Sporcu Beslenmesi

Vücut Geliştirmeye Başlamak İçin Atmanız Gereken 7 Adım

İnsanlar gün içinde birçok aktivite yaparak günlerini geçirmektedir. Her sabah erken saatlerde kalkıp işe gidenler, okula gidenler ve daha sayabileceğimiz bir sürü durum yüzünden günlerimiz yoğun geçebiliyor. Bu nedenle de günün ortasında veya günün sonunda tamamen yorgun düşebiliyor ve enerjimizi kaydedebiliyoruz. İşte bu durumun önüne geçebilmek ve daima sağlıklı aynı zamanda dinç kalmak için beslenme alışkanlıklarımıza dikkat etmemiz ve düzenli olarak spor yapmamız gerekiyor. Bizler de bu konuda Yeşilmarka olarak vücut geliştirmeye başlamak ve güzel alışkanlıklar nasıl edinebilirsiniz bu yazımızda sizlere bu durumlardan bahsedeceğiz. Vücut geliştirmeye başlamak için sizlere vereceğimiz tavsiyeler ile ilk önce başlamak istiyoruz. 

Vücut Geliştirmeye Başlamak İçin Tavsiyeler

Vücudunuzun sağlam ve dinç olmasını istiyorsanız bu başlığımızda bahsedeceğimiz vücut geliştirmeye başlamak için vereceğimiz önemli tavsiyelere mutlaka göz atmalı ve bir an önce uygulamalısınız. Öncelikle eğer vaktiniz var ise mutlaka bir spor salonuna kayıt olmanızı yok ise evde kendinize bu bahsedeceğimiz tavsiyeler ile programınızı mutlaka yapmalısınız. Maddeler halinde vücut geliştirmeye başlamak için tavsiyelerimize geçecek olursak;

  • Düzenli Beslenme Alışkanlığı Elde Etmek

Vücut geliştirmenin tek yolu sadece ağırlık antrenmanları yapmak kesinlikle değildir İstediğiniz kadar sık bir şekilde antrenman yapsanız dahi kesinlikle bunun üzerine düzensiz bir şekilde beslenmeye devam ederseniz, yapmış olduğunuz antrenmanların hiçbir şekilde faydasını göremezsiniz. Dünyanın her yerinde geçerli bir deyim olan şu sözü sizlere hatırlatmak isteriz ki Spor sürecinde vücut gelişiminin %80’i düzenli beslenmek ile alakalı olduğudur. 

Günde düzenli olarak öğünlerinizi aksatmadan yemeye özen göstermeli ve mümkün olduğunca karbonhidrat ağırlıklı besinlerden uzak durarak protein oranı yüksek doğal sporcu besinleri tüketmeye özen göstermelisiniz. Bunun içinde tamamen doğal yollar ile üretilmiş, her spor öncesi ve sonrası düzenli olarak tüketirseniz size oldukça faydası olan ve protein oranı oldukça yüksek olan Yeşilmarka doğal whey protein tozu ürünlerini deneyebilirsiniz. Bu yüzden vücut geliştirmeye başlamak için ilk olarak beslenmenize mutlaka dikkat etmelisiniz.

  • Aksatmadan Spor Salonuna Gidebilmek

Her insan spora başlamayı ve vücudunun gerçekten iyi bir durumda olmasını kesinlikle ister. Bunun içinde azim ve istek oldukça önemli iki unsur olarak dikkat çekmektedir. Çünkü birçoğumuz spora başladıktan sonra önümüzde ki günlerde sıkılıp spor yapmaktan vazgeçebiliyor ve aynı şekilde düzensiz bir şekilde yaşamımızı sürdürüyoruz. Vücut geliştirmeye başlamak ve gerçekten iyi bir görünüme sahip olmak istiyorsanız işte bu yüzden spor yapma konusunda kesinlikle istekli olmalısınız ve haftada en az 3 gün olmak şartı ile sporunuzu aksatmadan yapabilmelisiniz. İlk zamanlar zor ve sıkıcı gelmeye başlasa da ilerleyen zamanlarda vücudunuzda olan önemli değişimleri gördüğünüzde spor yapmayı hiçbir zaman bırakmak istemeyecek bir duruma geleceksiniz.

Vücut Geliştirmeye Başlamak İçin Atmanız Gereken 7 Adım

  • Size Daima Destek Olabilecek Bir Spor Salonu Arkadaşı Edinin

Vücut geliştirmeye başlamak için vereceğimiz bir sonraki tavsiye ise, kimi insanlar spor salonunda daima tek başına çalışarak motive olmayı tercih etse bazıları ise bu durumdan hiçbir şekilde verim alamayabilir. Bu yüzden spor salonunda çalışırken verimli bir antrenman geçirmek istiyorsanız bir arkadaş veya hoca ile çalışmanız sizin tamamen faydanıza olabilir. Bazı araştırmalara göre spor salonunda bir kişi yakın olduğu arkadaşı beraber antrenman yaptığı zaman psikolojik olarak kendini hareketlere karşı daha hazır hissediyor ve yaptığı antrenmandan oldukça büyük bir fayda alıyor. Bu yüzden sizlere tavsiyemiz tek çalışmaktan keyif alan biri değilseniz, verimli bir antrenman için spor salonun size eşlik edebilecek bir arkadaş mutlaka edinmelisiniz.

  • Isınma Hareketleri Yapmadan Spora Kesinlikle Başlamayın

Spor yapmaya ve özellikle vücut geliştirmeye başlamak istiyorsanız, programınıza başlarken kesinlikle ısınmadan hareketlere başlamayınız. Çünkü ısınmadan spor yapmak hem ciddi sakatlık sorunlarına yol açabilir hem de yapacağınız spordan hiçbir şekilde verim alamayabilirsiniz. Bu yüzden sizlere tavsiyemiz spora başlamadan önce, açma germe hareketleri veya kısa süreli kardiyo antrenmanları ile vücudunuzu spora tam olarak hazırlayarak hareketlerinizi yapmaya mutlaka özen göstermelisiniz.

  • Spor Esnasında ve Günlük Yaşantınızda Bol Bol Su İçmek

Spor yaparken, büyük ölçüde efor sarf ediyor ve terlemeler yaşayabiliyoruz. Bu yüzden bu durumu dengelemek için spor esnasında mutlaka su tüketmeye dikkat etmelisiniz. Sadece spora yaparken değil günlük yaşantınızda bile su içmenin faydasını bilmeyen kişi yoktur. Vücudumuzun %70’inin su olduğunu biliyorsak o zaman düzenli olarak su tüketmeye de daima özen göstermeliyiz. Vücut geliştirmeye başlamanın en önemli yollarından biri beslenme olduğu kadar sıvı tüketimi de bir o kadar önemlidir. 

  • Doğru Bir Antrenman Programı İle Çalıştığınızdan Emin Olun

Her insanın spora başlarken hedefleri daima farklı olabilir. Kimi insan kilo vererek daha iyi bir hale gelmek ister kimileri ise kilo alarak vücudunun daha sıkı durmasını hedefler. Bu yüzden vücut geliştirmeye başlamak için sizlere en önemli tavsiyemiz öncelikle kendinize bir hedef belirlemeniz olacaktır. Bu yüzden hedefinizi belirledikten sonra, bir gün içerisinde tüm vücudunuzu zorlayacak bir program yerine haftalık ve günlere bölünmüş bir çalışma programı ile çalışmanız sizin için daha verimli olacaktır. Bu şekilde çalışmaya başlarsanız hem düzenli bir programınız olmuş hem de farklı günlerde vücudunuzun farklı bölgelerine çalışarak belirli bir süre sonra değişimi mutlaka görebileceksiniz.

  • Antrenman Anında Dinlenme Sürelerine Mutlaka Dikkat Edin

Vücut geliştirmeye başlamak için bir karar aldınız ve spora başladınız. Programınızı belirledikten sonra düzenli olarak antrenmanlar yapmaya da gayret ettiniz. Peki antrenman sırasında düzenli olarak vücudunuzu dinlendiriyor musunuz? İşte bu gerçekten vücudunuz ve verimli bir antrenman yapabilmeniz için oldukça önemli bir durumdur.

Spor konusunda uzman kişilerin fikirlerine göre yapacağınız hareketler arasında dinlenme süreniz başka bir harekete geçtiğiniz zaman ortalama 2-3 dakika aralığında olmalıdır. Çünkü dinlenme sürelerinizi ne kadar verimli kullanırsanız hem antrenman esnasında vücudunuz daima enerjik olur ve yapacağınız spordan oldukça büyük bir keyif alırsınız. Bu yazımızda sizlere vücut geliştirmeye başlamak için 7 önemli tavsiyemizden bahsettik. Bu tavsiyelerimize uyarak ve gerçekten azimli bir şekilde spor yapmaya devam ederseniz vücudunuzdaki olumlu değişimleri görmeniz çokta uzun sürmeyecektir.

Vücut Geliştirmeye Başlamak İçin Yeşilmarka Ürünlerini Tercih Edin

Yazımızın başında da bahsettiğimiz gibi, beslenme vücut geliştirme sürecinin %80’inini oluşturmaktadır. Bu yüzden Yeşilmarka olarak tamamen doğal yollar ile üretmiş olduğumuz ve protein oranları oldukça yüksek olan bu ürünlerimizi kullanmanızı sizlere tavsiye ederiz. %100 doğal ham maddeler kullanılarak üretilmiş Yeşilmarka Doğal Whey Protein Tozu ile sizlerde günlük ihtiyacınız olan protein miktarınızı karşılayarak istediğiniz sonuca ulaşmakta geç kalmayın.

Vücut Geliştirmeye Başlamak İçin Atmanız Gereken 7 Adım

Yeşilmarka Doğal Whey Protein Tozu Aromasız Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

Dünya Sağlık Örgütü’nün önerisiyle sağlıklı bireylerde günlük protein ihtiyacı kabaca kilo başına 0,8–1 gram olarak hesaplanıyor. Yani 70 kg bir kişi için günlük protein ihtiyacı ortalama 56–70 gram olması gerekiyor. Bizlerinde tamamen doğal yollar ile üretmiş olduğumuz Whey Protein tozu ürünlerimiz ile günlük ihtiyacınız olan bu miktarı rahatlık ile kullanabilirsiniz. Ürünlerimiz hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak ve hızlı bir şekilde sipariş vermek içi sizleri hemen şimdi web sitemize bekliyoruz.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/protein-tozu-kullanirken-dikkat-etmeniz-gerekenler/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir