Kişisel Bakım

Duşta Vücut Bakımı Yapmanın Önemi

Belki de ilk önceliğimiz olan cildimiz kadar vücudumuzda önemlidir. Zaman zaman ihmal etsek bile kendini kuruyarak hatırlatır. Bu nedenle vücut bakımının düzenli şekilde ve bir ritüel halinde yapılması tavsiye edilir. Bir ritüele dönüştürülmesinin tavsiye edilmesinin nedeni ise oldukça eğlenceli bir hale gelebilmesidir. Vücut bakımı banyo sırasında başlar. Duşta vücut bakımı ve ardından duş sonrası bakım yapılarak, cildin nem dengesi kolaylıkla korunur. Öncelikle banyo süresine dikkat etmek gerekiyor. Duşta vücut bakımı yapmak ve banyo süresi için en ideal olan süre 15-20 dakika. Çünkü çok uzun süre boyunca suyun altında kalmak da çok faydalı değil. Fazla kalındığında deri ve kan dolaşımı bu durumdan olumsuz şekilde etkilenebilir ve bu durum sürekli hale geldiğinde dolaşım sorunlarına sebep olabilir.

Duşta vücut bakımı konusunda ikinci önemli konu, vücut için kullanılan bakım ürünleri. Nem miktarının yoğun olduğu doğal duş jeli kullanılırsa vücudun PH dengesi korunur ve nem konusunda dengelenmiş olur. Ve bunun sonunda cildiniz yumuşamış olur. Diğer bir önemli konu ise suyun sıcaklığıdır. Su sıcaklığı belli bir seviyede olmalıdır. Özellikle duşta vücut bakımı sırasında su sıcaklığı 37 dereceyi geçmemelidir. Durulama suyuna aromaterapi yağlarından damlatılabilir. Bu vücudun dinlenmesini ve dinginleşmesini sağlayacaktır. Duşta vücut bakımı konusunda en son adım, duştan çıkarken kan dolaşımını hızlandırmaktır. Bu nedenle banyodan çıkarken, soğuk bir duş alınırsa, bu durum cildin sıkılaşmasını sağlamakla birlikte, cildin gerginliği konusunda da yardımcı olur. Ayrıca kalori yakmak için de etkili bir yöntemdir.

Duşta Vücut Bakımının Aşamaları

Banyo yapmak, sadece temizlenmek ve gün içindeki kökü kokulardan kurtulmak için yaptığımız bir şey değildir. Duş sırasında, temizlenmekle birlikte aynı zamanda dinleniriz ve enerji depolarız. Yorucu bir günün sonunda güzel bir banyo kadar insanı rahatlatan bir şey yoktur. Temizlenirken, duşta vücut bakım ürünleri kullanmak oldukça mantıklı ve gereklidir. Hem temizlenip hem de cildimizin ihtiyacı olan bakımı yapmak, cildimizi yenileyecek, ölü hücrelerden arındıracak ve nemlendirecektir. Sağlıklı bir cildin ihtiyacı olan, duşta vücut bakımı rutinin düzenli şekilde yapılmasıdır. Vücut tarafından üretilen ölü derilerden, siyah noktalardan kurtulmak, sağlıklı ve ışıldayan bir cilde sahip olmanın tek yolu düzenli şekilde bakımdır. Duşta vücut bakımı sırasında ise dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

Vücut Temizliği

Duşta vücut bakımı ritüeli vücut temizliği ile başlar. Bu aşamada kullandığınız temizleyici önemlidir. Doğal kılları olan bir fırça, kabak lifi ya da at kılından yapılmış bir temizleme fırçası vücudunuz uygun bir seçim olacaktır. Çok sıcak olmayan bir suda, mümkünse doğal bir duş jeli kullanarak, fazla bastırmadan ve cildinizi hırpalamadan vücudunuzu fırçalamanız, duşta vücut bakımı için iyi bir başlangıç olacaktır. Cilt tipiniz hassas ya da kuru değilse, suyun altına girmeden de ön fırçalama yaparak derinizi temizlik için hazır hale getirebilirsiniz.

Peeling Uygulaması

Belki de duşta vücut bakımı ritüelinin en eğlenceli ve en sevilen kısmı peeling aşamasıdır. Uygun bir fırça ile temizlenmiş ve gözenekleri sıcak su ile açılmış olan cilde uygulanan peeling, hoş kokusu ve sonrasında yaşattığı ferahlık ve mutluluk hissi ile özellikle hanımların vazgeçilmez ürünlerinden. Ayrıca peeling uygulaması duşta vücut bakımı ritüelinin en önemli kısımlarından birisidir. Peeling seçerken de cilt tipinizi dikkate almalı, saldırgan peelinglerin, hassas ciltlerde tahrişe neden olduğunu unutulmamalı. Peeling taneciklere çok sert şekilde masaj yapılmamalıdır.

Duş Jeli

Duşta vücut bakımı konusunda belki de en çok harcama yaptığımız ürün duş jelleri Genellikle kokularına seçtiğimiz duş jellerinin de önemli görevleri var. Her şeyden önce vücudun nem dengesini koruyucu özelliğe sahip olan duş jelleri ve PH dengesini koruyan ürünler vazgeçilmezlerimiz arasında. Bunun dışında doğal olan duş jelleri de son zamanlarda oldukça revaçta. Yeşilmarka’ nın duş jeli ise tam size göre. Yeşilmarka’ da en çok sevilen meyve kokuları ile tamamen doğal şekilde hazırlanan duş jellerinin en çok beğenilen çeşitleri ise vanilyalı ve çilekli olanları. Bunların dışında elmalı, portakallı, karpuzlu ve ahududulu gibi çeşitleri bulunan duş jelleri, banyo ritüelini keyfe dönüştürecek cinsten. 

Duşta Vücut Bakımı Yapmanın Önemi

Yeşilmarka Doğal Duş Jeli Çilek Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

Duş Sonrası Bakım ve Dinleme

Duşta vücut bakımı sonrası, vücudun dinlendirilmesi tavsiye edilir. Bu nedenle çok soğuk olmayan bir ortamda yaklaşık 15-20 dakika kadar uzanmak oldukça iyi gelecektir. Özellikle cilde duşta vücut bakımı esnasında kese uygulaması yapıldıysa, cildin kendine gelmesi ve kendini toparlaması için ihtiyacı olan sürenin mutlaka verilmesi gerekir. Her banyo sonrasında, vücuda uygun bir losyon ile cildin nemlendirilmesi gerekir. Özellikle dirsekler ve diz kapaklarına yapılan bakım, istenmeyen kurumaları ve kötü görüntüyü engeller.

Losyonlar vücudun nem dengesinin korunmasında bizlerin ilk yardımcılarıdır. Losyonlar vücuda masaj yapılarak uygulanmalıdır. İhtiyaç varsa selülit kremleri de duşta cilt bakımı sonrasında bu aşamada yine masaj yapılarak cilde rahatlıkla uygulanabilir. Cildinize sürmeniz gereken ürünlerin masaj yaparak sürülmesi, cildinizi şekillendirir, daha sıkı ve parlak bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur. Portakal kabuğu görünümünden ya da selülitten şikâyetçiyseniz bu görünümleri azaltır. Diğer yandan deodorant kullanımı da önemlidir. Piyasadaki deodorantlar kimyasallar bakımından hem doğaya hem de insan sağlığına oldukça zararlıdır. Bu sebeple doğal deodorant kullanımını önemlidir. 

Son Dokunuşlar…

Duş sırasında yapılan güzel bir bakımın ardından, gerekli kremleri ve ürünlerin tamamını kullanıp biraz da dinlendikten sonra kendinizi biraz şımartmanızda hiçbir sakınca yok. Bunun için son zamanlarda oldukça moda olan ve günlük hayatımızda da sürekli kullandığımız, duş sonrası ışıltı kremlerini kullanabilirsiniz. Duşta yapılan bakım sonrasında, ışıl ışıl parlayan, sağlıklı, sıkı ve göz alıcı bir cildi, bu şekilde daha da görünür hale getirip, ön plana çıkarabilirsiniz. 

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/bebeginiz-icin-en-dogru-pisik-kremi-secimi/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir