Doğal Bebek Bakım Ürünleri

Bebek Bakımı ve Doğal Ürün Kullanmanın Önemi

Bebek bakımı ve doğal ürün kullanımı cilt sağlığı için önemli bir konudur. Bebeklerin cildi bizlerinki gibi değildir. Ciltlerinin üzerinde bizlerde olduğu gibi doğal koruyucu bir tabaka bulunmaz. Bu nedenle ayrı bir özen gösterilmesi gerekir. Kimyasal içerikli ürünler bebeklerde çeşitli deri problemlerine yol açabildiğinden, özellikle çok küçük yaşlarda, bebek bakımında doğal ürünlerin kullanılması tavsiye edilir.

Bebeklerde, derinin vücuda oranı, yetişkinlerdeki gibi değildir. Çok daha büyüktür ve alt deri çok incedir. Bebek cildi sebum denen maddeyi üretemez ve bu da onu çok daha hassas hale getirir. Sebum üretebilmesi için öncelikle ergenlik dönemine erişmesi gerekmektedir. Bu dönemden önce ise cildin mümkün olduğunda iyi şekilde korunması gerekir. Yeterli seviyede korunmaması, çeşitli kimyasallara maruz kalması durumunda, istenmeyen deri problemleri, ciltte yanıklar ve yaralar oluşabilir.

Bebeklerde Düzenli Yapılan Bakım Neden Önemlidir?

Bebeklerin cildi yetişkinler kadar dayanıklı ve çevresel faktörlere kendini koruyucu değildir. Normal bir bebek cildi yetişkinlerden 7-8 kat daha ince ve yumuşaktır. PH değerleri 5.5 olsa da, cilt gelişmediğinden üzerinde doğal koruyucu tabakası da bulunmaz. Bu nedenle kimyasal içerikli ürünler bebeklerde ciddi cilt hastalıklarına yol açabilir. Bebekler için doğal ürünler kullanmak, hem cildin koruyucu tabakasının oluşmasını doğal yöntemlerle hızlandırır, hem kimyasal içeriklerin yol açtığı cilt hastalıklarından korur, hem de oluşması muhtemel yağ kaybını engeller. Aynı zamanda nem dengesini korumaya da yardımcı olur. Doğal bebek bakım ürünleri kullanımı sağlık açısından faydalı olacaktır.

Bebeklerde Günlük Temizlik ve Bakım Nasıl Yapılmadır?

Bebeklerin sağlıklı gelişimi ve günlük temizliği açısından günde 1 kere banyo yaptırılması tavsiye edilir. Özellikle bebeklerde popo ve çocuklarda çok sık kirlenen bölgeler yüz, eller ve ayaklar mutlaka birkaç kez yıkanmalı, tuvalete gittikten sonra ise doğal dezenfektanlar kullanılarak ayrıca temizlenmelidir. Sonrasında ise uygun ve doğal bir nemlendirici kullanılmalıdır.  

Bebeklere Nasıl Banyo Yaptırılmalıdır?

Buradaki en önemli konu, bebeğin göbek deliği tamamen iyileşmeden banyo yaptırılmamalıdır. Göbek deliği normale döndükten sonra banyo yaptırılabilir. Eğer bebeğin normalden daha kuru bir cildi varsa, daha az sıklıkta banyo yaptırılabilir. Suyun sıcaklığı 32°C ile 36°C arasında olmalıdır. Banyonun süresi de oldukça önemlidir. Bir bebek için ideal olan banyo süresi en fazla 10 dakika olmalıdır. Daha büyük yaşta olan çocuklar için ise ideal banyo süresi en fazla 20 dakika ile sınırlı kalmalıdır. Banyo sırasında bebek bakımı ve doğal ürün kullanılan ürünler, cildin PH dengesine uyumlu, kimyasal madde içermeyen doğal ürünler olmalıdır. Banyo sonrasında kullanılması gereken nemlendirici ürünler ve pişik kremleri de aynı şekilde kimyasal içeriğe sahip olmamalıdır. 

Bebekler ve çocuklar banyolarında köpük olmasından çok hoşlanırlar ama köpük miktarı normalden fazla olacak şekilde ayarlanmamalıdır. Bebek bakımı ve doğal ürünler kullanarak bebeğinizin banyodan keyif almasını ve yıkanmasını sağlamak daha kolay bir hale gelecektir. Köpük banyosundan sonra ise cilt, duru su ile iyice yıkanmalıdır. Bebek şampuanı seçiminde zorlanmanız normal. Köpük üreten ürünlerden de mutlaka doğal bebek şampuanı gibi doğal ürün kullanılmalıdır. Banyonun ardından doğal yağ kullanımından sonra bebekler hemen giydirilmemeli, cildin havayla temas ederek, yağı tamamen emmesi beklenmelidir.

Bebeklerde Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Bebeklerin saçları ve vücutları aynı anda, banyo sırasında yıkanmalıdır. Banyodan ayrı bir şekilde bebeğin saçlarının yıkanması tavsiye edilmemektedir. Bebek bakımı ve doğal ürün içerikli bebek şampuanlarını kullanarak banyo sırasında saçların bir kere yıkanması yeterli olacaktır. Bebek şampuanı miktarı çok fazla kullanılmamalıdır. Şampuan gözler için zararlı olmasa da gözlerle temas etmemesine dikkat etmek gerekir. Bazı bebeklerin göz hassasiyetleri olabilir. Şampuandan sonra saçlar köpükten ve şampuandan iyi şekilde arındırılmalıdır.

doğal bebek şampuanı

Doğal Bebek Şampuanı Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

Bebeklerde Bez Bölgesinin Temizlenmesi ve Bakımı

Bebek bakımı ve doğal ürünler kullanımında bezler dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan bir tanesidir. Bebeklerin altı günde ortalama 6-7 kere değiştirilir. Çocuk bezi temiz görünse ve ıslak olmasa bile kullanılmış bezler yeniden kullanılmamalıdır. Bebeğiniz altını kirletmese bile, sanki kirletmiş gibi rutin bakımının mutlaka yapılması gerekir. Bebeklerin poposu hassas olduğundan, temizlik işleminden sonra mutlaka bebek bakımı ve doğal ürün olan nemlendirici ve pişik kremi uygulanmalıdır. Nemlendirici ve pişik kremi alt değiştirme sonrasında olduğu gibi, her banyo sonrasında da mutlaka kullanılmalıdır. Pişik önleyici kremimizi kullanarak bu sorunu çözün..

Bebek Bakımı ve Doğal Ürün Kullanmanın Önemi

Doğal Pişik Kremi Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

Unutulmaması gereken nokta ise özellikle pişik kremi seçiminde doğal pişik kremi kullanmanız gerektiğidir. Krem kullanırken de fazla miktarda sürülmemelidir. Bebeğin cildinin rahatça emebileceği miktarda kullanılmalı, fazla kullanımlardan kaçınılmalıdır. Sürekli olarak kuruyan bölgeler varsa, bebek bakımı ve doğal ürün kullanarak bu bölgelere mutlaka sıklıkla sürmek gerekmektedir.

Bebeklerde Güneşten Korunma

Bebekler yeni doğdukları andan itibaren 12 ayını tam doldurana kadar güneş ışınlarına direkt olarak temas etmemelidir. Eğer bebek 12 aylıktan büyük ise, güneşe çıkılacağı zaman, mümkünse cildi ince ve açık renk bir kıyafetle kapatılmalıdır. Eğer sahilde zaman geçirilecekse, bebeğin cildine göre saatte bir ya da iki saatte bir bebekler için doğal yüksek koruma faktörü içeren bir güneş kremi sürülmelidir. Bebek bakımı ve doğal ürünler kullanarak bebeğe güneş ışınları direkt olarak temas etmese bile, korucuyu güneş kremi ya da losyonu mutlaka kullanılmalıdır.

Bebeklerde Tırnak Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Bebeklerin tırnaklarını kesmek için özel tırnak makasları üretilmiştir. Bebeğinizin tırnaklarını keserken bu makaslardan kullanmanız tavsiye edilir. Bebeklerin tırnaklarının uzaması mutlaka takip edilmeli, düzenli şekilde tırnaklarının kesimi ve bakımı yapılmalıdır. Uzun tırnakları olan bir bebek, gözlerini ve yüzünü bilinçsiz şekilde çizebilir, kendine zarar verebilir. Bebeğinizin tırnaklarını kestikten sonra, yumuşak bir kâğıt törpü yardımı ile tırnakların kaldıysa sivri uçlarını törpüleyebilirsiniz. Bebeklerin tırnaklarını tek başına kesmeniz çoğu zaman zor ve yorucu olabilir. Aynı zamanda bebeğe zarar vermek gibi riskleri de içerir. Bu nedenle tırnak keserken yanınızda birinin olması tavsiye edilmektedir. 

Bu yazımızda bebek bakımı ve doğal ürün kullanmanın önemine değindik.. Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/kimyasal-deodorantlarin-dogaya-ve-insan-sagligina-zararlari/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir