genel

Boyalı Saçlar İçin Bakım Rutini

Saç boyama işlemi kadınların vazgeçilmez uygulamalarından biridir. Saçların bakımlı ve parlak görünmesi için boya uygulamasına sıklıkla başvurulmaktadır. Her boya uygulaması sonrasında ise sürekli saçların yıpranması gündeme gelmektedir. Saçlar, belirli bir oranda boya işlemi sonrasında yıpranmaktadır. Bu yıpranmayı en aza indirmek amacıyla boyalı saçlar için bakım rutini oluşturulması tavsiye edilmektedir.

Saç boyası içeriğinde kimyasal olması ve saçın renginin açılması için kullanılan oksidan uygulaması saçların zarar görmesine neden olmaktadır. Oluşturulan bakım rutinini de uygulamalar dikkate alınarak yapılmalıdır. Saç bakım rutinini oluşturan işlemler genel olarak şu başlıklarla listelenebilir;

  • Doğal içeriğe sahip şampuan ve saç bakım kremi kullanmak,
  • Saç nemlendirme uygulamaları yapmak,
  • Isı ile şekillendirme işlemlerini kısıtlamak,
  • Saçın güçlenmesini ve dökülmesini önleyecek bakım kürleri uygulamak.

Bitkisel içerikli ürünlerin kullanımı saçların kırılmasını önleyerek zamanla güçlenmesine destek olur. Kırılma karşıtı ve nemlendirici etkiye sahip olan Yeşilmarka saç bakım ürünleri ile saçlarınıza ihtiyacı olan ilgiyi rahatlıkla gösterebilirsiniz. Saç tipinize uygun farklı bitkisel özler içeren saç bakım ürünlerini Yeşilmarka internet sitesi üzerinden inceleyerek siparişinizi verebilirsiniz. Bu yazımızda boyalı saçlar için bakım rutini adımları detaylı olarak derlenmiştir.

Şampuan ve Saç Kremi Seçimi

Şampuan, saçların kökten uca temizlenmesini sağlayan önemli bir bakım ürünüdür. Bunu saçların nemlenmesini ve yumuşaklığını koruması için kullanılan saç kremi takip etmektedir. Günlük veya haftalık olarak sıklıkla kullanılan bu ürünler saç üzerinde olumlu ve olumsuz birçok etkiye sahiptir. Kimyasal içerikli olan şampuan ve saç kremleri zamanla saçların dökülmesine ve diğer saç problemlerine neden olabilmektedir. Ayrıca zamanla deriden emilerek vücut için de olumsuz sonuçlara neden olmaktadır.

Doğal kozmetik ürünleri olarak doğal içeriğe sahip olan saç bakım ürünleri ile saçın temizlenmesinin yanı sıra saç köklerinin beslenmesi ve güçlenmesi de desteklenmektedir. Bu nedenle özellikle boyalı saçlar için bakım rutini işlemlerinde doğal içerikli şampuan ve saç kremi seçimine özen gösterilmelidir. Güvenilir markaların doğal içerikleri ambalajı üzerinden detaylı olarak kontrol edilmelidir. Günümüzde doğal etiketli birçok saç bakım ürünü test edildiğinde yapısında birçok zararlı kimyasal maddeye rastlanmıştır. Saç ve cilt bakım ürünlerinde kullanılan en zararlı kimyasallar olan ftalat, sülfat, alkol, paraben, sls gibi ürünlerin ambalajda olmamasına dikkat edilmelidir.

Boyalı saçlar için bakım rutini işlemlerinde boyalı saçlar için özel içeriğe sahip olan bakım ürünlerinin tercih edilmesi de oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra nemlendirme özelliği içermeli ve saç boyasının akmasına neden olmamalıdır. Boyalı saçların uzun süre kullanılabilmesi ve tekrar boya işlemine gerek olmaması saçın tekrar yıpranmaması için önemlidir.

Boyalı Saçlar İçin Bakım Rutini

Morfarma Profesyonel Bakım Şampuanı – Biotin + Ginseng + Kafein ürününe sitemizden ulaşabilirsiniz.

Yıkama İşlemi

Saçların temiz olması için veya rahat şekil verilebilmesi için sıklıkla yıkanması sonucunda saç doğal yapısını koruyamamaktadır. Boyalı saçlar için bakım rutini adımlarında yer alan temizlik işleminde ise dikkat edilmesi gereken detay, saçın haftada 2 veya 3 kez yıkanmasıdır. Eğer saçın yağı normal düzeyde ise doğrudan saç kremi uygulanması çoğunlukla tavsiye edilmektedir. Bu uygulamada da haftada maksimum 3 defa olmasına dikkat edilmelidir.

Saçın ilk boyama işleminden sonra durulama ve arındırma işlemi için doğal içerikli bakım kremi uygulanması tavsiye edilmektedir. İlk boyama işleminden sonra doğrudan şampuan uygulaması saç boyasına ve saç tellerine zarar verebilmektedir. Zarar gören saçlar dökülmeye ve canlılığını kaybetmeye başlamaktadır. Arındırma işlemi için nemlendirici etkiye sahip olan bakım ürünleri tercih edilmelidir. Ayrıca saçın yıkanması esnasında sert darbelerden uzak durulması gereklidir. Nazik hareketlerle, masaj yapar gibi saç kökleri yavaşça yıkanmalıdır.

Saç Maskesi Uygulamak

Saç maskesi ve saç bakım kremleri boyalı saçlar için bakım rutini işlemlerinde vazgeçilmez ürünlerdir. Temel amacı saçın nemlenmesini sağlamak ve canlılığını korumak olan bu ürünlerin kullanımında doğal içeriğe sahip olması oldukça önemlidir. Boya gibi zorlu bir işlemden geçen saçlar, ilk önce doğal nemini kaybeder. Boya uygulaması saçın kendi yapısını değiştirerek saçın yıpranmasına neden olur. Bu nedenle saç maskesi uygulamak saçın kaybettiği nemin kazandırılmasını sağlar. Aynı zamanda saçtaki kabarıklık görüntüsünün ve yanık görüntünün de iyileşmesine destek olur. Saçın yumuşak olmasını sağlar. Saçın yumuşaklığı bir bakıma ne kadar nemli olduğunu da göstermektedir.

Saç maskesi doğrudan satın alınabileceği gibi evde doğal malzemelerle de rahatlıkla hazırlanabilir. Boyalı saçlar için bakım rutini içerisinde yer alan maske uygulamasında her saç tipinde olduğu gibi aloe vera kullanımı oldukça etkilidir. Aloe vera yapraklarının içerisindeki jel çıkarılarak temiz saça uygulanmalıdır. Minimum 15 dakika bekletildikten sonra saçlar ılık su ile durulanmalı ve kendi halinde kurutulmaya bırakılmalıdır. Saçın öncesi ve sonrası yumuşaklığında ciddi bir fark oluşmaktadır.

Boyalı Saçlar İçin Bakım Rutini

Yeşilmarka Doğal Saç Kremi – Tüm Saç Tipleri İçin ürününe sitemizden ulaşabilirsiniz.

Isıtma ile Şekillendirme İşlemi

Isı ile şekillendirme hem boyalı saçlarda hem de normal saçlarda oldukça hasar verici olabilir. Yanlış yapılan uygulamalar, doğru ısının kullanılmaması, saçın nemlendirilmemesi, ıslak saça ısı ile şekil vermek gibi uygulamalar ile boyalı saçlar kimyasal işlem sonrasında ısı ile daha da çok yıpranmaktadır. Boyalı saçlar için bakım rutini aşamalarına bu nedenle ısı ile şekillendirme sınırı eklenmelidir. Her banyo veya duş sonrasında yüksek ısıda saç kurutma işlemi saçların tüm nemini kaybetmesine ve saç tellerinin kırılmasına neden olmaktadır. Saç düzleştirme veya maşa ile şekillendirme işlemleri sonrasında da yeterli neme sahip olmayan saçlar daha çok kırılmakta ve kopmaktadır. Bu işlemler boyalı saçlarda yapıldığında etkisi çok daha fazla görülmektedir.

Boya işlemi sonrasında boyalı saçlar için bakım rutini arasında durulanmayan nemlendirici veya şekillendirici ürünler eklenmelidir. Saçlara doğal yollarla şekil vermek veya ısı işlemi ve sonrası adımlarında saçın zarar görmesini engellemek için doğru nemlendirici ürünün seçilmesi gereklidir. Bu ürünler çoğunlukla yağlanma yapmayan kuru bakım ürünleri veya doğal yağ karışımlarından oluşmaktadır. Günümüzde ise farklı bitki özlerinden bakım spreyleri hazırlanarak saçların korunması sağlanmaktadır.

Saçı Besleme ve Güçlendirme

Boyalı saçlar için bakım rutini denilince akla ilk gelen uygulamalardan biri de bakım yağlarıdır. İçerisinde doğal ve bitki özleri bulunan saç bakım yağları saçların hem sağlıkla uzamasına hem de canlılığına katkı sağlar. Doğal bakım yağları içerisinde zeytinyağı, saç telleri için oldukça faydalıdır.

Boyama işleminden sonra ilk haftalarda canlı ve dolgun görünen saçlar boyanın etkisi geçmeye başladıkça cansız ve mat bir görünüme geçiş yapar. Zeytinyağ uygulaması ile saçlar yumuşak ve dolgun bir yapıya bürünmektedir. Ayrıca hindistan cevizi yağı ve tatlı badem yağı da saç köklerinin beslenmesini ve daha güç kazanmasını sağlar.

Tüm saç tiplerinde olduğu gibi boyalı saçlarda da oldukça etkili olan saç bakım yağları kullanımı ile bir rutin oluşturulmalıdır. Saç bakımından en etkili sonucu elde edebilmek için haftada minimum 2 defa uygulanması önerilmektedir. Diğer bakım önerileri ile birlikte boyalı saçlar için bakım rutini uygulandığında saçların kısa zamanda yıpranmış görüntüsünden arındığını görebilirsiniz.

Doğal içerikli saç bakım yağlarını hazır karışımlar olarak bulabilmek mümkündür. Evde hazırlayabileceğiniz ve rahatlıkla uygulayabileceğiniz saç güçlendirme ürünleri de mevcuttur. Bu ürünlerin arasında en yaygın olarak kullanılanlar yumurta, yoğurt, bal, aloe vera, badem sütü, süt gibi ürünlerle belirli oranda hazırlanan karışımlar da saçın güçlenmesi için doğal yöntemlerdir.

Önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/covid-19-icin-alinabilecek-onlemler/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Boyalı Saçlar İçin Bakım Rutini” ile ilgili yorumlar;

  1. Ay**** dedi ki:

    boyalı saçlarım için bir çok şey denedim en memnun kaldığım ve istediğim etkiyi aldığım mega keratin seti oldu

    1. Yeşilmarka dedi ki:

      güzel efendim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir