genel

Saç Derisinde Yara Oluşumu ve Kurtulmak İçin Doğal Yollar

Saçların belirli kimyasal işlemlere maruz kalması ve bazı dış etkenlerden dolayı saç derisinde yara oluşumu görülebilir. Saç derisinde ufak tefek yaralar veya kaşıntılar oluşabilir. Bu durum sürekli olmaya başlamış ve yara oluşumunda artış varsa önemli olabilir. Bu kapsamda uzmanlaşmış bir hekimden, dermatologdan, destek alınmalıdır.

Basit düzeyde olan bu yaralar doğal yollarla da tedavi edilebilmektedir. Uzmandan destek alındıktan sonra bile doğal içerikli ürünlerin kullanımına saç derisi sağlığı için önem verilmelidir. Saç derisinde meydana gelen kaşıntı, yaralanma, pul pul dökülme önemli bir hastalığın belirtisi olmayabilir ama aksatılmaması gereken konulardan biridir. Sürekli kaşıntı mikrop kapmaya ve enfeksiyona neden olabileceği için yaşam kalitesini de doğrudan etkilemektedir.

Saç derisinde yara artması halinde psikolojik olarak da huzursuzluk vermektedir. Doğru yöntemlerle bakım yapılmaması durumunda bu durum ilerlemeye oldukça müsaittir. Kimyasal malzemelere maruz kalan saçlar ve saç dibi zamanla kabuklanabilir. Sürekli değiştirilen şampuan, doğal içerikli olmayan şampuan ve saç kremi kullanımı da kabuklanmaya neden olmaktadır. Güvenilir doğal içerikli saç bakım ürünlerini Yeşilmarka internet sitesi üzerinden inceleyebilir ve siparişinizi online olarak oluşturabilirsiniz.

 

saç derisinde yara

Saç derisinde yara, egzama ve kaşıntı için Bakım Onarım Şampuanını inceleyiniz.

Saç derisinin kaşınması ile yara oluşumu oldukça yaygındır. Saç derisinde meydana gelen bu kaşınmanın nedeni kuruluk olabilir. Saçın ve derinin ihtiyacı olan nem dışarıdan doğal takviye ile verilebilir. Saç derisinde yara oluşumunu önleyen doğal yollar aşağıda listelenmiştir.

  • Saç derisinin ihtiyacı olan nem için çay ağacı yağı kullanılabilir. Birkaç damla çay ağacı yağı saç diplerine uygulanır.
  • Saç diplerine doğrudan E vitamini uygulaması da nem dengesinin sağlanmasında oldukça etkilidir. Saç bakım ürünleri seçimi yapılırken de E vitamini içeriği olan ürünlerin kullanımına dikkat edilmelidir.
  • Yeşil çay, elma sirkesi ve zeytinyağı tüketimi sağlık için faydalı olduğu kadar saç diplerine belirli oranlarda uygulanması da saç dibinde yer alan mantarı önlemek için oldukça faydalıdır.
  • Isırgan otu, aloe vera, lavanta gibi ürünler de saç ve cilt sağlığı için oldukça etkilidir. Bu nedenle birçok bakım ürününde ham madde olarak kullanılmaktadır. Bu ürünler doğrudan kullanılabileceği gibi aromatik yağlarının kullanımı da faydalıdır.

Saç derisinde yara oluşmasına neden olan durumlar ve kurtulmak için gerekli olan tüm detayları bu yazımızda bulabilirsiniz.

Saç Derisinde Yara Neden Olur?

Saç derisinde yara oluşumunun birçok nedeni bulunmaktadır. Bu nedenlerin başında egzama gelmektedir. Doğru saç ürünlerinin kullanılmaması saç diplerinde kuruluğa neden olur. Kimyasal işlemlere de maruz kalması ile egzama ileri seviyeye geçer ve kabuklanma şeklinde yara oluşumuna neden olur. Diğer nedenler arasında stres, psikolojik durumlar, saç kıran hastalığı, bölgesel mantar oluşumu, zona gibi birçok durum da saç diplerinde yara oluşumuna neden olabilir. Bu tarz yara oluşumları saç dökülmesine de neden olmaktadır.

Saç dökülmesini önlemek ve saç derisinde yara oluşumu engellemek için doğal içerikli şampuan ve saç bakım nemlendiricisi kullanılması tavsiye edilmektedir. Saç dibindeki yara ve pullanma oluşumunun nedeni bulunmalıdır. Bu nedene yönelik iyileştirme çalışmaları yapılmalıdır. Bu aşamada saçın temiz tutulması oldukça önemlidir. Hijyenik tutulmayan saç diplerinde yara oluşumu daha da ilerleyebilir. Enfeksiyon kaynaklı da saç derisinde yara oluşabilir. Bu durumda vakit kaybetmeden bir dermatologdan randevu alınmalıdır. Saç diplerinde meydana gelen bu tarz pullanma, dökülme, yara oluşumu önemli birçok durumun da habercisi olabilir. Bu konu aksatılmamalıdır.

Saç Derisinde Yara ve Kabuklanma Nasıl Geçer?

Saç derisinde yara ve kabuklanma oluşumunu önlemek için saçlara düzenli bakım yapılması gereklidir. Bu bakım işlemi için doğal içerikli ürünler veya doğrudan doğal ürünler kullanılabilir. Yara ve kabuklanmaya neden olan durumun tespit edilmesi ve bu bağlamda önlemlerin alınması daha etkili olacaktır. Stres, kaygı, endişe gibi duygu değişimlerinden en çok saçlar etkilenir. Saçta meydana gelen bu durumlar ciddi oranda dökülmeye de neden olabilir.

Doğal kozmetik ürünlerin kullanımı hem cilt hem de saç derisi için oldukça önemlidir. Saç dökülmesini önlemek için onarma ve besleyici özelliği olan, içeriğinde provitamin B5, E vitamini ve ardıç ve lavanta yağları ile desteklenen, nemlendirici etkiye sahip olan doğal içerikli saç kremi kullanılabilir. Paraben, silikon gibi zararlı kimyasal içermeyen doğal saç kremlerini Yeşilmarka internet sitesi üzerinden inceleyerek sipariş verebilirsiniz.

saç derisinde yara

Egzama sorununda saçtaki nem ihtiyacını karşılamak için Doğal Yoğun Bakım Saç Kremimizi inceleyebilirsiniz.

Saç derisinde yara özellikle saç dibinde kuruluk yaşayan kişilerde meydana gelmektedir. Saç dibi kuruluğu yara haricinde kepeklenme problemini de beraberinde getirmektedir. Saç diplerine bitkisel yağlarla masaj yapmak, kepek karşıtı saç bakım ürünlerini kullanmak, saç dibini nemlendirmek ve vitaminlerle desteklemek yara oluşumu engellemekte ve oluştuysa da geçmesini sağlamaktadır.

Saç Derisi Bakımı ve Dökülmesini Önleyen Doğal Kürler

Kuru saç derisi beraberinde birçok saç derisi ve saç problemlerini getirmektedir. Saç derisinde yara, kaşıntı, kızarıklık ve enfeksiyon oluşumunu engellemek amacıyla doğanın bizlere sunduğu mucizevi ürünleri kullanabilirsiniz. Doğal ürünlerle saç diplerine bakım şu şekillerde yapılabilir;

  1. Birçok cilt ürününde doğal kozmetik ürünü olarak da kullanılan aloe vera, doğrudan jeli çıkarılarak saç diplerine uygulanır. Haftada 2 veya 3 kez uygulaması yapılarak saç diplerinde nemlendirme işlemi yapılır. Uygulama sonrasında saç dibi ve saçlar yıkanmalıdır.
  2. Lavanta suyu veya lavanta yağı da saç diplerinin rahatlaması ve nemlendirilmesi için kullanılan bir diğer mucize üründür. Saç derisinde yara için aynı zamanda tedavi edici etkisinin de bulunması nedeniyle banyo sonrasında saçın son kez yıkanması aşamasında daha önceden ısıtılmış ve ılıtılmış lavanta suyu kullanılabilir. Saça hem ışıltı vererek yıpranmış ve kuru saçların canlanmasına da etki eder.
  3. Isırgan otu kullanımı da yeni saç oluşumunu destekler ve saç diplerinde nemlendirmeyi sağlar. Saç dökülmesinin de çözümü olan ısırgan otu, kaynatılmış ve soğutulmuş suyu doğrudan saça uygulanabildiği gibi ısırgan otu özlü dökülme karşıtı şampuanlar da kullanılabilir.
  4. Saç yıkanması ve saç bakımı için püf noktalardan biri de ılık su kullanımıdır. Cildin kurumaması ve saç diplerinin nemini kaybetmemesi için su sıcaklığının ılık olması oldukça önemlidir. Çok sıcak su saçların kurumasına zamanla dökülmesine neden olmaktadır.
  5. Cilt güzellik ürünleri arasında en çok tercih edilen malzemelerden biri olan bal, ılık su ile karıştırılır. Duş esnasında son olarak saçlara diplerine ve uçlara doğru uygulanır. Seyreltilmiş olarak hazırlandığı zaman durulama gerektirmez. Seyreltilmiş olmadığı zaman durulanması gerekir. Haftada 3 veya 4 defa uygulanması tavsiye edilmektedir.
  6. Zencefil ve zeytinyağı karışımı da saç diplerinde yer alan enfeksiyonunun yok olması ve saçların ihtiyacı olan nemi kazanması için oldukça etkili bir tariftir. 1 zencefil rendelenir ve 3 su bardağı su ile birlikte kaynatılır. İçerisine yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edilir. Banyo sonrasında saça ve diplerine uygulanır. Bu karışım saçın nemini kazandırır, enfeksiyonu önler, kepeklenmeyi önler ve yeni saç oluşumunu destekler.
  7. Kuru saç telleri, saç diplerinin yeteri kadar neme sahip olmaması nedeniyle oluşmaktadır. Nemini kazandırmak ve saç diplerinde yara oluşumunu engellemek için bal, yumurta ve zeytinyağı karışımları da uygulanabilir.

Doğal içerikli saç bakım ürünleri, dökülme karşıtı şampuan ve doğal kozmetik ürünlerini Yeşilmarka internet sitesinde bulabilirsiniz ve önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/hizli-odem-attiran-detoks-onerileri/ linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Saç Derisinde Yara Oluşumu ve Kurtulmak İçin Doğal Yollar” ile ilgili yorumlar;

  1. Me**** dedi ki:

    Merhaba benim kafamdaönce sivilve gibi başlıyor sonra para para büyüyo ve kabukalanıyor aşırı kaşıntıdan sonra kanatıyorum ve kanın bulaştığı yerden daha da fazlası oluşuyor ne yapmalıyım 12 sene önce vardı boya yaptım geçti ama şimdi yeni başlıyor ne yapmalıyım

    1. Yeşilmarka dedi ki:

      Merhabalar meryem hanım öncelikle sülfat içeren şampuanları ve yüksek çözücü içeren sabunları bırakmanız gerekmektedir. Doğal sabun kullanmaya başlamanız bu sorunun çözülmesi için ilk önemli adım, ikinci adım ise egzama yada kepeğe neden olan bakterilerinin uzaklaşmasının sağlanması, açık yaranız varsa bakım onarım şampuanı kullanmalısınız.

  2. Me**** dedi ki:

    Merhaba benim kafamdaönce sivilve gibi başlıyor sonra para para büyüyo ve kabukalanıyor aşırı kaşıntıdan sonra kanatıyorum ve kanın bulaştığı yerden daha da fazlası oluşuyor ne yapmalıyım 12 sene önce vardı boya yaprım ve geçti şu an boya var ve yeni çıkıyor ne yapmalıyım

    1. Yeşilmarka dedi ki:

      Daha önce de dediğimiz gibi açık yaranız olduğu için bakım onarım şampuanı ve yoğun bakım saç kremi kullanabilirsiniz.

  3. Ya**** dedi ki:

    Saçımın içinde yaralar çıkmaya başladı ve çok kaşınıyor kasidikca sarı su ve kan geliyor sebebi nedir

    1. Yeşilmarka dedi ki:

      Yasemin hanım merhabalar egzama sorunuyla karşı karşıyasınız efendim. Bakım onarım şampuanımızı kullanmalısınız

  4. Gü**** Yi**** dedi ki:

    Merhaba kafamda kepek,yara ve dökülme var.Bu da beni üzüyor hangi şampuanı önerirsiniz?

    1. Yeşilmarka dedi ki:

      Merhabalar gülşen hanım, bakım onarım şampuanımızı ve yoğun bakım saç kremimizi kullanmalısınız.

  5. Si**** De**** dedi ki:

    merhaba kafamda ve sırtımda kabuklu yaralar cıkıyor kafamda daha yoğun olmak üzere çok kaşınıyor ve kaşıdıkça kabuklar kopuyor yeniden kabuk oluşuyor.
    buna hangi ürününz iyi gelir

    1. Yeşilmarka dedi ki:

      Bakım onarım şampuanımızı ve yoğun bakım saç kremimizi kullanmalısınız efendim

    2. Uz**** İs**** dedi ki:

      Kargo ücreti size aittir

      1. Yeşilmarka dedi ki:

        200 tl üstü kargo ücreti bize aittir efendim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir