genel

Gece Bakım Rutininiz İçin Öneriler

Gece bakım rutini, her bireyin kendisi için oluşturması gereken, cilt sağlığı üzerinde çok fazla faydası bulunan rutin uygulamaları içermektedir. Bu rutin gün içerisinde maruz kalınan zararlı güneş ışınlarının etkilerini dindirmeye, toz, havada biriken kir gibi etkenlerden cildi arındırmaya, cilt sağlığını sürdürmeye aracılık etmektedir. Bu nedenle her gece yatmadan önce yaklaşık 1 saat gibi bir süre ayrılarak bu rutin düzenli hale getirilmelidir.

Gece bakım rutini belli başlı adımları içermektedir. Bu bakım rutininde sağlanmak istenen genel anlamda cilt temizliğini sağlamak, cilde ihtiyaç duyduğu nemi sağlamak, cildin erken kırışmasını önlemek için bazı özel uygulamaları içermektedir. Tüm bu etkileri oluşturabilmek için kişinin cildi için en faydalı ürünleri seçmesi gerekmektedir. Ve seçilen bu ürünleri rutininin her aşamasında uygulaması gerekmektedir.

Düzenli olarak uygulanan tüm bu aşamalar cildin yenilenmesini sağlar. Zarar görmüş olan cildin iyileşmesinde etkili olur. Cilt de tıpkı diğer organlar gibi gece uykusu içerisindeyken kendini yeniler. Bu yenilenmeyi daha etkili hale getirebilmek için uyumadan evvel mutlaka bu uygulamalarla desteklemek gerekmektedir. Böylece cildin olumlu yönde gelişmesi sağlanacaktır.

Gece bakım rutini esnasında yalnızca yüz bakımına yer verilmemelidir. Genel vücut, saç, tırnak gibi bölgeler içinde belirli bir rutin oluşturularak genel vücut sağlığını sürdürmek ve sağlamak adına uygulamalar oluşturulmalıdır.

5 Adımda Gece Bakım Rutini

Gece bakım rutini için 5 adım belirlendiğinde aşağıdaki gibi maddelendirmek mümkündür.

  • Gece bakım rutininin ilk adımı cildi temizlemektir. Gün boyunca cilt üzerinde çevresel koşullar sebebiyle biriken, kir, toz, yağ, makyaj kalıntıları, ölü deri hücreleri gibi kirli maddelerden arınmak rutinin ilk adımı olmalıdır. Cildin oksijen alışverişinin sürdürülebilmesi için mutlaka bu basamak atlanmadan yapılmalıdır. Düzenli uygulanan ve doğru temizleme ürünü ile uygulanan cilt temizliği cildin beslenmesine fayda sağlayarak parlak ve canlı görünmesine etki eder.
  • Gece rutini için belirlenebilecek ikinci adım ise peeling aşamasıdır. Bu sayede cildin üzerinde biriken ölü dokulardan arınması sağlanarak alttaki temiz ve pürüzsüz cilde ulaşmak mümkün olmaktadır.
  • Gece bakım rutini için uygulanan üçüncü adım ise nemlendirme aşamasıdır. Cildin ihtiyaç duyduğu nem mutlaka temizleme işleminden sonra uygulanmalıdır. Cilt temizlenmeden nemlendirici uygulandığı durumlarda cilt sağlığı bozulur, sivilce ve akne gibi problemlerle baş etmek gerekebilir.
  • Bir sonraki adım ise göz çevresi bakımıdır. Gece şartları için üretilen doğal göz altı ve çevresi kremi ile kırışıklık görünümünün azalması sağlanmalıdır

 

  • gece-bakim-rutininiz-icin-oneriler

    Yeşilmarka Doğal Gece Kremi ürününe sitemizden ulaşabilirsiniz.

  • Gece bakım rutininin son aşaması ise el, ayak, dudak içinde aynı işlemleri sırasıyla yapmaktan geçmektedir. Bu sayede tüm vücut günlük ihtiyaç duyduğu bakımı almaktadır. Bu 5 adım mutlaka her gece yatmadan önce titizlikle uygulanmalıdır. Cilt gün boyunca maruz kalınan tüm etkenlerden arındırılarak uykunun cilde sağlayacağı faydaların artırılması sağlanmalıdır.

Gece Bakım Rutini Nasıl Olmalıdır?

Gece bakım rutini, derinlemesine uygulanan bir cilt temizliği ile başlayarak daha sonrasında peeling ve nemlendirme adımlarıyla sürdürülmelidir. Benzer yaklaşımlar yalnızca yüz için değil vücudun bakıma ihtiyaç duyan tüm noktaları için uygulanarak rutin sürdürülmelidir. Zaten gece bakım rutini tüm vücut yüzeylerine uygulanarak amacına ulaşacaktır. Aksi takdirde belli başlı alanlara uygulanan bakımlar yalnızca o bölgeye fayda sağlayacaktır. Bu da bütüncül bakım anlayışına oldukça ters uygulamalardır. Bu nedenle bakım kategorilerinin hepsi vücudun tüm yüzeylerinde uygulanmalıdır. Ancak bu şekilde komple bir cilt sağlığı sağlanabilecektir.

Cilt tipine uygun nemlendirici seçimi oldukça önemlidir. Kuru ciltler icin nemlendirici krem mutlaka yağ bazlı olarak tercih etmelidir. Ancak bu şekilde yoğun bir nemlendirme sağlanabilir. Yağlı ciltler için nemlendirici krem ise kuru ciltlerin aksine su bazlı olarak tercih etmelidir. Bu sayede akne ve sivilce problemlerinin önüne geçilerek cilt nemi en kaliteli şekilde sağlanabilecektir.

Gece Bakım Rutininin Faydaları

Gece bakım rutini cilt için pek çok faydayı ortaya çıkarmaktadır. İlk olarak gece bakım rutiniyle sağlanan cilt temizliği sayesinde cilt her zaman parlak ve canlı bir görünüme sahip olmaktadır. Cilde nem sağlamak için uygulanan doğal nemlendirici krem, losyonlar ve serumlar sayesinde yaşlanma ve kırışıklık belirtileri geciktirilerek genç bir cilt görünümü sürdürülebilmektedir.

Gece bakım rutininin bu kadar önemli olmasının sebebi gece saatlerindin cildin yenilenmesi için en uygun saatler olmasından kaynaklanmaktadır. Gün boyunca yorulan cilt gerek ısı gerek ışık gerekse diğer çevresel faktörlere maruz kalması nedeniyle detaylı bakıma ihtiyaç duymaktadır. Gece saatlerinde var olan tüm şartlar cilt için en uygun şartlar olduğu için bu zaman dilimini olabildiğince en faydalı şekilde geçirmek gerekmektedir. Uyunacak olan odanın ısısı, rahatsız edici herhangi bir ışık kaynağına yer verilmemesi oldukça önemlidir.

Gece bakım rutini içerisinde yer alan cilt bakım önerilerinin haricinde uyunan odadaki çevresel etkenlerde gece bakım rutininin oldukça önemli bir faktörüdür. Nevresimin temizliği, yastık kılıfının temizliği cilt sağlığının sürdürülmesi açısından gözden kaçan, önemsenmeyen ancak dikkat edilmesi gereken önemli bir noktadır. Cilt bakımı noktasında olmasa da cilt sağlığının zarar görmesinin engellenmesinde dikkat edilmelidir. Haftada bir nevresim ve yastık kılıfı değişimi sağlanmalıdır. Böylece kirlenmiş yüzeylere temas engellenerek gözeneklerin tıkanmasının önüne geçilebilir.

gece-bakim-rutininiz-icin-oneriler

Yeşilmarka Doğal Gece Kremi ürününe sitemizden ulaşabilirsiniz.

Gece Bakımında Kullanılabilecek Doğal Kürler

Cilt uyku esnasında yenilenme için hücre üretimine devam ederken gece bakım rutini de önem kazanmaktadır. Her cilt bakımı rutininde olduğu gibi gece bakımında da cilt için doğal içerikli ürünlerden veya doğal kürlerden faydalanılabilir. Cilt tipine göre farklı doğal malzemeler kullanarak bakım yapmak mümkündür. En çok tercih edilen doğal bakım ürünleri ve etkileri şunlardır;

  • Maden suyu; bakım aşamasının başında yer alan cilt temizliği adımında maden suyu ile cildin temizlenmesi sağlamak mümkündür. İçeriğindeki zengin mineraller cilt için oldukça faydalıdır.
  • Limon; sebum üretimine yatkın, akneye meyilli cilt tipinde limon kullanımı oldukça etkilidir. C vitamini içermesi ve antioksidan kaynağı olması sayesinde cilt için besleyici ve akneyi kurutucu özelliği bulunmaktadır. Küçük bir pamuğa birkaç damla limon suyu damlatılarak cildin akneli bölgesine uygulanabilir. Cilt tonunu da aydınlatma özelliği sayesinde aknedeki kızarıklığı önlemektedir.
  • Zeytinyağı ve şeker; temizlik aşamasından sonra cildin ölü deriden arındırılarak beslenmesini sağlamak amacıyla zeytinyağı ve şeker karışımı cilde uygulanabilir. Ölü deriden arınan cilt yeni hücrelerin oluşumunu sağlayarak uyandığınızda daha aydınlık ve taze bir cilde sahip olursunuz.
  • Yaş maya; cildin daha gergin bir hale gelmesi ve doğal yollarla maske yapabilmek amacıyla mayanın etkileyici gücünden faydalanılabilir. Gece bakım rutini haline getirmek amacıyla 2 hafta 1 uygulanması tavsiye edilmektedir.
  • Süt; cilt sağlığı için düzenli olarak tüketilmesi gereken besinler arasında yerini almaktadır. Tüketim haricinde doğrudan cilde uygulanması sayesinde de cildin sıkılaşmasını, nemlenmesini ve gözeneklerin küçülmesini sağlamaktadır. Küçük bir pamuğa bir miktar süt damlatılır ve doğrudan cilde nazik hareketlerle masaj yaparak uygulanmalıdır. 10 dakika bekleme süresi sonrasında durulanmalıdır.
  • Badem yağı; uzun yıllar boyunca hem saç hem de cilt sağlığı için sıklıkla kullanılmaktadır. A vitamini ve K vitamini ile cildin ve saçların güçlenmesini sağlayarak ihtiyacı olan desteği sağlamaktadır. Hem saç sağlığı hem de cilt sağlığı için düzenli olarak kullanımı önerilmektedir.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/ucuk-nasil-gecer/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir