genel

Lülelerinizi Ortaya Çıkarmak İçin Adım Adım Kıvırcık Saç Bakımı

Kıvırcık saç bakımı, düz saçın aksine oldukça farklı yöntemler içermektedir. Kıvırcık saç tipi her zaman için oldukça zor şekil alan, taranması zor olan, özel bakım ürünleri kullanılarak şekil alması sağlanan özel bir saç tipidir. Saç bakımı süreci boyunca uygulanması gereken bazı yöntemleri şu şekilde ele almak mümkündür.

  • Saçlar yıkanırken mutlaka ılık su tercih edilmelidir. Sıcak su saç derisinin tahriş olmasına sebep olur. Buna bağlı olarak zedelenen saç derisi sebebiyle saç şeklinde bozulmalar meydana gelebilir. Ilık su ile yıkanan saçlar daha canlı, parlak ve beslenmiş görünerek kolayca şekil alabilmektedir.
  • Saçlar yıkandıktan sonra sert dokulu havlularla kurulamak yerine yumuşak dokulu havlu veya kumaşlarla kurulanmalıdır.
  • Kıvırcık saç bakımı için uygulanacak bir sonraki adım ise kuruma eğilimli kıvırcık saçlar için yeterli nemi sağlamaktadır. Bunun içinse Yeşilmarka’ya ait nemlendirici özellikli şampuan ve saç kremleri tercih edilebilir.
  • Saçın ihtiyaç duyduğu nemi yıkama sonrasında sağlayabilmek mümkünken yıkama öncesinde de bazı saç bakım maskeleri uygulanarak saç nemi sağlanarak lüleleri belirginleştirmek mümkün olan yollar arasında yer almaktadır.
  • Saç kurutulduktan sonra tarama basamağında seyrek dişli taraklar tercih edilmelidir. Dalgaların belirginliğini kaybetmemesi için mutlaka saç nemli iken tarayarak daha sonrasında şekillendirici kremlerin uygulanması gerekir. Kuru saça işlem yapmak her zaman için saç sağlığını ve görünümünü bozmaktadır. Kuru saçı taramak saç uçlarının kırılması sebep olmaktadır.
  • Kıvırcık saç bakımı basamaklarından bir diğeri ise kurutma işlemidir. Saçın kuruması esnasında saç kurutma makinesi ısısı en minimal düzeyde tutularak saçın fazla ısıdan zarar görmesi engellenmelidir. Saçın sahip olduğu lüleleri fazla ısıdan koruyarak görünümün kusursuz oluşu sağlanmaktadır.
  • Rutin saç temizliği uygulamaları haricinde ise kıvırcık saç için mutlaka saç kremleri, serumları, losyonlar ve saç bakım yağları uygulanması saç lülelerinin canlı görünmesinde ve ortaya çıkmasında oldukça etkili olan saç bakım tüyoları arasında yer almaktadır.
  • Kıvırcık saç düz saça göre çok çabuk elektriklenmekte ve kabarmaktadır. Bu tarz bir görünümü engellemek için kıvırcık saç bakımı konusunda en önemli ürünler arasında yer alan zeytinyağı, badem yağı veya jojoba yağı kullanılabilir.

Yukarıda da bahsedildiği gibi genel olarak kabarıklık ve elektriklenmenin oluşmaması için kullanılan şampuan ve saç kreminin nemlendirici ve kuru saçlara göre üretilen ürünlerden tercih edilmesi gerekmektedir. Yeşilmarka’nın ürün skalasında buna yönelik pek çok ürün yer almaktadır.

Lülelerinizi Ortaya Çıkarmak İçin Adım Adım Kıvırcık Saç Bakımı

Yeşilmarka Doğal Bakım Onarım Şampuanı ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kıvırcık Saç Bakımında Doğru Bilinen Yanlışlar

Kıvırcık saç bakımında yapılan ilk doğru bilinen yanlış duştan sonra saçları taramaktır. Her bir buklenin yönü ayrı ve kendine özgüdür. Bu buklelerin yönüne göre şekil vermek gerekirken tarama işlemi gerçekleştirmek görünüm bozulmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle kıvırcık saç bakımı için önemli uygulamalardan biri ise duş esnasında tarama işlemini gerçekleştirmektir. Bu sayede suyun akışkanlığından faydalanılarak saçların birbirine dolaşması engellenerek kolayca taranması sağlanmaktadır. Yıkama işlemi sonrasında ise saç kendi lülelerini oluşturarak kolayca şekillenmesi sağlanacaktır.

Duştan sonra saçı kendi kuruması için havluyla sarılı halde beklemek saçın kıvırcık yapısının bozulmasına sebep olmaktadır.  Saç sarılı halde iken ıslak olan saçlar yanlış havlu seçimi sebebiyle kuruyamayarak saç lülelerin bozulmasına sebep olmaktadır. Mikro fiber yapılı saç havluları ile saç nemi ilk olarak havluya çektirilerek daha sonrasında doğru saç kurutma ısısı ile kurutma işlemi gerçekleştirilmelidir.

Kıvırcık saç bakımı konusunda düzeltilmesi gereken bir diğer anlayış ise ürünleri uygulamak için saçların kurumasını beklemektedir. Ürünlerin etkili olabilmesi ve uygun şeklin verilebilmesi için saç yıkamasından sonra fazla süre geçmeden saç bakım ürünleri uygulanmalıdır. Saç yönüne uygun olarak ayrılmalı ve buklelerin yapısına göre saç öne eğilerek saçın her bölgesine şekillendirici ürünler uygulanmalıdır.

Lülelerinizi Ortaya Çıkarmak İçin Adım Adım Kıvırcık Saç Bakımı

Yeşilmarka Doğal Saç Kremi – Yoğun Bakım ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Saç kurutma esnasında ise yapılan en büyük yanlışlardan birisi ise hızlıca kurumasını sağlamak ve aceleci davranılması sebebiyle saçı yüksek ısıya maruz bırakarak kurutma işlemi gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır. Bunu engellemek adına kullanılan saç kurutma makinesinin en düşük ısısı ayarlanarak kurutma işlemi gerçekleştirilmelidir. Ancak mümkünse saç kendi kendine kurumaya bırakılmalıdır. Bozuk görünümlü lüleler içinse sonrasında maşa yardımı ile şekil düzeltilmesi sağlanabilir.

Evde Doğal Yollarla Kıvırcık Saç Bakımı Tüyoları

Kıvırcık saç bakımı sürdürülmesi için zaman zaman profesyonel anlamda bir yaklaşım gerekse de kişiler çoğunlukla saç bakımlarını evlerinde kendileri sürdürmektedir. Bu süreçte doğru yaklaşımlar uygulanarak saç sağlığı sürdürülmelidir.

Evde uygulanabilecek en güzel saç bakım ürünlerinden bir tanesi baldır. 1 litre ılık su içerisine 1 tatlı kaşığı balı ekleyerek tamamen eriyene kadar karıştırdıktan sonra saçın tamamına dipleri ile birlikte uygulanmalıdır. Sonrasında ise ballı suyun saçın tamamına nüfuz etmesi için saç yapısına uygun seyrek dişli taraklarla taranmalıdır. Yaklaşık bir saat kadar beklettikten sonra saç nemlendirici bir şampuanla yıkanarak saç bakım işlemi sonlandırılmalıdır.

Kıvırcık saç bakımı için evde uygulanabilecek bir diğer ürün ise hindistan cevizi yağıdır. Hindistan cevizi yağı duştan öncesinde saç diplerine ve uçlara eşit şekilde uygulanarak yaklaşık yarım saat bekledikten sonra ılık su ile durulanarak saçlardan arındırılmalıdır. Hindistan cevizi buklelerin belirginleşmesini ve saçın beslenmesini sağlayarak saça canlılık katmaktadır.

Uygulama olarak hindistan cevizi ile aynı yöntemle uygulanan argan yağı tüm saç yapılarına uygun olarak saça fayda sağlayan doğal bir üründür. Pek çok saç ürününün de içeriğinde yer alan argan yağı nemlendirici olarak kullanıldığı gibi kuru saç tipleri için şekillendirici bir ürün olarak da tercih edilebilir.

Yumurta da kıvırcık saç bakımı için kullanılan doğal ürünler arasında yer almaktadır. Saç uzunluğuna göre yeterli yumurta miktarı saça yetecek kadar çırpılmalıdır. Sonrasında saçın tamamına uygulanarak 15-30 dakika arası bekletilmelidir. Hindistan cevizi yağı veya argan yağı ile karıştırılarak yumurta maskesi uygulanabilir. Bu sayede etkinliği artarak saçın parlaklığında, gücünde ve bukle belirginliğinde artış meydana gelmektedir.

Bakım için uygulanabilecek bir diğer ürün ise avokado püresi ve avokado yağıdır. Kıvırcık saçlar kurumaya daha eğilimli saçlar olması sebebiyle neme ve bakım yağlarına daha çok ihtiyaç duymaktadır. Kıvırcık saç bakımı süreci için bu sebepten pek çok yağın etkisinden faydalanmak adına karışım bakım yağları oluşturularak kullanılmalıdır. Kıvırcık saçlar şekil alması zor, kolayca sert bir yapıya sahip olabilen, kurumaya eğilimli saçlar olması sebebiyle düzenli şekilde doğru ürünler aracılığıyla bakım sağlanmalıdır. Aksi takdirde güçsüz, kırık uçlara sahip, karmaşık, kabarık, elektrikli, şekil vermesi zor kıvırcık saçlar ortaya çıkacaktır.

Yeşilmarka her saç tipine uygun olarak yukarıda bahsedilen tüm yağ tiplerini içeren, saç şampuanlarının yanı sıra doğal içerikli saç kremi ve doğal saç serumu üretimleri sayesinde saç bakım sürecinin kolaylaşmasına yardımcı olan pek çok ürünüyle kullanıcılara kolaylık sağlamaktadır. İçeriğinde yer alan doğal bileşenler sayesinde alerjik reaksiyonlarla karşılaşılmadan saçın ihtiyaç duyduğu uygun bakım şartları sağlanmaktadır. Kıvırcık saç bakımında olduğu gibi diğer tüm saç tiplerinde de kullanılan ürünün güvenilirliği çok önemlidir. İçeriği doğal, sertifikalarla güvenilirliğini kanıtlamış ürünler tercih edilerek olası tehlikelerin önüne geçmek gerekmektedir. Doğal içerikli ve besleyici özellikte olan saç bakım ürünlerinin kullanımına dikkat edilmelidir.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/makyaj-cantanizda-olmasi-gereken-bakim-urunleri/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir