genel

Kış Güneşinin Cilde Zararları ve Korunma Yöntemleri

Mevsimlerden çok etkilenen cilt özellikle her mevsimde güneş ışınlarından korunmalıdır. Cildin yaşlanması ve sarkmasına doğrudan birincil etkiyi oluşturan güneş ışınları kış mevsiminde kar taneleri ile birlikte cilde yansıma yapmaktadır. Genel düşünce olarak yaz güneşinin cilt üzerine zararları ile kış güneşinin cilde zararları arasında fark yoktur. Bu nedenle sadece aşırı sıcak olan yaz ayları ile birlikte özellikle kar yağışının olduğu kış günlerinde de güneşten korunmaya dikkat edilmelidir.

Sürekli olarak güneş ışınlarına maruz kalınması halinde ciltte güneş lekeleri, sarkmalar, ışıltı kaybı, kırışıklık gibi cilt problemleri görülmeye başlar. Cildin her ne kadar güneşten aldığı D vitaminine ihtiyacı olsa da cilt problemlerinin temelinde de aşırı güneşe maruz kalmanın olduğu göz ardı edilmemelidir.

Kış güneşinin cilde zararları düşünüldüğünde kış mevsimi boyunca da cilt bakımı uygulamalarına önem verilmelidir. Kış aylarında dudak bakımı için doğal dudak balmı kullanmak, rüzgârlı ve soğuk havalarda ise güneş kremi kullanmak gerekir. Hormonal değişkenlikler nedeniyle güneş ışınları ve mevsim değişikliklerinden kadınlar daha çok etkilenmektedir. Erkeklere nazaran daha narin bir cilt yapısına sahip olan kadınlar yüksek koruma faktörlü güneş kremleri kullanmalıdır.

Kullanılan bu ürünlerin seçiminde; doğal kozmetik ürünleri kategorisinde yer almasına ve doğal içerikli ürün olmasına dikkat edilmelidir. Yeşilmarka doğal güneş kremi ile UVA ve UVB filtreleri ve shea butter, portakal yağı, hindistan cevizi ve palm çekirdeğinden elde edilen özel nemlendiricileriyle formülüze edilmiş olan içeriğiyle güneşin zararlı etkilerine kalkan oluşturabilirsiniz. Cildiniz ihtiyacı olan tüm doğal kozmetik ürünlerini Yeşilmarka internet sitesi üzerinden inceleyebilir ve siparişinizi oluşturabilirsiniz.

Kış güneşinin Cilde zararları ve Korunma Yöntemleri

Yeşilmarka Doğal Güneş Kremi ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Cilt Temizliği Yapmak

Kış güneşinin cilde zararları konusunda önlem almak amacıyla öncelikli olarak cildin temizliğine özen gösterilmelidir. Cilt temizliği, hem sabah hem de akşam olmak üzere günde iki defa temizlenmelidir. Sabah yapılan cilt temizliği rutinlerinde yüzeysel temizlik yapılabilir; fakat akşam yapılan cilt temizliğinde derinlemesine bakım yapılmalıdır.

Cilt pH’ına uygun temizleme ürünleri ile yüz yıkanmalıdır. Cilt bakımının etkili olabilmesi için ilk adım olan temizlik işleminin doğru ürünlerle yapılması gereklidir. Cildin ihtiyacı olan nemin dengeli bir şekilde sağlanabilmesi için doğal içerikli ürünlerin kullanılması gereklidir. Yeşilmarka doğal içerikli ve organik hammadde sertifikası içeren ürünleri ile doğal kozmetik ürünleri konusunda cildinizin ihtiyacı olan bakım ürünlerini sizlerle buluşturmaktadır. İnternet sitesi üzerinden ürünleri inceleyebilir ve size uygun cilt bakım ürünlerinin siparişini oluşturabilirsiniz.

Asit içerikli temizleyiciler, doğru cilt tipi için kullanılmadığında cildin tahriş olmasına ve kızarmasına neden olur. Cilt temizliği aşamasından sonra cilt bakım rutininin aşamaları tamamlanmadığı takdirde aşırı sıcak veya aşırı soğuk havaya maruz kalan ciltte kılcal damar görüntüsü oluşmaya başlar. Bu durumda yaz mevsimi güneşi veya kış güneşinin cilde zararları da etkisini gösterir.

Beslenme Düzeni Oluşturmak

Yaşlanmak ve cildin ilerleyen yaşlarda deforme olması kaçınılmaz son olarak görülmektedir. Cildin sağlıklı olması için düzenli cilt bakımına ek olarak sağlıklı beslenme tarzına geçiş yapılmalıdır. Kahve ve çayın yerine daha çok su tüketimi yapılmalıdır. Günlük olarak 2 litre su tüketimine dikkat edilmelidir. Sıvı alımının az olması halinde ciltte kuruluk ve kuruluktan kaynaklı kırışıklıklar oluşabilir. Karbonhidrat ve şeker tüketimini en aza indirmek sağlıklı bir vücut için gereklidir. Bu besinler nedeniyle kilo alıp verimi aniden olabilir. Bu durum da cildin hızlı bir şekilde deforme olmasına neden olur.

Aşırı kilo kaynaklı ciltte çatlaklar, ani kilo verme kaynaklı ise ciltte sarkmalar oluşabilir. Besin tüketimi dengeli olmalı ve sağlıklı yaşam spor faaliyetleri desteklenmelidir. Her mevsim yüzme, tüm kasların çalıştığı için oldukça faydalı bir aktivitedir. Yaz mevsiminde özellikle uzun saatler yüzülebilmektedir. Fakat cildin her mevsimde genç kalması için özellikle güneş ışınlarından uzak durulmalıdır. Yaş güneşinin ve kış güneşinin cilde zararları bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Güneş insan vücudu için çok faydalı olsa da beslenme düzenine dikkat edilerek D vitamini takviyesi de alarak vücudun vitamin ihtiyaçları karşılanmalıdır.

Cildi Nemlendirmek

Cildin düzenli olarak nemlendirilmesi cilt üzerinde oluşabilecek hasarları ciddi ölçüde azaltmaktadır. Tartışmasız sağlıklı ve parlak bir cilt görüntüsüne kavuşmak için düzenli olarak nemlendirme işlemi yapılmalıdır. Cilt tipine uygun seçilmiş olan doğal nemlendirici krem ile cildin nem dengesi korunmaktadır.

Nemlendirici seçiminde cilt tipinin yanı sıra iklim koşulları da göz önünde bulundurulmalıdır. Yaz ve ilkbahar aylarında daha yoğun bir nemlendirici seçimi tavsiye edilirken kış ve sonbahar aylarında ise daha su bazlı nemlendiriciler tavsiye edilmektedir. Her mevsimde cildin güneşten korunmasına özen gösterilmeli ve cilt düzenli olarak nemlendirilmelidir.

Kış güneşinin cilde zararları ve etkilerinden korunmak için nemlendirici etkili güneş kremi kullanılması tavsiye edilmektedir. Krem, güneşe maruz kalmadan en az 20-25 dakika öncesinden sürülmelidir. Güneş kremi seçiminde ise kimyasal içerikli olmamasına dikkat edilmelidir. Bu kremler kimyasal içerikli olması halinde cilt tarafından emilmekte ve cilde kalıcı etkiler bırakabilmektedir. Kış güneşinin cilde zararları, güneşin tam olarak etkili olmadığı ve havanın nispeten kapalı olduğu günlerde belirli oranda azalmaktadır. Bu etkiler tamamen yok olmamaktadır. Her mevsimde cildin nemlendirilmesine ve koruyucu giysilerin kullanımına özen gösterilmelidir.

Kozmetik Kullanımına Dikkat Etmek

Cildin kusursuz görünmesi için kullanılan kozmetik ürünler dikkatli temizlenmediği takdirde cilt altında birikmekte ve farklı cilt problemlerine neden olmaktadır. Özellikle gece yatmadan önce makyajın temizlenmemesi cildin erken yaşlanmasına neden olmaktadır. İçeriği bilinen, alkol, paraben, sls ve türevlerini içermeyen kozmetik ürünlerinin kullanımına dikkat edilmelidir. Bu kapsamda doğal kozmetik ürünleri olarak bilinen fakat doğal içeriğe sahip olmayan ürün kullanımları ciddi cilt problemlerine neden olmaktadır.

Cilt hastalıklarının temel nedenlerinden biri olan güneş etkisini minimuma indirmek için bazı önlemler alınmalıdır. Kış güneşinin cilde zararları ve sıcak aylardan geçişte hava değişimlerinden etkilenmemek için doğal içerikli kozmetik ürünleri kullanılmalıdır. Nemlendirici etkisine de sahip fondöten veya kapatıcılık etkisine sahip güneş kremi her mevsimde rahatlıkla tercih edilebilecek ürünler arasındadır.

Kış güneşinin cilde zararları ve korunma yöntemleri

Yeşilmarka Doğal Dudak Balmı – Hindistan Cevizi Aromalı ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kozmetik sektöründe dudaklar için oldukça fazla ürün çeşidi bulunmaktadır. Yüzümüz gibi tıpkı dudaklarımız için de güneşten koruyucu etkisi olan güneş kremleri veya dudak balmları bulunmaktadır. Sıcak veya soğuk etkisiyle çatlayan ve kuruyan dudaklar için sürekli nemlendirme işlemi uygulanmalıdır. Özellikle soğuk dönemlerde ve kış güneşinin cilde zararları göz önünde bulundurulduğunda hem dudaklar hem de cilt için güneşten koruyucuların UVA ve UVB özellikli olmasına dikkat edilmelidir.

Zararlı Alışkanlıklardan Uzak Durmak

Alkol, sigara, dengesiz beslenme gibi zararlı alışkanlıklar vücudun tüm sistemini olumsuz yönde etkilediği gibi cilt sağlığını da tehlikeye atmaktadır. Bu alışkanlıklar cildin zamanla şu durumlara maruz kalmasına neden olur;

  • Ciltte onarılması zor lekelere neden olabilir.
  • Cildin kurumasına, kalınlaşmasına ve parlaklığını kaybetmesine neden olabilir.
  • Tüm vücudun bağışıklık sistemini etkileyerek deri hastalıklarına ve hatta cilt kanserine neden olabilir.
  • Cilt ürünleri seçiminde kimyasal içerikli ürünlerin kullanımı cilt hastalıklarına davetiye çıkarmaktadır. Özellikle güneş kremi seçiminde kimyasal filtreler cilt dokusuna zarar vermektedir. Kış güneşinin cilde zararları ve yaz güneşinin cilt üzerindeki etkileri göz önünde bulundurulduğunda her daim doğal içerikli ve kimyasal içermeyen cilt bakım ürünleri tercih edilmelidir.
  • Cildin mevcut yapısının bozulması ile ciltte enfeksiyon oluşumuna neden olabilir.

Önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/kis-donemi-sac-bakimi-nasil-olmali/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir