genel

Ciltteki Renk Eşitsizliğini Gidermek İçin 5 Yol

Cildin pürüzsüz ve doğal görünümlü olmasını ve her daim ışıldayan taze bir cilt hayal ederiz. Zamanın getirdiği yorgunluk, günlük rutinler, makyaj uygulaması, beslenme tarzı, çevresel etkenler ve güneş ışınları etkisi gibi birçok etken nedeniyle ciltte birçok problem oluşabilmektedir. Ciltte yağlanma, akne ve sivilce, kuruluk, kırışıklık, renk eşitsizliği bu problemlerden bir tanesidir. Bu problemler içerisinde özellikle ciltteki renk eşitsizliği dikkat çekmektedir.

Ciltteki bu renk farklılığını önlemek için bazı yöntemler vardır. Ciltteki renk eşitsizliği, cilt problemi içerisinde en çok karşılaşılan problemlerdendir. Renk farklılığını önlemek için; renk eşitsizliği yaşanılan bölge doğru bir şekilde tespit edilmeli ve cilt tipine uygun ürünlerin kullanılması gereklidir.  Ciltteki renk eşitsizliği giderilmesi için beş adet yol önerilmektedir.

  1. Günlük su tüketiminin bol miktarda olmasına özen gösterilmesi,
  2. Makyaj ürünlerinin cilt tipine uygun seçilmesi,
  3. Günlük cilt temizleme rutinlerinin ve belirli aralıklarla cilt bakımının doğal içerikli ürünlerle yapılması,
  4. Zararlı güneş ışınlarından korunmak ve ciltteki renk dengesizliğini gidermek için güneş koruyucu ürünlerin kullanımına özen gösterilmesi,
  5. Alkol ve sigara tüketilmemesi.

Ciltte Renk Değişikliği Neden Olur?

Ciltteki renk eşitsizliği, dönem dönem oluşabilmekte olup bu sorunun nedenleri birden fazla olabilir. Bu nedenlerin başında özellikle stres gelmektedir. Değişen ruhsal durum cilt hastalıklarının başlamasına veya ilerlemesine neden olabilmektedir. Güneş ışınları, UV, çevresel koşullar, makyaj temizliği, yaşlılık, beyaz ten, beslenme şekli ve düzeni ciltteki renk eşitsizliğinin temel nedenleri arasındadır. Yüzdeki renk eşitsizliği özellikle makyaj sonrası cilt temizliğinin iyi yapılamamasından kaynaklanmaktadır. Cilt iyileşme sürecine girmek istese bile maruz kaldığı dış etkenler nedeniyle iyileşme sürecini tamamlayamadan cilt yüzeyinde koyu renkli leke üretmeye başlamaktadır.

Ciltteki renk eşitsizliği, stres yüzünden oluşmuşsa ciltte kırmızı noktalar veya kırmızı çizgiler oluşabilir. Bu durum aynı zamanda zararlı güneş ışınlarına maruz kalmaktan, yetersiz ve dengesiz beslenmeden de kaynaklanabilir. Yüzdeki renk eşitsizliği problemini gidermek için sebeplerin araştırılması ve en uygun bakım yöntemi tercih edilmelidir. Zararlı güneş ışınlarından korunmak için cilt tipine uygun koruma faktörü içeren doğal güneş kremleri kullanılmalıdır. Bu tarz ürünlerin seçiminde doğal içerikli ürünlerin tercih edilmesi cilt sağlığınız için oldukça önemlidir.

Ciltteki renk eşitsizliği, nem eksikliği ve/veya temiz olmayan cilt nedeniyle oluşmuşsa, cilt soluk ve grimsi bir görünüm alır. Cildin ölü hücrelerden temizlenmemesi, düzenli olarak cilt tipine uygun nemlendirici ürün kullanılmaması durumlarında karşılaşılmaktadır. Yüzdeki renk eşitsizliği probleminden kurtulmak için nemlendirici içeriğine dikkat edilmelidir. Yağlı, kuru ve karma ciltler için farklı özelliklere sahip nemlendirici ürünler bulunmaktadır. Yeşilmarka cilt bakım ürünleri ve doğal kozmetik ürünlerini inceleyebilir ve size en uygun ürünü tercih edebilirsiniz.

Ciltteki Renk Eşitsizliği

Doğal Gündüz Kremi ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

Ciltte Renk Eşitsizliği Nasıl Geçer?

Ciltteki renk eşitsizliği nedenleri tespit edilerek bazı yöntemler uygulanması sonrasında bu problemden kurtulabilirsiniz. Cildinize en uygun ürünleri seçmek ve kullanmak oldukça önemlidir. Cildin nemli olması için düzenli ürün kullanımına dikkat edilmelidir. Periyodik olarak cilt bakımlarının yapılması ve doğal kozmetik ürünlerinin kullanılması gereklidir.

Beslenme şekli ve günlük su tüketimi de cilt sağlığı için oldukça önemlidir. Günlük en az iki litre su tüketimi cildin nemli kalmasını ve parlak görünmesini sağlayacaktır. Sebze ve meyve tüketimi ile sağlıklı beslenme rutinleri hem cilt hem de sağlıklı bir vücut için çok önemlidir. Zararlı alışkanlıkları, basit ve sağlıklı alışkanlıklarla değiştirerek cilt sağlığı için kalıcı bir adım atmış oluruz.

Yüzdeki renk eşitsizliği problemini gidermek için makyajla gizlemek cildimizin havasız kalmasına ve problemin daha da ilerlemesine neden olmaktadır. Bu problemden kurtulmak için doğru nemlendirme ve doğal içerikli temizleme ürünleri kullanılmalıdır. Cilt tipine uygun doğal içerikli nemlendirme ürünlerini Yeşilmarka’dan bulabilirsiniz. Cilt lekelerinden kurtulmak için gece kremi ve gündüz kreminin kullanımına da dikkat edilmelidir.

Ciltteki renk eşitsizliği, yaşlılık nedeniyle de oluşmaktadır. Yıllara meydan okumanın yolu da doğru zamanda doğru cilt bakım uygulamalarını yapmaktan geçiyor. Cildin ihtiyacı olan nem dengesi günlük yeterli su tüketimiyle doğrudan ilişkilidir.

Güneş ışınlarının zararlı olduğu saatlerde güneşlenmek veya maruz kalmak nedenleriyle cilt daha hızlı kurur ve sürekli nem kaybeden cilt yaşlanır. Özellikle yüz bölgesinde bu lekeler çil gibi bir görünüme sahip olabilir. Yüzdeki renk eşitsizliği için de doğal içerikli ürünler kullanılabilir veya doğal kürler uygulanabilir.

Ciltteki Renk Eşitsizliği

Doğal Gece Kremi Ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

 

Yüzdeki Renk Eşitsizliği İçin Doğal Yöntemler

Ciltteki renk eşitsizliği probleminden kurtulmak için evinizde doğal maskeler de yapabilirsiniz. Sıklıkla tercih edilen maskeler; limon maskesi, gül suyu maskesi, kil maskesi, bal-yoğurt maskesi, patates maskesi, salatalık maskesi, elma maskesi ve aloe vera maskesidir.

Limon Maskesi

Asiditesi fazla olan limon özellikle ölü cilt tabakasından arınmak ve cilt yüzeyinin etkin temizlenebilmesi için kullanılmaktadır. Uygulama şekli iki türlüdür; ilkinde, limon suyu sıkılır ve temiz bir pamuğa alınır. Cilt pamukla silinerek temizlenir. İkinci yöntemde ise, limon kabuklarının iç kısmı cilde doğrudan problemli bölgeye uygulanır. Minimum 10 dakika ciltte bekletilir ve ardından durulama yapılır.

Gül Suyu Maskesi

Cildi yatıştırıcı ve renk açıcı özelliği sayesinde gül suyu asırlardır güzellik iksiri olarak kullanılmaktadır. Ciltteki renk eşitsizliği için vazgeçilmez bir rutin oluşturulabilir. Uygulama şekli de oldukça kolaydır. Temiz bir pamuğa birkaç damla gül suyu damlatılır ve cilde yavaş hareketlerle uygulanır. Gün içerisinde yüzdeki renk eşitsizliği için iki defa uygulanabilir. Herhangi bir durulama işlemi gerektirmez. Cildin parlak ve canlı görünmesine de yardımcı olur.

Kil Maskesi

Tek başına uygulanabildiği gibi karışım yapılarak kür şeklinde de uygulanabilmektedir. Cildin canlanması ve sağlıklı görünmesi amacıyla kullanılmaktadır.

Bal-Yoğurt Maskesi

Ciltte oluşan ölü derilerin arındırılmasında ve cildin derinlemesine temizlenmesinde görev alır. Ölü deriden arınan cilt daha esnek ve canlı bir görünüme sahip olur. Ciltteki renk eşitsizliği probleminin giderilmesi ve renk tonlarının eşitlenmesi için de kullanılmaktadır.

Uygulama şekli; bir yemek kaşığı ev yapımı yoğurdun içerisinde bir tatlı kaşığı bal eklenir. Hazırlanan karışım cildin tamamına eşit şekilde uygulanır. Minimum 10 dakika bekletilir ardından durulama işlemi yapılır. Cilt bu maske sonrasında yumuşak ve pürüzsüz bir görünüme kavuşur. Bu maskenin etkisini arttırmak için içerisine bir tatlı kaşığı da karbonat ilavesi yapılarak cildin pH dengesi sağlanabilir.

Patates Maskesi

Anti bakteriyel özelliktedir ve cilt tonu eşitlemek için kullanılmaktadır. Uygulama şekli, bir küçük boy patates rendelenir ve suyu süzülür. Patatesin suyu temiz bir pamuğa damlatılır ve cilde uygulanır. Doğrudan patates suyu ile cilt yıkama da yapılabilir. Bu uygulamalar sonrasında ise minimum 15 dakika bekletilir ve ardından durulama yapılır. Patatesin rendesi ise ciltte kararma olan bölgelere uygulanabilir.

Elma Maskesi

Cilt üzerindeki yağlılığın ve kirin giderilmesinde kullanılır. Cildin daha sağlıklı ve parlak görünmesine yardımcı olur. Cilt tonunu beyazlatmak amacıyla da kullanılmaktadır. Uygulama şekli, bir elma rendelenir ve suyu çıkarılır. Elma suyu içerisine az miktarda bal ve süt ilavesi yapılır. Cildin tamamına uygulanır ve 15 dakika bekletilir. Ardından nazik hareketlerle durulama işlemi yapılır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir