Kişisel Bakım

İnce Telli Saçlar İçin Bakım Önerileri

İnce telli saçlar için bakım önerileri, ince telli saçlarının bakımından muzdarip olanların sıkça araştırdığı konuların başında gelir. İnce telli saçlar, en hassas saç tipi olarak da kabul edilir. İnce telli saçların kolayca kırılıp yıpranmasına sebep olan durumlar; ısı kullanılarak yapılan fön, maşa, perma gibi işlemler, güneş ışığı, fazla sıcak su ile yıkamak, yanlış taramak kullanmak ve saç boyası gibi kimyasallar uygulamak olarak sıralanabilir.

İnce telli saçlara sahip olanların en çok şikayet ettikleri konuların başında ise şüphesiz ki saçlarının sönük ve hacimsiz görünmesi gelir. Bazı noktalara dikkat ederek ve bazı saç bakım alışkanlarını değiştirerek, ince telli saçlara hassas bir bakım yapmak mümkündür. Bu sayede ince telli saçlar, çok daha sağlıklı, hacimli ve parlak görünebilir.

İnce Telli Saçlar İçin Bakım Önerileri Arasında Tarak Seçimi

İnce telli saç bakımına ilk olarak tarak seçiminden başlamak gerekir. Saçlar için en çok kullanılan bakım ürünü olan tarak, oldukça hassas olan ince telli saçlar için özenle  ve dikkatle seçilmelidir. İnce telli saçlar için tarak seçimi yaparken şu noktalara dikkat edilmesi gerekir:

  •       Çok hassas bir yapısı olan ince telli saçlar, tarama esnasında bile kırabilir, hatta koparak dökülebilir. Bu nedenle ince telli saçlar için bakım önerileri arasında ilk sırada tarak seçimi gelir. İnce telleri saçların tarama esnasında zarar görmemesi için yumuşak yapılı saç açma ve tarama fırçalarının kullanılması gerekir.
  •       İnce telli saçlar için en uyun tarak modellerinden birisi, Teezer tipi adı verilen saç fırçalarıdır. Özellikle de Teezer tipi fırçaların plastik olanları, ince telli saçların çok daha dolgun ve güçlü görünmesine yardımcı olabilir. Bu taraklar sayesinde sönük görünen ince telli saçlara, hareket ve hacim kazandırılabilir.
  •       Şüphesiz ki ince telli saçlara sahip olan her kişinin en büyük şikayeti, saçlarının cansız, hacimsiz ve sönük görünmesidir. Eğer tarama işlemini bitirdikten sonra saçlarınızı, başınızı aşağı ve öne eğerek kurutursanız, saçların daha gür ve dolgun bir görünüme sahip olabilir.

İnce Telli Saçlar İçin Bakım Önerileri Nelerdir?

İnce telli saçlar için bakım önerileri nelerdir sorusu, özellikle saçlarının ince telli olmasından dolayı sönük, cansız ve hacimsiz görünmesinden şikayetçi olanların en çok sorduğu sorulardan biridir. Her ne kadar saç tipini sonradan değiştirmek mümkün olmasa da, bazım bakım önerileri sayesinde ince telli saçlar çok daha gür, kalın telli, güçlü ve hacimli bir görünüme sahip olabilir. İnce telli saçları olanların uygulaması ve dikkat etmesi gereken noktalar, şöyle sıralanabilir:

  •       İnce telli saç bakımında dikkat edilmesi gereken ilk ve en önemli nokta; ince telli saçlar için özel olarak üretilmiş şampuan ve saç kremleri kullanmaktır. Bunun yanı sıra saç maskesi kullananların da ince telli saçlar için özel hazırlanan maskeleri tercih etmesi çok önemlidir. Bu seçiminizi dilerseniz, Yeşilmarka ‘nın doğal ve sağlıklı şampuanları arasından yapabilir, böylece ince telli saçlarınıza bakım yaparken sağlıklarını da koruyabilirsiniz.
  •       En hassas saç tipi olarak kabul eden ince telli saçların bakımında, elbette ısı kullanılan işlemlerden uzak durmak çok önemlidir. Fön, maşa ve düzleştirici gibi yüksek ısının kullanıldığı şekillendirme işlemlerinde, ince telli saçlar çabucak kırılabilir, yıpranabilir ve hatta yanarak kopabilir. Yine de bu tür işlemleri yapmak zorunda olduğunuzu düşünüyorsanız, en düşük ısıda ve en az sayıda olmasına özen göstermelisiniz.
  •       İnce telli saç bakımı için tercih edilebilecek ürünlerden birisi, özellikle son zamanlarda oldukça popüler hale gelen kuru şampuanlardır. İnce telli saçlarınıza uygun olan kuru şampuanı seçerek, saçlarınıza bir dakika kadar kısa bir sürede canlılık ve hacim kazandırabilirsiniz.
  •       İnce telli saçlar için bakım önerileri arasında doğal saç kremi kullanımı da oldukça önemli bir yere sahiptir. Saç kremi uygularken miktarının çok fazla olmaması gerekir. Ayrıca saç kremini saç diplerine değdirmeden yalnızca saçın boy ve uçlarına sürmeye özen gösterilmelidir.
  •       İnce telli saçların koparak dökülmesine sebep olan bir diğer etken, saçların çok sıkı bir şekilde toplanmasıdır. Bu nedenle saçları ince telli olanların toplama işlemini yaparken çok sıkmadan, hafif gevşek bırakmaya dikkat etmesi çok önemlidir.
  •       İnce telli saçlar için bakım önerileri arasında yapılabilecek birçok doğal maske ve doğal yağ mevcuttur. Avokado yağı, badem yağı, aloe vera ve shea yağı gibi birçok doğal yağ, bunlardan sadece birkaçıdır. Yeşilmarka doğal şampuan saçınıza özel doğal şampuan ve saç kremi ile temizlediğiniz saçınıza, bu doğal yağ ve maskeleri kullanarak ekstra bir bakım yapabilirsiniz.
İnce Telli Saçlar İçin Bakım Önerileri

Yeşilmarka Kuru ve İnce Telli Saçlar İçin Şampuan Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

İnce Telli Saçlar İçin Bakım Önerileri Arasında Gürleştirme Yöntemleri

Saçlar şüphesiz ki, kadın erkek fark etmeksizin herkes için özgüvenin anahtarı ve güzelliğin tamamlayıcısıdır. Bu nedenle ilk başta da saçlarının sönük ve hacimsiz görünmesinden muzdarip olan ince telli saçlılar, saçlarının daha gür ve hacimli görünmesinin yollarını ararlar. İnce telli saçlarını daha gür ve dolgun bir hale getirmek isteyenlerin uygulayabileceği bazı ince telli saçlar için bakım önerileri yöntemleri bulunur. Bunları önerileri uygulayarak, ince telli saçlar çok daha güçlü ve gür bir görünüme kavuşabilir.

Saç Kırıklarına Dikkat Edilmeli

Saçlarda zaman zaman meydana gelen kırıklar, zaten hassas olan ince telli saçların çok daha zayıflayarak güçsüzleşmesine, ve hacmini daha da kaybetmesine neden olabilir. Bu da duygusal anlamda kişiyi oldukça olumsuz etkileyen durumlardan biridir. Bu durumdan kurtulmak için ince telli saçlar için bakım önerileri arasında yer alan, kırıkları ayda veya iki ayda bir kontrol etme işlemi yapılmalı ve kırıklar, düzenli olarak kestirilmelidir. Bunun yanı sıra saç kırıklarını önlemek için saçları ıslakken değil kuruyken taramaya özen gösterilmelidir.

İnce Telli Saçlar İçin Bakım Önerileri

Doğru ve Düzenli Beslenilmeli

İnce telli saçlar için bakım önerileri arasında, hayatımızın her alanında insan sağlığı için çok önemli olan doğru ve düzenli beslenme de yer alır. İnce telli saçlar için ne kadar bakım yapılırsa yapılsın, yanlış ve düzensiz beslenildiğinde saçlar gücünü yitirerek dökülmeye başlar. İnce telli saçlarının gürleşerek daha güçlü ve hacimli bir görünüme kavuşmasını isteyenlerin, vücutlarının ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri doğru beslenme ile vücuduna alması gerekir.

Stresten Mümkün Olduğunca Uzak Durulmalı

Stres, hayatımızın birçok noktasında psikolojik etkilerinin yanı sıra fizyolojimizi de oldukça olumsuz bir şekilde etkiler. Nedeni açıklanamayan birçok saç dökülmesinin, stresten kaynaklandığı kabul edilir. Bu nedenle ince telli saçlar için bakım önerileri arasında stresten uzak durmak, çok önemli bir yere sahiptir. İnce telli ve hassas saçlarının hızla dökülerek saçında seyreklikler oluşmasını istemeyenlerin, mümkün olduğunca stresten uzak durması gerekir.

Kimyasal İçerikli Ürünlerin Kullanımı Bırakılmalı

Özellikle saç boyası gibi sıkça kullanılan kimyasal içerikli ürünler, saçları zayıflatarak, dökülmelerine neden olur. Özellikle hassas olan ince telli saçlar üzerinde kimyasal içerikli ürünlerin olumsuz etkileri, çok daha yoğun bir şekilde görülebilir. Bu nedenle saçlarını sık sık boyayan veya saç bakımı için kimyasal içerikli ürünleri tercih eden ince telli saçlıların, bir an önce bunları bırakması ve saç tiplerine uygun doğal içerikli şampuanı kullanması gerekir.

Bu noktada doğal şampuan tercihi tercihinizi Yeşilmarka’nın sağlıklı ve doğal içerikli şampuanlarından yana kullanabilir, saçlarınız için bakım ve sağlığı bir arada sağlayabilirsiniz.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/kepek-problemine-karsi-dogal-cozumler/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir