalı Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

6.     Çatlaklara Karşı Etkili

Argan yağı, vücutta meydana gelen çatlakların tedavisinde sıkça tercih edilen bir üründür. Hassas bir cilde sahip kişilerde, özelliklede soğuk havalarda ciltte çatlaklar meydana gelir. Argan yağı bu çatlakların tedavi edilmesinde oldukça etkili bir yöntemdir.

Hamilelikten dolayı deride aşırı esnemeler olur ve çatlaklar oluşur. Argan yağı bu çatlakların önlenmesine yardımcı olur. Sadece hamilelik döneminde değil, ani boy atmaları, yaşlılık gibi birçok faktörden dolayı ortaya çıkan vücut çatlaklarının tedavisi için argan yağı kullanılır.

Argan Yağının Genel Faydaları

Kozmetikte argan yağı, birçok faydaya ve mucizevi etkiye sahiptir. Sadece kozmetikte değil pek çok sektör ve alanda da argan yağı önemli bir yer sahiptir.  Argan yağının genel olarak faydaları şu şekildedir:

  •       Stresten ve dış etkenlerden dolayı yıpranmış ciltlerin yenilenmesini sağlar.
  •       Derinin yaşlanmasını geciktirir ve derinin çatlamasını önler.
  •       Cildi nemlendirir, yumuşatır ve kurumasına engel olur.
  •       Vücuttaki yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur.
  •       Saçların ihtiyacı olan nemi ve bakımı sağlar.
  •       Sivilcelerin, siyah noktaların ve boyun çizgilerinin giderilmesine yardımcı olur.
  •       Argan yağı içeren bir makyaj temizleyicisi, makyajın daha kolay temizlenmesine yardımcı olur.
  •       Kalp ve damar hastalıklarını önlemeye yardımcı olur.
  •       Karaciğer ve kalp dostudur.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/roll-on-deodorant-kullaniminin-avantajlari/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir