genel

Cildiniz İçin En İyi Nemlendirici Kremi Nasıl Bulursunuz?

İnsan vücudunda sık aralıklarla temizlik ve bakım isteyen en önemli yapı cilttir. Cilt, tüm yaşantı boyunca pek çok farklı sebepten dolayı deforme olur. Sağlıklı bir cilde sahip olmak için düzenli olarak cilt temizliği yapmalı ve cilt bakım rutini oluşturmalısınız. Bunun için de cildinize en iyi nemlendirici kremi sürmelisiniz.

Cilt tipi fark etmeksizin herkesin cilt bakım rutinine temizleyici, güneş kremi ve nemlendirici eklemesi gerekir. Temizleyici ürünlerin içeriklerine bakarak cildiniz için en uygun olana karar vermelisiniz. Ayrıca cildi aşındıran ve yıpratan ürünleri kullanmaktan kaçınmalısınız.

Yüzdeki cilt dokusu, vücudun kalanına oranla daha hassas yapıda olduğu için yüz ve vücut için ayrı temizleyiciler tercih etmelisiniz. Sabah kalkınca, akşam yatmadan ve spor gibi terlemenize sebep olacak aktivitelerden sonra yüzünüzü temizlemelisiniz.

Güneş kremini seçerken cilt tipinize ve koruma faktörüne göre karar verebilirsiniz. Mevsim fark etmeksizin her gün düzenli olarak güneş kremi kullanmalısınız. Örneğin, güneşli günlerin sıklaştığı sıcak havalarda tercihinizi ekstra koruma sağlayan ürünlerden yana yapmalısınız. Yüzünüz ve vücudunuz, güneş kremini emdikten sonra nemlendirici uygulamasına geçebilirsiniz.

Cildiniz için en iyi nemlendirici kremi seçerken cildinizin yapısal özelliklerini göz önünde bulundurabilirsiniz. Örneğin, ürün içeriğine bakabilirsiniz. Doğal ve temiz içerikli ürünleri tercih etmek, cilt sağlığınızı korumak için gereklidir. Markamızın titiz çalışmaları doğrultusunda oluşturduğu doğal gündüz kremiyle cildinizin nemini gün boyu koruyabilirsiniz.

 en iyi nemlendiri krem

Yeşilmarka Doğal Gündüz Kremi ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

15 SPF+ içeren doğal gündüz kremiyle cildiniz nemlenirken aynı zamanda güneş ışınlarından da korunur. Sitemiz üzerinden doğal içerikli nemlendirici çeşitlerini inceleyebilir, sizin için en iyi nemlendirici kremi kolayca bulabilirsiniz.

Neden Nemlendirici Krem Kullanmalısınız?

Güneş, toz, hava kirliliği, yaşlanma, kötü beslenme alışkanlıkları, stres, sigara ve alkol gibi sebeplerden dolayı cilt, nemini kaybetmeye başlar. Cilt tipinize uygun nemlendirici krem seçip, onu düzenli kullanarak sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt sahibi olabilirsiniz.

Nemlendirici krem, cilt için koruyucu bir bariyer oluşturur. Cildin sağlıklı ve nemli olmasını sağlar. Nemlendirici olmadan cilt, maruz kaldığı pek çok dışsal faktöre karşı direnç gösteremez ve deforme olur.

Böylece cilt yapısında kurumadan kaynaklı yırtıklar meydana gelebilir ve cilt bariyeri ciddi anlamda hasar görebilir. Durumun kontrol altına alınmaması hâlinde ise çeşitli dermatolojik rahatsızlıklar oluşabilir ve tedavi gerektirebilir. Tüm bunların yaşanmaması için günlük olarak nemlendirici kullanımı gereklidir.

Nemlendirici krem kullanmaya ergenlik çağında başlanabilir. Cildi erken yaşlarda en iyi nemlendirici krem ile nemlendirmeye başlamak, ilerleyen yaşlarda oluşabilecek kırışıklıkların da önüne geçer.

Fakat düzenli bir şekilde kullandığınız ürünün, cildinize zarar vermediğinden ve zararlı kimyasallar içermediğinden emin olmanız gerekir. Temiz içeriği ile öne çıkan cilt bakım ürünlerimizin arasından farklı cilt tiplerine uygun nemlendirici kremleri sitemizde listeleyebilir ve cilt tipinizle uyumlu kreme hızlıca ulaşabilirsiniz.

Nemlendirici Krem Nasıl Etki Eder?

En önemli cilt bakım ürünleri, temizleyici ve nemlendirici özelliğe sahip ürünlerdir. Cildin dış katmanına nemi hapseden nemlendirici kremler, alt katmanların da nemi emmesine yardımcı olur. Mineral, dimetikon, lanolin ve petrolatum nemi hapseden ana bileşenlerdir. Gliserin, glikol, propilen, üre, protein ve vitaminler ise kremlerde sıklıkla bulunan ve cildin nem kazanmasını sağlayarak cildi destekleyen maddelerdir.

Bazı nemlendirici ürünler cildi hafifçe soyar ve peeling etkisi yaratır. Bu ürünlerin içeriğinde AHA ve BHA gibi asitler bulunur. Bu tarz nemlendirici kremler, cilt problemleri yaşayan kişiler, özellikle de akneli ve lekeli ciltler için tavsiye edilir. İçeriğinde asit bulunan bir nemlendirici kullanıyorsanız cildiniz güneşe karşı daha hassas olabilir.

Bu sebeple gün içerisinde de güneş kremi tazelemeyi atlamamalısınız. Güneş kremi kullanımına özen göstermediğiniz takdirde cilt lekeleri ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Ayrıca hassas yapılı ve alerjiye yatkın cilt yapısına sahip kişilerin asit içeren bir nemlendirici krem kullanmadan önce dermatoloji uzmanına danışmaları tavsiye edilir. Organik içeriğiyle öne çıkan doğal yoğun bakım kremi, hassas cilt yapısına sahip kişiler için en iyi nemlendirici kremdir. Sabah ve akşamları cildinizi iyice temizledikten sonra doğal bakım kremlerinizi kullanabilirsiniz.

Cilt Tipine Göre En İyi Nemlendirici Kremi Nasıl Seçersiniz?

Cildiniz için ürün seçimi yapma konusunda zorluk yaşıyor olabilirsiniz. Yüzlerce marka ve ürün çeşidi arasından hangi ürünün size iyi geleceğini anlamak için birkaç farklı noktaya dikkat edebilirsiniz. Cildiniz için en iyi nemlendirici krem; cilt bariyerinizi onaran, günlük bakım sağlayan ve cilt tipinizle uyumlu olandır.

Sizin için en iyi olan nemlendirici kremi seçmek için cilt tipinizi bilmeniz gerekir. Cilt tipine uygun olmayan ürün kullanımı, ciltte beklenmeyen etkilerin görülmesine sebep olabilir. Örneğin, yağlı yapıdaki bir cilde kuru ciltler için tasarlanmış bir nemlendirici krem uygularsanız gözenekleriniz tıkanabilir, siyah nokta ve akne gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Kuru, yağlı, karma, hassas ve akneli cilt yapıları, farklı temizlik ve bakım ürünlerine ihtiyaç duyar.

En iyi nemlendirici kremi bulmak biraz zaman alabilir. Doğal ve temiz içerikli markamızın nemlendirici kremlerini deneyerek kendi cildinize en iyi gelen nemlendirici kremi bulabilirsiniz. Cilt tipinizi belirledikten sonra ciltte pullanma ya da gerginlik olup olmadığına bakarak krem seçimi yapabilirsiniz.

Yağlı Cilt Tipi Nasıl Anlaşılır?

Kendinize soracağınız birkaç temel soru ile cilt tipiniz hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Gün içerisinde cildiniz sıklıkla yağlanıyor mu? Gözenekleriniz büyük mü? Bu iki soruya cevabınız “Evet” ise yağlı bir cilt yapısına sahipsiniz demektir.

Yağlı cilt yapısı için en iyi nemlendirici krem, su bazlı olan ürünlerdir. Yağlı cilde sahip olan kişilerin yağ bazlı kremler tercih etmesi, gözeneklerinin tıkanmasına sebep olur. Bu durum da kısa vadede sivilce oluşumuna, uzun vadede ise dermatolojik hastalıklara sebebiyet verebilir.

Yağlı cilde sahip olan kişiler, çinko asit içeren ürünleri kullanabilir. Cildi yağlanmaya karşı koruyan bu asit, cilt sağlığını korur. Yağlı ciltlerin de nemlenmeye ihtiyacı vardır. Yağlı ciltleri nemlendirmek için hyaluronik asit içeren hafif dokulu ve nem bakımından yoğun ürünlere yönelebilirsiniz.

Kuru Cilt Tipi Nasıl Anlaşılır?

Mevsim geçişlerinde cildinizde gerginlik ya da pullanma yaşıyor musunuz? Özellikle havalar soğumaya başladığında cildiniz kızarıyor mu? Kızaran cildinizde yanma hissediyor musunuz? Tüm sorulara “Evet” cevabını verdiyseniz cildiniz kuru yapıdadır.

Kuru ciltler için en iyi nemlendirici krem, yağ içeren çeşitlerdir. Yağ, cildin dış yüzeyinde bir bariyer oluşturur. Bu bariyer cildin soğuktan ve diğer dış etkenlerden korunmasını sağlar. Kuru ciltler için doğal günlük bakım kremi kullanarak cildinizi nemlendirebilirsiniz. Kremin içeriğinde bulunan Hindistan cevizi, palm çekirdeği ve shea butter sayesinde cildin nem dengesi korunur ve krem, cildi derinlemesine besler.

Cildiniz İçin En İyi Nemlendirici Kremi Nasıl Bulursunuz?

Yeşilmarka Normal ve Kuru Ciltler İçin Doğal Günlük Bakım Kremi ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kuru ciltlerin bazıları ekstra hassasiyet gösterebilir ya da kuruluk seviyesi aşırı derecede olabilir. Doğal günlük bakım kremi cildiniz için yeterli gelmiyorsa yoğun bakım kremini tercih edebilirsiniz. Yıpranan ve kuruyan ciltleri besleyerek sağlık ve parlaklık veren yoğun bakım kremi, kuruluktan çatlayan ciltler için en iyi nemlendirici kremdir.

Hyaluronik asit, üre ve seramid gibi maddeler, cildin nem tutma kapasitesini artırır. Böylece cilt kuruluğuna iyi gelir. Cildiniz aşırı derecede kuruysa nemlendirici kremle birlikte serum da kullanabilirsiniz. Örneğin, cildinize ilk olarak hyaluronik asit içeren bir serum uygulayabilir, ardından yoğun bakım kremini kullanabilirsiniz. Yeşilmarka sitemiz üzerinden farklı cilt tiplerine ve ihtiyaçlara uygun doğal nemlendirici kremlere erişebilirsiniz.

Önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/yanmis-sac-icin-cozum-onerileri/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir