Bitkisel Yağlar

Hindistan Cevizi Yağı Nedir, Faydaları Nelerdir?

hindistan cevizi yağı nedir

Hindistan Cevizi yağı saç ve cilt bakımından yemeklerde kullanımına kadar çok alanda destek olan değerli bir doğal kozmetik ürünün ham maddesidir. Tropik bölge meyvesi olan Hindistan cevizi meyvesinin beyaz iç kısmı kurutularak, soğuk sıkım yöntemiyle sıkılması ile elde edilir. Saymakla bitmeyecek faydaları bulunan ve tüm cilt tipleri için uygun olan Hindistan Cevizi yağı hem ferahlık verir hem de kırışıklıklar üzerinde etkilidir. Yeni oluşmuş cilt lekeleri için hemen etkisini gösterirken, cildinizde zamanla oluşan yaşlanma lekelerinde uzun süreli kullanımlarda renk açılmasını sağlar. Güneş lekelerinin ise baş düşmanıdır. Doğal kozmetik alanında en değerli ürünlerin başında gelir.

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

– Kilo vermede etken bir maddedir: Yüksek oranda doymuş yağ içeren Hindistan Cevizi yağı, karaciğer tarafından hızla işlenir ve enerjiye dönüşür.

-Vücuda sağladığı enerjinin yanı sıra, belirli ölçülerde tüketilerek metabolizmayı hızlandırarak kilo verme çalışmalarında destek olur.

– Hastalıklara karşı koruyucudur: İdrar yolu enfeksiyonu, diş eti hastalıkları ve apselere neden olan bakterileri ve mantarları öldürür.

-Bağırsaklarda yerleşen parazitleri engeller ve bağırsak hareketlerini düzenler.

-Reflü için mideyi sıvaması nedeniyle iyi gelir. İyi kolesterolü yükselterek kalp damar hastalıklarına karşı korur.

– Antioksidan kaynağıdır: Serbest radikallerle savaşan antioksidan kaynağı Hindistan Cevizi yağı grip, bronşit gibi solunum yolları enfeksiyonlarını engeller, bağışıklık sistemini güçlendirir ve yaşlanmayı da geciktirir.

-Doğal cilt bakım ürünüdür: Ciltte bir koruma kalkanı oluşturur.

-Göz altı şişliklerini yatıştırır. Cildi sıkılaştırır ve kırışıklığı önlemeye destek olur. Cildi nemlendirir ve yumuşatır. Cilt yağını dengeler ve akne, sivilce oluşumunu engeller. İyi bir makyaj temizleyicidir.

– Saçlarda bakım sağlar: Saçı nemlendirir ancak saç tarafından emilerek yağlı bir görünüm bırakmaz hem maske hem de krem gibi kullanılabilir.

-Egzamayı rahatlatır: Egzama bulunan bölgeye sürüldüğünde kızarıklığı ve tahrişi alır. Çatlakların oluşmasına engel olur.

Pişiklerde rahatlatıcı etkiye sahiptir: Özellikle bebeklerde yaşanan bezden kaynaklanan bu sorun için önemli bir doğal maddedir. Hem cildi rahatlatır hem de koruyucu özelliği vardır.

– Terlemeye karşı önleyicidir: Koltukaltı ve ayaklarda yaşanan terleme problemine karşı en doğal yöntem hindistan cevizi yağıdır.

Fındık kadar bir miktar Hindistan Cevizi yağı ile hem terlemeyi yavaşlatırsınız hem de ferah kokusu ile terden kaynaklanan kokuyu da ortadan kaldırabilirsiniz. Bu arada nemlendirme özelliği ile de yumuşak bir cilde sahip olursunuz.

-Oil pulling olarak bilinen yağ çekme’de en çok tercih edilen yağdır: ‘Oil pulling’, hindistan cevizi yağını ağızda günde yaklaşık 20 dakika kadar çalkalayarak yapılan antik bir Ayurveda tekniğidir.

Oil pulling en etkili olarak Hindistan Cevizi yağı ile uygulanıyor.

Yağ, tükürük bezlerinde toplanan toksinleri emer ve kıvamlı, beyaz bir şekle dönüştürür. ‘Oil pulling’ in vücutta detoks etkisi yaptığı, dişleri beyazlattığı, uykusuzluğu önlediği, eklem ve migren ağrılarını azaltmaya yardımcı olduğu söylenmektedir.

 

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/bentonit-kil-nedir/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir