Cilt Bakım

Aydınlık ve Parlak Bir Cilt İçin İpuçları

İnsan cildi gün içerisinde birçok farklı iç ve dış etmene maruz kalır. Stres, beslenmedeki bozukluklar, sık terleme, yetersiz su tüketimi gibi iç etmenler cildin sivilce oluşturmasına ve kurumasına sebep olabilir. Güneş ışınları, sıcaklık, toz, eksik ya da yetersiz ölçüde bakım ürünü kullanımı gibi dış etmenler cilt yapısına olumsuz etki edebilir. Böyle zaman dilimlerinde cildinizde istenmeyen görüntüler ortaya çıkabilir. Kuru, mat ve lekeli bir cilt yapısı her insanın rahatsız olabileceği bir durumdur.

Parlak bir cilt için beslenmenize dikkat etmeli, temizlik ve bakım rutini oluşturmalısınız. Yüksek meblağlar ödemek zorunda kalmadan evde uygulayabileceğiniz çeşitli yöntemlerle sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde kolayca sahip olabilirsiniz. Sektörünün öncü isimlerinden biri olan Yeşilmarka’nın cilt bakım ürünleri canlı ve ışıltılı bir cilde kavuşabilirsiniz. Cildi tahriş etmeyen doğal ürün içeriğiyle doğanın enerjisini cildinizde hissedebilirsiniz.

Cilt Bakım Rutini Nasıl Oluşturulur?

Parlak bir cilt için gerekli olan ilk şey, düzenli bir şekilde uyguladığınız bakım rutinidir. Öncelikle, cildinizi günde iki kez derinlemesine temizlemelisiniz. Sabahları cilt özellikle yüz temizliğine vakit ayırmak, gece ciltte biriken yağları arındırmanıza yardımcı olur. Böylece, güne ferah bir hisle başlayabilirsiniz. Gün içerisinde yüzünüze kir ve toz yapışır. Kadınlarda ekstra makyaj kalıntıları da birikebilir. Yüzünüzü bu yoğun tabakadan arındırmak için cilt temizliği yapmalısınız. Rutininizi sabah uyandığınız zaman ve gece yatmadan önce olarak iki noktaya sabitleyebilirsiniz.

Temizlik, sonrasında kullanacağınız bakım ürünlerinin emilimini kolaylaştırır ve cilt bakım ürünlerinden maksimum verim almanızı sağlar. Vücudunuz, gün içerisinde değişen sıcaklık yüzünden kurur. Parlak bir cilt için günlük bakım rutininize mutlaka nemlendirici eklemelisiniz. Tercih edeceğiniz nemlendiricinin cilt tipinize uygun olmasına özen göstermelisiniz.

Nem, cilt yapısını besler ve esnekliğini artırır. Böylelikle, parlak ve genç bir görünüm oluşturur. Düzenli nemlendirici kullanımı cilt yüzeyinde koruyucu bir tabaka oluşmasına yardımcı olur ve cildin dış etmenlere karşı olan hassasiyetini azaltır. Yeşilmarka’nın farklı cilt tipleri ve farklı zaman dilimleri için özenle oluşturduğu doğal nemlendirici krem ile bakım rutininizi oluşturabilir, parlak bir cilde sahip olabilirsiniz.

Aydınlık ve Parlak Bir Cilt İçin İpuçları

Yeşilmarka Doğal Gündüz Kremi Ürünümüzü Sitemizden İnceleyebilirsiniz.

Cilt Sağlığı İçin Beslenme Düzeni Tavsiyeleri

Cinsiyet fark etmeksizin pürüzsüz ve sağlıklı bir cilt herkesi mutlu eder. Su, vücudun yaşamsal fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için gereklidir. Buna ek olarak, düzenli olarak ve sıklıkla tüketilen su vücuda birçok fayda sağlar. Cilt gün içerisinde nem kaybeder. Parlak bir cilt için günde en az iki litre su içmelisiniz. Su içerek günlük bakım rutininizi tamamlamış olursunuz.

Aşırı yağlı ve tuzlu besinler cildinizin yağlanmasına, sık aralıklarla tüketilen şeker sivilce ve akne oluşumuna sebebiyet verebilir. Parlak bir cilt için sebze ve meyve ağırlıklı bir beslenme düzeni oluşturmalısınız. Her öğününüze mutlaka yeşillik eklemelisiniz. Şeker ve tuz detoksları yapabilirsiniz. Böylece, cildinizin dinlenmesine imkan tanımış olursunuz.

Ayda birkaç kez detoks suyu tüketebilirsiniz. Detoks suyunu hazırlamak için iki litrelik sürahiye dilimlediğiniz salatalık, limon ve nane yaprağını koymalı, buzdolabında bir saat bekletmelisiniz. İki litrelik sürahi için bir adet limon ve bir adet salatalık ideal ölçülerdir. Parlak bir cilt için detoks suyunu gün içerisinde tazeyken bitirmelisiniz.

Sağlıklı ve Parlak Bir Cilt İçin Güneş Kreminin Önemi

Özellikle yaz mevsiminde kullanım sıklığı artan güneş kreminin, cilt dostu içeriği ile her mevsim kullanılması öneriliyor. Güneş kremleri, cildinizi güneşin zararlı ışınlarından korur ve böylece cilt kanseri riskini azaltır. Güneşten dünyaya uzanan zararlı ışınlar cilt yapısını bozar. Bu sebeple düzenli olarak güneş kremi kullanımı gereklidir. Sağlık açısından faydalı olan krem aynı zamanda cilt güzelliğini de artırır. Düzenli güneş kremi kullanımı ince çizgi ve kırışıklık oluşumunu önler. Daha genç bir görünüm elde etmenize destek olur.

Düzenli kullanımda cilt lekelerinin önüne geçilir. Özellikle sıcak mevsimlerde sıklıkla yaşanan güneş yanıkları cildi tahriş eder. Güneş kremi kullanımıyla yanık oluşumunu önleyebilirsiniz. Parlak bir cilt için de güneş kremi kullanabilirsiniz.

Güneş Kremi günlük kullanma rutini oluşturursanız:

  • Ciltte oluşan güneş kaynaklı solgun görünüm azalır ve cildiniz canlı bir görünüm kazanır.
  • Renk tonu eşitsizliklerini önlersiniz.
  • Makyaj öncesi kullanımda fondötenin yüzünüze oturmasına yardımcı olur.
  • Zengin içeriği sayesinde cilt yüzeyinde hava kirliliğinden kaynaklı olarak gelişen olumsuz etkileri minimuma indirir.
  • Güneş koruyucu krem nem deposudur. Nemin cilde hapsolmasını sağlayarak ciltte aydınlık bir görüntü oluşturur.
  • Güneş kremi rutininiz, keratin, elastin, kolajen gibi cilt proteinlerini besleyerek cildin elastik yapısını korumasına yardımcı olur.

Parlak bir cilt için güneş kreminin faydasının bilincinde olan Yeşilmarka, organik içerikli güneş kremi çeşitleri üretir. Cilt sağlığı ve güzelliği için güvenle tercih edebilirsiniz.

Aydınlık ve Parlak Bir Cilt İçin İpuçları

Yeşilmarka Doğal Güneş Kremi ürünümüzü Sitemizden İnceleyebilirsiniz.

Cilde Faydalı Olan Vitaminler Nelerdir?

Sağlıklı bir bünye için düzenli olarak vitamin ve mineral alımı gereklidir. Vücudun direncini artıran vitaminler aynı zamanda cilt güzelliğini de etkiler. Parlak bir cilt için A, B, C ve E vitaminleri oldukça önemlidir.

A Vitamini

A vitamini cilt dokusunun onarılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda cildi beslemeye de yardımcı olan vitamin, kuruluğu da önler. Nem dengesini koruyan A vitamini brokoli, bal kabağı, ıspanak, havuç, kırmızı biber, maydanoz, turunçgiller ve yeşil yapraklı sebzelerde bulunur.

B Vitamini

Cilt lekelerinin tedavi sürecinde de sıklıkla kullanılan B vitaminini parlak bir cilt için beslenme düzeninize eklemelisiniz. B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12 gibi farklı türleri bulunan vitaminin geniş bir besin çeşitliliği vardır.

Kepekli tahıllar, makarna, pirinç, et, balık, baklagiller, yumurta, karaciğer, süt, brokoli, ıspanak, fındık, deniz ürünleri, mantar, patates, avokado, fıstık, brüksel lahanası, portakal ve bezelyede B vitamini türleri bulunur.

B vitamini sivilce ve akne oluşumunu önlemede etkilidir.

C Vitamini

Cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olan C vitamini, hem sağlıklı bir bünye için hem de parlak bir cilt için gereklidir. Ayrıca, C vitamini kolajen üretimini artırır. Meyvelerden; turunçgiller, kırmızı ve yeşil biber, kivi, çilekte sebzelerden; brokoli, patates ve domateste bolca C vitamini bulunur.

E Vitamini

Yeşil sebzelerde ve kuruyemişlerde bulunan E vitamini cildin nem oranını dengede tutar. Yaşlanma karşıtı etki oluşturan E vitaminin tüketimi ilerleyen yaşlarda daha da önem kazanıyor.

Parlak Bir Cilt İçin Yapılması Gerekenler

İlk olarak, dengeli ve sağlıklı beslenmeye özen göstermelisiniz.

Beslenme alışkanlıklarınıza cildi güzelleştiren vitaminleri eklemelisiniz. Ayrıca, su tüketimini de ihmal etmemelisiniz. Böylece, sağlıklı ve parlak bir cilde bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Günlük aktiviteleri derinden etkileyen uyku düzeni, cilt yapınızı da büyük ölçüde etkiler.

Cilt sürekli olarak kendini yeniler. Bu yenilenme sürecinin en aktif olduğu zaman dilimi gece uykusudur. Cildin kendini yenilemesine müsaade etmek ve dinç bir şekilde güne başlamak için ortalama sekiz saat uyumalısınız.

Vücuttaki toksinleri atmanıza yardımcı olan spor sayesinde cildiniz nefes alır ve esner. Egzersiz yaparak görünüşünüzdeki ışıltılı değişimi keşfedebilirsiniz. Cildinizi temiz tutmalı ve düzenli aralıklarla nemlendirmelisiniz. Bu sayede pürüzsüz ve parlayan bir cilde kavuşabilirsiniz. Günlük olarak güneş kremi kullanmalısınız. Güneş kremi, cildinizi güneşin zararlı ışınlarından korur ve cildin yenilenme sürecine destek olur.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/saca-iyi-gelen-besinler-hangileri/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir