genel

Kafeinli Şampuan Kullanmanın Saç İçin Avantajları

Kafeinli şampuan, günümüzde doğal içerikli ürünlerden üretilmesi nedeniyle popüler hale gelmiştir. Kahvenin etken maddesinden yola çıkılarak, saç köklerinin canlanması ve sağlıklı bir büyüme döngüsüne girebilmesi amaçlanmaktadır. Saçın canlanması, gürleşmesi, parlaması ve köklerin güçlenmesini destekleyen kafein, birçok doğal bitkide yer alan aktif bir bileşendir. Aynı zamanda sentetik olarak da üretimi laboratuvar ortamında da gerçekleştirilebilmektedir. Doğal içerikli ürünler için kullanılan kafein kaynakları bulunmaktadır. Bu kaynakların başında kahve gelmektedir. Yeşil çay ve kakao çekirdeklerinden de kafein üretilebilmektedir.

Günümüzde en çok yaşanan saç problemleri arasında saç dökülmesi ve yıpranması bulunmaktadır. Bu problemleri doğal yollarla çözmek veya doğal içerikli ürünler kullanarak önleyebilmek mümkündür. Düzenli ve etkili bakım ile saçlar her daim bakımlı ve parlak bir görüntüye kavuşabilir.

Yeni teknolojik ürünlerle birlikte üretilen saç şekillendirici ürünler saçlara zarar verebilmekte ve saç dökülmesine neden olabilmektedir. Saç dökülmesi probleminin ardında buna benzer birçok neden bulunmaktadır. Doğru ve etkili bir geri dönüş alabilmek için saçların maruz kaldığı etkilerin iyi belirlenmesi gereklidir. Yüksek ısı kullanımı, kimyasal içerikli ürün kullanımı, sürekli saçları yıkamak, düzgün beslenmemek, hormonal değişkenlikler saçlar üzerinde olumsuz etkilere neden olmaktadır. Günümüzde ise doğal içerikli olarak kabul edilen kafeinli şampuan kullanımı ile saç dökülmesi belirli oranda azalmaktadır. Bu durum kişiden kişiye göre değişkenlik gösterebilir.

Biotin, ginseng ve kafein ile zenginleştirilmiş olan Morfarma Profesyonel Bakım Şampuanı’nı Yeşilmarka internet sitesi üzerinden sipariş verebilirsiniz. İçeriğinde yer alan biotin, B7 vitamini olarak saçın ihtiyacı olan keratin desteğini sağlamaktadır. Biotin içeriğine sahip olan bakım şampuanı, saçların koparak azalmasını engelleyerek, saçın güçlenmesini sağlar.

Uzak doğunun yıllardır güzellik sırrı olarak bilinen ginseng ise özellikle saç ve cilt için mucizevi bir bitkidir. Bu bitkinin içerisinde saçın ihtiyacı olan protein desteği sağlanmakta ve saç uzun süre nemini koruyabilmektedir. Zayıflayan saçları ve saç köklerini besleyerek sağlıklı bir uzamaya destek olmaktadır. Saç derisinde meydana gelebilecek hastalıkları önlemekte de oldukça olumlu etkileri bulunmaktadır. Bakım şampuanı seçiminde özellikle kimyasal içeriğe sahip olmayan ve zararlı kimyasallar içermeyen doğal içerikli ürünler tercih edilmelidir.

Kafeinli Şampuan Neden Faydalıdır?

Kafeinli şampuan yapılan klinik araştırmalarda saç köklerinin beslenmesini sağlayarak uzamayı desteklediği tespit edilmiştir. Saçların canlanması ve ışıltı kazanması için yapılan çalışmalarda kafein bileşeninin oldukça etkili olması kozmetik endüstrisinde kullanımı da yaygın hale getirmiştir. Şampuanların içerisinde kullanımı ile saç köklerini kolayca beslenmesini sağlamak ve dökülmelerin önüne geçmek hedeflenmiştir.

Kafeinli Şampuan Kullanmanın Saç için Avantajları

Morfarma Profesyonel Bakım Şampuanı – Biotin + Ginseng + Kafein ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.       

Kafeinli şampuan içeriği, biotin ve ginseng özü ile güçlendirilmiş olan Yeşilmarka Morfarma Biotin şampuanı ile koparak dökülmelerin önüne geçebilirsiniz. Saç ve saç köklerinin canlanması ve güçlenmesi amacıyla özel bir formül ile tasarlanmıştır. Hem erkeklerin hem de kadınların kullanıma uygun olan bu saç bakım ürününün düzenli kullanımı sonrası etkilerini görebilmek mümkündür. Yeşilmarka internet sitesi üzerinden kafein içeriğine sahip olan saç, cilt ve vücut bakım ürünlerini inceleyebilir ve size en uygun doğal içerikli bakım ürünlerini keşfedebilirsiniz.

Kafeinin Sağlık İçin Önemi

Kafeinli şampuan saç bakımı ve sağlığı için ne kadar önemliyse, belirli seviyede kafein tüketimi de sağlık için oldukça önemlidir. Farmakoloji alanında sıklıkla kullanılan kafein, odaklanmak, konsantrasyonu artırmak ve işlevsel davranışı artırmak için kullanılmaktadır. Günümüzde birçok içecekte yer alan kafeinin günlük olarak tüketilmesi gereken bir dozajı bulunmaktadır. Kafeinin etkileri vücuttan atılana kadardır. Bu nedenle tek seferde yüksek doz kafein tüketimi yerine gün içerisine dağıtılarak tüketilmesi önerilmektedir. Beyin hastalıklarının önlenmesine de kısmen etkili olduğu günümüzde bilinmekte ve araştırılmaya devam etmektedir.

Kafein bakımından en zengin ürün olan kahvenin haricinde günlük olarak tüketilen ürünlerin birçoğunda da kafein bulunmaktadır. Çoğunlukla yorgunluk etkisinden kurtulmak ve odaklanabilmek amacıyla kullanılan kafeinin aynı zamanda bazı araştırmalara göre yağ yakımını da desteklemektedir. Vücut için birçok avantajı bulunan bu madde doğru içerik ile birleştirildiğinde saç ve vücut bakımı için de oldukça faydalı olabilmektedir.

Kafein tüketiminin fazla olması vücutta bazı olumsuz etkilere neden olabilmektedir. Fakat bu durum kafeinli şampuan kullanımı için genellikle geçerli değildir. Yoğun ve aşırı kullanım sonrasında saç derisinde bazı tahrişlere neden olabilir. Bu nedenle düzenli aralıklarla ve belirli miktarlarda kullanılmalıdır. Kafein içeriğine sahip olan saç ve vücut bakım ürünleri için Yeşilmarka’nın internet sitesini ziyaret edebilir ve ihtiyacınız olan doğal kozmetik ürünü siparişini oluşturabilirsiniz.

Kafeinli Şampuan Kullanmanın Saç için Avantajları

Yeşilmarka Arındırıcı Doğal Sıvı Sabun – Gül Kokulu 400 ml ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Saçların Uzamasında Kafeinli Şampuan Etkisi

Saçların uzaması ve dökülme karşıtı olarak kullanılan kafeinli şampuanın saç üzerindeki etkileri şunlardır;

  • Saç dökülmesine neden olan hormonun baskılanmasını destekler.
  • Saç köklerinin uyarılmasını sağlayarak sağlıklı uzamasını teşvik eder.
  • Saç tellerinin beslenmesini sağlayarak kalınlaşmasını sağlar.

Kafein tıpkı odaklanmayı artırdığı gibi kafeinli şampuan da saç köklerini hedef alarak iyileştirmeyi ve uyarmayı hedef almaktadır. Düzenli etkiyi görebilmek amacıyla minimum 6 ay boyunca kafeinli şampuan kullanımına özen gösterilmelidir. Saçların güçlenmesi ve sağlıkla uzayabilmesi için haftada maksimum 2 defa şampuan kullanılmalıdır. Saç dökülmelerinin veya sağlıklı saç uzamaması problemleri birçok nedenden kaynaklanıyor olabilir. Doğru sonuca ulaşmak için dermatolog ile görüşülmesi ve saç bakım ürünlerinin bu kapsamda kullanılması tavsiye edilmektedir.

Saçların düzenli şekilde uzamaması veya bazı saç problemleri olması halinde kök neden bulunmalıdır. Kafeinli şampuan saç tellerinin ve köklerinin kalitesini artırarak, saç dökülmesini önlemektedir. Saç renginin korunmasına da etkileri bulunmaktadır. Saçların sağlıkla uzaması için ilk olarak B vitamini eksikliği incelenmelidir. Eğer B vitamini eksikliği varsa biotin içeriğine sahip olan şampuanlar kısa sürede etki edebilmektedir.

Kafein İçeren Şampuanların Yan Etkisi

Kafein içeriğine sahip olan şampuanların diğer şampuanlarda olduğu gibi eğer kimyasal içeriyorsa saç sağlığı için oldukça riskli olabilmektedir. Kimyasal içeriğe sahip olan özellikle SLS, SLES ve paraben içeren ürünler saç dökülmesini hızlandırır. Saç köklerinde yabancı madde birikmesine neden olarak zamanla köklerin zayıflamasına ve dökülmesine neden olur.

Ayrıca saç derisinin ve köklerin tahriş olmasına neden olarak cilt problemleri başlatabilir. Piyasada kafein içeren her saç bakım şampuanı kullanılmamalıdır. İçerisinde yer alan etken maddelerin kimyasal içeriğe sahip olması nedeniyle kullananların birçoğu saç dökülmesi ve zayıflaması gibi problemlere yoğun olarak maruz kalmaktadır. Belirli bir süre bu tarz şampuanların kullanımı saç tellerinde renk değişimine de neden olabilmektedir. Aynı zamanda uzun süreli kullanımlarda saç uzaması etkisi beklentiler içindeyken tam tersi bir sonuçla karşılaşılabilmektedir.

Kafeinli şampuan belirli bir miktarda saça uygulanmalıdır. Tek seferde yüksek miktarda kullanılmamalıdır. Saça uygulaması esnasında masaj yapılarak uygulanmalı ve ılık su ile durulanmalıdır. Saç derisinde tahriş, saçların yoğun miktarda dökülmesi, kaşıntı, kepeklenme gibi problemlerle karşılaşılması halinde cilt uzmanına danışmak gereklidir.

Kafein içeren şampuanların saç derisinden tamamen durulanması gereklidir. Etkili bir durulama işlemi yapılmadığı takdirde saç derisine, saç tellerine ve köklerine zarar verebilir. Saç derisinin sağlıklı olması sağlıklı bir saç için olmazsa olmazdır. Sağlıklı bir saç derisi için bu nedenle uygulama esnasında saç tellerine ve köklerine nazik davranılması önerilmektedir.

Önceki yazımızı https://www.yesilmarka.com/blog/dogal-tuzlarin-cilt-bakimina-etkisi/ linkinden okuyabilirsiniz.

Kafeinli Şampuan Kullanmanın Saç İçin Avantajları” ile ilgili yorumlar;

  1. Ne**** dedi ki:

    Saçımda seboreik dermatit oluyor zaman zaman, bunun geçmesi için önerebileceğiniz bir şampuan var mı. Bir de anti age etkili kremin kutusunda gül resmi var, gül cildimde hassasiyet oluşturuyor malesef. Başka alternatif anti age etkili kreminiz var mı?

    1. Yeşilmarka dedi ki:

      Bakım onarım şampuanı sorununuz için en uygun üründür efendim. Anti aging kremimiz hassas ciltler için geliştirilmiştir ancak dediğiniz gibi gül suyu içermektedir.

  2. Ne**** dedi ki:

    Merhaba, ben üye olmak istiyorum. Ve bazı ürünler hakkında bilgi almak istiyorum

    1. Yeşilmarka dedi ki:

      Tabi ki neslihan hanım, sitemize bu alandan üye olabilirsiniz >> https://www.yesilmarka.com/hesabim/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir