Doğal Pişik Kremi

Bebeğiniz İçin En Doğru Pişik Kremi Seçimi

Pişik kremi seçimi bir bebek için birçok şeyden daha önemlidir. Çünkü Bebeklerin ciltleri bizim gibi değildir. Çocuk ya da yetişkin insan cildine göre çok daha kolay tahriş olurlar. Bebeklerin sürekli olarak altında kalan ıslak bez ve hava alamayan bir cilt birleştiğinde, cilt yüzeyinde kolaylıkla lezyonlar oluşur. Bu lezyonlara da genel olarak pişik adı verilir. Bu nedenle pişik kremi seçimi çok önemlidir ve düzenli kullanılması gerekmektedir. Bu lezyonlar yani pişik deri üzerinde başlangıçta kızarıklıklar olarak görülür. Eğer geç fark edilir ise ya da görüldüğü halde önleme alınmazsa kabarcıklar halini alır. Bu da bebek için oldukça acılı ve sıkıntılı bir süreç anlamına gelmektedir.

Doğru pişik kremi seçimi yaparak ve düzenli kullanımda bu sorunlarla hiç karşılaşmadan rahat bir bebeklik geçirebilirler, bu da mutlu anneler demektir. Pişik yangı haline dönüştükten sonra sadece pişik kremi ile müdahale yetmeyebilir, ek merhemler de kullanılması gerekebilir. Bu da zaten hassas olan bebeklerin cildinin daha da hassaslaşmasına sebep olur. Pişik sorunu ile yüz yüze gelmemek için ise yapılması gerekenler: Bebeğin altının sürekli olarak kuru kaldığından emin olmak, kızarıklık görmeniz durumunda bir süre boyunca, bez bağlamadan bebeğin altını açık bırakmak ve doğru pişik kremi seçimi yaparak düzenli şekilde kullanmaktır. Bebek bakım ürünleri seçimi yaparken ürünün doğal içerikten oluşmasına dikkat etmek gerekmektedir. Yeşilmarka’ dan tercih edeceğiniz doğal pişik kremi ile pişik sorununu çözün..

Bebeğiniz İçin En Doğru Pişik Kremi Seçimi

Yeşilmarka Doğal Pişik Kremi Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

Pişik Oluşumunun Sebepleri Nelerdir?

En büyük sebebi olarak, bebeklerin cildinin sürekli olarak ıslaklığa maruz kalmasıdır denebilir. Özellikle altı ıslak şekilde bekletilen bebeklerde bu problem sıklıkla görülmektedir.  Çok kısa bir süre bile ıslak bırakılması sonucunda bile, bebek cildi çok hassas yapıda olduğundan dolayı pişik denen lezyonların oluşmasına zemin hazırlayabilir. Burada kullanılan bebek bezi seçimi de oldukça önemlidir. Bebeklerin hassas ciltlerine özel şekilde üretilmiş, ıslaklığı tamamen, hiç hissettirmeyen bir bebek bezi kullanılması pişiği engeller. Bebek cildinin ıslak kalması ne kadar engellenirse ve doğru pişik kremi seçimi yapılırsa, pişik probleminin oluşması da önlenir. 

En çok ilk 6 aylık zaman diliminde bu problemle karşılaşan bebekler ve anneler, bebek bezini sıklıkla değiştirerek de bu sorunun önüne geçebilir. Ama pişik kremi kullanmadan, bezin sık değiştirilmesi, pişik oluşmasını engellemeyebilir. Ayrıca ilk 6 aylık zaman diliminde tüm sebeplerden dolayı bebek bezinin doğru şekilde seçilmesi gerekmektedir. Sadece bebeğin altının ıslak kalması olarak genelleme yapılan bu konunun, tıbbi açıklaması, bebeklerin ter, idrar ve havasızlık üçlüsünün birleşmesi olarak açıklanabilir.

Terli, idrardan ıslanmış ve havasız kalan bebeklerin bezlerinde ve dolayısı ile bebek poposunda bakteriler, inanılmaz hızla ürer. Çünkü bakteriler üremek için bu 3 faktörün bulunduğu ortamları özellikle seçerler. Bu nedenle bebeklerin altı değiştirilirken bakteriyel temizlik için özel üretilen ıslak mendiller kullanılmalıdır. Doğal pişik kremi seçimi de yapıldıysa ve bebeğe doğru şekilde uygulanıyorsa, pişik oluşumu engellenir.

Bebeklerde Evde Pişik Tedavisi Nasıl Olmalıdır?

Her şeyden önce doğru pişik kremi seçimi yapılmalıdır ancak bazı durumlarda, pişik oluşumları anneyi zorlayabilir. Bebeğe de hiç istenmeyen şekilde acı ve sıkıntılı bir süreç yaşatabilir. Bu süreci en kolay ve en rahat şekilde atlatabilmek ve pişik kremi seçimi için öncelikle konusunda uzman olan bir doktora başvurmak en doğru yaklaşım olacaktır. Doğru pişik kremi seçimi yapılmış olsa bile evde kendi kendinize uygulayacağınız yöntemler bu sorunu çözebilmek için yeterli olmayabilir.

Uzman bir doktorun tavsiyeleri ve varsa verdiği reçetedeki ilaçları düzenli olarak kullanmak oldukça önemlidir. Bunun dışında pişik sorunu yaşayan bebeklerin altı kaka yaptıktan sonra yıkanabilir. Bu sayede tamamen temizlik sağlanmış olur. Sonrasında kullanılması gereken, bebek pudrası, doğru pişik kremi seçimi ile alınmış bir krem ve bebeklerin cildine dost, emiciliği yüksek bir bez ile altının bağlanması gerekir. Bu uygulamalar dikkatli ve düzenli şekilde yapılır ve bebek cildinin ıslak kalması sakınılırsa, pişik sorununun ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır.

Uzman doktorlar dışındaki kişilerin söyleyeceği eski yöntemler ise kullanılmamalıdır. Özellikle pişik oluşturan lezyonlar varken, normalden daha hassas ve tahriş olan cilt bu yöntemlerden olumsuz şekilde etkilenebilir. Bazı durumlar bebeklerin cildine faydadan çok zarar verebilir. Bu nedenle dikkatli olunmalıdır. Kısaca bebeklerde pişik tedavisinde uzman bir doktor önerisi yapılan pişik kremi seçimi, altını sürekli temiz ve kuru tutmak ve buna uygun diğer malzemeler kullanılarak tedavi edilebilir ve bir daha oluşması da aynı şekilde engellenebilir.

Doğru Pişik Kremi Seçimi Nasıl Yapılır?

Bu konuda çok sayıda yayın, yazılmış makale, uzman doktor tavsiyesi ve çeşitli krem firmalarının önerileri var. Ancak bu kadar çok olmaları da, bebeklerini pişik sorunundan korumak isteyen çoğu annenin kafasını karıştırıyor. Peki, doğru pişik kremi seçimi nasıl yapılır, nelere dikkat edilmelidir? Öncelikle yetişkinler için üretilen bazı kremler var. Bunlardan uzak durulması gerekir. Yetişkinlerin ciltleri ve bebek ciltleri birbirinden tamamen farklı özellikler gösterir. Bu nedenle yetişkinlere iyi gelen kremler, bebeklere iyi gelmeyecektir. En iyi ihtimalle hiç etki göstermeyecektir. Daha kötüsü bilinçsiz kullanım ile bebeğin cildini tahriş bile edebilir.

Büyüklerimizin geçmişte kullandığı yöntemler de çok işe yaramayabilir. Önceden kullanılan zeytinyağı ve ıhlamur gibi yöntemler de bebek cildine zarar verebilir. Bu nedenle pişik kremi seçimi bu geleneksel bilgilere göre yapılmamalıdır. Neden doktora gidilmelidir? Çünkü bebeğinizin sizin görmediğiniz, fark etmediğiniz, sadece uzman doktorlarca tespit edilebilen bir cilt alerjisi ya da hassasiyeti bulunabilir. Bu nedenle doktora danışmadan pişik kremi seçimi yapılmamalıdır. Doktorların tavsiye ettiği kremler, bebek ciltlerine özel şekilde hazırlanır. Tüm yan etkiler ve alerjiye sebep olacak çeşitli etkenler düşünülerek özel formüllerle hazırlanır. Bu nedenle pişik kremi seçimi ciddi bir konudur ve bir uzman yardımı olmadan alınmamalı, bebek cildine uygulanmamalıdır.

Neden Yeşilmarka Pişik Kremi Tercih Edilmeli?

Çünkü bebeklerin hassas ciltlerine özel şekilde üretilmiş, içerinde tamamen doğal maddeler kullanılmış, doğadan gelen formülü ile bebeklerin ihtiyacını karşılayacak bir kreme sahibiz. İçeriğinde bulunan bitki özleri ve diğer doğal özler sayesinde, bebeğinizin cildine kimyasal herhangi bir madde değmemesi için özel olarak tasarlanan kremimiz tamamen zararsız. Ayrıca içindeki yüksek nem oranı ve doğal koku sayesinde de bebeklerin mutluluklarını sağlamak en büyük amacımız.  

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/sampuan-secimi-yaparken-atlamamaniz-gereken-noktalar/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir