genel

Hassas Ciltler İçin Nemlendirici Seçimi

Hassas ciltler için nemlendirici seçimi cildin yapısının korunması için oldukça önemlidir. Hassas ciltler birçok çevresel etkene maruz kalınması durumunda veya genetik sebeplerden dolayı bu cilt tipine sahip olmak durumunda kızarıklık, yanma, batma, kaşınma gibi etkileri yaşamaktadır. Cildin her mevsimde özenle nemlendirilmesi ve ihtiyacı olan nemin karşılanması da ciltte oluşabilecek etkilerden kurtulmaya yardımcı olmaktadır. Hassas bir cilt her zaman zayıf özellikte bir cilt bariyerine sahiptir. Bu nedenle kullanılacak olan nemlendiricinin ilk amacı cildin ihtiyacı olan nemi yeteri kadar karşılayabilmesidir.

Hassas ciltler için nemlendirici seçiminde dikkat edilmesi gereken özellikler şunlardır;

  • Cildin ihtiyacı olan nemi sağlamak ve uzun süreli nemi korumak,
  • Cilt bariyerini güçlendirici içeriğe sahip olmak,
  • Ciltteki hasarları onarmak ve beslemek,
  • Doğal içeriğe sahip olmak ve alerjik özellik göstermemek,
  • Kimyasal içeriğe (alkol, paraben, sles gibi) sahip olmamak.

Güvenilir markalardan cilt tipinize uygun nemlendirici kremleri tercih etmelisiniz. Yeşilmarka cilt ve saç bakım ürünleri doğal içeriğe sahip ve güvenilir özelliktedir. Birden fazla seçeneğe sahip olması ve güvenilir olması nedeniyle size en uygun nemlendiriciyi tercih edebilirsiniz.

Hassas Ciltler İçin Nemlendirici Seçimi

Yeşilmarka Normal ve Kuru Ciltler İçin Doğal Günlük Bakım Kremi ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Hassas Cilt Nedir?

Hassas cilt, cilde uygulanan her türlü etkiye ve kimyasal bileşenlere duyarlı olan diğer cilt tiplerine göre cilt problemlerine daha yatkın olan cilt tipidir. Hassas cilt tipi, cildin yüzeyinde hasarlara oldukça meyillidir. Kızarma, yanma, pul pul dökülme, kaşınma gibi etkiler bu cilt tipinde sıklıkla karşılaşılan yüzeysel problemlerdir. Uzmanlar hassas cilt değerlendirilmesinde, cildin kuruluğu, ciltte oluşan kabarıklık veya lezyon, kızarıklık gibi belirtileri incelemektedir. Bu özellikleri taşıyan ciltlere genellikle hassas cilt tanısı konulabilmektedir. Bu cilt tipinde olanlar egzama olarak bilinen cilt problemleri ile daha sıklıkla karşılaşabilmektedir. Hassas ciltler için nemlendirici seçimi de bu noktada önem kazanmaktadır. Nem oranı yüksek olan cildin cilt bariyerinin güçlü olması sayesinde bu etkiler azalmakta ve çok az görünmektedir.

Hassas cilde sahip olanlar özellikle çok sıcak ve çok soğuk havalarda cildin nemini dengeleyebilmek amacıyla bir cilt bakım rutini oluşturmalıdır. Cilt bakım rutinlerinin vazgeçilmez ürünü olan ve gün içerisinde de etkisini koruyabilecek hassas ciltler için nemlendirici kullanmak oldukça önemlidir. Sert hava geçişlerinde, hassas cilde sahip olanların kılcal damarları cilt yüzeyine daha yakın olması nedeniyle hemen belirgin hale gelir ve kanlanma görülür. Cilt bu geçişler nedeniyle sıcak-soğuk etkisi ile bağışıklığını kaybeder. Bu nedenle ani kızarıklık ve yanma gibi etkiler hızla görünür hale gelmektedir.

Hassas Cilt İçin Seçilmesi Gereken Ürünler

Hassas ciltler için nemlendirici ve bakım ürünleri seçiminde öncelikli olarak bakım rutini gözden geçirilmelidir. Cilt bakım rutini temizleme, arındırma, nemlendirme ve güçlendirme aşamalarından oluşmaktadır. Hassas cilde sahip olanlar cilt temizliği aşamasında kesinlikle kimyasal içerikli ürünlerden uzak durmalıdır. Cilde en çok zarar verilen aşama olan temizleme ve peeling aşamasıdır. Cildin yüzeyini koruyan tabaka kimyasal etkiye maruz kalarak ciddi zarara uğramakta ve iyileşmesi zaman almaktadır. Cilt bakım rutininde kullanılmakta olan ürünler;

  • Temizleyici losyon,
  • Tonik,
  • Peeling,
  • Nemlendirici,
  • Besleyici serum,
  • Doğal bakım yağları.

Hassas ciltler için nemlendirici ve doğal bakım yağları kullanılması uzun süreli nem sağlamak için oldukça faydalıdır. Kullanılan bakım ürünlerinde dikkat edilmesi gereken durumlar şunlardır;

  • Ürünün içeriği incelenmelidir. İçeriğinde alkol, paraben, AHA, ftalat, parafin, sodyum lauril sülfat bulunan ürünlerden uzak durulmalıdır. Özellikle şampuan ve duş jeli gibi vücut bakım ürünleri de cilt yüzeyinde hasarlara neden olmaktadır. Hem saç hem de cilt için kullanılan tüm ürünlerin doğal içerikli olmasına dikkat edilmelidir.
  • Hassas ciltler için kullanılmakta olan peeling ürünleri kullanılmalıdır. Peeling işlemi sonrasında cilt nemini kaybetmektedir. Bu nedenle cilt yapısına uygun bir nemlendirme işlemi yapılmalıdır.
  • Aşırı sıcak ve aşırı soğuk havalardan uzak durulmalıdır. Hem yazın hem de kışın güneş kremi kullanmaya özen gösterilmelidir. Kullanılan güneş kreminin koruma faktörünün yüksek olmasına dikkat edilmelidir.
  • Bu alanda güvenilir ürünler üreten firmaların ürünleri tercih edilmelidir. Yeşilmarka saç ve cilt bakım ürünlerinde doğal içeriğe sahiptir ve zararlı kimyasal içermemektedir. Özel formülü sayesinde cildin daha nemli kalmasını sağlamaktadır. Hafif yapılı olması ile uzun süre etkilidir. El, yüz ve vücut için uygun seçeneklerde nemlendirici çeşitleri bulunmaktadır. İnternet sitesi üzerinden size en uygun ürünü bulabilir ve siparişinizi oluşturabilirsiniz.
Hassas Ciltler İçin Nemlendirici Seçimi

Yeşilmarka Doğal Güneş Kremi ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Hassas Ciltleri Güçlendirmek İçin Yapılması Gerekenler

Cilt bariyerini güçlendirmek ve sıcaklık gibi faktörlere karşı korumak amacıyla düzenli bakım rutini cilt için oldukça faydalıdır. Hassas ciltler için nemlendirici seçimi de bu rutinin sağlıklı bir şekilde işletilmesi için gereklidir. Nemlendirici, cildin ihtiyacı olan nemi sağlarken bir yandan ciltte oluşabilecek kızarıklık, kaşınma gibi problemlerin de önüne geçmeye yardımcı olmaktadır. Cilt yapısını güçlendirmek için yapılması gereken işlemler şunlardır;

  • Cilt bakım rutini düzenli olarak gerçekleştirilmeli ve doğal kozmetik ürünlerinin kullanılmasına özen gösterilmelidir.
  • Kullanılan bakım ürünlerinin testlerden geçmiş olduğuna dikkat edilmelidir.
  • Güneşin zararlı etkilerinden korunmak ve cildi güçlendirmek için yüksek faktörlü güneş kremi kullanılmalıdır.
  • Beslenme düzenine dikkat edilmeli ve günlük su tüketimine önem verilmelidir.
  • Cilt düzenli olarak nemlendirilmelidir. Cildin hasar gören bölgelerinde çinko içerikli kremler kullanılabilir. Bu tarz kremlerin kullanımında bir dermatolog ile görüşülmesi tavsiye edilmektedir.
  • Cildin yapısına zarar verebilecek kimyasal peeling işlemlerinden uzak durulmalıdır.
  • Hassas ciltler için nemlendirici kullanımında silikon içerikli olmamasına dikkat edilmelidir.

Hassas Ciltler İçin Doğal Bakım Önerileri

Hassas ciltler için doğal içerikli bakım ürünleri tercih edilebileceği gibi doğrudan doğal ürünler de kullanılabilir. Cildin temizlenmesi, soyulması, beslenmesi ve nemlendirilmesi için doğadan gelen şifalı malzemelerden faydalanılabilir. Hassas ciltler için nemlendirici olarak her evde bulunan ve faydası oldukça fazla olan süt bakım malzemesi olarak rahatlıkla kullanılabilir. Bal, aloe vera, yeşil çay, hindistan cevizi yağı veya sütü, yoğurt, gül suyu ve çok daha fazlası ile cildinize en uygun bakımı evinizde de rahatlıkla yapabilirsiniz. Doğal nemlendirici olarak kullanılabilecek bazı tarifler şunlardır;

  1. Bal ve süt karışımı hazırlanarak cilde eşit ve homojen şekilde uygulanır. 10 dakika bekleme süresinden sonra cilt yüzeyinden durulanır ve havlu ile tamponlama yapar gibi kurulanır. Bu tarif haftada bir veya iki defa uygulanabilir.
  2.  Zeytinyağı, yumurta sarısı, yoğurt ve çilek karışımı da hassas ciltler için nemlendirici olarak kullanılan bir başka tariftir. Bu karışım bir krem formuna getirilir ve cilde eşit şekilde uygulanır. 15 dakika beklenir ve ılık su ile durulanır. Bu tarif haftada bir defa uygulanmalıdır.
  3. Hindistan cevizi yağı içeriğinde yüksek oranda yağ asidi içermesi nedeniyle cilt için oldukça faydalıdır. Doğrudan bir pamuk yardımıyla cilt yüzeyine uygulanabilir veya masaj yaparak cilt tarafından emilimi sağlanabilir. Durulama gerektirmez.
  4. Cildin hassasiyetini azaltmak ve nemlendirmek için doğrudan süt cilde sürülebilir. Bir pamuk yardımıyla cilde uygulanmalı ve 10 dakika beklenmelidir. Bekleme süresi sonrasında ılık su ile durulama yapılmalıdır.
  5. Aloe vera hem cildin yatışmasını sağlamak hem de nemlendirmek için sıklıkla kullanılan doğal çözümlerden biridir.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/hastayken-bile-bakimli-gorunme-yollari/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir