Cilt Bakım

Adım Adım Yüz Temizleme Nasıl Yapılmalıdır?

Cilt bakımı, pürüzsüz ve sağlıklı bir cilt görünümünün temelini oluşturmaktadır. Bakımın en önemli aşaması ise temizliktir. Yüz temizleme, boyun çevresi temizliği, el temizliği bu kategoride değerlendirilmektedir. Temizlik için uygun cilt bakım ürünleri cilt bakımının doğru yapılabilmesi için önemlidir. Bakım yaparken, alerjik reaksiyon gösterecek, sivilce ve kızarıklık oluşturacak ürünlerin kullanımından kaçınılmalıdır. Cilt bakımı belirli aşamalarla yapıldığında yüksek verim alınır.

  1. Cilt temizliği,
  2. Tonik kullanımı,
  3. Bölgesel uygulamalar,
  4. Serum uygulama aşaması,
  5. Nemlendirme ve maske uygulama,
  6. Göz çevresi uygulamaları,
  7. Cilt masajı,

Cilt temizliği, cildin yağdan, makyaj kalıntılarından, kirden, oluşan ölü deriden arındırılması işlemidir. Temizleme işlemi, yüz temizleme jelleri, doğal içerikli sabunlar, micellar sular ile yapılmaktadır. Cilt temizleme işlemi bakım yapılmadan önce ve gece yatmadan önce makyaj temizliği/ günlük kirden arınmak için yapılmalıdır.

Makyajın temizlenmesi için iki fazlı temizleme ürünleri, makyaj temizleme mendilleri ve makyaj temizlik suyu kullanılabilir. Makyaj temizleme işlemi sonrasında yüz yıkama ürünleri kullanılarak temizliğin ilk aşaması tamamlanır. Yüz temizliği esnasında hızlı ve sert hareketlerden kaçınılmalı ve nazikçe temizleme işlemi yapılmalıdır. Cildin ilk tabakasının temizlenmesi sonrasında ölü deriden arındırmak ve gözeneklerin içerisine yerleşen kirleri temizlemek için peeling yani soyma işlemi gerçekleştirilir.

Çoğu zaman tonik uygulaması atlansa da tonik kullanımı sağlıklı bir cilt görünümü için etkilidir. Tonik kullanımı cildin gözeneklerinin sıkılaşmasına ve cildin daha pürüzsüz görünmesine katkı sağlar. Cilt tipine uygun olacak şekilde tonik seçimi yapılmalıdır. Yüz temizleme ürünlerinde ve toniklerde zararlı olabilecek birçok ürün bulunmaktadır. Hassas bölge olan yüzde temizleme işleminde doğal ürünlerin kullanımına önem verilmelidir.

Yüz Temizleme İçin Cilt Yapınızı Öğrenin

Yüz temizleme ürünü seçerken cildinizin yapısını tanımanız gereklidir. Yağlı, kuru veya karma bir cilde sahip olabilirsiniz. Yağlı bir cilt tipine sahip olmanız durumunda seçmeniz gereken tonik içeriğinde yağ olmaması gereklidir. Kuru cilt tipine sahip olmanız durumunda, tonik içeriğinin nemlendirici etkili olmasına dikkat edilmelidir. Hassas ve karma cilt tipinde ise, nemlendirici etkisine sahip ve yağ içeriği az olan ürünler tercih edilmelidir.

Doğal içeriklere sahip tonik kullanımı ciltte problemlere neden olmayacaktır. Tonik ürünlerinin içeriğinde alkol olması cilt üzerinde hasara yol açabilir. Vitaminler ile desteklenen ve kimyasal içermeyen ürünler tercih edilmelidir.

Yüz Temizleme, sonrası ciltte bölgesel uygulamalar da yapılmaktadır. Akneye meyilli ve/veya akneli ciltlerde, lekeli ciltlerde probleme yönelik bakım ürünleri kullanılabilir. Cildin ışıltısını kazanması ve parlaklık sağlaması amacıyla günümüzde serum kullanımı da cilt bakım rutinleri arasında artık yerini almaktadır. Yüksek derişime sahip olan bu ürünler cildin ihtiyacına göre farklı içeriğe sahip olacak şekilde uygulanabilmektedir. Kırışıklık karşıtı, nem dengesini sağlayıcı, gençleştirme etkili, ışıltı sağlayacak, C vitamini takviyeli gibi çeşitlere sahiptir. Nemlendirici öncesinde cilt bakım serumu kullanılabilir. Dermaroller kullanımı cildin kolajen üretiminde aktif rol oynamaktadır. Cilt altı dokularının harekete geçmesini sağlayarak cildin canlanmasını sağlar. Temiz bir cilt üzerinde dermaroller kullanılmalıdır ve her kullanım öncesi ve sonrasında temizliği yapılmalıdır.

Doğru Yüz Temizleme Ürünlerini Seçin

Evde cilt bakımı yapmak doğru ürünlerin kullanımı ile oldukça kolay ve rahattır.  Yüz temizleme işlemi de doğal cilt bakım ürünleri ile birlikte evde cilt bakımı rahatlıkla yapılabilir. Nemlendirme işlemi esnasında doğal cilt bakım kremi kullanımı, cilt tipine uygun nemlendiricinin seçimine, nemlendirme işleminin doğru şekilde ve miktarda yapılmasına dikkat edilmelidir.

Yeşilmarka doğal Cilt Bakım Ürünleri ile birlikte gün boyu etkili nemlendirme yapabilirsiniz. Farklı aromalara sahip vitaminler ile zenginleştirilmiş bitkisel içeriğe sahip ürünlerdir. Yeşilmarka Güneş Koruyucu Krem ile güneşten gelen zararlı ışınlardan etkilenmeyerek cildin korunmasını sağlayabilirsiniz.

Adım Adım Yüz Temizleme Nasıl Yapılmalıdır?

Yeşilmarka Doğal Göz Altı ve Çevresi Kremi ürünümüze görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yüz Temizleme Maskeleri Kullanın

Cilt bakım rutinlerinden bir diğeri ise maske kullanımıdır. Her cilt tipine uygun maske vardır ve seçimi önemlidir. Yağlı ciltler için kil maskesi, cildin daha mat görünmesini sağlar, cildi temizler ve nemlenmesini sağlar. Maske cilde uygulandıktan sonra 5 ile 10 dakika arası beklenir. Yavaş ve nazik hareketlerle cilde sürülür ve beklendikten sonra yıkanır. Maske, nemlendirici uygulanmadan önce kullanılmalıdır. Krem ve nemlendirici içerikli maskeler kuru ciltler için uygulanmalıdır. Aynı zamanda içeriği zenginleştirilmesi halinde kırışıklık karşıtı olarak da uygulanabilir. Hassas ve karma ciltler için aloe vera içerikli doğal jel maske kullanımı daha uygundur.

Yüz temizleme aşamasında kullanılan bir diğer maske türü ise Peel-off maskedir. Bu maske türü ise ciltteki ölü derinin atılmasını sağlayarak cildi temizler ve duruluk kazandırır. Bu maskelerin uygulaması da fırça veya el ile sürülerek, 5-10 dakika bekleme sonrasında soyularak çıkarılmasıdır. Maske uygulaması sonrasında cilt tipine uygun nemlendirici kullanılabilir. Bazı maskelerin içeriğinde nemlendirici etkisi olması nedeniyle nemlendirici tercih edilmeyebilir. Günümüzde çok popüler cilt bakım ürünlerinden biri olan kağıt maskeler sıklıkla kullanılmaktadır.

Yüz Temizleme esnasında göz çevresi temizliğine dikkat edilmelidir. Gözler, yüzün en hassas bölümüdür ve kullanılan temizlik ürünleri göz çevresinde hasarlar oluşturabilir. Yüz temizlemede kullanılan ürünler göz çevresi temizliğinde de kullanılabilir; fakat doğrudan uygulamak yerine bir pamuk yardımıyla nazikçe uygulanmalı ve temizlik yapılmalıdır. Göz çevresi temizliğinin doğru şekilde yapılmaması sonucunda gözün çevresinde kızarıklık, kırışıklık, yıpranmaya neden olabilir. Bu hasarın daha sonradan iyileştirilmesi zaman alabilir. Sadece göz çevresi temizliği için kullanılan ürünler de mevcuttur.

Göz çevresi nemlendirmesi için de yüksek nem içeriğine sahip doğal içerikli nemlendirici ürünlerin kullanımına özen gösterilmelidir. Doğal ürünler olarak ise, hindistan cevizi yağı, argan yağı, kabak çekirdeği yağı, zeytin yağı kullanılabilir. Bu doğal içerikli yağları Yeşilmarka doğal içerikli ürünleri içerisinden bulabilirsiniz.

Adım Adım Yüz Temizleme Nasıl Olmalıdır

Yeşilmarka Karma ve Yağlı Ciltler İçin Doğal Günlük Bakım Kremi ürünümüze görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yüz Temizleme Sonrasına da Dikkat Edin

Yüz temizleme sonrasında kullanılan nemlendirici içerikli maskelerin göz çevresine gelmemesine dikkat edilmelidir. Göz çevresi içinde yüz için olduğu gibi doğal maskeler uygulanabilir. En çok kullanılan nemlendirici maskeler; yumurta maskesi, papatya çayı maskesi, yoğurt maskesidir. Göz çevresine uygulanan doğru olmayan yöntemler kırışıklık, kızarıklık gibi hasarlara neden olmaktadır. Bu hasarlar oluşması sonrasında hemen iyileşme sağlanamamaktadır. Bu nedenle her uygulama öncesinde doğru yöntemin kullanıldığından emin olunmalıdır.

Yüz Temizleme sonrasında doğal kozmetik ürünlerin kullanımı oldukça önemlidir. Bu aşamada gerilen cildinizi nemlendirmek için Yeşilmarka Doğal Nemlendirici Krem ürünlerinden faydalanabilirsiniz. Doğal kozmetik ürünlerin kullanımı, cilt üzerinde kimyasal bileşenli malzemelerin oluşturduğu hasarı oluşturmaz ve cildin doğal fonksiyonlarını bozmadan istenilen görüntüye kavuşmayı sağlar. Doğal içerikli ürünler doğanın bize sunduğu eşsiz malzemelerden üretilmekte ve daha kaliteli bir görüntü sağlamaktadır. Katkı maddesi içermemesi nedeniyle güvenle kullanılabilmektedir.

Cilt sağlığının korunması amacıyla kullanılan kozmetik ürünlerinin içeriğinde koruyucu malzeme olan paraben kimyasalının olmamasına dikkat edilmelidir. Makyaj sonrasında bu kimyasalın ciltte birikmesi ciltte kalıcı hasarlar oluşturabilir. Bu nedenle makyaj sonrası cildin temizlenmesi ve düzenli olarak bakım yapılması oldukça önemlidir. Makyaj öncesinde, makyajın daha güzel ve etkileyici görünmesi amacıyla cilt bakımı yapılmalıdır. Makyaj Öncesi ve Sonrası Cilt Bakımı Önerileri başlıklı yazımızı detaylıca inceleyebilirsiniz. Yüz temizleme işlemi ve cilt bakımı aşamalarından sonra daha genç ve dolgun bir cilde sahip olmak amacıyla cilt masajı uygulaması da düzenli olarak yapılmalıdır.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/formda-kalmak-icin-neler-yapilmali/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir