genel

Doğal Tuzların Cilt Bakımına Etkisi

Doğal tuzlar ile hazırlanan cilt bakım ürünleri içeriğindeki mineraller sayesinde oldukça faydalı ve etkilidir. Cilde temizlik sağlayarak aynı zamanda peeling etkisi ile derinlemesine temizlik de sağlamaktadır. Tuz bileşenleri genel yapısı itibariyle antiseptik özellik göstermektedir. Buna ek olarak akne ve sivilce gibi sebuma yatkın ciltlerde ise kurutma yaparak sivilce oluşumunu engelleme özelliğine sahiptir. Kozmetik sektöründe tuzlar genellikle peeling amacıyla kullanılmaktadır. Günümüzde mineral özelliği taşıyan tuz çeşitleri birçok üründe kullanılmaktadır. Banyo tuzu, şampuan, saç spreyi, tonik bu ürünlerden sadece birkaçıdır.

Doğal tuzlar cildin sıkılaşmasını ve canlılığını kazanmasına yardımcı olan mineraller içermektedir. Cildin ihtiyacı olan suyun cilde tutunmasını sağlayarak hücre yenilenmesine katkıda bulunmaktadır. Özellikle cilt tabakasının detaylı olarak temizlenmesine destek olmaktadır. Bu aşamada cildin bariyerini güçlendirmektedir. Kullanılan ürünlerde yer alan tuz içeriği ve miktarı da cilt tipine göre değişkenlik göstermelidir. Kuru cilt tipine sahip olanlar, tuz konsantresi yoğun olan ürünlerden uzak durmalıdır. Cildin daha da kurumasına yol açarak farklı cilt problemlerine neden olabilirler. Bunun yerine düşük yoğunluklu tuz içeren ürünler tercih edilerek etkin bir nemlendirme ile cildin sağlıklı kalması sağlanabilir.

İçeriğinde tamamen doğal içerik kullanmakta olan uçucu yağların, mineral tuzların faydalarını ürünlerine taşıyan Yeşilmarka, cilt bakımı, vücut bakımı ve saç bakımı gibi kişisel bakım ürünlerinde birçok kategoriye sahiptir. Size en uygun doğal kozmetik ürünlerini ve kişisel bakım ürünlerini Yeşilmarka’nın internet sitesi üzerinden inceleyerek tek tıkla siparişinizi verebilirsiniz. Bu yazımızda doğal tuzlar, özellikleri ve cilt bakımındaki yeri hakkında birçok bilgiyi bulabilirsiniz.

Cilt Bakımında Kullanılan Doğal Tuzların Özellikleri

Cilt bakımında doğal tuzlar kategorisinde genellikle iki çeşit kullanılmaktadır. Bunlardan ilki deniz tuzu, diğeri ise yemeklerde de kullanılan himalaya tuzudur.

  • Deniz tuzu; içerisinde iyot, kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum gibi insan vücudu için oldukça faydalı olan mineraller içerir. Deniz suyundan özel bir buharlaştırma tekniği ile elde edilir. Cilt tabakası üzerinde yer alan hücreleri uyararak kan dolaşımına katkıda bulunur. Ciltteki renk eşitsizliğini gidermek için de sıklıkla kullanılır. Genel olarak peeling işleminde kullanılan deniz tuzu, cildin kuruyarak dökülmesini de engellemektedir.
  • Himalaya tuzu; doğal tuzlar arasında günümüzde en popüler olan tuzlardan biridir. Genel olarak pembe rengindedir. İçeriğinde çok fazla mineral ve element bulunmaktadır. Bu sayede hassas cildi olanlar için oldukça etkilidir. Tüm cilt tiplerinin kullanımına uygundur. Cildin temizlenmesi, nemlendirilmesi, arındırılması, parlaklık kazandırılması gibi birçok cilt bakım aşamasında avantajları saymakla bitmez. Düzenli kullanım ile ciltteki lekelerin açılmasında etkili olması nedeniyle birçok doğal kozmetik ürünü içeriğinde de kullanılmaktadır.

Doğal Tuzlar ile Evde Cilt Bakımı

Doğal tuzlar kullanarak evde cilt bakımı yapabilmek oldukça kolaydır. Cilt bakımı rutinini oluşturan temizlik, nemlendirme, besleme aşamalarının neredeyse tamamında kullanılan tuzlar ile evde birçok tarifi rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Temizlik aşamasında kullanmak için genellikle deniz tuzu tercih edilmektedir. Himalaya tuzu genellikle peeling aşamasında kullanılmaktadır. Tuz karışımlarına nemlendirici etkisi olan doğal ürünler karıştırıldığında cildin ihtiyacı olan tüm ürünler karışımda yer alır. Evde doğal tuzlar ile yapabileceğiniz basit tarifler şunlardır;

  • Temizlik aşaması için; deniz tuzu, ılık su ve iki damla limon suyu karışımı ile cilt yüzeyi bir pamuk ile silinir.
  • Derinlemesine temizlik; himalaya tuzu ile hindistan cevizi yağını ufak bir kapta karıştırarak cildin her bölümüne eşit bir şekilde dağıtılır. Peeling lifi ile yavaş hareketlerle ovuşturulur.
  • Nemlendirme ve besleme aşaması için; himalaya tuzu ılık bir su içerisinde çözdürülür ve aloe vera özü ile karıştırılır. Cilde bir pamuk yardımıyla sürülür. 10 dakika bekletildikten sonra ılık su ile durulanır.

Evde hazırlanan bu karışımlar genel olarak şu özellikleri içermektedir;

  • Cildi sakinleştirme, yatıştırma, renk tonunu eşitleme özelliklerine sahiptir.
  • Kırışıklığı engelleyerek yaşlanma karşıtı etkisi oldukça fazladır.
  • Nemlendirme etkisi ile besleyici mineraller içermesi sayesinde cildin uzun süre nemli kalmasını sağlar.
  • Düzenli olarak vücuda özelikle selülitli bölgelere uygulandığında selülit görüntüsünün azaldığı da bilinen avantajları arasındadır.

Doğal Tuzların Kullanıldığı Kozmetik Ürünleri

Doğal tuzlar, kullanım olarak çok geniş bir yelpazede yer almaktadır. Hem yemek endüstrisinde hem de kozmetik sanayisinde sıklıkla kullanılmaktadır. Cildi tedavi edici, terlemeyi önleyici, nemlendirici gibi birçok etkiye sahip olan tuzlar genelde şampuan, duş jeli, deodorant, parfüm, banyo tuzu, tonik gibi ürünlerin içeriğinde yoğunlukla kullanılmaktadır. Farklı malzemelerle bir arada kullanılarak cildin ihtiyacı olan desteğin sağlanmasında görev almaktadır.

  • Banyo tuzu; cilde hem peeling yapılması hem de ferahlatıcı etkisi nedeniyle kullanılmaktadır.
  • Roll-on, deodorant gibi ürünlerde terlemenin önlenmesi amacıyla kullanılır.
  • Aloe vera, makademya yağı gibi ürünlerle saç bakım ürünleri üretiminde kullanılır. Saç dökülmesini önlemek ve cildin nem dengesinin korunması amacıyla portakal, mandalina gibi narenciye özleri ile himalaya tuzu kullanılmaktadır. Doğal tuzlar arasında kozmetik endüstrisinde en yoğun olarak himalaya tuzu tercih edilmektedir.

Uçucu yağlar ve mineral bakımından zengin doğal tuz içerikleri ile doğal içerikli cilt bakım ürünleri için Yeşilmarka internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Doğal Tuz İçeren Ürünlerden Hangileri Tercih Edilmelidir?

Herhangi bir kozmetik ürün tercih edilmek istendiğinde öncelikli olarak doğal içeriklere sahip olması ve organik hammadde sertifikasına sahip olup olmadığı incelenmelidir. Doğal kozmetik ürünlerin yapımında kullanılan doğal tuzlar, kullanıldığı ürünlerin etkisini artırmaktadır. Cilt problemleri arasında akne ve sivilceye yatkın cilt tipine sahip olan kişiler içerisinde himalaya tuzu olan temizleyici ürünleri tercih edebilir. Ayrıca tonik ve peeling malzemeleri olarak da evde tuz ile karışım hazırlayabilir veya doğal ürünlere sahip içeriği temiz olan markaların ürünleri tercih edilebilir. Günümüzde akneli cilde sahip olanlar için kolay kullanım amacıyla himalaya sabunları üretilmektedir.

Ciltteki kırışıklığın azalması ve kuruluğun önüne geçmek amacıyla himalaya tuzu içeren ürünlerin seçilmesi tavsiye edilmektedir. Deniz tuzu, cildi kurutmaya yatkındır. Deniz tuzu içeren ürünlerin tercih edilmesi halinde içeriğinde nemlendirici etkiye sahip olan yan bir ürün olmasına dikkat edilmelidir.

Doğal tuzlar arasında ulaşımı en kolay olan deniz tuzudur. Deniz tuzu, cilt tonundaki eşitsizliğin giderilmesi ve lekelerin giderilmesi için sıklıkla tercih edilmektedir. Ayrıca normal ve yağlı cilde sahip olanlar için oldukça etkili bir peeling malzemesidir. Cilt temizliği için deniz tuzu içeren ürünleri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Buna ek olarak genel olarak terleme karşıtı ürün olarak da bilinen deniz tuzunun kullanıldığı stick roll-on da tercih edilebilir.

Doğal Tuzların Cilt Bakımına Etkisi

Yeşilmarka Doğal Deodorant – Portakal ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Sağlıklı ve ışıldayan bir cilt için düzenli olarak cilt bakımı yapılmalıdır. Cilt bakımı rutininde doğal kozmetik ürünlerini kullanmak uzun süreli kullanımda etkilerini göstermektedir. Mineral ve vitamin bakımından zengin olan ürünler cildin nem ve besin ihtiyacını karşılayabilmektedir. Bu sayede kan dolaşımını hızlandırmakta, kolajen oluşumunu da tetiklemektedir. Doğal tuz içeren ürünlerin kullanımında dermaroller uygulamasına dikkat edilmelidir. Dermaroller kullanımı esnasında cilt üzerinde milimetrik düzeyde kesikler açılmaktadır. Tuz içeriği fazla olan ürünler cildin tahriş olmasına neden olabilir. Bu nedenle bu ürünlerin kullanımından önce detaylı araştırma yapılmalıdır ve cilt tipine uygun ürünler tercih edilmelidir.

Doğal Tuzların Cilt Bakımına Etkisi

Yeşilmarka Dermaroller ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/kis-gunesinin-cilde-zararlari-ve-korunma-yontemleri/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir