genel

Hyalüronik Asidin Cilde Faydaları

Hyalüronik asidin cilde faydaları günümüzde sıklıkla araştırılan konular arasında yerini almaktadır. Hyalüronik asidin vücuttaki önemli görevlerinden birisi cildin nemini korumasını sağlamaktır. Aynı zamanda cildin yapısını oluşturan ve daha dolgun görünmesini sağlayan önemli bir etkendir. Son dönemde popüler hale gelmesinin temel nedenleri arasında yaşlanma karşıtı etkisi bulunmaktadır. Cilt için faydaları oldukça fazla olan bu yapı, özellikle cildin iyileşme sürecine yüksek oranda katkı sağlamaktadır. Bu şekilde cilt yüzeyinde oluşan sarkma ve kırışıklıklara karşı önemli bir rol oynamaktadır.

Güzellik rutinlerinin vazgeçilmez malzemelerinden biri olan hyalüronik asidin cilde faydaları arasında dermatit ve egzama için tedavi edici özellikte olması da tercih edilmesindeki bir başka nedendir. Hyalüronik asit takviyeleri düzenli olarak yapıldığı takdirde uygulandığı bölgede olumlu sonuçlar vermektedir. Özellikle yüz bölgesinde gözle görülür birçok önemli etkiye sahiptir.

Hyalüronik asit aslında vücut tarafından üretilmekte ve zamanla üretimi azalmaktadır. Azalan bu malzemenin dışarıdan takviyesi ile cilde ihtiyacı olan dolgunluk, sıkılık ve elastikiyet kazandırılması amaçlanmaktadır. Bu nedenle kullanılması güzellik uzmanları tarafından tavsiye edilmektedir. Ayrıca güzellik ve bakım ürünlerinin bazılarında hyalüronik asit ilavesi bulunmaktadır. Yeşilmarka’nın doğal kozmetik alanında saç, cilt, vücut ve bebek bakım ürünleri kategorisinde doğal içeriğe sahiptir. Cildiniz için en sağlıklı ve doğal bakım ürünlerini Yeşilmarka internet sitesi üzerinden arayarak ihtiyacınız olan ürünün siparişini rahatlıkla verebilirsiniz.

Hyalüronik Asidin Cilde Faydaları

Yeşilmarka Doğal El ve Vücut Kremi – Böğürtlen ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Bu yazımızda hyalüronik asidin ve hyalüronik asit içeren ürünlerin cilt üzerine etkilerinin detaylarını bulabilirsiniz.

Hyalüronik Asit Cildi Sıkılaştırır Mı?

Hyalüronik asidin cilde faydaları arasında başta cildin sıkılaştırılması gelmektedir. Yaşlanma karşıtı etkisi ile aslında cildin nemli kalasını sağlayarak cildin sıkılaşmasına destek olmaktadır. Kuru ve karma ciltlere sahip olan kişilerin kesinlikle kullanması gereken ürünlerin arasında yerini almaktadır. İçerisinde bulunan madde, hücreleri uyararak bağ dokusunun kuvvetlenmesini sağlar. Bu sayede ciltteki nemin ve gerginliğin kazanılmasında etki etmektedir.

Cildin sıkılaşması için öncelikle elastikiyet özelliğinin iyi durumda olması gerekir. Hyalüronik asidin cilde faydaları arasında bir diğer önemli etkisi de bu özelliğidir. Nemli olan cilt her zaman daha elastik özelliğine de sahiptir. Dolgun ve ışıl ışıl bir cilt için etkili sonuçlar elde etmek amacıyla bakım rutinine hyalüronik asit içeren serumlar veya nemlendiriciler eklenmesi faydalı olmaktadır. Asit olarak ifade edilmesi akılda bazı soru işaretlerine neden olabilir. Doğrudan zararlı olan asitlerle karıştırılmaması gerekir. Vücutta da üretilen ve zararlı olmayan bir maddedir.

Hyalüronik Asit Yüze Nasıl Uygulanır?

Hyalüronik asit içeren serumlar, nemlendiriciler, göz çevresi kremleri cilt yüzeyine doğrudan uygulanabilir. Gözeneklerin tıkanmasını engelleyerek cildin güçlenmesine etki etmektedir. Bu nedenle cilt bakım uygulamaları aşamalarında yer alan temizlik, nemlendirme, besleme gibi temel adımların içerisinde hyalüronik asit içeren ürünlerin eklenmesi olumlu sonuçlar vermektedir. Cildin güçlendirilmesi ve besleme aşamasında özellikle hassas ciltler için mucizevi bir ürün olarak nitelendirilebilir. Genellikle günde 2 defa kullanılması önerilmektedir. Fakat bu kullanım sıklığı cildin yapısına ve tipine bağlı olarak değişkenlik  gösterebilir.

Yüzün her bölgesi için vitaminlerle zenginleştirilmiş bir çok ürün grubu bulunmaktadır. Pürüzsüz ve canlı bir cilt için A vitamini ve/veya C vitamini ile güçlendirilmiş formüle sahip olan içerikler genellikle tercih edilmektedir. Hyalüronik asidin cilde faydaları güçlendirilmiş formüle sahip olan ürünlerle daha da etkili hale gelmektedir. Yüz bölgesinde uygulanma sıklığı ve uygulama modeli ile her cilt üzerinde farklı bir etkiye sahip olabilir. Cilt üzerindeki kırışıklık görünümünü en aza indirmeyi amaçlamaktadır. Hyalüronik asit içeren yüz bakım ürünleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Cilt bakım serumları,
  • Yüz maskeleri,
  • Göz çevresi kremleri veya nemlendiricileri,
  • Nemlendiriciler,
  • Cilt temizleme ürünleri,
  • Dudak bakım kremleri veya balmları.

Bu ürünler arasında yaşlanma karşıtı etkiyi en iyi şekilde alabilmek için bakım serumu olarak kullanım oldukça yaygındır. Hyalüronik asidin cilde faydaları arasında cildin genç ve parlak görünmesini sağlamak bulunmaktadır. Düzenli kullanımda cildin ilerleyen yaşla birlikte oluşan kusurlarının iyileştirilmesinde kullanılır. Kullanım esnasında güvenilir ve doğal içerikli markaların ürünleri tercih edilmesi halinde cilt yüzeyinde herhangi bir hasar neden olmamaktadır. Doğal içerikli ürünlere sahip olan Yeşilmarka’nın internet sitesi üzerinden cilt bakım ürünleri ve vücut bakım ürünlerinde hyalüronik asit içerikli ürünleri bulabilirsiniz.

Hyalüronik Asidin Cilde Faydaları

Yeşilmarka Normal ve Kuru Ciltler İçin Doğal Günlük Bakım Kremi ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Hyalüronik Asit Yüzde Ne İşe Yarar?

Hyalüronik asidin cilde faydaları arasında en çok merak edilen etkisi yüz için olanıdır.  Başta yaşlanma karşıtı etkiye sahip olan bu mucizevi madde cildin nemli kalmasını da sağlamaktadır. Ayrıca yüzdeki lekelerin giderilmesi, yaraların iyileşmesi ve kızarıklığın giderilmesinde oldukça etkilidir. Cildin dolgunluğu ve elastikiyeti üzerinde de önemli görevler alır. Ayrıca cilt dokusunun pürüzsüz bir görüntüye sahip olmasını sağlar.

Hyalüronik asit takviyesi ile cilt yüzeyindeki kırışıklıkların ve ince çizgilerin görünümü azaltılabilmektedir. Ciltteki yaraların iyileşmesini hızlandırarak leke oluşumunu da önlemektedir. Cilt bakımının temelinde cildin temiz ve nemli olmasını sağlamak gelir. Bu nedenle cildin kurumasını engellemek için takviye ürünlerin kullanımı önemli hale gelir. Kuru ve hassas cilde sahip olanların özellikle kış aylarında hyalüronik asit içerikli ürünleri kullanması gerekir. Çünkü kuru ciltler, cilt problemlerinin oluşmasına zemin hazırlamaktadır. Akne sivilce, egzama, dermatit gibi hastalıklar bunların başında gelir. Hyalüronik asidin cilde faydalarının etkili olabilmesi için doğal içeriğe sahip ürünlerin kullanımına önem verilmelidir. İyi bir cilt bakımı için her cilt tipine uygun ürünlerin seçilmesi de önemlidir.

Hyalüronik Asit Nedir Cilde Faydası?

Doğal kozmetik ürünlerinde sıklıkla kullanılan 3 çeşit hyalüronik asit tipi bulunmaktadır. Bu türler şunlardır;

  1. Hidrolize hyalüronik asit,
  2. Sodyum hyalüronat,
  3. Sodyum asetillenmiş hyalüronat.

Hyalüronik asidin cilde faydaları da bu türlere göre değişkenlik göstermektedir. Nemli ve yağlı bir cilde sahip olanlar hidrolize hyalüronik asit içeriğine sahip olan nemlendirici ürünleri kullanmalıdır. Cildin üst tabakasında ince bir koruma sağlayarak cildin nem dengesini korumaya yardımcı olur.

Karma bir cilde sahip olanlar ise ikinci seçenek olan sodyum hyalüronat içerikli ürünleri kullanmalıdır. Bu malzeme ise cildin ilk seçeneğe göre daha fazla emilimini sağlayarak daha uzun süre nemli kalmasına yardımcı olmaktadır. Kuru ve hassas ciltler için ise en etkili seçenek sodyum asetillenmiş hyalüronattır. Uzun süre etki ve yoğun nemlendirme isteyen kişiler tarafından kullanılması gerekir. Özellikle şiddetli kış mevsimi geçiren ve hatta sert iklim geçişleri olan bölgelerde yaşayanların kullanımı için uygundur. Özetle tüm ciltlerine uygun bir hyalüronik asit türevi bulunmaktadır.

Hyalüronik asidin cilde faydaları oldukça fazladır ve ek olarak neredeyse yan etkisi bulunmamaktadır. Cilt tarafından doğal olarak da üretilen bu madde alerjik etki göstermemektedir. Hamilelik ve emzirme döneminde olanların yine de kullanım öncesinde doktoruna başvurması gerekli olabilir. Fakat hyalüronik asit haricinde bakım ürünlerinin içeriğinde yer alan bazı zararlı malzemeler cilt için yan etkilere neden olabilir. Kullanılan doğal kozmetik ürünlerinin içerisinde paraben, sülfat, SLS, fosfat gibi ürünlerin olmamasına dikkat edilmelidir. Buna ek olarak eğer C vitamini, B vitamini, A vitamini gibi bileşenlere de alerjiniz varsa kullanmadan önce ürün içeriği kontrol edilmelidir.

Önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/hamilelik-oncesi-ve-sonrasi-cilt-bakimi/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir