genel

Saç Köklerini Güçlendirmek İçin İpuçları

Saçlar dışarıdan bakıldığında estetik açıdan önem taşıyan önemli bir güzellik aracıdır. Bunun yanı sıra sağlık için de önemli etkileri bulunmaktadır. Saçın görüntüsünü değiştirmek ve sağlıklı saçlara sahip olmak hemen hemen herkesin istekleri arasında yer alır.

Saçın tüm özellikleri çoğunlukla genetik ile ilişkili olmasına rağmen saçın dökülmesini önlemek ve saç köklerini güçlendirmek sizin elinizdedir. Doğru bakım yöntemi ve uygulamaları ile saç sorunlarının önüne geçebiliriz.

Saç tipi kişiden kişiye farklılık gösterir. Bu nedenle kullanılan bakım ürünleri bir kişide olumlu etki oluştururken bir diğer kişide aynı olumlu etkiyi oluşturmaz. Saç derisinin sağlıklı olması ve saçın yapısına uygun ürün kullanımı bu nedenle önemlidir.

Doğru ürün kullanımı ile saç ve saç dibi sorunları önlenebilir. Fakat bu sadece doğru ürün kullanımı ile gerçekleşmeyebilir. Böyle bir durumda ise farklı bir sağlık sorunu temelde olabilir. Saç problemlerinin yoğun olması ve herhangi bir bakım ürünü ile önlenememesi halinde bir uzmandan destek almak ve sorunun temelini tespit etmek gerekir.

Bu yazımızda saç köklerini güçlendirmek ve saç bakım detaylarını bulabilirsiniz.

Zayıf Saç Kökleri Nasıl Güçlendirilir?

Saç köklerini güçlendirmek için zayıf saç köklerinin neden meydana geldiğinin tespit edilmesi gerekir. Saç kökleri, düzenli ve sağlıklı beslenmeme, vitamin eksikliği, hormonal etkenler, stres, zararlı alışkanlıklardan dolayı zamanla zayıflayarak güçsüzleşebilir.

Yapılan kimyasal işlemler, kimyasal içerikli ürün kullanımı, yoğun ısı kullanımı gibi etkenlerde saçların ve köklerinin güçsüzleşmesine neden olabilir. Aynı zamanda sağlıksız beslenme veya yanlış diyet uygulamaları da cilt ve saç hastalıklarına neden olabilir. Yeteri kadar beslenemeyen vücut saç köklerinin ihtiyacı olan vitamini sağlayamadığı için dökülmesine neden olabilir.

 

Saç Köklerini Güçlendirmek İçin İpuçları

Yeşilmarka Doğal Bakım Onarım Şampuanı ürününe sitemizden ulaşabilirsiniz.

Güçsüzleşmeye neden olan faktörün ortadan kaldırılması ve protein açısından zengin beslenme ile saçların zayıflamasından kurtulabilirsiniz. Saç köklerini güçlendirmek yapılabilecek işlemler şunlardır;

  • Kimyasal içeriğe sahip olan şampuan, saç kremi, saç şekillendirici, saç maskesi gibi ürünler yerine doğal veya doğal içerikli ürünler kullanılmalıdır.
  • Saçların beslenebilmesi için besleyici içeriğe sahip olan bakım yağları ve saç serumları kullanılmalıdır. Saç serumunun saç diplerine nüfuz edebilmesi için dermaroller kullanımı önerilmektedir.
Saç Köklerini Güçlendirmek İçin İpuçları

Yeşilmarka Dermaroller ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

  • Kan akışının cilt üzerinde hızlandırılması yeni hücrelerin oluşumunu ve güçlenmesini sağlamaktadır. Bu nedenle duştayken saç köklerine masaj yapılarak yıkama işlemi yapılmalıdır.
  • Sürekli olarak saçlar yıkanmamalı ve ısıl işleme maruz bırakılmamalıdır.

Saç Kökleri Nasıl Canlandırılır?

Saç köklerini güçlendirmek ve canlandırmak için günümüzde yağ ile besleme işlemleri oldukça yaygındır. Zengin bir içeriğe sahip olan yağ karışımları, hindistan cevizi yağı, avokado yağı, zeytin yağı, argan yağı sıklıkla tercih edilen yağlar arasındadır.

Bu yağların özellikleri farklı olduğundan saç tipine uygun olan yağlar tercih edilmelidir. Yağ kullanımında temel amaç saçın yağını ve nemini geri kazanmasıdır. Bu yağlar tedavi edici özellikte davranış göstermektedir. Yağların besleyici özelliği aslında içerdiği protein, vitamin ve minerallerden kaynaklanmaktadır. Saç köklerinin dışarıdan takviye olarak ihtiyaç duyduğu vitaminler A, B, E vitaminleridir.

Saç köklerini güçlendirmek ve vitamin desteği sağlamak için uygulanabilecek işlemler şunlardır;

  1. 1 yemek kaşığı hindistan cevizi ile 1 yemek kaşığı zeytinyağı karışımı hazırlanarak gece yatmadan önce saçın tamamına dipten uca uygulanır.
  2. Bone takılarak en az 8 saat saçta kalması sağlanır.
  3. Uygulama esnasında bir fırça kullanılabilir veya saç derisine masaj yaparak yavaşça uygulanması sağlanır. Saç derisine yapılan masaj düzenli olarak uygulandığında zamanla saçların kalınlaşmasına ve saç köklerinin güçlenmesine destek olmaktadır.
  4. Sabah ılık su ile durulanmalıdır. Ardından doğal içerikli bir şampuan kullanılabilir.

Saç Köklerini Güçlendirmek İçin Doğal Tarifler

Saç köklerini güçlendirmek için mutfağın mucizevi ürünlerinden faydalanarak eşsiz tarifler hazırlayabilirsiniz. Tüketildiği zaman cilde ve saçlara faydalı olan tüm besinler genellikle maske olarak uygulandığında da dış takviye olarak değerlendirilebilir. Evdeki malzemelerle rahatlıkla hazırlayabileceğiniz maske tarifleri;

  • Yumurta; yumurta sarısı ile hindistan cevizi yağı karışımı eşit miktarlarda kullanılır. Örneğin 1 yumurta sarısına 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı karıştırılmalıdır. Karışım hem saç diplerine hem de saçın tamamına uygulanmalıdır. 15-20 dakika boyunca bekletilerek ardından ılık su ile durulanır. Yumurta sarısı içeriğinde A vitamini bulundurmaktadır. Ayrıca D vitamini, B vitamini ve folik asit de bulunduran yumurta sarısı saçların uzamasını ve güçlenmesini desteklemektedir.
  • Bal; yumurta sarısı, bal ve elma suyu karışımı yıpranmış ve ince telli saçlar için uygulanan harika bir kürdür. Saç diplerinde kaşınma ve döküntü varsa elma sirkesi de eklenebilir. Saçın her bölümüne eşit şekilde uygulanır ve yarım saat bekletilir. Ardından doğal şampuan ve ılık su ile yıkanır. Saç köklerini güçlendirmek için bu uygulamadan sonra ısıl işlem ile kurutulmamalıdır.

Saç Dökülmesini Önlemek ve Güçlendirmek İçin Yöntemler

Saç köklerini güçlendirmek için doğal içerikli bir çok üründen faydalanılabilir. Buna ek olarak saçların dökülmesini önlemek de gerekli adımlardan biridir. Daha doğal ve gür saçlar için saç bakım rutinleri oluşturmak ve düzenli olarak uygulamak gerekir.

Saçların her daim bakımlı ve güzel görünmesi için uyguladığımız fakat zamanla saç derisine hasar veren uygulamaları da rutinlerimizden çıkardığımızda saç köklerini güçlendirmek daha kolaylaşır. Basit ama kısa sürede etkisini görebileceğiniz saç bakım uygulamaları şunlardır;

  1. Isı ile şekillendirme işlemini azaltmak; saçların doğal yapısında bulunan peptitler ısı ile şekillendirildiği zaman kırılmakta ve saç telleri zarar görmektedir. Fön makineleri, düzleştiriciler, saç maşaları vb. şekillendirici cihazlar saçın günden güne zayıflamasına neden olur.
  2. Doğal içerikli ürünler kullanmak; doğal kozmetik ürünleri arasından doğal içeriğe sahip olanların tercih edilmesi gerekir. Saçların temizlenmesi için sıklıkla kullanılan şampuanların kullanımına da dikkat edilmelidir. Saçları temizlerken aynı zamanda doğal yağlarından arındırılması saç köklerini de zayıflatmakta ve zamanla dökülmelere neden olmaktadır. İçerisinde paraben, sles, fosfat gibi deride biriken ve zamanla kana karışabilen zararlı kimyasalları içermeyen doğal ürünlerin tercih edilmesine özen gösterilmelidir. Yeşilmarka doğal bakım onarım şampuanı, saç dökülmesi karşıtı şampuanı, profesyonel bakım şampuanı gibi her saç tipine uygun alternatifleriyle saçlarınız için doğal bakım sağlamaktadır. İhtiyacınız olan doğal içeriğe sahip saç, cilt ve vücut bakım ürünlerini Yeşilmarka internet sitesi üzerinden inceleyerek siparişinizi tek tıkla verebilirsiniz.
  3. Vitamin takviyesi almak; saçların sağlıklı bir şekilde uzaması ve güçlenmesi için tüketilen besinlerin haricinde vitamin takviyesi almak gerekebilir. Saç köklerini güçlendirmek için genellikle demir vitamini takviyesi genelde gerekli olmaktadır. Deniz ürünleri, ciğer, yumurta, kırmızı et, ıspanak gibi ürünlerde bolca demir bulunmaktadır. Vücutta oksijen taşınmasını sağlayan demir elementleri yeterli miktarda vücutta olduğunda saç köklerinin zayıflamasını engellemektedir. Buna ek olarak biotin yani B vitamini takviyesi ise doğal ürünlerden alınabildiği gibi ekstra takviye de gerektirebilmektedir. Vücudun ihtiyacı olan vitaminlerin neler olduğunu tam olarak tespit edebilmek için bir uzmana başvurulması gerekli olabilir. Bu vitaminler saç kökleri için gerekli olan vitaminlerdir. Ek olarak A vitamini, C vitamini ve E vitamini takviyeleri de saç ve cilt için olumlu etki sağlamaktadır. Doğal saç bakım ürünleri içerisinde saç bakım serumlarının temelinde bitki özleri bulunmaktadır. Bitki özleri saç derisinin ihtiyacı olan vitamin dengesinin kurulmasına da destek olur.

Önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/unlu-oyuncularin-guzellik-sirlari/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Saç Köklerini Güçlendirmek İçin İpuçları” ile ilgili yorumlar;

  1. Si**** dedi ki:

    benim de saçlarım çok güçsüz ve arkadaşımın tavsiyesiyle titanyumlu keratin setini kullanmaya başladım saçlarımı güçlendirdi ve yeniden saçlarım çıkmaya başladı çok memnunum

    1. Yeşilmarka dedi ki:

      Bakım onarım şampuanımızı ve yoğun bakım saç kremimizi kullanabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir