genel

Hastayken Bile Bakımlı Görünme Yolları

Herhangi bir hastalık etkenine maruz kalındığı durumlarda bireylerde oluşan genel tabloda halsizlik, bitkinlik, solgun ve kuru görünümlü bir cilt, yorgun ve koyu renkli göz halkaları ve uyku hali hakimdir. Kişilerin hastalığın tesirine fazla kapılmamak için hastayken bile bakımlı görünme yolları için uyguladıkları belirli bir bakım rutinleri ve makyaj uygulamaları olmalıdır.

Hastalık esnasında ilk olarak dikkat edilmesi gereken husus yeterli su tüketiminin sağlanmasıdır. Yeterli su tüketimi sayesinde cilt için de gerekli olan nem sağlanarak cilt parlaklığı, nemliliği sağlanacaktır. Bakımlı görünmenin ilk yolu sağlıklı bir cilde sahip olmaktan geçer.

Cilt sağlığını sürdürmenin bir diğer yolu ise C vitamini tüketilmesidir. C vitamini de aynı şekilde tıpkı su gibi cilt sağlığı üzerinde olumlu etkiler oluşturmaktadır. Cilt sağlığının yanı sıra bağışıklık sisteminin güçlenmesine de etki ederek hastalık sürecinin hızlıca sonlanmasına sebep olur. C vitamini aynı zamanda saç sağlığına da etki ederek güçlü ve parlak saç görünümünün sürdürülmesinde etkili olur. Hastayken bile bakımlı görünme yolları arasında yer alan vitamin tüketimleri ise genel sağlığın sürdürülmesinin yanı sıra canlı bir cilt, saç, tırnak bakımı için de etkili olan destek yöntemlerinden birisidir.

Bakımlı olabilmek için öncelikle var olan sağlığın sürdürülmesi gerekmektedir. Sağlığın sekteye uğradığı ve hastalığın ortaya çıktığı durumlarda da mutlaka vitamin tüketimine dikkat edilmelidir. Her gün ılık su ile duş alarak suyun canlandırıcı etkisinden faydalanılmalıdır. Her sabah uyanılan saatte ılık su ile alınan duş bakımlı görünmenin temel taşları arasında yer alan cilt, saç bakımında önemli rol oynamaktadır. Saçlar için doğal kozmetik ürünleri olan Yeşilmarka’ya ait nemlendiricili saç bakım ürünleri tercih edilebilir.

Hastayken Bile Bakımlı Görünme Yolları

Yeşilmarka Doğal Bakım Onarım Şampuanı ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Alınan duş sonrası yorgun ve solgun görünen göz altları için göz maskeleri uygulanabilir. Bakışlar bir kişinin hissiyatı, görünümü ve sağlık durumu ile bilgi veren en önemli göstergelerdendir. Bu nedenle göz altı morluklarını önlemek için kullanılan göz altı maskeleri hastayken bile bakımlı görünme yolları arasında etkili olan yöntemlerdendir.

Hastalık esnasında her an için duşa girme imkânı olmadığından bu esnada etrafa hoş bir koku yayabilmek adına mutlaka parfüm kullanımı önerilmektedir. Parfüm yalnızca diz, bilek, boyun ve kulak arkalarına sürülerek yoğun koku yayma imkânı sağlanmalıdır. Duşa girilemediği ve halsiz hissedildiği durumlarda saçların temizliğini ve güzel kokmasını sağlamak amacıyla da kuru şampuan kullanımı önerilmektedir. Bununla beraber saç derisine zarar vermeyen bir parfüm kullanımı ile de saç bakımı sağlanabilir.

Hastayken veya genel kullanım anlamında her zaman için bakımlı görünme uygulamaları arasında kirpiklere uygulanan bazı profesyonel yöntemler, dudaklar için renklendirme işlemleri, profesyonel cilt ve saç bakımları tercih edilebilir. Hastayken bile bakımlı görünme yolları için hastalıktan önceki süreçte bazı yöntemleri uygulamak gerekmektedir. Örneğin hastalık esnasında herhangi bir epilasyon yöntemle uğraşacak zaman olmadığı durumlarda bu ihtimal göz önünde bulundurularak hastalık öncesinde lazer epilasyonlar sayesinde tüylerden kalıcı olarak kurtulma imkânı sağlanmalıdır. Bu sayede her anda bakımlı görünme şansı elde edilebilir.

Hastayken Uygulanabilecek Bazı Makyaj Tüyoları

Hastalık sürecinde kişinin de kendisini iyi hissetmesi ve her an bakımlı olabilmesi amacıyla soft görünüme uygun bazı makyaj tüyolarını bu yazımızda sizler için derledik. Kişiler kendine makyaj uygulamak istediğinde mutlaka işe cildi nemlendirmekle başlamalıdır. Daha sonrasında bakışlara canlılık katmak için uygulanacak ilk yol ise rimelden geçer. Yalnızca bir rimel uygulaması ile bile bakışlar tazelenerek canlılık kazanabilir. Hasta iken uygulanabilecek bir diğer makyaj malzemesi ise allıktır. Solgun ve renksiz görünen cilde uygulanarak parlak bir cilt görünümü sağlanabilir.

Hastayken bile bakımlı görünme yolları içerisinde yer alan bir diğer uygulama ise dudakları canlı, taze ve doğal göstermektir. Bunun için ise öncelikle dudaklar için gerekli nemi sağlamak adına lipstickler tercih edilebilir. Yeşilmarka bu bağlamda ürettiği dudak kremleri kullanıcılar için tamamen doğal içeriklerle oluşturmuştur. Düzenli kullanımlar sayesinde çatlamış, kuru dudak görünümünün önüne geçilerek herhangi bir renklendirme işlemi uygulandığında pürüzsüz bir görünüm oluşmaktadır. Bu sayede hasta iken bile renkli, canlı bir görünüm elde etmek mümkün olmaktadır.

Hastayken Bile Bakımlı Görünme Yolları

Yeşilmarka Doğal Dudak Balmı – Çilek Aromalı ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Hastayken bile bakımlı görünme yolları içerisinde mutlaka tüm bu makyaj uygulamalarından sonra yer alması gereken cilt temizliği basamağı yer almalıdır. Gün içerisinde sağlanan kusursuz ve sağlıklı bir cilt görünümü sonrasında gece uyumadan önce mutlaka cilt temizliği sağlanmalıdır. Gece-gündüz bakım kremleri içerisinden de uygun olan seçilerek cilde uygulanmalıdır. Böylece tüm gün ve gece sürecek pürüzsüz, sağlıklı ve nemli cilt bütünlüğü sağlanacaktır.

Hastayken Uygulanabilecek Saç Bakım Tüyoları

Hastalık sürecinde sürekli duş almak veya saça şekil vermek çok mümkün olan seçeneklerden değildir. Peki yine de bu süreç boyunca bakımlı görünmek için neler yapmalıyız? Bu konu ile ilgili verilebilecek ilk tavsiye kalıcı fön uygulamasıdır. Hastayken bile bakımlı görünme yolları arasında en tercih edilen yöntemlerden birisidir. Bu sayede saç şekillendirmesine herhangi bir enerji sarfı gerekmeyerek aynı zamanda bakımlı görünümün sürmesi de sağlanacaktır.

Aynı şekilde perma uygulaması da bu şekilde tercih edilebilir. Her an yıkama işleminin sağlanamadığı durumlarda ise kuru şampuanlar aracılığı ile hijyen sağlanabilmelidir. Hastalık dışında da bu bakımlı görünümün sürdürülmesi için bazı profesyoneller aracılığıyla da saçın ihtiyaç duyduğu keratin bakımı yapılmalıdır. Bu şekilde saçlar hem düz hem parlak hem de kolay şekil alır halde bakımlı görünümü sürdürecektir.

Tüm bu kalıcı fön veya perma gibi uygulamalara ayıracak zaman bulunamadığında saça şekil vermenin bazı kolay yolları da bulunmaktadır. Bunlardan ilki bilindik ve geleneksel yöntemlerden birisi olan, hastayken bile bakımlı görünme yolları arasında yer alan, nemli iken saç örülerek kuruduğunda açılımı sağlandığında doğal dalgalar elde etmektir. Bu sayede fazla efor sarf etmeden düzenli dalgalara sahip bir saç şekli elde edilebilir. Veya yine aynı şekilde nemli olan saç parçalar halinde rulo şekillerde sarılır sonrasında tel toka ile tutturulur. Kurumaya başlayan saç ruloları şekilleri bozmadan açılarak dalgalı bir görünüme kavuşması sağlanabilir. Oturulan yerden yapılacak bu yöntemler aracılığıyla ancak hoş görünümlü saç şekilleri elde edilebilir.

Hastayken bile bakımlı görünme yolları kişinin kendisini iyi hissederek bir an evvel hastalık sürecinin sona gelinmesinde oldukça etkili yollardır. Bu sayede hastalığın akışı süresince kişi kendiyle uğraşarak hastalık belirtilerinin ortalığa hakim olmasının önüne geçmektedir. Tüm bu yöntemler titizlikle kişiye özgü şekilde uygulandığında süreç hem kişi için kolay ve hızlı geçecektir hem de hastalık süreci boyunca kişi yapması gereken bakım basamaklarını ihmal etmeyecektir.

Bakım için yapılan tüm bu uygulamalar yalnızca bakım sürecini etkileyen adımlar değildir. Genel sağlığın ve hijyenin sürdürülmesi de tıpkı bu basamaklarda olduğu gibi yapılan uygulamaları içerir. Kullanılan vitaminler, beslenme şekilleri, yeterli ve dengeli beslenme, yeterli su tüketimi gibi nüanslar hem sağlığın sürdürülmesinde hem de her daim bakımlı görünmede oldukça önem teşkil eden noktalardandır. Hastayken bile bakımlı görünme yolları oldukça kapsamlı ve her alanı ilgilendiren yolları içermektedir. Tüm bu öneriler hem günlük süreçte hem de hastalık sürecinde titizlikle uygulanmalıdır.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/hamilelik-doneminde-bakim-rutininiz-nasil-olmali/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir