genel

Hızlı Ödem Attıran Detoks Önerileri

Vücutta sıvı birikmesi nedeniyle oluşan şişlikler ödem olarak isimlendirilir. Sağlıksız yaşam ve dengesiz beslenme nedeniyle günümüzün en çok karşılaşılan problemlerinden biridir. Yaşam kalitesini doğrudan etkileyen ödem vücudun birçok bölgesinde oluşabilir. Çoğunlukla el, kol, bilekler, yüz, bacak ve ayak bölgelerinde görülmektedir. Ödem attıran detoks tarifleri de bu nedenle sıklıkla kullanılmaktadır.

Dönem dönem değişen yeme alışkanlıklarına göre de vücudun detoksa ihtiyacı vardır. Radikal maddelerin vücuttan atılması için yapılan işlem detoks olarak isimlendirilmektedir. Hareketsiz yaşam, zararlı beslenme düzeni ve kirli ortamlara maruz kalmak nedeniyle vücutta ödem oluşumu meydana gelebilir. Detoks birçok durumda yapılabilir.

Ödem, yorgunluk, kötü hissetmek, düzensiz uyku, aşırı yorgunluk ve halsizlik, devam eden baş ağrıları, şişkinlik durumlarında detoks uygulanabilir. Ödem attıran detoks tariflerinde de amaç vücutta biriken toksin maddelerin uzaklaştırılması ve bahsedilen bu belirtilerden arınmaktır.

Ödem oluşumu şu şekilde anlaşılır;

  1. Şişkinlik oluşan bölgeye parmakla bastırılır.
  2. Baskı sonrasında girinti oluşuyorsa ve baskı geri çekildiğinde bir müddet girinti halen görülüyorsa ödem oluşmuştur.

Ödem Nedir?

Vücutta bulunan kılcal damarlardan sızan sıvıların birikmesi ödem oluşumu olarak açıklanabilir. Bu birikim ile birlikte bazı bölgelerde şişkinlik oluşur. Ödem oluşumunda birçok etken olabilir. Bu faktörler;

  • Sağlıksız ve tuzlu beslenme veya obezite,
  • Hareketsiz yaşam,
  • Uzun süreli oturma veya seyahat etme,
  • İlaç kullanımı,
  • Yüksek sıcaklık,
  • Hamilelik ve mens döngüsü,
  • Kronik hastalık veya bakteriyel enfeksiyona maruz kalmak.

Dolaşım sisteminin efektif şekilde çalışması ile kaslar gün içerisinde hareket ettirilmelidir. Bu sayede kan dolaşımı hızlanır ve hareket damarlar sıkışır. Hareket edilmediği durumda kan damarlarda toplanarak, sıvının kılcal damarların dışında toplanmasına neden olabilir. Bu durum da ödem oluşumunu tetikler. Ödem attıran detoks uygulamaları bu nedenle kullanılmaktadır. Ödemin atılması için öncelikle diğer konularda da olduğu gibi ödemin nedeni araştırılmalıdır. Nedene yönelik önlemler alınarak ödem uzaklaştırılmalıdır.

Sağlıklı beslenme programlarına uymak, tuz ve karbonhidratın tüketiminin azaltılması ve gerektiği kadar tüketilmesi, bacaklarda ve ayakta ödem oluşması durumunda ayakların biraz yukarıda tutulması, hayata hareket katmak, günlük su tüketiminin minimum iki litre kadar olması ve çok dar giysilerin tercih edilmemesi ile ödem oluşumu engellenebilir. Bunların haricinde eğer ilaç kullanımı veya kronik hastalık durumundan dolayı ödem oluşuyorsa doktor kontrolünde ödem atılımını sağlayacak önlemler alınmalıdır. Ödem attıran detoks bu durumlarda doktor onayı olmadan kullanılmamalıdır.

Ödem oluşumunu engellemek için sağlıklı beslenme programları içerisine protein ağırlıklı listeler eşlik edebilir. Protein tüketimi tokluk hissini uzun süreli sağlayacağından gereksiz abur cubur tüketimi isteğini de bastıracaktır. Günlük kişiye özgü protein miktarı hesaplanmalı ve bu miktara uygun şekilde protein tozu ile takviye destek alınmalıdır. Doğal protein tozu kullanımına özen gösterilmelidir. Yeşilmarka’da farklı aroma seçeneklerini internet sitesinden inceleyebilir ve size en uygun protein tozunu seçebilirsiniz.

ödem attıran detoks

Yeşilmarka Doğal Whey Protein Tozu ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

Ödem Attıran Detoks Suyu Tarifi

Ödem attıran detoks tarifleri ile ödemden kısa süre içinde kurtulmak mümkündür. En sağlıklı seçeneklerden biri yeşil detoks suyudur. En çok tercih edilen ve sıklıkla tüketilen detoks suyu tarifleri aşağıda detaylı olarak derlenmiştir.

  • Demlenmiş yeşil çay üzerine yarım limonun suyu sıkılır. Karışım 2 dakika dinlendirildikten sonra üzerine 1 adet maden suyu eklenir. İçerisine bir tutam maydanoz ve limon kabukları eklenerek karışım biraz bekletilir. Gün içerisinde hazırlanan karışım azar azar tüketilebilir.
  • Dilimlenmiş elma bir litre suyun içerisine eklenir. Ardından yarım limon suyu ve biraz tarçın karıştırılır. Hazırlanan karışım dinlendirilir. Gün boyunca içilebilir. Elma ve tarçın ikilisi vazgeçilmezdir. Tarçın kullanımı sayesinde tatlı tüketme arzusu dengelenir.
  • Taze ve hafif bir lezzet için karpuz ve nane ile detoks suyu hazırlanabilir. 3 dilim karpuz ve birkaç yaprak taze birlikte blender ile parçalanır. Dolapta bekletilerek dinlendirilir. Ardından soğukken tüketilmelidir.
  • Taze ve hafif bir diğer lezzet ise salatalık ve nane ikilisidir. 1 litre suyun içerisinde 2 tane dilimlenmiş salatalık ve birkaç taze nane yaprağı eklenir. Bir saat buzdolabında bekletilerek dinlendirme işlemi yapılır. Dinlendirme işlemi ile seçilen sebze ve meyveler aromasını suya aktarır. Ödem attıran detoks tarifleri oldukça sağlıklı seçeneklerdendir. Özellikle taze aromaya sahip olanlar içiminin de rahat olması nedeniyle sıklıkla tercih edilen tariflerdendir.
  • Bir litre suyun içerisine yarım taze zencefil parçaları, yarım limon suyu ve kabukları da eklenerek dinlendirme işlemi yapılır. Bu tarif sabah aç karna tüketildiğinde hem yağ yakıcı etkisi hem de ödem söktürme özelliği sayesinde oldukça faydalıdır. Kış aylarında tüketilmesi halinde bağışıklığın güçlenmesi için de destek verir. Kap ve damar hastalıkları, tansiyon ve tiroit gibi hastalıkları olan kişilerin ödem attıran detoks tariflerini uygulamadan önce doktoruna başvurması daha sağlıklıdır.

Detoks Suyu Ne Zaman İçilmeli?

Ödem attıran detoks suyu, vücutta ödem çok biriktiği zaman içilmelidir. Günün herhangi bir anında tüketilebileceği gibi özellikle sabah aç karna tüketilmesi oldukça faydalıdır. Detoks suyu kilo ile ilgili problemlerin giderilmesi ve vücudun şişkinlikten arındırılması amacıyla tüketilmektedir. Yağ yakıcı etkisi ile oldukça popüler olan bu içecekler besleyici özellikleri nedeniyle de her mevsim tercih edilmektedir.

Diyetisyenler ile diyet programları veya sağlıklı beslenme reçeteleri hazırlandığında bile liste içerisinde bu detoks suları da yer almaktadır. Buna ek olarak idrar yollarında oluşabilecek problemlerin oluşumunu da engeller. Kişilerin damak tadına uygun ve lezzetli olabilecek seçenekleri değerlendirerek evde rahatlıkla detoks suyunu hazırlayabilir. Ödem attıran detoks suyu çeşitli sebze ve meyvelerden yapılmaktadır.

Detoks suyunun tüketim amacına göre tüketileceği zaman da değişkenlik gösterir. Zayıflama döneminde tüketilmesi halinde öğünlerden önce az miktarda tüketmek iştahı kontrol altına alarak öğün esnasında gereksiz yeme alışkanlığının önüne geçecektir. Bu aşamada vücudun ihtiyacı olan protein ve su dengesine dikkat edilmelidir. Yeteri kadar protein tüketimi sağlık açısından oldukça önemlidir.

ödem attıran detoks

Yeşilmarka Doğal Whey Protein Tozu ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

Detoks suyu içerisinde protein barındırmadığı için tüketilen öğünlerde protein içeriği olması gereklidir. Kişinin vücut kitle endeksinin hesaplanması ve kilo skalasına uygun olarak ihtiyacı olan protein miktarı hesaplanmalıdır. Sporcu olması veya protein ihtiyacı olması hallerinde protein tozu takviyesine ihtiyaç duyulabilir. Bu kapsamda Yeşilmarka protein tozu ürünlerini inceleyebilir ve damak tadına uygun aromaları tercih edebilirsiniz.

Sporcular için protein shake tarifleri için https://www.yesilmarka.com/blog/protein-shake-nedir-sporcular-icin-protein-shake-tarifleri/linkindeki yazımızı okuyabilirsiniz.

Ödem attıran detoks suyunun yağ yakıcı özelliği de bulunur. Detoks suyu hazırlanması esnasında kaynar su kullanılmamalı, onun yerine ılık su veya oda sıcaklığındaki su kullanılır. Aromaların tamamının tadının çıkması için 1 gece boyunca karışımın bekletilmesi ile daha lezzetli bir detoks suyu elde edilir. Hazırlanan detoks suyu ne kadar uzun süre buzdolabında bekletilirse lezzetinin daha da katlanacağı unutulmamalıdır.

Sağlıklı bir tercih olması nedeniyle karışımların cam materyallerde hazırlanması tavsiye edilmektedir. Detoks suyunun düzenli tüketilmesi ile birlikte ciltte de bir parlama ve sağlık ışıltısı oluşur. Cildin güzelliğinin korunması amacıyla detoks suyu tüketimine dikkat edilmelidir. Aynı zamanda doğal kozmetik ürünlerin ve doğal içerikli ürünlerin kullanımı ile de desteklenmelidir. Bu ürünlere Yeşilmarka internet sitesi üzerinden erişebilir ve inceleyebilirsiniz.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/koltuk-alti-kararmasi-nedir-koltuk-alti-kararmasi-nasil-gecer/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir