Doğal Kozmetik

Kozmetik Ürünü Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli

Latince bir geçmişiniz veya kimya alanında bir dereceniz yoksa, cilt bakım ürünlerindeki içerik listesini okumak, yabancı bir dil okumak gibi olabilir. Bu dilin aslında bir adı vardır o da Uluslararası Kozmetik İçerikler Adlandırmasıdır. Kozmetik ürünü seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenlere değiniyoruz..

Bazen üreticiler günlük tüketici için şeffaflığı sorgulanabilecek şeyler yapabilirler. Daha yaygın adı parantez içinde bilimsel ismin yanına koyarlar: Tokoferol (Vitamin E) gibi. Ancak bu küçük dürtü olmadan, içindekiler listesi genellikle virgülle ayrılmış uzun ve bilinmeyen kelimelerden oluşan bir dizi gibi görünür.

Kozmetik ürünleri üzerinde uzunca araştırmalar yapmak hepimiz için zor olabilir. Bunun yerine popülerlik oylamasını takip etmek daha kolaydır. Güzellik ve bakım ile birleşen markaları kullanmak ve reklamlara kulak vermek ise en kolayıdır. Ancak bu her zaman en iyi yol değildir. Her ne kadar basit olursa olsun, herkese uyan tek bir cilt bakımı çözümü yoktur. Kozmetik dermatoloji alanında uzmanların aktarımına göre “En iyi arkadaşınız için işe yarayan şey sizin için işe yaramayabilir.”

Cildiniz için doğru bileşenlere sahip doğru cilt bakım ürünlerini bulmak için kişiselleştirilmiş bir yaklaşım çok önemlidir. Bu biraz fazladan zaman alır ve evet, içindekiler listesini okumayı gerektirir, ancak buna değer.

Neyse ki, tüm süreci biraz daha az korkutucu hale getirmek için sizler için kozmetik ürünü seçimini derledik. Arka cebinizde bu bilgilerin bir kısmı ile, daha emin bir tüketici olabilir ve gelecekte yeni ürünleri denerken reaktif cilt felaketlerinden kaçınmayı umabilirsiniz.

Cilt Tipinizi Bilin

Kozmetik dermatologlara göre, cilt tipi, hangi cilt bakım ürünlerinin sizin için en iyi sonucu vereceğini belirlemede en önemli faktördür. Bazılarımız kendi cilt tiplerimizi sorgulamıyor ya da üzerine düşünmüyoruz. Bu da farklı cilt tiplerine sahip kişiler için cilt tiplerine uygun olmayan ürünleri kullanmak demektir. Ancak doğru kozmetik ürünü seçimi için cilt tipimizi bilmemiz en önemli noktalardan biridir.

Zaten tahmin etmiş olabilirsiniz ancak sadece hassas bir cilde sahip olanların değil herkesin kozmetik ürünü seçimini farklı içerik maddelerine dikkat ederek yapmaları gerekir.

Makyaj yapmadan önce mutlaka yüzünüzü doğal bir nemlendirici ile nemlendirin..

Kozmetik Ürünü Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli

Yeşilmarka Karma ve Yağlı Ciltler İçin Doğal Günlük Bakım Kremi Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

Ürün Seçiminde Dikkatli Olmalısınız

Sadece cildinizin şu anda ne kadar güzel göründüğüne değil, ürünlerin ne tür bir cilt için üretildiğine de dikkat etmelisiniz. Bu, ürünün sizin için ne kadar iyi olacağına dair size daha güvenilir bir gösterge verecektir. Dolayısıyla kozmetik ürünü seçimini kendiniz adına en yararlı şekilde tamamlayabilirsiniz.

Doğru ürün seçimi bu alanda önemli bir faktör olmaktadır. Doğal içerikli ve değerlerine dikkat ederek tercih edeceğiniz doğal kozmetik ürünleri cilt sağlığınızı korumanız açısından oldukça faydalı olacaktır.

İçindekiler listesini kontrol etmek, ürünün çevrimiçi olarak kaç tane olumlu yorumu veya yıldızı olursa olsun, kozmetik ürünü seçiminin en iyi yoludur.

Her Zaman Bir Cilt Testi Yapın

Kozmetik ürünü seçiminden sonra aldığınız ürünü cildinizin bir bölgesinde deneme testi, ürün eleme sürecinizde akıllıca bir uygulamadır.

Yama testi olarak geçen bu uygulama size istediğinizi verecektir. Belirli kozmetik ürünlerin veya bileşenlerin alerjik reaksiyonlara neden olup olmayacağını öğrenebilirsiniz. Ayrıca cildinizi tahriş edip etmeyeceğini veya gözeneklerinizi tıkayıp tıkamayacağını belirlemeye yardımcı olabilir. Cildiniz size  “Bu ürün cildinizi daha da kötüleştiriyor veya herhangi bir şekilde tahriş ediyorsa, kullanmayı bırakın, sizin için doğru ürün değil” diyor.

Tüm malzemelerinizi taahhüt etmeden önce test etmek ilk başta biraz daha fazla zaman alır, ancak sonunda size çok fazla para kazandırabilir. Daha da önemlisi sağlığınızı koruyabilir.

Uzun İçerik Listesinden Korkmayın

Vücudumuza koyduğumuz yiyecekler söz konusu olduğunda, bize genellikle daha kısa, daha tanıdık bir içerik listesi bulmamız öğretilir. Daha kısaltılmış bir listenin deşifre edilmesi daha kolay olsa da, her zaman kozmetik ürünlerinizden ne elde etmek istediğiniz açısından yeterli olmayacaktır.

Doğal özellikler ararken veya medikal sınıf cilt bakım ürünlerine yatırım yaparken, içerik listesi doğal olarak sizin için daha önemli olacaktır. Kozmetik ürünü seçiminde Yeşilmarka ürünlerin içerikleri açık ve cildinizi koruyacak kadar doğaldır.

Kaçınılması Gereken Malzemeler

Koku / parfüm

Eklenen kokular, yüksek oranda cilt alerjilerine ve tahrişe neden olur ve hassas cildiniz varsa bunlardan kaçınmak özellikle önemlidir. Yeşilmarka ürünlerin İçeriğindeki etken maddelerin hiçbirisi insan sağlığına zararlı değildir, ürünlerde vücuda zarar verecek hiçbir içerik kullanılmaz. Doğal kozmetik ürünlerinde parfüm bulunmamaktadır.

Kozmetik Ürünü Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli

Yeşilmarka Doğal Deodorant – Lavanta Kokulu Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

Sülfatlar

Sülfatlar genellikle vücut yıkamalarında ve şampuanda bulunan temizlik maddeleridir. Saçları ve deriyi doğal yağından çıkarırlar ve karşılığında tahrişe neden olabilirler. Saçlara verdiği yumuşaklık hissi sizin için cazip gelebilir fakat asla yararlı değildir. Yeşilmarka doğal şampuan içerisinde SLS ve SLES sülfatlarını bulundurmaz. Bu nedenle kimyasal şampuanlar gibi ilk kullanımda yumuşak bir his uyandırmayabilir. Doğal sülfatsız şampuan yani kokuları da normal şampuan kadar kalıcı ve eskin olmayabilir. Kozmetik ürünü seçiminizi yaparken size hissettirdiklerinden daha önemlisi vücudunuzun verdiği tepkilerdir.

Parabenler

Parabenler, genellikle bakteri büyümesini önlemek için kimyasal bir koruyucu olarak ürünlere yerleştirilir. Bunu tıpkı kurt oluşmaması için meyvelere ilaç verilmesi gibi düşünebilirsiniz. Yani iyi görünürler ama asla sağlıklı değildirler. Hormonal dengeyi bozarak zamanla zararlı bir etkiye sahip olabilirler. Dermatologlar bunun özellikle küçük çocuklar ve meme kanseri riski taşıyan kişiler için sorunlu olabileceği konusunda uyarıyor. Küçük olarak görülebilen bu kontrol, kozmetik ürünü seçimi için hayati önem taşır. Piyasadaki çoğu şampuan paraben ve sülfat içerdiğinden doğal içerikli  parabensiz şampuan arayışında olanlar için Yeşilmarka parabensiz şampuan çevre dostu bir alternatif olacaktır.

Malzemelerin Sırasına Dikkat Edin

Kozmetik ürünü seçiminde hangi malzemelerden kaçınmak veya kullanmanız gerektiğini öğrendikten sonra, malzemeler listesinin neresinde olduklarına dikkat etmelisiniz. İyi bir genel kural olarak dermatologlar ilk beş bileşene bakmanızı önerir. Çünkü bu genellikle kozmetik ürünün içeriğinin yaklaşık yüzde 80’ini oluşturur.

Malzemeler en yüksekten en düşüğe doğru sıralanacaktır, bu nedenle listelenen ilk beş madde arasında sorunlu veya rahatsız edici bir içerik varsa, o üründen uzak durmanız gerekir. Benzer şekilde, belirli içerikler için bir ürün arıyorsanız, ancak bu içerikler sonunda listelenmişse, o ürün paranızın karşılığını vermez. Genelde kozmetik bir üründe bu kadar küçük bir yüzdeyle, listenin sonundaki bileşenlerin faydalarını deneyimleyemezsiniz.

Kozmetik Ürünü Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Kozmetikler cildimizle direkt ve birebir temasa giren ürünlerdir. Bize bizden daha yakın olan bu ürünlerin içerikleri ciddi problemler ortaya çıkarabilir. Bu problemlerle karşılaşmamak ve cildimizi korumak adına dikkatli olmalıyız. Yeşilmarka ürünler içeriklerinin şeffaflığı ve içeriğinde kullanılan ürünlerle cilt dostudur. Siz istediğinizi cildinizi koruyarak veren Yeşilmarka ürünler, kozmetik ürünü seçiminizi kolaylaştıracaktır.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/el-catlaklarina-7-dogal-cozum/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir