Kişisel Bakım

Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Gün içerisinde pek çok yere temas etmemizi sağlayan ellerimiz sayesinde işlerimizi kolay bir şekilde görebiliriz. Çoğu zaman ev işleri için yıpranan ellerimize, düzenli bir şekilde bakım yapmak oldukça önemlidir. Tırnak bakımı da ellerin sağlıklı ve güzel görünmesinin önündeki en önemli adımlardan biridir. Tırnakların bakımlı ve güzel görünmesi için onlara düzenli bir şekilde bakım yapmak ellerinizi çok daha canlı ve hoş gösterecektir.

Bakımlı ve güçlü tırnaklara sahip olmak istiyorsanız, onlara düzenli aralıklarla bakım yapmanız gereklidir. Çünkü düzenli olarak bakım yapılmayan tırnaklar sağlıksız ve kötü bir görünüme sahip olurlar. Bakımsız tırnaklar çabuk kırılır ve bu da çeşitli rahatsızlıkların belirtisi olabilir. Tırnak bakımı nasıl yapılır konusunda hem profesyonel yerlerde hem de evde yapılabilecek doğal ürünlerden oluşan bir bakım yapabilirsiniz..

Sağlıklı Görünen Tırnaklara Sahip Olmak

Sağlıklı tırnaklara sahip olmak için düzenli bir şekilde bakım yapmak önemlidir. Sürekli kuaför ya da bakım merkezine giderek manikür yaptırmak sizlerin çok daha canlı ve sağlıklı tırnaklara sahip olması konusunda etkilidir. Ancak her zaman buraya gitme imkanınız olmayabilir. Bundan dolayı da zaman bulamadığınızı ya da manikür gibi şeylere bütçe ayıramadığınızı düşünüyorsanız, sağlıklı görünen tırnaklara sahip olmak için yalnızca profesyonel bir manikür değil, evde bakım rutinleri de bulunur. Bu yöntemler içerisinde sizler için en uygun olan seçeneklere karar verdikten sonra bakımı ona göre uygulayabilirsiniz.

Sağlıklı bir cildin bir parçası tırnaklardır. Bundan dolayı tırnaklarınıza düzenli bir şekilde bakım yapmak önemlidir. Düzenli olarak bakım yapılmayan tırnaklar süreç içerisinde kırılır ve hatta mantar gibi çeşitli kötü rahatsızlıklarla da cildinizi baş başa bırakır. Tırnaklarınızın bakımına gösterecek olduğunuz özen, onların sağlıklı görünümü ile doğru orantılı olacaktır. Tırnak bakımından sonra olmazsa olmazlardan, elinizin canlı bir görünüm yakalaması için doğal nemlendirici krem kullanımları ile bu bakımı tamamlayabilirsiniz.

Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Yeşilmarka Normal ve Kuru Ciltler İçin Doğal Günlük Bakım Kremi Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

Evde Tırnak Bakımı

Her zaman manikür ve pedikür için zaman, ve bütçe ayırmak sizler için büyük bir mali yük anlamına gelebilir. Ancak bu noktada evde tırnak bakımı konusunda da pek çok bakım rutini bulunur.

Evde tırnak bakımının çeşitli adımları vardır.

  •       İlk olarak tırnaklarınıza bakım yapmadan önce, içerisinde ılık su bulunan bir kapta yaklaşık 15 dakika tırnaklarınızı yumuşaması için bekletmeniz gereklidir.
  •       Evde tırnak bakımı konusunun ikinci adımı olan, yumuşayan tırnakların kesilmesi ve törpülenmesi işlemine geçilir. Bu işlem tamamlandıktan sonra, ölü deriler tırnak kenarlarından atılır.

Haftada en az iki kez bu bakımı uygulamak sizlerin sağlıklı tırnaklara sahip olması bakımından son derece önemlidir. Ellerinize ve ayaklarınıza özen göstermek ve düzenli bir bakım yapmak istiyorsanız her mevsim onları korumak ve canlı tutmak sizin elinizdedir. Bu bakımdan kış aylarında eldiven kullanmak ya da ayaklarınızı da sıcak tutmak el ve ayak tırnak bakımı konusunda sizler için oldukça faydalı olacaktır. Bundan dolayı bu bakım konusunda çeşitli sağlıklı rutinleri evde pratik bir şekilde gerçekleştirmek sizler için mümkündür. Kullanacağınız el ve vücut kremi ile vücudunuzun nem dengesini koruyabilir kuruluğunu giderebilirsiniz.

Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Yeşilmarka Doğal El ve Vücut Kremi- Şeftali Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

Tırnak Bakımı İçin Doğal Yöntemler

Güçsüz tırnaklar genellikle vitamin eksikliğinden dolayı karşımıza çıkar. Kolay kırılabilen ve cansız bir görünümü olan bu tırnaklara sahipseniz, çeşitli cilt hastalıklarına da davetiye çıkması son derece yakın olabilir. Bu noktada tırnaklarınızın düzenli bir şekilde bakım yapılması konusunda sizlere büyük ölçüde bir sorumluluk düşer.

Tırnaklarınızın sağlıklı ve canlı bir görünüm kazanması için düzenli olarak yapabileceğiniz bakım çeşitleri arasında argan yağı ve badem yağı kullanmak bulunur. Bu her iki yağ da tırnaklarınızı güçlendirerek daha sağlıklı bir şekilde uzamasını destekleyen bakım yağlarıdır. Elbette tırnakların yumuşaması da önemlidir. Bu konuda elma sirkesinden faydalanabilirsiniz. İçerisinde elma sirkesi bulunan ılık su dolu bir kaba tırnaklarınızı batırıp birkaç dakika masaj yapmak bu bölgeyi yumuşatacaktır. Bunun yanı sıra limon suyu, zeytinyağı, bal ve yumurta sarısı gibi kürler kullanmak ve bir bardak su içerisinde bir miktar karbonat koyarak ellerinizi bu suyla yıkayıp daha sonra durulamak da evde tırnak bakımı konusunda etkili yöntemler arasında yerini alır.

Sağlıklı Tırnak Bakımı İçin 5 Adım

Tırnaklarınızın sağlıklı ve canlı bir şekilde uzaması için 5 adımlık bir bakım rutini uygulamak işinize büyük ölçüde yarayacaktır.

  •       İlk olarak tırnaklarınızın kesimi konusunda derinlemesine bir kesim yapmamamız önemlidir. Çünkü o şekilde tırnaklarınızı kestiğiniz zaman etinizi de kesmeniz mümkündür.
  •       İkinci olarak tırnaklarınızın kenarındaki etleri temizlerken özellikle ayak tırnaklarınız için titiz davranmanız önemlidir. Çünkü tırnak batması denilen bir rahatsızlıktan dolayı, doğru bir şekilde bu bakım yapılmadığı zaman hastanelik olabilirsiniz. Bu da sizler için kötü sonuçlar doğurabilir.
  •       Tüm bu işlemler bittiği zaman tırnaklarınızın renkli ve canlı bir görünüm kazanması için kullanacağınız ojeleri kalıcı oje olarak tercih ederseniz hem zamandan hem de ekonomik olarak tasarruf yapmış olursunuz. Renklendirme aşamasını geçtikten sonra ojelerin çıkarılması ve ellerinizin ya da ayaklarınızın temizlenmesi noktasında cilde zarar vermeyen çıkarıcılar dan faydalanmak oldukça önemlidir.

Tırnaklar Neden Kırılır?

Sağlıksız bir vücut vitamin eksikliklerinden dolayı pek çok problemle karşı karşıya kalabilir. Bunlardan biri de tırnaklarınızın kırılmasıdır. Tırnaklarınızı kırılması, tırnaklarınıza yeterince özen vermediğiniz zaman ve düzenli aralıklarda yapılmadığı zaman, karşı karşıya kalabileceğiniz bir problemdir.

Tırnak kırılması özellikle vitamin eksikliklerinde sık sık karşımıza çıkar. Bundan dolayı tükettiğimiz besinlere ve gün içerisinde aldığınız su miktarına dikkat ederseniz bunun önüne kolay bir şekilde geçmiş olursunuz.

Evde tırnak bakımı konusunda ayak tırnak bakımına önem vermeniz de gereklidir. Tüm gün bizleri taşıyan ayaklarımız, her gün sonunda olmasa bile en az haftada 1 2 kez düzenli bir bakımı hak eder. Bundan dolayı da yorgun düşen bünyenizin canlanması için ilk etapta ayaklarınıza düzenli bir bakım yapmanın da yeri büyüktür.

Doğal Yöntemlerle Sağlıklı Tırnaklar

Tırnaklarınızın cildinizin hassas bölgelerinden biri olduğunu bilirsiniz. Bu bölgelerin bakım konusunda da ayrı bir hassasiyet gösterilmesi önemlidir. Bu bakımdan doğal yöntemler kullanarak tırnaklarınıza bakım uygulamak mümkündür. Sağlıklı tırnaklara sahip olmak istiyorsanız sağlıklı bakım rutinlerini evde uygulamanın yanında, farklı malzemeler kullanabilirsiniz.

Dışarıda sık sık gördüğünüz manikür ürünlerini kendiniz de temin ederek evde de çok rahat bir biçimde manikür ve pedikür uygulaması yapabilirsiniz.

Sağlıklı tırnaklara kavuşmak için cilt dostu ürünlerden faydalanarak tırnaklarınıza bakım yaparsanız güçlü ve canlı tırnaklara sahip olabilirsiniz. Bundan dolayı da hem el hem de ayak tırnak bakımı hakkında yeterince bilgi sahibi olarak hangi ürüne ihtiyacınız olduğunu tespit etmeniz önemlidir.

Doğal içerikli tırnak bakımı ürünleri içerisinde tercihte bulunurken cildinizin hassasiyet derecesine dikkat etmeniz gereklidir. Bu bakımdan Yeşilmarka’nın sağlıklı ve doğal kozmetik cilt bakım ürünleri ile tırnaklarınıza düzenli bir şekilde bakım yaptıktan sonra bu ürünleri kullanarak elinizde canlı ve sağlıklı bir görünüm yakalayabilirsiniz. 

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/kantaron-yagi-nedir-faydalari-nelerdir/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir