genel

Doğru Cilt Bakımı İle Gözenek Sıkılaştırıcı Etkisi Yaratın

Cilt için belirlenen bir ideallik bulunmamaktadır. Cilt yapısı kişiye özeldir ve sadece cilt sağlığı önemlidir. Cilt bakımı oluşturulurken de bu nedenle tek bir standarda göre işlem yapılmamalıdır.

Cildin güzelliğinden ziyade ilk olarak cildin sağlığı ön planda tutulmalıdır. Her cilt birbirinden farklı özelliklere sahip olması nedeniyle oluşturulan cilt bakım rutinlerinde de daha fazla veya daha az adımlar olabilir. Fakat hemen hemen her ciltte gözenek problemleri olmaktadır.

Cildin elastikiyetini koruması için gözenek sıkılaştırıcı etkisi olan ürünlerin kullanımı bakım rutinine ilave edilmelidir. Gözenekler; içerisinde yağı ve kiri depolayarak cilt altından başlamak üzere bazı cilt problemlerine neden olmaktadır. Yağ ve kir gözenekleri tıkayarak ardından siyah nokta, sivilce, akne veya komedon oluşumuna sebep olabilir.

Cilt birçok katmandan oluşur. Cilt bakımı işleminde ise çoğunlukla yüzeyi için işlemler uygulanmaya çalışılır. Cilt yapısının analiz edilmesini sağlayarak cildin katmanlarına ve özelliklere uygun ürünlerin kullanımına özen gösterilmelidir. Sağlıklı bir cilt için cildin yapısını tanımak, problemlerle başa çıkmak için en etkili yöntemdir. Bu yazımızda cilt bakımı, gözenek sıkılaştırıcı etkisi, dikkat edilmesi gerekenler ve püf noktalara dair tüm detayları bulabilirsiniz.

Cilt Gözenekleri Nasıl Sıkılaşır?

Ciltte bulunan gözenekler cildin nefes almasını sağlamaktadır. Sıkı özelliğe sahip olan gözenekler cilt sağlığının korunması için etkili bir yol izlemektedir. Açık gözenekler ise cilt sağlığını ve yapısını zamanla bozmaktadır.

Sağlıklı bir cilt için bu nedenle sıkı gözeneklere ihtiyaç duyulmaktadır. Düzenli olarak cilt bakımı yapılmayan ciltlerde gözenek sıkılaştırıcı etkisi zamanla kaybolmaktadır. Bu etkiyi tekrar yakalamak amacıyla düzenli olarak bir temizleme işlemi yapılmalıdır. Nefes alan gözenekli cilt yapısı sağlıklı ve daha parlak bir görüntüye sahip olur.

Cildin derinlemesine temizliği ve düzenli olarak peeling yapılması ile gözenekler zamanla sıkı bir forma girmektedir. Etkili bir nemlendirme işlemi ile gözeneklerin açılması engellenmektedir. Sağlıklı bir cildin yapısını koruyabilmesi için nem dengesinin düzenli olarak sağlanması gereklidir. Gözenek sıkılaştırıcı etkisi olan nemlendirici ürünlerin kullanımı ve cilt bakım adımlarına eklenmesi ile gözle görülür sonuçlar elde etmek mümkündür.

Doğru Cilt Bakımı İle Gözenek Sıkılaştırıcı Etkisi Yaratın

Yeşilmarka Doğal Yoğun Bakım Kremi ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Cilt yapınıza uygun olan doğal nemlendirici kremi bulmak ve sipariş verebilmek için Yeşilmarka internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Saç ve cilt bakımı konusunda uzman ekipleri ile geliştirmiş oldukları doğal içerikli ürünler ile cildinizin ihtiyacı olan bakımı rahatlıkla sağlayabilirsiniz.

Cilt Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cilt bakımı sadece günlük olarak yerine getirilmesi gereken bir görev olarak düşünülmemelidir. Cilt sağlığı için düzenli olarak yapılması gereken bir uygulama olarak görülmelidir. Cildin yapısının bozulması engellemek veya cilt bariyerini güçlendirmek için cilt bakımının başarısı tartışılmazdır. Cilt bakımı yaparken etkili sonuçlar elde edebilmek için bazı dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Bunlar;

  • Cildin ihtiyacı olan bakımın belirlenmesi,
  • Cilt tipinin analiz edilmesi,
  • Gözenek yapısı hakkında bilgi edinmek ve gözenek sıkılaştırıcı etkisi olan ürünlerin seçimi,
  • Doğal içerikli ürün kullanımı,
  • Saf su ile cilt temizliği,
  • Uzman görüşü.

Bu maddeler cildin kısa sürede sağlığına kavuşması ve parlaması için oldukça önemlidir. Buna ek olarak cilt bakımı yapılan ürünlerin kalitesi içeriğinde bulunan doğal ürünlerden gelmektedir. Kaliteli sanılan markaların ürünlerinin içeriğinde zararlı kimyasal ürünlerin olmamasına dikkat edilmelidir.

Cildi Sıkılaştırmak İçin Doğal Yöntemler

Cildin sıkılaşmasını sağlamak için gözeneklerin sıkılaşması gereklidir. Gözenek sıkılaştırıcı etkisi olan doğal yöntemler ve uygulamalar şu şekilde listelenebilir.

  • Cildin derinlemesine temizlenmesi; cilt tabakası içerisinde gözeneklerde biriken yağ ve kire ek olarak ölü hücreler de olabilir. Yüzeysel yapılan cilt temizliğinde bu ölü hücrelerden cilt arınmaz. Bu nedenle gözenekler tıkanır ve zamanlar sivilce ve siyah nokta oluşumu devam eder. Peeling yani cilt soyma ile gözenekler derinlemesine temizlenerek cildin nefes alması sağlanır.
  • Tonik uygulaması; çoğu zaman cilt bakım adımlarında uygulanmayan işlemdir. Tonik cildin bakterilerden arınmasını sağlayarak düzenli kullanımda ise gözenek sıkılaştırıcı etkisi oluşturmaktadır. Sağlıklı bir cilt görüntüsüne kısa zamanda kavuşmak ve etkili bir cilt bakımı uygulamak için tonik kullanılmalıdır.
  • Doğal ürün maskeleri uygulamak; cilt yapısına (yağlı, karma, hassas, kuru ciltler için) uygun olarak geliştirilen maskeler olduğu gibi doğrudan doğal malzemelerle cildinizi sıkılaştırabilirsiniz. Cilt bariyerinin güçlenmesi ve sıkılaşması için en çok kullanılan malzemeler arasında aloe vera bitkisi ve kil bulunmaktadır. Ayrıca cildin hem bakterilerden arınması hem de sıkılaşmasını sağlamak için kullanılan doğal ürünlerden bir diğeri ise limondur. Geçmişten günümüze birçok milletin güzellik sırrı olarak kullanılan gül suyu da cildin temizlenmesini, nemlenmesini ve sıkılaşmasını sağlamaktadır. Doğal malzemelerin gücünden faydalanmak için düzenli olarak uygulanması gerektiği ve ılık su ile durulanması gerektiği unutulmamalıdır.
  • Serum uygulaması; günümüzde vitamin ve minerallerin gücünden faydalanmak için serum uygulaması yapılmaktadır. Cildin ihtiyacı olan vitamin ve minerallerin etkili olabilmesi için temizleme ve arındırma işleminden sonra serum uygulanmalıdır. C ve A vitamini serumları cildin yapısını güçlendirmekte ve gözenek sıkılaştırıcı etkisi ile cilt yüzeyinde problemlerin oluşmasını engellemektedir.
  • Dengeli beslenme; sağlıklı yaşam ritüelleri uygulamak saç ve cilt sağlığı için oldukça önemlidir. Buna ek olarak vücudun ihtiyacı olan su tüketimine de gün içerisinde dikkat edilmelidir. Bolca su tüketmek cildin sağlıklı olması için etkilidir.

Nemlendirici, doğal yağlar, losyonlar, maskeler, peeling ürünleri, doğal koruyucu özelliğe sahip güneş kremleri ve bronzlaştırıcılar cilt bakım ürünlerinden bazılarıdır. Cildinizin ihtiyacı olan uçucu yağlar ve besleyici mineraller içeren doğal kozmetik ürünlerini, saç, cilt bakım ürünlerini Yeşilmarka internet sitesi üzerinden inceleyebilirsiniz.

Sıkı Bir Cilt İçin Püf Noktalar

Cilt bakımı, disiplin ve düzen isteyen bir rutindir. Sağlıklı beslenmek ve yaşamak da cilt sağlığını doğrudan etkilediği için bir cilt bakımı rutini olarak kabul edilebilir. Cildin farklı katmanlardan oluşması nedeniyle, sadece yüzeyi için işlemler yapılsa bile alt katmanların iyileşme göstermemesi sonucu aynı problem ile tekrar karşılaşmanıza neden olmaktadır.

Cilt için gözenek sıkılaştırıcı etkisi olan ürünlerin kullanımı her katmanı etkileyebildiği için önemlidir. Sıkı bir cilt için bazı püf noktalar aşağıda belirtilmiştir.

  • Vücut için gerekli olan tüm vitamin ve mineraller cilt sağlığı için de gereklidir. Cildin en önemli ihtiyaçlarından olan C vitamini doğal sebze ve meyveler aracılığıyla tüketilebilmektedir. Fakat bazen cilt için yeterli olamayabilir. Bu nedenle C vitamini içeren yağlar, nemlendiriciler, serumlar veya maskeler kullanılması vitamin ihtiyacının karşılanması sağlar.
  • Sağlıklı bir vücut sağlıklı bir cildin zeminini hazırlamaktadır. Bu nedenle düzenli spor yapmak ve düzenli uyku cilt sağlığı için büyük katkı sağlamaktadır. Uyku esnasında cilt hücreleri kendini yenilemektedir. Uyku öncesinde cilt bakımı yapmak bu nedenle etkilidir. Ek olarak günlük minimum 2 litre su tüketmek de vücut sağlığı ve cilt sağlığı için oldukça önemlidir.
  • Cildin zararlı güneş ışığına maruz kalması gözeneklerin yapısının bozulmasına ve leke oluşmasına neden olabilir. Gözenek sıkılaştırıcı etkisi ve yüksek koruma faktörlü olan güneş kremlerinin hem yaz mevsiminde hem de kış mevsiminde kullanılmasına özen gösterilmelidir.

 

Doğru Cilt Bakımı İle Gözenek Sıkılaştırıcı Etkisi Yaratın

Yeşilmarka Doğal Güneş Kremi ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

  • Sigara, alkol ve diğer zararlı maddelerden uzak durmak uzun yıllar boyunca cilt sağlığını korumanızı sağlamaktadır.

Önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/ergenlikte-cilt-bakimi-nasil-olmali/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir