genel

Erkeklerin Saç Bakımında Dikkat Etmesi Gerekenler

Erkeklerin saç bakımı her ne kadar önemli gibi görünmese de aslında saç bakımı hem erkekler hem de kadınlar için dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biridir. Saç bakımı hem sağlığın hem de kişisel bakımın sağlanmasında önemli göstergelerden birisidir. Erkeklerin saç bakımı kadınlara nazaran daha kolay olmakla birlikte yine de aynı özenin gösterilmesi gerekmektedir. Saç sağlığını koruyabilmek düzenli ve titizlikle uygulanan bir bakım aşamasına bağlıdır. Bu nedenle kişiye uygun olarak belirlenen saç bakım rutini düzenli olarak uygulanmalıdır.

Erkeklerde de tıpkı kadınlarda olduğu gibi saç yapısını uygun olarak saç bakım rutini oluşturulur. Bu saç bakım rutininin içerisinde saç yapısına uygun olarak seçilmiş ürünlerle oluşturulan temizleme, nemlendirme, kurutma işlemleri yer almaktadır.

Saçlarda canlı, parlak, sağlıklı ve dayanıklı bir görünüm elde edebilmek için saç maskeleri erkeklerin saç bakımı basamakları yer almalıdır. Bunun içinse sarımsak özlü, Hindistan cevizi özlü, avokado yağı özlü bakım maskeleri tercih edilerek yukarıda belirtilen saç görünümleri sağlıklı yollar aracılığıyla kolaylıkla elde edilebilir.

Erkeklerde Saç Bakım Rutini

Saç bakım rutinine saçı nemlendirerek (maske, serum vs uygulaması) ile başlanmalıdır. Temizleyici saç bakım ürünü olan şampuanlara geçmeden önce bakım rutininde mutlaka ilk sırayı maske uygulamaları almalıdır. Maske uygulaması gereken süre boyunca uygulandıktan sonra saç için en uygun olarak seçilmiş şampuanla temizleme işlemine geçilmelidir. Erkeklerin saç bakımı için Yeşilmarka’nın bu bağlamda her saç tipine uygun olarak üretilmiş pek çok doğal içerikli şampuanları bulunmaktadır. Saç derisi sağlığını destekleyerek cilt ph’ ına uygun olarak, cildi tahriş etmeden gereken temizliği sağlayarak saçları canlı bir görünüme kavuşturmaktadır.

erkeklerin-sac-bakiminda-dikkat-etmesi-gerekenler

Yeşilmarka Doğal Saç Kremi – Tüm Saç Tipleri İçin ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Şampuan uygulaması sonrasında ise yine aynı kriterlerle belirlenmiş saç kremleri saça uygulanarak gerekli nem desteği sağlanmaya devam edilmelidir.

Erkek Saç Bakımı ve Ürünleri Nasıl Olmalıdır?

Erkekler için saç bakımı haftada en az 2 kez uygulanacak şekilde planlanmalıdır. Bu rutin aralıkları değiştirilmeden aralıkları eşit şekilde uygulanmalıdır. Saç bakımından fayda görebilmek ve sağlıklı bir saç derisine kavuşabilmek için disiplinli bir bakım uygulaması yapmak şarttır.

Erkeklerin saç bakımı yukarıda da bahsedildiği gibi kadınlara oranla daha kolay ve daha az uğraş gerektirir. Ancak uygulanması gereken özen, kullanılacak ürünlerin seçilmesindeki titizlik kadınlarda olduğu gibi oldukça detaylı ele alınmalıdır. Erkekler için kullanılacak ürünlerin seçimi saçtaki yağ miktarı, saçın yapısının kepeklenmeye müsait oluşuyla bağlantılı olarak seçilmelidir.

Kuru bir yapıya sahip olan saç derisi için nemlendirici ve kepeği önleyici ürünlerin seçimi sağlanmalıdır. Düzenli olarak nem sağlayıcı saç maskeleri uygulanmalıdır.

Yağlı bir saç yapısına sahip kişiler içinse saçtaki nemi koruyacak ancak yağlılığı azaltacak ürünlerin kullanımı sağlanmalıdır. Yine aynı şekilde saç yapısına uygun saç bakım maskeleri ve kremleri kullanılabilir.

Yeşilmarka doğal içerikli ve bitkisel özlü ürünleri ile tüm cilt yapılarına uygun olarak ürettiği pek çok ürünle saç bakım ve saç derisi sağlığını sürdürmede katkı sağlamaktadır. Erkeklerin saç bakımı için de bu markaya ait pek çok ürün tercih edilerek saç sağlığının sürdürülmesi sağlanabilir.

Erkeklerin saç bakımında fayda sağlaması için uygulanabilecek bir diğer yöntem ise düzenli saç kesimidir. Düzenli saç kesimi sayesinde yıpranan saç uçları yenilenerek sağlıklı bir yapıya kavuşur. Yenilenen saç ile birlikte jöle vb. ürün kullanımından kaçınılmalıdır. Bu tarz ürünler saç yapısına zarar vererek dökülmelere yol açabilmektedir. Bunun yerine doğal saç kremi ile şekillendirilerek veya fön makinesinin düşük ısı derecesi kullanılarak saç şekillendirmeleri sağlanmalıdır.

erkeklerin-sac-bakiminda-dikkat-etmesi-gerekenler

Yeşilmarka Doğal Saç Kremi – Yoğun Bakım ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Erkekler İçin Evde Saç Bakım Önerileri

Erkeklerin saç bakımı için evde uygulayabilecekleri pek çok doğal tarif bulunmaktadır. Doğal yöntemler cilt yapısına zarar vermeden saç derisini besleyerek saç sağlığına pek çok katkı sağlamaktadır. Doğal içerikli ve bitkisel özlü saç ürünlerinin olmadığı takdirde evde bazı tarifler uygulanarak saç bakım rutini sürdürülebilir. Saç için nem sağlayacak, saç derisini yenileyecek, saçları parlak bir görünüme kavuşturacak birkaç saç maskesi tarifi şu şekilde sıralanabilir:

  • Zeytinyağı ve yumurta akı: İçeriğinde yer alan protein ve yağ molekülleri sayesinde saçı derinlemesine besleyerek hızlı bir nem sağlama etkisi bulunmaktadır. Haftada bir sıklıkta yarım saat süre ile uygulandığında saç derisindeki sağlıklı görünüm en kısa sürede ortaya çıkmaktadır.
  • Hindistan cevizi yağı ve muz püresi: Kepekli saç derisi sorunu ile karşı karşıya kalanlar bu maske önerisini uygulayarak kepek sorununu en kısa sürede ekarte edeceklerdir. Erkeklerin saç bakımı için oldukça faydalı ve hızlı sonuç veren bu karışım ise haftada 2 kez en az yarım saat süre ile uygulanmalıdır.
  • Avokado yağı ve tarçın: Bu ikili ise kuru saç yapısına sahip, kırılmaya meyilli saç uçlarına sahip olan erkeklerin tercih etmesi gereken ikilidir. Bu karışım sayesinde saç esnek bir yapı kazanarak kırılmaları engellenmektedir. Haftada 1 kez uygulanması yeterlidir. Uygulama süresi 1 saati geçmemelidir.
  • Sarımsak yağı, bal ve yumurta: Saça nem kazandırmak, var olan şekli korumak, saça hacim vermek isteyenlerin kolaylıkla uygulayabileceği bir maske türüdür. Bu maske için önerilen uygulama sıklığı ise ayda iki kezdir. Uygulama süresi 1 saati geçmemelidir.

Erkeklerin saç bakımı için yukarıda önerilen maskelerden cilt yapısına uygun olarak seçilmelidir. Saç bakım rutini içerisinde evde uygulama yapılacağı zaman yukarıdaki karışımlar önerilen sıklık ve sürelerde uygulanmalıdır.

Erkeklerin Hızlı Saç Uzatması İçin Tüyolar

Saç uzatma süreci erkekler ve kadınlar için mutlaka sabır gerektirmektedir. Bu süreçte saç bakımları atlanmadan yapılmalı ve saç sağlığı göz önünde bulundurulmalıdır. Yeşilmarka’ya ait doğal ve bitkisel içerikli ürünler bu bağlamda saç uzaması sürecinde oldukça fayda sağlamaktadır.

Erkeklerin saç bakımı rutinleri dışında günlük hayatta düzenli su tüketimi saç uzamasını hızlandırmaktadır. Aynı şekilde yeterli ve dengeli beslenmekte pek çok sisteme fayda sağladığı gibi saç sağlığına da olumlu yönde etki etmektedir.

Bunun dışında saç temizliği sık olarak sağlanmalıdır. Nefes alan ve açılan gözenekler sayesinde saç hızlıca uzamaya başlayacaktır. Jöle, ağır içerikli saç kremleri, saç sağlığına uymayan şampuan kullanımlarından kaçınılmalıdır. Saç yıkama sıklığı gün aşırı olmalıdır. Her gün saç yıkanması saçın doğal nemine zarar vererek cildin kurumasına yol açar.

Erkeklerin saç bakımı için doğru ürün kullanımı ne kadar önemliyse saç uzatmaları için de aynı şekilde doğru ürün tercihi çok önemlidir. Doğal içeriğe sahip, zararlı alerjenler içermeyen, bitkisel özel, doğal yağ içerikli ürünler tercih edilerek saç sağlığının sürdürülmesi ve uzama sürecinin hızlanması desteklenmelidir.

Saçların hızlı uzaması için vitamin desteği de önerilen uygulamalardan birisidir. B vitamini desteği saç uzamasını hızlandıran etkinliği kanıtlanmış vitamin gruplarındadır. Biotin şampuan içerisinde de uygulanarak direk saç derisine nüfuz etmesi sağlanır. Bunun etkisiyle de saçlarda hızlı bir uzama süreci başlar. A, C, E vitamin grupları da saçın sağlıklı uzamasında oldukça etkili olmaktadır. Folik asit ve demir takviyesinin de saç uzamasında etkili olduğu kanıtlı çalışmalardandır.

Tüm bu adımlar içerisinde saç uzatma sürecinde önemli olan en önemli nokta sabırlı olunması ve saç bakımının aksatılmadan düzenli aralıklarla sabırla ve titizlikle uygulamaktadır. Tüm bu süreç eksiksiz yerine getirildiğinde uzun ve sağlıklı saçlarla kavuşabilmek mümkün olacaktır.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/gece-bakim-rutininiz-icin-oneriler/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir