Cilt Bakım

Sonbahar ve Kış Aylarında Cilt Bakımı

sonbahar ve kış aylarında cilt bakımı

Sonbahar ve kış aylarında soğuyan hava ve düşen nem ile birlikte vücut, ısısının azalmaması için kan dolaşımını azaltır, ter ve yağ bezleri daha yavaş çalışmaya başlar.

Kan dolaşımı yavaşladığında, cildin gereksinim duyduğu nemi, antioksidanları ve besleyici maddeleri alması zorlaşır.

Buna bağlı olarak cilt kuruluğu olur ve cilt yağ kaybetmeye başlar.

Cilt daha hassas olur ve dış etkilere karşı kendisini koruyamaz hale gelir ve kaşınmaya, kızarmaya, pul pul dökülmeye ve renk değiştirmeye başlar.

Kansızlık, hormonal eksiklikler, metabolik sorunlar da cilt kuruluğu yapabilir.

Bu nedenle kışın cilt bakımı en az diğer mevsimlerde olduğu kadar önemlidir.

Cildinizin erken yaşlanmasının önüne geçmek ve sağlıklı bir cilde sahip olmak istiyorsanız sonbahar ve kış aylarında cilt bakımı uygulayarak cildinizin bakımına özen gösterin.

Yüzümüz ve vücudumuzda, dış etkilerin tahribatını en aza indirmek, kurumaya engel olmak amacıyla düzenli olarak nemlendirilmelidir.

Sonbahar ve Kış Aylarında Cilt Bakımı Rutinimiz Nasıl Olmalıdır?

Kış aylarında cildin ekstra nem ihtiyacı olur, kışın cilt bakımında tercih edilen cilt bakım ürünlerinin besleyici değerleri daha yüksek olmalıdır.

Düzenli olarak peeling yapmalı, içerik bakımından zengin doğal gece kremi kullanmalı ve nemlendirici, anti-aging etkili yaşlanma karşıtı kremi, SPF (güneş koruma faktörlü)  doğal güneş kremi ve doğal gündüz kremi tercih edilmeli.

Cilt temizliğinde alkol içermeyen ürünler ve doğal tonikler tercih edilmelidir.

Cilt gün içinde ve yatmadan önce mutlaka nemlendirilmelidir. Gece cildin kendini yenilediği unutulmamalıdır.

Islak kalan cilt de cilt kuruluğuna sebep olur, çok sıcak ve çok soğuk su cilt için zararlıdır.

Banyo sonrası cildinizi nemlendirmeyi ihmal etmeyin, banyo sonrasında kullanılan nemlendiriciler, cildin nemi daha fazla tutmasını sağlar.

Kış aylarında ihmal edilen dudaklara doğal dudak balmı ile gündüz ve gece de bakım yapılmalıdır bu bakımlar dudak çevresindeki çatlamaları önler ve dış etkenlerden dudakları korur gerekli olan bakımı yapar.

Çok sıcak/klimalı ortamlardan soğuk ortamlara geçiş yapmak cildinize zarar verebilir sonbahar ve kış aylarında cilt bakımı yaparak bundan kaçınmaya çalışın.

Ayrıca yediklerimize de dikkat etmeliyiz yeterli miktarda su tüketmeli mevsim sebze ve meyvelerinden gerekli miktarlarda tüketmeliyiz.

Düzenli uyku uyumalı ve stresli ortamlardan uzak durmalıyız.

Cildi içten ve dıştan doğru şekilde koruyarak kışın zararlı etkenlerinden korurken sonbahar ve kış aylarında cilt bakımı yaparak aynı zamanda sağlıklı, pürüzsüz, parlak-canlı bir cilde sahip olabilirsiniz.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/kis-aylarinda-dogal-dudak-bakimi/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir