genel

Yılların Cilt Bakım Ürünlerine Etkisi

Yılların ilerlemesi cilt üzerinde pek çok etki yaratmaktadır. Bunun dışında yılların cilt bakım ürünlerine etkisi de tıpkı cilt üzerinde olduğu gibi kozmetik ürünlerde de pek çok değişikliğe sebep olmaktadır. Bu etkilerin detaylı olarak bilinmesi ve ortaya çıkaracağı sonuçları da dikkatli olarak ele almak gerekmektedir.

Kozmetik ürünler yapısal olarak bir araya geldiği bileşenler sebebiyle uğradıkları kimyasal değişimler sonucu belirli bir süre sonra bozulabilmekte ve etkinliklerini kaybedebilmektedir. Bu kimyasal bileşenlerin etkileşimleri sonrası bozuşmaların oluştuğu kozmetik ürünlerin kullanımı bazı cilt sorunlarına yol açabilir. Bu noktada yılların cilt bakım ürünlerine etkisi bilinmeli ve kullanılacak ürünlerin son kullanma tarih kontrolleri sağlanmalıdır. Son kullanma tarihi gözden kaçırılan ürünler cilt üzerinde pek çok olumsuzluğa sebep olabilmektedir. Bu tarz etkilerle karşılaşmamak için kozmetik bir ürün alırken mutlaka gereken kontrolleri sağlamak gerekmektedir.

Tarihi geçmiş bir ürün kullanımı cilt üzerinde geri dönüşü olan hasarlar bırakabileceği gibi, geri dönüşü olmayan telafisiz sorunlara da sebep olabilir. Bu nedenle hasar fark edildiğinde hızlıca müdahalesi sağlanması gerekmektedir.

Cilt Bakım Ürünlerinin Ortalama Kullanım Süreleri

Pek çok cilt bakım ürününün farklı olarak kullanılabilecekleri süreler belirlenmiştir. Yılların cilt bakım ürünlerine etkisi ortaya çıkmadığı bir süre içerisindeyken ürünlerin kullanılması gerekmektedir. Kozmetik ürünlerin genel olarak kullanım süresi 6-8 ay olarak belirlenmiştir. Ancak detaylı olarak incelemek gerekirse şu şekilde maddelendirmek mümkün olacaktır:

  • Fondöten; yaklaşık olarak 6-10 ay arasında kullanılması gereken ürünler arasında yer almaktadır. Tarihi geçmiş bir fondöteni kullanmak ciltte kuruluklara, kızarıklıklara, gözenek tıkanmalarına ve alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.
  • Rimel, eye-liner, dip-liner; göz için uygulanan bu tarz ürünlerin kullanım süresi diğer kozmetik ürünlere göre daha kısadır. Göz yapı olarak hassas bir organ olması sebebiyle uygulanan ürünlerin kalitesi ve kullanım süresi dikkatli olarak incelenmelidir. Açıldıktan sonra 2-3 ay içerisinde flakonların kullanımı sağlanmalıdır. Kullanım süresi dolan ürünler atılmalı ve kesinlikle kullanılmamalıdır. Yılların cilt bakım ürünlerine etkisi başlığının altında en çok ve en hızlı etkilenen kozmetik ürün göz bakım grubu içerisinde yer alan ürünlerdir.
  • Ruj; dudak bakım grubu ürünleri arasında yer almaktadır. Ve kullanım süresi yaklaşık 12 ay olarak belirlenmiştir. Kullanım süreci boyunca çeşitli dudak enfeksiyonları ve uçuklara maruz kalındıysa bu enfektif oluşumlara temas eden ürünlerin tekrar kullanımı önerilmemektedir.

 

Yılların Cilt Bakım Ürünlerine Etkisi

Yeşilmarka Doğal Dudak Balmı – Vanilya Aromalı ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

  • Nemlendiriciler; 6-12 ay arasında kullanımlarında herhangi bir sakınca görülmemektedir. Bunun dışındaki sürelerde kullanılan ürünlerin etkinliği kalmadığı için herhangi bir fayda görülemez. Hatta aksine cilt sağlığının bozulmasına sebep olurlar. Ürünlerin kutu içerisinden direk el ile alımı sağlanması yerine temiz bir pamuk veya spatula ile alımı sağlanmalıdır. El içerisinde var olan bakteriler ürünün içerisinde yerleşerek ürün etkinliğinin azalmasına etki eder.

Son Kullanma Tarihi Kontrolü Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kozmetik ürünler arasındaki son kullanma tarihi genel olarak kapağı açıldıktan sonra devreye girer. Ve bu ibare kozmetik ürünlerin ambalajı üzerinde yer almaktadır. Ürün ambalajı üzerinde bulunan kapağı açılmış bir kap görünümünün (PAO) üzerinde yazan süre ürünün kaç ay kullanılacağını belirtmektedir.

Yılların cilt bakım ürünlerine etkisi çok belirgin etkilerle kendini göstermektedir. Ürün kokusunda ve renginde değişiklikler, ürün kıvamında farklılıklar ortaya çıkmaktadır. Bir cilt bakımı ürününün son kullanma tarihi kontrolünde 3 duyumuzu kullanarak bir sonuca varmak mümkündür. Görme, dokunma ve koklama duyularımız aracılığıyla bu konuyu açıklığa kavuşturmak mümkün olacaktır.

Bozulmuş ürünler genel olarak etkinliğini kaybeder. Bozulan bir fondöten cilde kolayca uygulanamaz ve pütürlü bir görünüme sebep olur. Bozulmuş bir ruj rengini kaybeder, parlaklık vermez. Rimellerde ortaya çıkan bozulmalar ise, kuruma ve kirpikleri topaklandırma ile karakterizedir. Ojelerde ise akıcılık azalır, sünmeye başlar. Bu gibi belirtilerin fark edildiği cilt ürünlerinin kullanımı sonlandırılarak mutlaka çöpe atılmalıdır. Aksi takdirde yılların cilt bakım ürünlerine etkisi sebebiyle ortaya pek çok cilt sorunu ortaya çıkarak, çıkan sorunların hızlıca çözülmesi gerekmektedir.

Cilt Bakım Ürünlerinde Son Kullanma Tarihi Kontrolünün Önemi

Cilt bakım ürünleri ve kozmetik ürünler cildin ve yüzün en kritik bölgelerine doğrudan uygulanan ve en az alerjen yapı içermesi gereken maddelerdir. Yılların cilt bakım ürünlerine etkisi içeriğindeki maddelerin kalitesiyle doğru orantılı olarak ortaya çıkmaktadır. Uygulanan bu maddelerin en kaliteli yapı taşlarıyla oluşturulması gerekmektedir. İçeriğinde yer alan bileşenlerin doğal ve doğala en yakın şekilde oluşturulması gerekmektedir. Yeşilmarka’ya ait pek çok ürün en az alerjen maddeye sahip doğal ve bitkisel içerikli ürünlerdir. Cilt dostu olarak tasarlanan tüm bu cilt ürünlerinin de son kullanma tarihleri yukarıda bahsedilen sebepler dolayısıyla kontrol edilmelidir.

Yılların cilt bakım ürünlerine etkisi ortaya çıkardığı sonuçların çok ciddi olması sebebiyle dikkatli bir şekilde takip edilmelidir. Cildimiz bile yılların etkisiyle kurur, parlaklığını yitirir, sarkar ve kırışır. Yıllar cildimiz üzerinde bile böyle etkilere sahipken bir cilt ürününe de ciddi anlamlarda etki etmektedir. Bu etkiler gözden kaçırıldığında cilde pek çok konuda zarar vermesi mümkün hale gelmektedir. Cilde sağlaması gereken faydalar ortaya çıkamadan doğrudan cildin zarar görmesine sebep olabilmektedir.

Cilt bakım ürünlerinin saklama koşullarına da uyulmadığı takdirde yılların ürünler üzerindeki etkisinin görülme süresi düşmektedir. Yanlış saklama koşulları ile muhafaza edilen cilt bakım ve kozmetik ürünler sebebiyle son kullanma tarih süresi dolmadan ürünlerde erken bozulmalar meydana gelmektedir.

Son Kullanma Tarihi Geçmiş Cilt Bakım Ürünü Kullanımının Yol Açabileceği Sorunları

Yılların cilt bakım ürünlerine etkisi sonucu gözden kaçırılan ürünlerin kullanımları sonucunda ortaya çok ciddi cilt sorunları çıkmaktadır. Bu cilt sorunları ortaya çıktığında hızlıca müdahale edilerek erken önlemler almak gerekmektedir.

Alınabilecek ilk önlem kesinlikle tarihi geçen ürünlerin kullanılmamasıdır. Ancak gözden kaçırılan ürünlerin kullanımı sonrası mutlaka ürün çöpe atılarak yerine iyileştirici ürünlerin kullanımı sağlanmalıdır.

Tarihi geçen ürünlerin kullanımı sonrası ciltte görülen bazı etkiler şunlardır;

  • Kızarıklık,
  • Kuruluk,
  • Lokal şişlikler,
  • Tahriş,
  • Egzama,
  • Alerjik reaksiyonlar,
  • Sivilce ve akne oluşumu, gözenek tıkanmaları,
  • Göz enfeksiyonları.

Bu ve bunun gibi etkilerin görülmemesi için tarihi geçmiş ürünlerin kullanılmamasına özen gösterilmelidir. Yılların cilt bakım ürünlerine etkisi ortaya çıkmadan önce de seçilen ürünlerin doğru ve güvenilir markalardan seçilmesi gerekmektedir. Yeşilmarka gibi doğal ve bitkisel temelli ürünlere sahip cilt dostu bir marka tercih edilerek cilt sağlığının sürdürülmesi sağlanabilir. Son kullanma tarihleri yakından takip edilerek cilt kusurlarının yok edilmesi ve cilt sağlığının sürdürülmesi sağlanmalıdır.

Yılların Cilt Bakım Ürünlerine etkisi

Yeşilmarka Normal ve Kuru Ciltler İçin Doğal Günlük Bakım Kremi ürünümüzde sitemizden ulaşabilirsiniz.

Tarihi geçen cilt bakım ve kozmetik ürün kullanımları sonrasında ortaya çıkan cilt sorunlarının ortadan kaldırılması için mutlaka bir dermatoloğa başvurmak gerekmektedir. Cilt sorunlarının erkenden kontrol altına alınabilmesi ve daha ciddi sorunların ortaya çıkmaması için dermatolog tavsiyesi ile belirlenen iyileştirici ürünler kullanılmalıdır.

Tarihi geçen ürünler de mutlaka çöpe atılmalı ve tekrar kullanımı engellenmelidir. Daha sonra elde edilen yeni ürünler için de mutlaka son kullanma tarihi kontrolleri sağlanarak kullanıma başlanmalıdır. Ciddi enfeksiyonlara ve cilt problemlerine yol açmaması için doğru saklama koşullarına uymak gerekmektedir. Yanlış şekillerde muhafaza edilen cilt bakım ürünleri de tıpkı tarihi geçmiş ürünler gibi cilde zarar vererek geri dönüşü olmayan hasarlara yol açabilir.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/yuzde-egzama-neden-olur-ve-nasil-gecer/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir