genel

Hamilelik Öncesi ve Sonrası Cilt Bakımı

Hamilelik vücutta fiziksel birçok değişikliği de beraberinde getirmektedir. Özellikle bu dönemde alınan kilolar nedeniyle cilt daha çok kurumakta ve zamanla gerilmeden dolayı çatlaklar oluşabilmektedir. Hamileliğin ilk aylarında cilt daha parlak görünürken ilerleyen aylarda ise ciltte bazı küçük kahverengi lekeler görülmeye başlanır.

Vücuttaki kan akışının hızlanması cildin daha sağlıklı ve canlı görünmesine neden olurken, ilk 3 aylık dönem sonunda ise hormonların değişkenlik göstermesi nedeniyle melazma olarak isimlendirilen kahverengi lekeler görülür. Hamilelik öncesi ve sonrası cilt bakımı yapılmasına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde ciltte görülen olumsuz etkiler hamilelik dönemi boyunca artar. Hamilelik süresi boyunca yaşanılan cilt problemleri şunlardır;

  • Cilt tonu eşitsizliği,
  • Akne, sivilce ve siyah nokta,
  • Melazma,
  • Çatlak, özellikle yoğun kilo alım bölgelerinde,
  • Gözde koyu halkalar,
  • Göz altı morlukları ve torbaları.

Hamilelik öncesi ve sonrası cilt bakımı için vücudun yaşamakta olduğu değişikliklerin etkilerini olumlu olarak hissedebilmek amacıyla cilt bakım rutini oluşturmak oldukça önemlidir. Cildin daha sağlıklı hale getirilmesi için yapılması gereken adımlar şunlardır;

  • Cilt temizliği aşamasıyla cilt rutini başlatılmalıdır.
  • Cildin derinlemesine temizlenmesi için peeling uygulaması yapılabilir.
  • Cildin canlandırılması için nemlendirici ve serum uygulamaları yapılmalıdır.

Hamilelik döneminde kullanılan cilt bakım ürünlerinin temiz içeriğe sahip olması gerekir. Ürünlerin kimyasal içermemesi ve doğal kozmetik ürünü olması ile vücuda toksik malzemelerin girişi engellenir. Bu yazımızda hamilelikte cilt bakımına dair merak edilen tüm detayları bulabilirsiniz.

Hamilelikte Cilt Bakımı Yapılır Mı?

Hamilelik döneminde de diğer dönemlerde olduğu gibi cilt bakımı yapılmalıdır. Cildin sağlıklı ve parlak kalabilmesi için hamilelik öncesi ve sonrası cilt bakımı rutini oluşturulması ve sürekliliğinin getirilmesi önemlidir. Cilt rutininde yapılması gereken işlemler şu şekilde sıralanabilir;

  1. Cildin temizlenmesi, ilk adım olarak uygulamaya alınmalıdır. Hem sabah hem de akşam olmak üzere günde iki defa cildin temizlenmesi gerekir.
  2. Hamilelik döneminde ve sonrasında bolca su tüketmek hem vücut fonksiyonlarının iyi çalışması ve cildin sağlığı için oldukça önemlidir. Hamilelik süresi boyunca vücudun normale göre ihtiyaç duyduğu miktara göre daha fazla su ihtiyacı bulunmaktadır.
  3. Güneş lekeleri hamilelik esnasında oluşan kahverengi lekelerin haricinde de oluşmaktadır. Bu dönemde hassaslaşan cilt katmanında güneş lekeleri sıklıkla görülmektedir. Temiz bir içeriğe sahip olan doğal kozmetik kategorisinde yer alan hamileler için uygun güneş kremleri kullanılmalıdır. Bu ürünlerin minimum 30 faktörlü koruma özelliği olmasına dikkat etmelidir. Buna ek olarak güneşten koruma özelliğine sahip olan kapatıcı, fondöten veya pudra da kullanılabilir.
  4. Kolajen içeren besinlerin tüketimi cilt sağlığı için oldukça etkilidir. Hem yaraların iyileşmesi hem de ciltteki izlerin azalmasına destek olmaktadır.

Hamilelik öncesi ve sonrası cilt bakımı rutininde bu adımların uygulanmasına ek olarak cildin ihtiyacı olan besin takviyeleri de doktor tavsiyesine göre kullanılabilir. Cildin sağlıklı ve pembemsi bir görüntüde olması için C vitamini ve nemlendirici etkisi olan serumların kullanımı tavsiye edilmektedir. Bu dönemde kullanılan her ürünün doğal kozmetik ürünü olmasına ve sağlıklı bir içeriğe sahip olmasına dikkat edilmelidir. Yeşilmarka, doğal içerikli ürünleri ile hayatınızın her döneminde rahatlıkla kullanabileceğiniz temiz kozmetik ürünlerini sizlerle buluşturmaktadır. Nemlendirici ve güneş kremi seçimi yapmak ve sipariş oluşturmak için internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Hamilelikte Cilt Hassaslaşır Mı?

Hamilelik döneminde kan akışının artması nedeniyle ciltte de bazı değişiklikler ortaya çıkmaktadır. Cildin hassaslaşması, cildin incelmesi ve cildin aşırı kuruması görülen etkilerden bazılarıdır. Hamilelik öncesi ve sonrası cilt bakımı bu etkilerden kurtulmak için gereklidir. Ciltte oluşan gerginliğin azalması ve nemini dengeleyebilmek için doğru içeriğe sahip olan doğal nemlendiriciler kullanılabilir. Ciltte derin çatlakların oluşmasını engellemek için cildin düzenli olarak nemlendirilmesi gereklidir. Ayrıca cildin hassasiyetini engellemek için bolca su tüketimine de dikkat edilmelidir.

Hamilelik öncesi ve sonrası cilt bakımı işleminde cilt yapısına uygun şekilde işlemler gerçekleştirilmelidir. Cilt tipi çok kuru ve hassas olan hamilelerde cilt yapısının ihtiyaç duyduğu nemi sağlayacak ürünlerin kullanılması gereklidir. Yağlı ve karma ciltlere nazaran gün içerisinde 3 veya 4 kez nemlendirme ihtiyacı olabilir. Hassas cilt tipine sahip olan anne adaylarının hamilelik döneminde ciltleri daha da hassas hale gelebildiğinden bu aşamada doktora danışmak gerekli olabilir.

Hamilelikte Hangi Cilt Bakım Ürünleri Kullanılmalı?

Hamilelik döneminde doğal ürünler ile cilt bakımı yapılmalıdır. Önemli olan vücut tarafından zararlı kimyasalların emilimi ile bebeğin sağlığını tehlikeye atmamaktır. Bu kapsamda doğal içerikli cilt bakım ürünleri seçimine dikkat edilmelidir. C vitamininin hem tüketimi hem de serum olarak kullanımı cildin sağlığı için oldukça önemlidir.

Cildin rahatlaması, nemlenmesi, beslenmesi için E vitamini ve K vitamini gibi cilde olumlu etkileri olan diğer vitaminlerden de destek alınabilir. İçerisinde yapay malzemeler olmayan, SLS, paraben, ftalat, sülfat gibi zararlı kimyasalların bulunmamasına dikkat edilmelidir.

Kullanılan güneş kremlerinin, güneşe çıkmadan önce uygulanmasına dikkat edilmeli ve içeriğinde kimyasal filtre içermeyen doğal ürünler olmasına önem verilmelidir. Hamilelik öncesi ve sonrası cilt bakımı için kullanılan nemlendirici özellikteki ürünlerin yoğun bir yapıya sahip olmamasına ve su bazlı ürünler olmasına dikkat edilmelidir. Bu ürünler cilt tipine göre seçilmelidir. Cildin yağlanmasını ve kurumasını engelleyecek, gözeneklerin tıkanmasını önleyen nemlendirici ürünler seçilmelidir.

Hamilelik öncesi ve sonrası cilt bakımı

Yeşilmarka Normal ve Kuru Ciltler İçin Doğal Günlük Bakım Kremi ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Cilt bakımında kullanılan temizleme jelleri, sabun ve peeling etkili ürünlerin cildin doğal yapısını bozmayan ve kana karışmayan ürünler olması için içeriği dikkatli şekilde incelenmelidir. Peeling uygulaması, hamilelik öncesinde haftada 1 kez yapılması gerekirken hamilelik döneminde ise bir müddet yapılmayabilir veya ayda 1 kez olacak şekilde doğal ürünler ile uygulanabilir. Cildin hassasiyetinin artması nedeniyle cilt daha savunmasız hale gelmekte ve nemini kaybetmektedir. Hamilelik öncesi ve sonrası cilt bakımı bu nedenle oldukça dikkate alınması gereken önemli bir süreçtir.

Hamilelikte Hangi Yüz Kremi Kullanmalıyım?

Hamilelik süresince yüz kremi seçiminde cilt tipi, hamileliğin dönemi, yaş gibi birçok etken bulunmaktadır. Hamilelik öncesi ve sonrası cilt bakımı rutinine dahil edilen yüz kremleri de cildin lekeleri üzerine etkili olmaktadır. Düzenli olarak kullanılan yüz kremleri hem kırışıklığın önlenmesinde hem de cildin beslenmesinde oldukça verimlidir.

Nemlendirici etkiye sahip olan yüz kremleri haricinde cildin güneşten korunması da bu dönemde oldukça önemlidir. Cildin lekelenmeye meyilli bir dönemde olması nedeniyle tamamen emilebilen ve zararlı olmayan yüksek faktörlü güneş koruyucular, güneşe çıkmadan en az 15 dk öncesinde uygulanmalıdır. Ardından güneş maruziyetine göre 4 saatte bir tekrar uygulanarak koruma etkisi devam ettirilmelidir.

Hamilelik Öncesi ve Sonrası Cilt Bakımı

Yeşilmarka Doğal Güneş Kremi ürününe sitemizden ulaşabilirsiniz.

Havuza veya denize girdikten sonra cilt durulanarak tekrar güneş kremi uygulaması yapılmalıdır. Parafin, paraben içeren güneş kremleri cilt tabakası tarafından emilerek zamanla vücutta birikme yapmaktadır. Aynı zamanda bu kimyasal maddeler bebeğin sağlığını da tehlikeye atmaktadır. Buna ek olarak hassas bir dönem olan gebelik döneminde yüz bakım ürünlerinin parfüm ve boya içermemesine de dikkat edilmelidir.

Hamilelik öncesi ve sonrası cilt bakımı için Yeşilmarka saç ve cilt bakım ürünlerini inceleyerek size uygun olan doğal içerikli ürünü sipariş edebilirsiniz. Hem hamilelik hem de emzirme döneminde güvenle kullanabileceğiniz doğal kozmetik ürünleri Yeşilmarka‘dan bulabilirsiniz.

Önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/enerji-iceceginizi-protein-tozu-ile-daha-saglikli-hale-getirin/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir