Kişisel Bakım

Evde Manikür Nasıl Yapılır?

Günlük hayatımızda yaptığımız çoğu işte ellerimiz ön plandadır. Bu yoğun tempoda ellerimiz ve tırnaklarımız zaman içerisinde zarar görebilir ve yıpranabilirler. Sağlıklı tırnaklar bakımlı ellere sahip olmanın en önemli noktalardan biridir. Bakımlı ellere sahip olmak görünümüne özen gösteren insanların hayatlarında önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenle, manikür yaptırmak için kuaföre gitmenin birçoğumuz için kaçınılmaz bir alışkanlık haline geldiğini söyleyebiliriz. Ancak her gün hızlanan hayat temposu ile birlikte kuaföre gitmek için her zaman vakit bulamıyor veya bunun için yeterince bütçe ayıramıyor musunuz? Bunun için endişelenmeyin, bakımlı, güzel ve sağlıklı tırnaklara sahip olmak için artık evde manikür yapmak çok kolay!

Evde Manikür Yaparken Hangi Malzemeleri Kullanmalısınız?

Evde manikür ile zamandan ve bütçeden tasarruf ederek sağlıklı ve güzel tırnaklara sahip olabilirsiniz. Bunun için yalnızca ihtiyacınız olanlar;

  • Tırnak makası
  • Et pensesi
  • Kütikül itici
  • Tırnak törpüsü
  • Nemlendirici krem
  • Oje

Manikür Suyu Hazırlamak ve Elleri Yumuşatmak

Maniküre başlamadan önce ellerinizin ve tırnaklarınızın temizlenmesi ve yumuşaması çok önemlidir. Ellerinizi hazırlayacağınız manikür suyunun içinde 15 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. Bu şekilde tırnaklarınız ve tırnak etleriniz yumuşayacak ve işlem yapılması çok daha kolay bir hale gelecektir. Ellerinizi yumuşatmak için doğal içerikli kremler kullanmanız ellerinizde canlılık ve sağlıklı bir görünüm yakalamanızı sağlayacaktır.

Evde Manikür Nasıl Yapılır?

Yeşilmarka Doğal El ve Vücut Kremi – Böğürtlen Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

Evde Manikür Suyuna Ne Konur?

Manikür suyu birçok şekilde hazırlanabilir. Satın aldığınız manikür kabınız veya kullanmadığınız bir kabın içerisine ılık su ile birlikte tercihinize göre sabun veya doğal yağlar ekleyebilirsiniz. Lavanta yağı, argan yağı, badem yağı veya zeytinyağı tırnaklarınızın beslenmesine yardımcı olurken aynı zamanda tırnaklarınızı güçlendirecektir. Bunula birlikte dilerseniz manikür suyunun içine gül suyu veya limon suyu da ekleyebilirisiniz.

Gül suyu antiseptik özelliği ile tırnaklarınızı güçlendirip tırnaklarınıza parlaklık verirken limon suyu içerisindeki c vitamini ile tırnaklarınızın rengini açacak ve tırnaklarınızı sertleştirecektir. Ayrıca doğal ürünler ile tırnaklarını güçlendirmek isteyenler manikür suyuna avokado, balık yağı veya salatalık koymayı da tercih edebilirler. Evde manikür yapımı sürecinde, manikür suyuna evinizde hazır bulunan veya koymak istediğiniz herhangi bir yağ veya malzemeyi koyabilirsiniz. İstediğiniz karışımı yapmak tamamen size kalmış.

Evde Manikür Peelingi Nasıl Yapılır?

Elleriniz iyice yumuşadıktan sonra sıra ölü deriden kurtulmaya geldi. Bunun için bir et pensesi veya kütikül iticiye ihtiyacınız olacaktır. Kütikülleri isteğinize göre kesebilir veya yalnızca kütikül ittirici ile geri ittirebilirsiniz. Kütiküllerin tırnak sağlığı için bir ihtiyaç olduğunu unutmamak önemlidir. Bu yüzden kütikülleri keserken dipten kesmediğinize emin olmanız gerekir. Unutmayın ki kütiküller kesildikten sonra uzamaya devam ederler bu yüzden kütikülleri kesmek sizin için sürekli bir ihtiyaç haline gelecektir. Kütikül ittirici kullanmaya karar verdiyseniz kütiküllerinizi nazikçe geriye doğru ittirin.

İttirme işlemini düzenli olarak yaptığınız takdirde bir süre sonra kütikül probleminiz azalacaktır. Burada fazla sert davranmamak çok önemlidir aksi takdirde kanamaya yol açabilirsiniz. Ayrıca tırnak yüzeyine zarar vermemeye de dikkat etmelisiniz. Geri ittirme işleminin arından vakit kaybetmeden tırnak etlerinizi nemlendirmelisiniz. Yeşilmarka cilt bakım ürünleri içerisinde yer alan doğal nemlendirici krem içeriğinde yer alan doğal yağlar, mineraller ve 7 farklı bitki özü sayesinde tırnak etlerinizi ve ellerinizi nemlendirip cildinizi besleyecektir.

Törpüleme ve Şekil Verme

Şimdi sırada tırnaklarınızı törpülemek ve şekillendirmek var. Törpüleme işlemine başlamadan önce tırnaklarınızı, tırnak makası ile istediğiniz boyutta kesebilir ve kısaltabilirsiniz. Tırnak kesimi sırasından tırnaklarınız ıslak olursa etrafa sıçrama gibi bir problem yaşamazsınız. Ardından törpü ile tırnaklarınıza dilediğiniz şekli verebilirsiniz. Ancak törpüleme aşamasında ellerinizin mutlaka kuru ve temiz olması gerektiğini unutmamalısınız. Törpüleme işleminde her yerde bulabileceğiniz iki tarafı zımparalı törpüler çoğunlukla işinizi görecektir. Törpüleme esnasında tırnağınızı her zaman aynı yöne doğru törpülemelisiniz. Bir sağa bir sola doğu törpülenen tırnaklar zarar görebilir.

Evde Maikür Nasıl Yapılır?

Oval Tırnak veya Kare Tırnak Şekli Nasıl Yapılır?

Tırnağınıza şekil verirken parmağınızın şeklini de göz önünde bulundurmalısınız. Parmak şekline göre törpülenmiş tırnaklar ellerinizi daha bakımlı gösterecektir. Kare tırnaklar kırılmaya daha yatkındır bu yüzden uzun parmaklarınız varsa oval şekli kullanım açısından da sizin için daha kolay olacaktır.

Oval tırnak şekli için tırnağınızın kenarlarından törpüleyerek başlayın. Ortasını biraz daha uzun bırakın. Ardından tırnağınızın tümünü oval şekli alacak şekilde hafifçe törpüleyip üzerinden geçin. Bu şekilde, kuaföre gitmenize gerek kalmadan evde kolayca oval tırnaklara sahip olabilirsiniz.

Kare tırnak şekli yapmadan önce, oval tırnaklara sahipseniz tırnaklarınızın ucundan küt bir şekilde keserek bu şekilden kurtulmanız gerekir. Ardından törpü ile tırnağınızın ucunu düz olacak şekilde törpüleyin. Bu şekilde tırnaklarınız anında kare görünümünü alacaktır. Tırnağınızdaki keskin görüntüyü yumuşatmak için, tırnağınızın sağ ve sol köşelerini törpü darbeleriyle düzeltebilirsiniz. Ancak dikkatli olun fazla yapılan bir darbede tırnaklarınız yeniden oval şeklini alabilir.

Nemlendirme

Yumuşatma, temizleme ve şekil verme işlemleri artık bitti. Son olarak en eğlenceli kısma geçiyoruz; tırnaklarınızı renklendirme ve süsleme! Ancak bu aşamaya geçmeden önce ellerinizi nemlendirmeyi unutmamalısınız. Özellikle kış aylarında soğuğun etkisiyle ellerimizde çatlaklar oluşmaya başlar. Manikürden sonra uygulanan nemlendirme işleminin yanı sıra ellerinizi düzenli olarak nemlendirirseniz, bu tür problemlerle karşılaşma olasılığınız da azalır. Nemlendirme işleminin yalnızca ellerimiz için değil bütün vücudumuz için de önemli olduğunu unutmayın. Yeşilmarka doğal içerikli el ve vücut kremi ile cildinizin doğal nem dengesini koruyabilir, cildinize parlaklık ve canlılık verebilirsiniz. Tırnak bakımı nasıl yapılır? Başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz.

Oje Sürmek

Evde kolay manikür işlemimizin son aşamasında tırnaklarınızı süslemektir. Burası tamamen sizin hayal gücünüze kalmıştır. Tırnaklarınıza istediğiniz bir renk oje veya yalnızca bir tırnak cilası sürebilirsiniz. Ojenizin üzerine tercihinize göre küçük süsler ve çıkartmalar ekleyebilir veya isterseniz manikürünüzü temiz bir French oje ile bitirebilirsiniz. İlk bakışta yapımı çok zor duran French ojeleri aslında evde manikür işleminizden sonra kolayca uygulayabilirsiniz. Bunun için satılan özel bantları veya evde kendiniz kestiğiniz bir bandı kullanabilirsiniz.

İşleme tırnağınıza tırnak cilası sürerek başlayın. Tırnak cilası kuruduktan sonra hazırladığınız bantları tırnaklarınızın ucuna yapıştırın. Burada bandı ne kadar uca yapıştıracağınız tamamen size kalmış. Beyaz kısmın ne kadar kalın olmasını istiyorsanız bandı ona göre ayarlayabilirsiniz. Beyaz bir oje ile tırnaklarınızın ucunu düz bir çizgi şeklinde boyayın. Oje kuruduktan sonra bandı çıkarın ve son olarak tüm tırnağınızın üzerinden bir kez daha cila ile geçin. Ve işte artık mükemmel French ojelere sahipsiniz!

Manikür işleminde dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri de hijyendir. Evde manikür işleminiz bittikten hemen sonra kullandığınız aletleri dezenfekte etmeyi unutmamalısınız. Dezenfekte işlemi için, yalnızca su ve sabun yeterli olmayacaktır. Aletleri kaynar su içinde bekletebilir veya alkollü bir bez yardımı ile silebilirsiniz.

Bakımlı ve güzel ellerin sırrı bakımlı tırnaklardan geçer. Haftada iki kere manikür yaparak bakımlı, güzel görünümlü ve en önemlisi sağlıklı tırnaklara kavuşabilirsiniz. Üstelik evde manikür yapmayı öğrenip bunu bir alışkanlık haline getirirseniz zaman veya bütçe sıkıntısı çekmeden dilediğiniz zaman tırnaklarınıza bakım uygulayabilirsiniz. Manikürünüzü doğal bir nemlendirici ile tamamlayarak ellerinizin her zaman güzel, canlı ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.

Bu yazımızda Evde Manikür Nasıl Yapılır? konusuna değindik.  Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/makyaj-oncesi-ve-sonrasi-cilt-bakimi-onerileri/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir