Kişisel Bakım

Kepek Problemine Karşı Doğal Çözümler

Kepek problemine karşı doğal çözümler, özellikle kepek problemi yaşayan dolayısıyla özgüven problemi çeken kişiler tarafından sıkça araştırılan bir konudur. Kepek, en sık rastlanan cilt problemlerinden biridir. Çevremizde en az bir kişi de var olan ve çok can sıkıcı bir durumdur.

Erkeklerde saçın genelde kısa olmasından dolayı daha belirgin görülse de, kadınlarda da kepeklenme problemi oldukça fazladır. Bazı bebekler de ve çocuklarda da kepeklenme problemi görülür. Kepek, dönemsel olarak herkesin karşı karşıya kaldığı bir sorundur. Aynı zamanda günlük hayatta birçok ciddi sıkıntı yaratan, önemli bir cilt problemidir.

Bakımlı ve temiz saçlara sahip olmak herkes için oldukça önemlidir. Ancak saç bakımına ve temizliğine ne kadar dikkat edersek edelim, bazı nedenlerden dolayı bu durum kontrolden çıkabilir. Kepek problemi yaşayan kişilerin saçları, ne kadar temiz olsa bile dışarıdan kirli ve bakımsız görünür. Özellikle omuzlara düşen beyaz kepekler, estetik olarak sıkıntı oluşturur.  Kepek tıbbi bir soruna neden olmasa da, insan psikolojisini olumsuz etkileyebilen bir cilt problemidir.  

Kepek Nedir?

Kepek, insanlarda yaygın olarak görülen bir cilt sorunudur. Dünyada ki her iki insandan birinde bu problem görülür. İnsan derisi sürekli kendisini yenileyen bir sisteme sahiptir. Cildin alt kısmında kendisini sürekli yenileyen hücreler, üst yüzeye doğru ilerler ve ölü hücreler atılır. Bu doğal bir süreçtir. Fakat bazı sebeplerden dolayı bu döngü hızlanır ve bozulur. Bu da ölü deri hücreleri, saç köklerinde birikmeye ve kümeleşmeye başlar. Gözle görülmeye başlayan bu ölü derilere kepek adı verilir.

Kepek problemi genellikle hormonların değişmeye başladığı ergenlik döneminde görülür. İlerleyen yaşlarda ise bazı hastalıklar ve stres gibi nedenlere bağlı olarak kepeklenmeye rastlanabilir. Kepek sorunu kirpik, kaş ve kulaklarda da görülebilir. Bu durum bazı ciddi hastalıkların habercisi olduğundan bir an önce doktora başvurulması gerekir.

Kepek, bulaşıcı ve ciddi bir problem değildir. Engellenmesi ve tedavisi mümkün olan bir cilt sorunudur. Kepek problemine karşı doğal çözümler uygulanarak veya hayat tarzında yapılacak bazı değişiklikler ile önü geçilmesi mümkündür.

Saç Derisinde Kepek Problemi Neden Olur?

Kepek problemine karşı doğal çözümleri uygulamadan önce kepeklenmenin neden olduğunu bilmek gerekir. Saç derisinde oluşan kepek probleminin birçok sebebi vardır. Saç derisinin çeşitli sebeplerden ötürü soyulup, dökülmesiyle kepek oluşumu gerçekleşir. Saç derisinde kepek oluşumuna neden olan sorunlar şu şekildedir:

  •       Bazı cilt problemleri ve nörolojik hastalıklar, saç derisinde soyulma ve dökülmelere neden olur.
  •       Sık sık saç şekillendirici spreyler ve jölelerin kullanımı, kepek oluşumuna sebep olur.
  •       Saçı düzenli yıkamamak veya şampuan sonrası saçı iyi durulamamak, kepek oluşumunu arttırır.
  •       Mevsim geçişleri, saç derisinde soyulmalara neden olabilir.
  •       Kalitesiz saç boyaları, şampuan ve saç bakım ürünlerinin tercih edilmesi kepeğe yol açar.
  •       Ergenlik, stres ya da hormonal değişiklikler kepek oluşumunu etkiler.
  •       Düzensiz veya yetersiz beslenme, vitamin eksikliği gibi faktörler kepek oluşumuna sebep olur.

Bu sayılan etkenlerden bir ya da birkaçına sahipseniz, kepek oluşumuna resmen davetiye çıkarmış olduğunuz söylenebilir. Kepek problemine karşı doğal çözümler sunan bazı ürünler ve ipuçları ile birlikte, günlük hayatı olumsuz etkileyen kepek probleminden kurtulabilirsiniz.

Kepekli Saçların Yaşadığı Sorunlar

Kepek problemi, kişinin öz güvenini olumsuz etkileyen bir sorun olmakla beraber, sağlık açısından da oldukça sıkıntılı bir rahatsızlıktır. Saçlar ne kadar bakımlı ve temiz olsa da, kepek problemi olan insanların saçları kirli ve bakımsız gözükebilir. Kepeklenme probleminin yol açtığı sorunlar:

  •       Saç dökülmesi
  •       Kaşıntı
  •       Deride kızarıklık ve
  •       Saçların incelmesi olarak sıralanabilir.

Özellikle kimyasal içerikli ürünler kullanmak, kepek problemini tetikleyen önemli bir faktördür. Bu noktada kepek problemine karşı doğal çözümler arasından birini seçebilir, böylece kepek probleminden kurtulabilirsiniz.

Kimyasal içerikli ürünlerden uzak durmak saç sağlığı için çok önemlidir. Yeşilmarka doğal ürünleri tercih ederek saçınızın bakımını en iyi şekilde yapabilirsiniz. 

Kepek Problemine Doğal Çözümler

Kepek belirtilerini fark etmek kolaydır. Saçlarda ve omuzlarda beyaz ve gri pulların oluşması, kepeklenme probleminin başladığını gösterir. Kepek sorunu, genellikle kontrol edilebilen bir problemdir. Genel olarak kepek problemine karşı doğal çözümler bulmak kepek sorununu çözmeye yardımcı olur.

Kepek problemini çözmek ya da kepek miktarını azaltmak için çeşitli doğal ürünlerden faydalanılabilir. Yaşam tarzındaki bazı ufak değişiklikler, kepek problemini çözmeye yardımcı olur. Saçtaki kepek nasıl geçer sorusuna verilebilecek birçok cevap ve dikkat edilmesi gereken çok sayıda nokta vardır. İşte kepeğe iyi gelen kepek problemine karşı doğal çözümler:

1.     Doğru Şampuan Kullanımı

Kepek problemine karşı doğal çözümler denilince ilk akla gelen ürün, şampuandır. Şampuan aynı zamanda, kepek probleminin başlıca sebeplerinden biridir. Çünkü kimyasal içerikli ve saç tipine uygun olmayan bir şampuan tercih edildiğinde, kepek problemi oluşabilir. Böyle bir kepek probleminiz varsa ve bir türlü kurtulamıyorsanız, ilk olarak şampuanınızı değiştirmeniz gerekir.

Kimyasal içerikli şampuanlardan mutlaka uzak durmak gerekir. Kepekli saçlar için doğal şampuan tercih edebilirsiniz. Yeşilmarka kepekli saçlar için özel üretilmiş doğal şampuan, geliştirilmiş doğal formülü sayesinde saç derisini nazikçe temizler. Ölü derinin atılmasını sağlar ve böylece saç derisi yenilenir. Kepek ile savaşarak saçların sağlıklı ve canlı görünümünü yeniden kazandırır. 

Kepek Problemine Karşı Doğal Çözümler

Yeşilmarka Kepekli Saçlar İçin Şampuan Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

Yeşilmarka doğal şampuanın, bentonit kil, organik aloe vera, nane yağı, tatlı badem yağı, soğuk sıkım zeytinyağı gibi kepeklere karşı etkili doğal maddeler içerir. Doğal vitamin ve minereller aracılığı ile ölü deri temizlenir ve deri sorunları çözülür. Saç derisindeki sebum dengesi sağlar ve kalıcı olarak kepeği yok eder.

2.     Saç Yıkamak ve Saç Bakımı

Kepek problemine karşı doğal çözümler listesinde merak edilen konulardan biri de  saç bakımı ve ne sıklıkla yıkamak gerektiğidir. Yağlı bir saç derisi, kepek oluşumunu arttırır. Yağlı bir saç derisine sahip kişiler günlük saçlarını yıkayarak kepeğin oluşmasına engel olur.

Saçları kuruturken veya şekilllendirirken, fön makinası, düzleştirici ve maşa gibi aletleri bu dönemlerle mümkün olduğunca kullanmamak gerekir. Çünkü bu aletler saç derisini kurutup, tahriş olmasına sebebiyet verir.

Kepek Problemine Karşı Doğal Çözümler

Kimyasal içerikli saç bakım ürünleri kepek oluşumunu artıran etkenlerdendir. Şekillendiriciler, jöleler ve saç spreyleri, saç derisinde birikebilir ve bu da kepeğe sebep olabilir. Bu yüzden bu ürünlerin  çok sık kullanılmaması ve dozunda kullanılması gerekir.  

Saç sağlığı ve bakımı için her zaman doğal ürünler kullanılmalıdır. Yeşilmarka’nın sunduğu doğal saç kremi çeşitleri, doğal içeriği sayesinde kepek probleminizi çözmenize yardımcı olur. Yeşilmarka bakım ürünleri saç derisinin ihtiyacı olan vitamin ve minerallere sahiptir. Doğal ürünler ile saç bakımı sağlanarak, kepeklenme engellenmiş olur.

3. Saçların Taranması

Saçların düzenli taranması, kepek riskini azaltır. Dökülen saç derisi tarak ile birlikte temizlenmezse direkt olarak saçlara yapışır. Saçları nazikçe taramak gerekir. Kafa derisine hasar verilmemelidir. Saçları sert bir şekilde taramak, saçta kepeklenmeye neden olabilir.           

4.     Parabenden Uzak Durun

Kepek problemine karşı doğal çözümler getirmek, kepek sorununa kesin çözüm sunarken sağlığı da tehdit etmez. Kimyasallar ile çözüm üretmek ise, başka yeni problemlerin oluşmasına neden olabilir.  Kepek problemi olan kişilerin, paraben içermeyen şampuanları kullanması gerekir. Çünkü Paraben, birçok sağlık problemine neden olmaktadır. Bunlardan biri de cilt problemleridir.

Yeşilmarka doğal şampuanların içeriğinde paraben bulunmaz. Paraben içermediği için saç derisinin nefes alması sağlanır. Kepek problemine kesin çözüm bulurken, sağlığınızı da korumuş olursunuz. 

Bu yazımızda kepek problemine karşı doğal çözümler konusuna değindik. Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/hizli-sac-uzatma-yontemleri/  linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir