Doğal Kozmetik

Doğal Kozmetik Ürünlerini Neden Kullanmalıyız 6 İpucu?

Doğal Kozmetik Ürünlerini Neden Kullanmalıyız 6 İpucu

Doğal kozmetik ürünleri her şeyden önce içerisinde petrokimyasal olmadığından cildiniz için çok daha iyidir. Doğal kozmetik ürünleri cildiniz için daha uyumludur ve uzun süre kullanımda dahi yan etki göstermezler. Aynı zamanda cildinizi besler ve daha genç bir görünüm sağlar. Ancak bu durum etiket hileleri yapanlar için geçerli değildir. Çoğu doğal kozmetik ürün doğal ve/veya organik olarak etiketlense de ürünlerin içeriğine göz gezdirdiğinizde, bunun sadece bir pazarlama stratejisi olduğunu görebilirsiniz. Aşağıda sizler için neden doğal kozmetik ürünleri kullanmanız gerektiği ile ilgili 6 ipucunu derledik. 

Emilim Etkisi

Doğal kozmetik ürünlerini cildiniz daha iyi özümser ve hızlı şekilde kabul eder. Cildimiz en değerli giysimizdir. Doğal kozmetiğe yönelmeniz için en büyük sebeplerden biri, cildinizin sağlığına ve ona nasıl baktığınıza önem vermelisiniz. Bu tip ürünlerin genellikle cilt yüzeyindeki etkilerine dikkat edilir fakat alttaki faydalarını düşünmeye başlamaya ne dersiniz ?

Hassas Ciltler

Hassas ciltli insanlar çoğunlukla organik ürünlerden daha memnun kalırlar çünkü hassas ciltli insanlar petrokimyasal ürünleri kullanınca faydadan daha çok zararı dokunur. Çok daha kolay reaksiyon gösterebilen hassas ciltler için sorun yaratmayan ürünleri bulabilmek zordur. Doğal kozmetik cilt bakımı ürünlerimize geçin ve cildinizi tahriş etmek yerine mutlu edin.

Çevre 

Doğal kozmetik ürünleri cildiniz için faydalı olmasının yanı sıra çevre sağlığı için de faydalıdır. Bunun sebebi ise petrokimyasal ürünlerin çevre üzerinde oluşturduğu zararlı etkilerdir. Hem tarım yöntemleri hem su ve toprak zemini üzerinde zararları sonuçları bulunmaktadır. Yeşilmarka olarak Doğal kozmetik üretirken doğal kaynaklara ve çevreye zarar vermiyoruz bu konuda çok hassasızdır.

Daha İyi Malzemeler

Doğal yeşilmarka kozmetik ürünlerimiz hakkında başka bir özellik de kaliteli ham madelerden üretim yapıyor olmamızdır. Yeşilmarka ucuz ve sentetik içeriklere sahip olan ürünlerden çok daha az zararlı ve tahrişe çok daha az meyillidir. Eğer sağlığınıza dikkat ediyor ve mümkün oldukça organik besin tüketiyorsanız, neden aynı özeni cildinize de göstermeyesiniz ki

Koku 

Sentetik ürünlerin güzel kokması için kullanılan parfümlerin içeriğine hakim olamazsınız ama yeşilmarka doğal şampuan ve yeşilmarka doğal cilt ürünlerimizde içeriği ve içindekiler kısmında açıkça listelendiği için cildinize ve vücudunuza ne sürdüğünüzü tam olarak bilirsiniz.

Daha Güvenli

Saç Bakımı ve Cilt Bakımı ürünleri, gıda ürünleri üzerinde yerleştirilen içerikler gibi aynı titizliğe sahip değildir. Yani potansiyel olarak tehlikeli maddelere maruz kalmaktan kaçamazsınız. Yeşilmarka doğal kozmetik ürünlerimizde hindistan cevizi ve palm çekirdeğinden üretilen organik sertifikalı hammadeler sayesinde zararlı maddelerden uzak durabilirsiniz.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/sonbahar-ve-kis-aylarinda-cilt-bakimi/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir