genel

Uçucu Yağların Faydaları

Uçucu yağlar, bitkilerin yaprak, meyve, kabuk, çiçek ve köklerinden farklı yöntemlerle elde edilmektedir. Genel olarak kullanılan ve sıklıkla uygulanan yöntem su buharı distilasyonudur. Bu yöntem ile birlikte yüksek saflıkta uçucu yağ üretimi yapılabilmektedir. Birçok sektörde yaygın olarak kullanılan bu yağlar bitkiler, meyvelerden rahatlıkla elde edilebilmektedir.  Hem gıda, hem sağlık, hem de kozmetik sektöründe sıklıkla kullanılmaktadır. İyileştirici etkisi ve hoş kokuları sayesinde kullanımı da oldukça basittir.

Uçucu yağlar, doğal kozmetik sanayisinin vazgeçilmez ürünleri arasındadır. Antibakteriyel, antifungal, antiviral, antiseptik özelliklere sahiptir. Saç ve cilt için kullanımda sayısız faydayı barındırmaktadır. Yeşilmarka, doğal tuzlar, bitki özleri ve uçucu yağlar kullanarak %100 doğal ve sağlığa zararlı olmayan saç ve cilt bakım ürünlerine sahiptir. Ürün içerikleri konusunda şeffaf davranarak güvenilir ve kaliteli bir markadır. Cildinize ve saçınıza uygun ürünleri internet sitesi üzerinden inceleyerek siparişinizi oluşturabilirsiniz.

Uçucu Yağların Faydaları

Yeşilmarka Doğal Bakım Onarım Şampuanı ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Uçucu Yağlar Nelerdir?

Uçucu yağlar birçok bitkiden elde edilebilen genellikle sıvı formda olan yağlardır. Lavanta, ylang ylang, nane, ıtır, çay ağacı, okaliptus, çuha, defne, adaçayı, çam terebentin, biberiye gibi birçok bitkiden uçucu yağ elde edilmektedir. En çok tercih edilen ve kozmetik ürünlerde de kullanılan uçucu yağlar aşağıda detaylı olarak listelenmiştir;

Nane Yağı

Naneden su buharı distilasyonu yoluyla elde edilmekte olan nane yağının cilt için avantajları oldukça fazladır. Canlandırıcı ve ağrı giderici etkisiyle ilaç sanayisinde de sıklıkla kullanılmakta olan bir uçucu yağdır.

Lavanta Yağı

Depresyon, sivilce, akne, uykusuzluk gibi problemler için sıklıkla kullanılmaktadır. Kurutulmuş veya yaş lavantadan su buharı distilasyonu ile elde edilebilmektedir.

Ylang Ylang Yağı

Afrodizyak etkisine sahip olan ylang ylang yağı hem kozmetik sanayinde hem de parfüm sektöründe çoğunlukla tercih edilmektedir. Anti aging kremlerde de bulunabilmektedir.

Portakal Yağı

Cildin pürüzsüzlüğünü sağlaması ve canlılık vermesi nedeniyle hem cilt yatıştırıcı kremlerde hem de saç dökülmesini azaltması sayesinde şampuanlarda kullanılmaktadır. Kadınlar tarafından bir diğer tercih edilme sebebi ise selülit giderici özelliğe sahip olmasıdır. Doğrudan selülitli bölgeye masaj yapılarak düzenli uygulanması ile etkileri görülebilmektedir.

Biberiye Yağı

Cilt lekelerinin düşmanı olan biberiye yapı özellikle leke giderici kremlerde yoğunlukla kullanılmaktadır. Farmasötik çalışmalarda saf biberiye yağı doğrudan sivilce tedavisinde etkin şekilde kullanılmaktadır.

Çay Ağacı Yağı

Saç köklerinin güçlendirilmesi ve dökülmelerin önüne geçebilmek için şampuan ve saç kremlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Doğal içerikli ürünler ile cilt ve saç sağlığınızı korumak için içeriklerine dikkat etmelisiniz. Kimyasal içerikli ürünler ile doğal uçucu yağlar birbirine karıştırılmadan kullanılmalıdır. Akne ve sivilce karşıtı bir uçucu yağ olması sayesinde de günümüzde sıklıkla kullanılmaktadır.

Itır Yağı

Stres azaltıcı özelliği bulunan bu yağ özellikle yağ yakma özelliği sayesinde aromaterapide de kullanılmaktadır. Selülit giderici özelliği sayesinde düzenli masaj yapılarak uygulanması da tavsiye edilmektedir.

Uçucu Yağ ve Sabit Yağ Arasındaki Farklar

Uçucu yağlar sıvı halde olan, bitki ve meyveden çoğunlukla su buharı distilasyonu ile elde edilen yağlardır. Sabit yağlar ise her zaman sıvı form yerine katı formda da olabilir. Çoğunlukla soğuk sıkım yöntemiyle elde edilmektedir. Sabit yağlar olarak en bilinen yağlardan biri de zeytinyağıdır. Bu yağlar uçucu özellik göstermezler yani su buharı ile sürüklenmezler. Belirli bir yoğunluğa sahiptir. Sabit yağlar, uçucu yağlar ile karşılaştırılmaktadır. Sabit yağlar elde edilme yöntemi bakımından hassas olmaları nedeniyle kimyasala maruz kalmamaktadır. Kozmetikte elde edilme yöntemine göre sabit yağlar ve uçucu yağlar tercih edilebilmektedir.

Uçucu Yağın Özellikleri Nelerdir?

Uçucu yağlar genellikle sıvı fazdadır. Elde edildikleri bitkiye göre birbirinden farklı kokulara sahiptir. Uçucu yağlar farklı yoğunluklara sahip olduğu için elde edildikleri malzemeye göre akışkanlığı da farklı olabilmektedir. Uçucu yağlar birbirinden farklı konularda iyileştirme etkisine sahip olduğu için kullanım alanları da oldukça çeşitlidir. Eczacılık sektöründeki kullanımında iyileştirme, lezzet ve koku amacıyla kullanılmaktadır. Antiseptik özelliği sayesinde cilt üzerinde oluşan veya oluşabilecek enfeksiyonu önlemek amacıyla kullanılmaktadır.

Uçucu Yağlar Nerede Kullanılır?

Uçucu yağlar, gıda, parfüm, ilaç sanayi, kozmetik sektörü gibi birçok sektörde yaygın olarak kullanılmaktadır. Cilt bakım ürünlerinde ve saç bakım ürünlerinde kullanılan uçucu yağlar birden fazla aromatik yapıya ve kokuya sahiptir. Meyve yağları genellikle vücut ve el bakım ürünlerinde kullanılmaktayken, bitkilerden üretilen yağlar ise saç bakım ürünlerinde kullanılabilmektedir.

Duş jelleri, kremler, balmlar, nemlendirici ürünler cilt tarafından hızlıca emilimi sağlanmaktadır. Uçucu yağların şifalı etkilerinden faydalanmak için doğal içerikli ürünler üreten güvenilir firmalar ürünlerinde bu yağlara sıklıkla yer vermektedir. Uçucu yağlar aromaterapide de yoğunlukla kullanılmaktadır. Emiliminin hızlı ve etkili olması amacıyla ter bezleri ve avuç içleri gibi alanlarda dolaşımın hızlı olduğu bölgelerde kullanılmaktadır.

Cilt bakım işlemlerinde çoğunlukla kullanılan uçucu yağlar badem, fındık, çay ağacı yağı, çam terebentin, okaliptus, lavanta gibi yağlardır. Doğal ürünler kullanmak veya doğal içerikli ürünler kullanmak isteyen kişiler için etkili bir alternatiftir. Doğru tarifler ile karışımlar hazırlanarak evde de rahatlıkla kullanılabilir. Birçok doğal malzemeyle evinizde istediğiniz cilt bakım rutinini oluşturabilirsiniz.

Cilt bakımı denildiğinde bu rutine saç bakımı da dahil edilmelidir. Evde yapılan güzellik bakımları ile istediğiniz faydayı düzenli kullanımda yakalayabilirsiniz. Bu tarifleri hazırlamak için vakit bulamayanlar veya doğal içerikli ve güvenilir ürünler tercih etmek isteyen kişiler ise Yeşilmarka internet sitesi üzerinden cilt bakım, saç bakım, dudak bakım ürünleri ve doğal kozmetik ürünlerini inceleyerek uygun seçeneklerden siparişini oluşturabilir.  

Uçucu Yağların Faydaları

Yeşilmarka Doğal El ve Vücut Kremi – Gül ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Cildin hem enfeksiyonlara karşı korunması, stresi en aza indirmek, lekeleri azaltmak, kızarıklıkların giderilmesi, sivilce ve akne oluşumunu engellemek, saç dökülmesini azaltmak ve saçları güçlendirmek amacıyla uçucu yağların özelliklerinden faydalanılabilir. Ciltte ve saçta nem dengesinin kurulmasını sağlayarak cildin ihtiyacı olan su ihtiyacını da desteklemektedir. Hoş kokusu sayesinde de aynı zamanda güzel bir etki de bırakmaktadır. Düzenli kullanım ile ciltte ve saçta oluşan istenmeyen durumlardan kurtulmak da olasıdır.

Cildin zaman zaman ihtiyaç duyduğu ve cilt altı yağlar için de faydalı olan aromaterapi uygulamalarında da uçucu yağlar oldukça etkilidir. Cildin üzerine yavaş ve oval hareketlerle masaj uygulaması ile cildin yağı emmesi sağlanır. Kasların gevşemesi, stresin uzaklaştırılması, uyku düzeninin sağlanması ve vücudun rahatlatılması için en çok kullanılan malzemeler arasındadır.

Cilt tipine uygun ve yapılacak işleme uygun olacak şekilde uçucu yağ seçimine dikkat edilmelidir. Uyku problemi olan kişiler lavanta yağı tercih etmeliyken, pürüzsüz bebek gibi yumuşak bir cilt için ise portakal yağı tercih edilmelidir. Limon yağı cildin ihtiyacı olan ve cildin parlaması için gerekli olan C vitamini sağlamaktadır.

Cildin kusursuz bir görünüme kavuşması ve dolgun görünmesi amacıyla günümüz cilt bakım rutinlerinde sıklıkla serum uygulaması bulunmaktadır. Serum içeriklerinde sıklıkla uçucu yağlara yer verilmektedir. Gül yağı özellikle cildin sakinleşmesi ve nemlendirilmesi amacıyla geçmişten günümüze güzellik bakım işlemlerinin başında gelmektedir. Cilt kuruluğu, egzama, yara izleri, lekeler için iyileştirici etkiye de sahiptir. Argan yağı, cilt ve saç bakım ürünlerinde en popüler ürünlerden biridir ve E vitamini bakımından zengin olması nedeniyle cildin en iyi dostudur. Bu nedenle şampuan ve nemlendirici ürünlerin içeriğinde sıklıkla bulunmaktadır.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/erkeklerin-sac-bakiminda-dikkat-etmesi-gerekenler/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir