genel

Yüzde Egzama Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Egzama vücudun pek çok bölgesinde görülebilen bir cilt problemidir. Bebeklik döneminde başlayan tedavi edilmediğinde ileri yaşlarda da devam eden, sıklıkla görülen bir sağlık sorunudur. Yüzde egzama görülmesi ise birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Egzamayı tetikleyen ve süreci alevlendiren birden fazla faktör bulunmaktadır. Bunlar; alerjik etkenler, stres, soğuk ve sıcak hava koşulları, kullanılan cilt bakım ürünleri, yanlış nemlendirici seçimi vb. gibi etkenlerden dolayı görüldüğü düşünülmektedir. Ancak egzamanın kesin neden tam olarak bilinememektedir.

Geçmesine yönelik yapılan uygulamalar ise semptomları geriletmek, ortadan kaybetmek adına uygulanan girişimleri içermektedir. Bunlardan ilki cildi doğru nemlendirmektir. Doğru nemlendirilen ciltte egzaman belirtileri yavaş yavaş ortadan kalkmaktadır. Yüzde egzama ortaya çıktığında vücudun diğer bölgelerine göre daha geç iyileşme göstermektedir. Bunun sebebi ise yüz, diğer bölgelere göre egzaman etkenleriyle daha fazla karşılaşarak maruz kalmaktadır. Bu nedenle maruz kaldığı faktörleri de azaltarak egzama tedavisine katkıda bulunulmalıdır. Soğuk ve sıcak havalara maruz kalınacağı zaman cildi korumak adına alınacak önlemler hava koşullarına göre belirlenmelidir.

Egzama için önerilen tedavi yöntemleri uygulanmadan önce, daha çok egzamaya neden olan etkene göre önlem almak egzama tedavisinin ilk basamağıdır. Egzamada önemli olan nokta, belirtiler ortaya çıkmadan önce etkenlere uygun önlemleri alabilmektir.

Yüzde Oluşan Egzama Belirtileri Nelerdir?

Egzama belirtileri vücudun her yerinde tipik belirtiler göstermektedir. Yüzde egzama ise diğer bölgelerle aynı belirtileri göstermektedir. Bu belirtiler; kızarıklık, kaşıntı, kuruluk, tahriş görünümlü cilt, kabarcıklı deri görünümü gibi belirtilerdir.

Egzamada önlem alabilmek ve tedavi uygulayabilmek için egzama belirtilerini iyi tanıyabilmek gerekmektedir. Erken egzama teşhisi konulabilmesi için tüm bunlara hâkim olmak oldukça önemlidir. Doğru tedavinin uygulanması ve erken teşhis alabilmek adına mutlaka uzman bir dermatoloğa başvurmak gerekmektedir.

Egzama rahatsız edici, günlük yaşam konforunu düşürücü bir rahatsızlıktır. Ancak tehlikeli ve ilerleyici bir cilt hastalığı tablosuna dönüşebilecek bir hastalık değildir. Bu nedenle tanısı konan birey telaşlanmak yerine düzenli ve rutin bir şekilde cilt bakımını hassasiyetle sürdürmelidir. Egzamanın tek ve en önemli tedavisi iyi bir cilt bakımıdır.

Yüzde egzama tespit edildiğinde mutlaka bir uzman aracılığıyla belirlenmiş doğru cilt ürünleriyle bakım sürecini sürdürmek gerekmektedir. Bu sayede bozulmuş olan cilt sağlığı düzeltilerek, sağlıklı bir cilde kavuşmak mümkün olabilecektir. Kullanılan ürünler atopik cilt özelliklerine göre belirlenmiş, alerjen içermeyen, doğal içeriklerle oluşturulan, bitkisel içerik formülleriyle oluşturulmuş olmalıdır. Yeşilmarka bu bağlamda tüm cilt tiplerine uygun olarak ürettiği pek çok cilt dostu ürüne sahiptir. Düzenli kullanımlar sayesinde cilt egzama belirtileri göstermeden sağlıklı profiliyle devam edebilecektir. Ancak etkenlere fazlaca maruz kalan cilt atopik belirtiler göstermeye başladığında da belirlenen bakım rutini atlanmadan yapılmaya devam edilmelidir.

Yüzde Egzama Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Yeşilmarka Doğal Yoğun Bakım Kremi ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Yüzde Oluşan Egzamaya Yönelik Bakım Önerileri

Yüzde egzama bakımı sabır ve özen gerektiren, titizlikle uygulanma ihtiyacı içeren, belirli süre aralıklarında uygulamaya gerektiren bir bakım türüdür. Bu nedenle bakım için oluşturulan disiplinli bir plan gerekmektedir.

Bakımın temel taşı cilt nemlendirme üzerine olmalıdır. Nemini kaybeden ve kurumaya eğilimi ciltlerde egzama belirtileri kolaylıkla ortaya çıkabilmektedir. Kuruyan cilt dış etkenlere maruz kaldığında çok daha kolay zarar göreceğinden, cilt nemlendirmesi egzama bakım sürecinde fazlaca önem teşkil etmektedir. Yeşilmarka bünyesinde yer alan doğal gece kremi ve doğal gündüz kremi nemlendirme basamağı için oldukça faydalı ürünler arasında yer almaktadır.

Nemlendirme basamağına geçmeden önce ise yapılması gereken en önemli bir diğer adım ise cilt temizliğidir. Cilt temizliğinde kesinlikle sabun kullanılmamalıdır. Sabun kullanımı yüzde egzama sorununa hızlıca yol açabilmektedir. Çünkü sabun yüz derisinin incelmesine, kurumasına, tahriş olmasına ve gerilmesine yol açmaktadır. Yüz temizliği için mutlaka atopik ciltler için üretilmiş cilt temizleme jelleri tercih edilmelidir.

Bakım sürecinde egzamayı önlemek için bilinçsiz peeling uygulamalarından kaçınılmalıdır. Zaten hassas olan cilt, yanlış olarak bir peeling sebebiyle daha da zarar görerek, egzama başlangıcını kolaylaştırır. Bu nedenle bu tarz uygulamalar mutlaka bir bakım profesyoneli eşliğinde yapılarak sağlanmalıdır. Aksi takdirde yapılan bilinçsiz ve acemice uygulamalar sebebiyle tedavisi kolay olabilecek bir egzama sürecinin zorlaşması durumu ortaya çıkabilir.

Egzama İçin Hızlı Çözüm Önerileri

Yüzde egzama ortaya çıktığında ve hızlı bir çözüm bulmak istediğimizde neleri yapmalı ve neleri yapmamalıyız?

İlk olarak bu belirtiler ortaya çıktığında yapılmaması gerekenleri ele alalım. Cildin rahatlayacağı düşünülerek uygulanan sıcak ve soğuk uygulamalardan kaçınılmalıdır. Yanlış uygulamalar yapılarak belirtilerin daha da alevlenmesi engellenmelidir.

Bu noktada yapılabilecek ilk adım bir uzmana başvurarak uygulanması gereken ürün önerilerini almaktır. Bunun öncesinde ise mutlaka cildin sakinliğini korumak için gerekli uygulamalar yapılmalıdır. Alerjik reaksiyona sebep olan ürün kullanımından kaçınılmalı, cildi serin tutmaya çalışılmalıdır. Sıcak ve soğuk hava koşulları fark etmeksizin cilt yatıştırıcı ve koruyucu yüksek faktörlü güneş kremleri kullanılmalıdır. Nemlendiriciler su bazlı tercih edilmelidir. Cilde zarar vermeyecek derecedeki soğutulmuş rollerlar ile cilt masajı uygulanmalıdır.

Yüzde Egzama Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Yeşilmarka Doğal Güneş Kremi ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Alınan ilk önlemler sonrasında ise uzman bir dermatolog ile belirlenen yüzde egzama belirtilerine karşı uygulanabilecek cilt bakım şampuanları, nemlendiricileri düzenli olarak kullanılarak belirtilerin sonlandırılması sağlanmalıdır.

Giyilen kıyafetlerde, çamaşır yıkanan deterjanlarda egzamayı tetikleyecek bir alerjen olup olmadığı tespit edilerek gerekirse farklı ve hassas ciltlerle uyumlu temizleyiciler tercih edilmelidir.

Gün aşırı banyo yapılmalıdır. Cilt her banyodan sonra düzenli bir şekilde uygun bir nemlendirici aracılığıyla nemlendirilmelidir.

Tüm bunlar dışında uygulanması gereken, cilt nemini sağlamada bir numaralı kural olan düzenli su içme konusuna gerekli özen gösterilmelidir.

Egzama İçin Doğal Çözüm Yöntemleri

  • Yüzde egzama için doğal çözüm yöntemleri dendiğinde akla ilk gelen bitki aloe veradır. Aloe veranın içerisindeki jel cildi besleyerek nemlenmesine katkıda bulunmaktadır. Aloe veranın cildi yatıştırıcı ve sakinleştirici etkisi olması sebebiyle de egzama için oldukça faydalı doğal tedavi yöntemlerindendir.
  • Beyaz dut ise egzamanın alevli dönemini hızlıca söndüren ve kızarıklığın hızlıca geçmesine fayda sağlayan bir yöntemdir. Beyaz dut ezilerek püre haline getirilir. Sonrasında ise sorunlu bölgeye uygulanarak cildin yatışması ve içerisindeki şekerli doku sayesinde nemlenmesini sağlar.
  • Lavanta yağı da yüzde egzama ortaya çıktığında uygulanabilecek bir diğer yöntemdir. Lavanta yağı kızarıklığın geçmesinde, kaşıntının giderilmesinde oldukça etkili yöntemlerdendir.
  • Papatya suyu egzama için kullanılan bir diğer doğal tedavi yöntemidir. Kaşıntı, kuruluk ve kızarıklığın giderilmesinde etkilidir.
  • Sarı kantaron yağı ise alevli dönemdeki egzamanın gerilemesine, oluşan kızarık dokunun iyileşmesine, kabarcıklı deri görünümün sönmesine katkı sağlar.
  • Hindistan cevizi yağı da tıpkı diğer yöntemler de olduğu gibi egzama belirtilerini gerileterek cildin yumuşamasını sağlar.

Sıklıkla karşılaşılan egzama problemi bu tarz doğal yöntemlerle engellenebilir. Egzama daha çok doğal ve doğal içerikli ürünler sayesinde çözülebilmektedir. Alerjen maddelere maruz kalmamak egzama tedavisinde oldukça önemlidir. Yeşilmarka cilt ürünleri doğal içerikli sayesinde egzama bakım sürecinde gönül rahatlığıyla kullanılabilecek ürünler arasında yer almaktadır. Uzmanların tercih ettiği ürünlerin yanı sıra kişilerin de kendileri için uygun olarak belirlediği bakım ürünleri düzenli olarak kullanılarak egzama sorununa çözüm bulunmalıdır. Bakım süreci titizlikle sürdürülmeli ve egzama oluşu önlenmelidir.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/ucucu-yaglarin-faydalari/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir