genel

Evde Yapabileceğiniz El Bakımı Rutinleri

Gün içinde birçok etkiye maruz kalan ellerimiz için düzenli bakım yapmak oldukça önemlidir. Dış etkenlerin, mevsim geçişlerinin, kullanılan el temizleyici ürünlerin, hava durumunun eller üzerinde etkisi fazladır. Elde meydana gelen çatlamalar ve cildin aşırı kuruması sebepleri arasında genellikle hava durumu etkilidir. Sürekli kullanılan eller için de tıpkı yüzümüzde olduğu gibi ciddi bir bakım gerektirir. Bakım yapılması en önemli bölge olmasına rağmen çoğunlukla gereken ilgiyi ellerimize göstermeyi unutuyoruz.

Diğer bakım rutinlerinde olduğu gibi el bakımı için de günlük olarak zaman ayırmak gereklidir. Biraz zaman ayırarak evde yapabileceğiniz el bakımı rutinleri oldukça kolaydır. Düzenli yapılan bakım sonrasında ellerdeki onarımı rahatlıkla hissedebilirsiniz. Besleyici özelliği olan, doğal içeriğe sahip olan veya doğal yağlar ile el bakımı yapılabilir ve hatta dış etkenlerden kaynaklanan zararlı etkilerden de korumaya yardımcı olur. Kullanılan ürünlerin kimyasal içerikli olmaması sağlığınız için önemlidir. Paraben, sls, sles ve sülfat içermeyen ürünler cildin ihtiyacı olan nemi sağlamakta ve cilt üzerinde zararlı etkiler bırakmamaktadır. El bakımı için kullanılan doğal yağlar şunlardır;

  • Zeytinyağı,
  • Avokado yağı,
  • Argan yağı,
  • Shea yağı,
  • Hindistan cevizi yağı.

Evde yapabileceğiniz el bakımı rutinleri arasında bu yağlar kullanılarak yapılanları tercih edebilirsiniz. Bu yağların kullanımı oldukça pratik olması nedeniyle zamandan tasarruf etmenize de yardımcı olmaktadır. Düzenli bakım sonrasında çatlama, kuruma gibi cilt sorunlarından kurtulmak mümkündür. El bakımının alışkanlık haline getirilmesi önemlidir. Ellerin ihtiyaç duyduğu düzenli bakım için evde yapabileceğiniz el bakımı rutinleri belirli aşamalardan oluşmalıdır. Bu aşamalar şunlardır;

  • El temizliği,
  • Manikür,
  • El peelingi,
  • El maskesi,
  • Nemlendirici,
  • El masajı.

El temizliği ve nemlendirici ürünleri olarak doğal içerikli ürünler tercih edilmelidir. Doğal ve yoğun koruma sağlayan ve farklı aromalara sahip olan Yeşilmarka doğal nemlendirici ürünler el ve vücut için kullanılabilmektedir. Böğürtlen, gül, şeftali gibi tatlı meyve ve çiçek kokuları seven kişilerin de rahatlıkla tercih edebileceği geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Çatlayan eller için yoğun tedavi sağlayan ve içeriğinde provitamin B5, aloe vera, zeytinyağı, shea yağı, hindistan cevizi yağı, badem yağı, organik argan yağı, bitkisel gliserin bulunmaktadır.

El Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

El bakımı belirli sıklıkta doğal kozmetik ürünleri kullanarak yapılmalıdır. Evde yapabileceğiniz el bakımı rutinleri ile cilt bariyerinde koruma sağlayarak cilt hasarlarının önüne geçilir. El bakım rutini öncelikle manikür aşamasıyla başlamaktadır. Güzel ve sağlıklı görünen eller manikürlü ve bakımlı ellerdir.

El temizliği bakım esnasında oldukça önemlidir. Bakım işleminin ilk adımlarından olan manikür ve el temizliği esnasında kimyasal içerikli sabunlardan uzak durulmalıdır. Kullanılan sabun el derisini kurutabileceği gibi cilt pH’ına uygun olmadığı durumda da ilerleyen zamanlarda egzamaya neden olabilmektedir. Evde yapabileceğiniz el bakımı rutinleri arasında el peelingi de yer almaktadır. Ellerin yumuşacık olması ve tırnak diplerinde de yer alan ölü derileri uzaklaştırmak için doğal kürlerle veya doğal içerikli ürünlerle el peelingi yapılabilir.

Ardından el maskesi uygulanarak yoğun nemlendirici veya canlandırıcı özellikteki maskeler elin nemlenmesini ve yumuşacık olmasını sağlar. Doğal yağlar ile hazırlanan ve besleyici özellikte olan doğal nemlendirici krem uygulaması ile bakım aşaması sonlanmış olur.

Evde Yapabileceğiniz El Bakımı Rutinleri

Yeşilmarka Doğal El ve Vücut Kremi – Böğürtlen ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

El Bakımı İçin Uygulanan Doğal Kürler Nelerdir?

Birçok sebze ve meyve ya da doğal yağlar kullanılarak doğal kürler hazırlanabilmektedir. Doğal kürler ile evde yapabileceğiniz el bakımı rutinleri sayesinde bakımlı ellere kavuşabilirsiniz. Aşağıda detaylı olarak listelenen kürler sıklıkla tercih edilen el bakım ürünleri arasındadır.

  • Salatalık kürü; salatalık suyu, salatalık kabuğu ve tatlı badem yağı karışımı hazırlanarak ellerde minimum 5 dakika boyunca bekletilir. Uygulama sonrasında eller durulanır ve kurulanır. Kurulama esnasında kurutucu hava kullanılmaması gereklidir. Bir havlu veya kuru mendil yardımıyla tamponlama yapılır gibi kurulama yapılmalıdır.
  • Ananas kürü; ananas suyu, sirke ile karıştırılır. Bu karışım tırnak diplerine uygulanır ve ardından durulama yapılır.
  • Hindistan cevizi yağı; cilt tabakasının güçlenmesi ve daha canlı görünmesi için birçok bölgede kullanılabilmektedir. Ellere ve tırnaklara sürülür. Ardından ılık bir su ile eller durulanır.
  • Badem yağlı kür; hem cilt hem de saç için oldukça faydalı olan tatlı badem yağı kullanılarak birçok kür hazırlanabilir. Buna ek olarak doğrudan ele de uygulanabilir. Zeytinyağı ve tatlı badem yağı karışımı da hem yüze hem de ele canlılık ve pürüzsüzlük kazandırarak nemlendirici olarak da görev alır.
  • Avokadolu kür; avokado, yumurta ve limon suyu karışımı hazırlanarak ellere sürülür. Minimum 15 dakika bekletilir ve ardından durulama yapılır. Ellerin yumuşaklık kazanması ve nem dengesinin sağlanması için sıklıkla tercih edilen doğal kürlerden biridir.
  • Aloe vera kürü; aloe vera bitkisi cilt için oldukça faydalıdır. Birçok kozmetik ürün içerisinde de yer alan aloe vera bir nem bombası olarak da düşünebilir. Direkk iri bir aloe vera yaprağı kesilerek içerisinden jeli çıkarılır ve doğrudan ele uygulanır. Durulama gerektirmez.
  • Zeytin yağı ve şeker; zeytinyağı ve şeker karışımı ile hem peeling etkisi oluşturmak ve nemlendirici etkisi yaratmak mümkündür. Evde yapabileceğiniz el bakımı rutinleri için bu tariflerin tamamı kullanılarak etkili bir rutin oluşturulabilir. Yumuşacık ve pürüzsüz eller için yüz bakımında olduğu gibi etkili bir çözüm için düzenli bakıma dikkat ve özen gösterilmelidir.

Doğal kürler uygulanabildiği gibi doğal içerikli nemlendirici ürünleri ile organik güvence veren Yeşilmarka cilt bakımı ürünleri ile elinize ihtiyacı olan nemlendiriciyi seçebilirsiniz.

Evde Yapabileceğiniz El Bakımı Rutinleri

Yeşilmarka Doğal El ve Vücut Kremi – Şeftali ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

El Bakımı İçin Altın Öneriler

Evde yapabileceğiniz el bakımı rutinleri ile ellerinizi korumak için altın kurallar bulunmaktadır. Çok basit malzemeler kullanarak ve periyodik bakım yaparak bakımlı ellere kavuşmak mümkündür. Bunların haricinde bazı durumlara dikkat edildiğinde de eller daha bakımlı olur ve çatlama, kuruma gibi cilt hasarlarından da korunmuş olur. Bu durumlar;

  • Temizlik yapılması esnasında kullanılan kimyasal ürünlerden uzak durmak amacıyla koruyucu tek kullanımlık veya temizlik eldiveni kullanılmalıdır. Kimyasalların cilt bariyerine verdiği zararlı etkilerden de korunmuş olur.
  • Evinizi sık sık havalandırmak veya çalıştığınız ortamı sürekli havalandırmak odanın nem dengesini sağlar. Bu sayede cildin ve ellerin ihtiyacı olan nemli ortam sağlanmış olur. Buna ek olarak oda nemlendiricisi de kullanılabilir.
  • Stres ve kaygıdan uzak durmak cilt sağlığı için oldukça önemlidir. Egzama gibi cilt hastalıkları genellikle ellerde görülebilmektedir. Cilt ve beden sağlığı için stres yaratacak durumlardan uzak durulmalıdır.
  • Güneş hassasiyeti yüksek olan cilt tiplerinde ellerde leke oluşumunu engellemek için evde yapabileceğiniz el bakımı rutinleri arasına güneş koruyucu kremi uygulaması da dahil edilmelidir.
  • Cilt yapısına ve pH’ına uygun olan doğal içerikli nemlendirici ürünler kullanılmalıdır. Kimyasal içerikli ürünler cilt altında birikmekte ve beden sağlığını tehlikeye atmaktadır. Bu nedenler organik güvence veren güvenilir markalardan doğal içerikli ürünler tercih edilmelidir.
  • Eğer ellerde yoğun bir şekilde kuruluk ve hasar mevcutsa el nemlendirici eldivenler kullanılabilir. Buna ek olarak nemlendirici krem uygulayarak elin nemi içerisinde tutması için üzerine bakım eldiveni de takılabilir.
  • Evde yapabileceğiniz el bakımı rutinleri arasında gece yatmadan önce nemlendirici uygulama da eklenmelidir.
  • Ellerde de ciltte olduğu gibi aşırı sıcak ve aşırı soğuk uygulamalardan kaçınılmalıdır. Cilt için her daim uygun su sıcaklığı ılık sudur.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/maske-takmanin-sebep-oldugu-cilt-sorunlari-ve-cozumleri/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir