genel

Koltuk Altı Kararması Nedir? Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer?

Koltuk altı kararması, cilt renginin koltuk altı bölgesinde farklı nedenlerden dolayı koyu renkli bir hal almasıdır. Aşırı terleme, esmer cilt rengi, yanlış epilasyon teknikleri, obezite, hamilelik dönemi hormon değişkenliği ve kimyasal içerikli kozmetik ürün kullanımı gibi durumlar koltuk altı kararmasına neden olabilmektedir. Bunların haricinde önemli olan diğer faktör ise genetik faktördür. Esmer tenli kişilerde de kararma eğilimi daha fazladır.

Koltuk altı kararması nedeniyle rahat bir şekilde istenilen kıyafetler giyilememektedir. Bu cilt probleminden kurtulmak veya oluşmasını engellemek için bazı yöntemler uygulanabilir. Bu uygulamalarda doğal tarifler tercih edilebilir. Düzenli kullanım ile birlikte bu probleme çözüm bulabilirsiniz.

Koltuk Altı Beyazlatma Yöntemi

Koltuk altı kararması için öncelikli olarak beyazlatma işlemi yapılmalıdır. Bu işlem doğal yollarla veya farklı kimyasal-fiziksel işlemlerle mümkün olabilir. Beyazlatma işleminin doğal malzemelerle yapılması için kullanılan malzemeler aşağıda detaylı olarak belirtilmiştir.

  • Karbonat, beyazlatma işlemi için en çok kullanılan malzemedir. Maliyetinin düşük olması ve kolay hazırlanıp uygulanabilmesi nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. 1 yemek kaşığı karbonata birkaç damla su ilave edilerek macun kıvamında bir karışım elde edilir. Bu karışım temiz koltuk altına ovularak uygulanır. 15 dakika bekletildikten sonra ılık su ile durulanır. Ardından bir havlu yardımıyla koltuk altı kurulanır. İlk uygulamada bile bir ton açılmayı görebilirsiniz. Düzenli kullanım ile kararmalardan kurtulabilirsiniz.
  • Limon, asitlik dengesi nedeniyle koltuk altında yer alan ölü hücrelerden kurtulmanızı sağlar. Ölü hücrelerden arınmış cildin yeni hücreler sayesinde yeni cilt tabakasının oluşması ile kararmalar azalır. Duş almadan öncesinde uygulayıp 10 dakika beklenir veya duş aldıktan sonra 10 dakika beklenir ve ardından durulanır.
  • Aloe vera, cilt için oldukça faydalıdır. Renk tonu eşitsizliğini gidermek, koltuk altı kararması için beyazlatıcı etki, cildi nemlendirmek gibi birçok faydası bulunmaktadır. Büyük bir aloe vera parçası ikiye bölünür ve içerisindeki el doğrudan koltuk altına uygulanır. Uygulama sonrası jel kurur ve durulanırken cilt ölü derilerden arınmış olur. Aynı zamanda nemlendirici etkisi olduğu için yumuşaklık kazandırır.
  • Muz kabuğu doğrudan koltuk altına uygulanır. Antioksidan, antifungal ve antibakteriyel özelliklerinin yanı sıra yapısında demir, B vitamini, C vitamini, K vitamini ve potasyum içerir. Zengin içeriği sayesinde ciltteki etkileri oldukça fazladır.
  • Pirinç unu hangi bölgeye uygulanırsa uygulansın cilt tonunda birkaç ton beyazlatma etkisi yaratır. 1 tatlı kaşığı pirinç unu, 1 tatlı kaşığı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı elma sirkesi bir karıştırma kabında karıştırılarak macun kıvamında bir karışım elde edilir. Koltuk altlarına uygulanır ve 15 dakika boyunca beklenir. Ardından durulama yapılarak kurulanır. Haftada 3 defa kullanıldığında kısa sürede ciltteki beyazlamayı görebilirsiniz.
  • Elma sirkesi mucizevi ürünlerden biridir. Hem diyet listelerinde hem de cilt bakım ürünlerinde sıklıkla karşılan bu ürün aynı zamanda koltuk altı kararmalarında da çözüm olmaktadır. Elma sirkesini doğrudan uygulamak cildin pH’ını etkileyebileceği için yoğurt veya süt ile karışımları hazırlanarak kararma olan bölgelere uygulanabilir. Ardından durulama gerektirir.

Ciltteki renk eşitsizliği ile ilgili https://www.yesilmarka.com/blog/ciltteki-renk-esitsizligi/ yazımızı okuyarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Doğal ürünlerde olduğu gibi doğal kozmetik ürünleri de kullanarak kararmaların önüne geçebilirsiniz. Yeşilmarka internet sitesi üzerinden doğal kozmetik ürünleri, cilt bakım ürünleri, deodorant seçeneklerini inceleyebilir ve cildinize en uygun ürünü tercih edebilirsiniz.

koltuk altı kararması

Doğal Deodorant Lavanta ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

Koltuk Altı Neden Kararır?

Koltuk altı kararması için birçok alt neden bulunur. Bunların başında genetik faktörler yer alır. Bunun yanı sıra yanlış epilasyon uygulamaları günümüzde kararma nedenleri arasındadır. Ayrıca obezite, aşırı terleme ve değişen hormon dengesi nedenleriyle de koltuk altı kararır. Bu kararma nedeniyle istenilen kıyafet seçimleri rahatlıkla yapılamaz. Kararma koltuk altında olabildiği gibi diz ve dirsek bölgelerinde de olabilir. Bu tarz kararmaları gidermek için evde bile rahatlıkla hazırlayabileceğiniz her evde bulunan malzemeler kullanılabilir.

Koltuk Altı Kararması Nasıl Önlenir?

Koltuk altı kararması önlenebilmesi için ilk önce kararmaya neden olan faktör bilinmelidir. Obezite ise problem bir uzman eşliğinde diyet programları uygulanmalıdır. Hamilelik ve emzirme dönemi ise bu dönemlerin bitmesi ardından ciltte beyazlama meydana gelebilir. Gelmediği takdirde doğal malzemelerin kullanımı ile kararma önlenebilir. Aşırı terleme kaynaklı ve/veya kimyasal içerikli malzeme kullanımı kaynaklı ise bu durumlar önlenmelidir.

Doğal içerikli deodorant veya doğal roll-on gibi ürünler kullanılmalıdır. Zararlı kimyasal ürünler ciltte birikme yaparak sağlık için zararlıdır ve terlemeye neden olabilmektedir. Terlemeyi önlemek amacıyla doğal ve vegan içerikli ürünlerin kullanımı ile koltuk altı kararmalarının da önüne geçebilirsiniz. Doğal içerikli, zararlı kimyasal içermeyen ve vegan deodorant ve roll-on çeşitlerini Yeşilmarka internet sitesi üzerinden inceleyebilirsiniz.

En Hızlı Koltuk Altı Beyazlatma Yöntemi Nedir?

En hızlı koltuk altı beyazlatma yöntemleri içerisinde tercih edilen mucizevi malzeme karbonattır. Karbonat uygulaması düzenli kullanımda kararmaları gidererek oluşmasını da engellemektedir. Koltuk altı kararması için bir diğer en etkili yöntem ise limon kullanımıdır. Cilt yüzeyine düzenli kullanım ile koltuk altı kararmalarının önüne geçilir. Mevcut kararmaya iyi geldiği gibi oluşabilecek kararmaları da önler.

Koltuk Altı Kararması Doğal Yöntemler İşe Yarar Mı?

Birçok cilt probleminde olduğu gibi koltuk altı kararması için de doğal yöntemler çözüm olabilmektedir. Cildin yüzeyinde oluşan bakteriler cilt problemlerine neden olur. Sivilce, akne, isilik, kararmalar, kuruluk gibi problemlerin giderilmesi için her daim kullanılabilen mucizevi doğal ürünler bulunmaktadır.

koltuk altı kararması

Doğal Deodorant Portakal ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

Aloe vera, hindistan cevizi yağı, limon, karbonat, muz kabuğu, pirinç unu, patates, domates, elma sirkesi, salatalık ve süt gibi ürünler cilt bakım ürünleri olarak rahatlıkla kullanılabilmektedir. Bu doğal yöntemler haricinde doğal içeriğe sahip doğal kozmetik ürünleri kullanımı da yaygındır. Doğal içerikli cilt bakım ürünleri ve doğal deodorantları incelemek için Yeşilmarka internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Koltuk Altı Kararması İçin Ne Kullanılır?

Koltuk altı kararması nedenlerinin belirlenmesi ardından kullanılabilecek ürünlere karar verilmelidir. Cildin yapısı ve tipine uygun ürünler tercih edilmelidir. Terleme nedeniyle kararmalar oluşması halinde kalıcı bir çözüm bulunmalıdır. Terlemeyi önlemek için botoks işlemleri günümüzde sıklıkla tercih edilmektedir. Bu işlemler koltuk altına botoks yapılarak gerçekleştirilir.

Alerjik ve hassas bir cilde sahip olan kişilerin bitki bazlı, vegan ürünleri tercih ederek kimyasal içerikli ürünlerden uzak durması gereklidir. Bu tarz kararmaların önlenmesi için uygulanan yöntem bir nevi ölü deriden arındırma işlemidir. Peeling işlemi için kullanılan malzemelerden biri ise toz şekerdir. Şeker ile zeytinyağı karışımı hazırlanarak düzenli olarak duştan önce uygulama yapılması kararmaları cildi ölçüde azaltacaktır.

Koltuk altının nemlendirilmesi için zeytinyağı ve gül suyu karışımı da kullanılabilir. Koltuk altı kararması durumunu önlemek amacıyla, gün boyu ferahlık sağlayan doğal ürünlerden üretilen ürünlerin kullanımı da etkili olmaktadır. Yapılan uygulamaların yetersiz olduğunun düşünüldüğü, ilerleme kaydedilmemesi durumunda ve kararmaların nedeni saptanamadığı durumlarda dermatoloğa başvurulmalıdır. Bu uygulamaların hepsi herkeste aynı şekilde sonuç vermez.

Kararmaların tipi, rengi ve boyutu kişiden kişiye farklılık gösterdiğinden ve kararmaların nedeni farklı olduğundan tek seferlik doğal uygulamalar çözüm olmaz. Bu nedenle bir rutin oluşturulmalı ve kararmalar için düzenli bakım uygulamaları yapılmalıdır. Kararmaların oluşmasını engelleyecek önlemleri almalı ve ihtiyacınızı karşılayacak nemlendirici ürünler kullanılmalıdır.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/sac-ekimi-sonrasi-dikkat-edilmesi-gerekenler/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir