genel

Günlük Cilt Bakımınız İçin 8 Rutin

Sağlıklı bir cilt için genellikle bir nemlendiricinin yeterli olabileceği düşünülmektedir. Bunun aksine günümüzde çok aşamalı cilt bakım rutinleri oldukça popülerdir. Cildin ihtiyacı olan aşamaları belirleyerek doğru ürünlerle düzenli olarak cilt bakımı yapmak her daim sağlıklı bir cilde sahip olmayı ve cildin gençleşmesini de sağlamaktadır.

Pürüzsüz ve sağlıklı bir cilde kavuşmak için sadece bir kere cilt bakımı yaparak çok etkili sonuçlar görülmesi beklenmemelidir. İstenilen etkiyi görmek için günlük cilt bakımı yapmaya özen gösterilmelidir. Cildin mevcut durumu göz önünde bulundurularak ihtiyaç duyduğu nemlendirici, serum, maske, tonik ve temizleyici ürünler seçilmelidir. Etkili bir cilt bakım rutini için doğru ürünlerin tercih edilmesi birinci adımdır. Sadece ambalajlı ürünlerin sağlıklı olduğu düşünülmemeli bu bağlamda doğal ürünlerden de faydalanılmalıdır. Doğal ürünleri hazırlamak için vakti ve enerjisi olmayanlar için doğal içerikli ve güvenilir markaların saç, cilt ve vücut bakım ürünleri bulunmaktadır.

Her cilt kendine özeldir. Bu nedenle cilde özgü bir bakım gerektirir. Günlük cilt bakımı konusunda kararlı olanlar öncelikli olarak bunu alışkanlık haline getirmeli ve aksatmadan devam etmelidir. Pürüzsüz ve ışıl ışıl bir cilde sahip olmak için istikrarlı olmak gereklidir. Düzenli olarak uygulanan cilt bakımı yaklaşık olarak ilk etkisini bir ay sonunda göstermeye başlamaktadır. Dengeli beslenme ve düzenli aktivite ile de cilt sağlığı desteklenmelidir. Uzun vadede ise 3 ile 6 ay arasında cilt kendini toparlamakta ve ışıltısını kazanmaktadır. Düzenli olarak uygulanması gereken cilt bakım rutini için gerekli adımlar aşağıda detaylı olarak derlenmiştir.

1- Cilt Temizleme

Günlük cilt bakımı denilince akla ilk gelen adım cildin temizlenmesi adımıdır. En etkili sonuçlar doğru bir temizlik aşaması ile başlamaktadır. Makyaj kalıntıları, günlük maruz kalınan kir ve toz cilt gözeneklerinde kalmaktadır. Zamanla etkin temizlenmeye cilt tabakası bu kirlilikle dolmakta ve gözenekler de genişlemektedir. Cilt tonunda dengesizlik, soluk ve yağlı bir görüntü oluşmaktadır.

Bu durum zamanla daha derin cilt problemlerine neden olmaktadır. Akne, sivilce, geniş gözenekler, renk eşitsizliği bu cilt problemlerinden bazılarıdır. Cilt temizleme ürünü seçiminde cildin yapısına uygun karar verilmelidir. Yağlı, kuru, karma ciltler için özel olarak tasarlanmış temiz içeriğe sahip olan temizlik ürünleri tercih edilmelidir.

2- Tonik

Yüzeysel cilt temizliği ardından deride kalan yağı ve kiri uzaklaştırmak amacıyla tonik kullanılmalıdır. Bir pamuğa birkaç damla tonik damlatarak dairesel hareketlerle yüzünüzü temizleyebilirsiniz. Günlük cilt bakımı adımları arasında sebum oluşumunu önleyen en önemli adımdır. Sivilce ve akneye yatkın cilt tipine sahip olanların kesinlikle uygulaması gereken adımlardan biridir.

Tonik uygulaması cildin gözeneklerinin derinlerinde kir birikmesini önlemektedir. Cilt temizliği için ne kadar özen gösterilirse sonraki uygulamaların faydası da o oranla artmaktadır. Tonik seçiminde cilt tipine göre seçim yapılmalıdır. Hassas cilt tipine sahip olanların özellikle doğal ürünler veya doğal içerikli ürünlere yönelmesi ve içeriğinde alkol bulunmaması önemlidir. Doğru tonik seçimi yapabilmek amacıyla cilt tipini tanımak gerekir.

3- Cilt Soyma

Cilt soyma, peeling olarak bilinen cildin ölü deriden arındırılması işlemidir. Cildin tamamen temizlenmesi ve nefes alabilmesi için günlük cilt bakımı adımları içerisinde yerini almaktadır. Nefes alan bir cildin kan dolaşımı hızlanmaktadır. Bu sayede cilt daha genç kalmaktadır. Tüm detaylı cilt bakımlarında peeling işlemi oldukça etkilidir. Cildin canlanması ve tazelenmesi için yapılan basit bir işlemdir.

Evde birçok malzeme ile de rahatlıkla bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bunların içerisinde en yaygını esmer şeker ve kahve telvesidir. Tüm cilt bakım aşamalarında olduğu gibi peeling uygulamasında da cilt tipine uygun peeling ürünü kullanılmalıdır. Kuru ve hassas ciltler doğal kozmetik ürünlerine sahip markaların doğal yağlar ve tuzlar içeren ürünlerini tercih etmelidir. Yağlı ve karma cilt tipine sahip olanlar ise içerisinde cildin yağ ve nem dengesini bozmayacak doğal yağlar içeren ürünlere yönelmelidir. Cilt soyma işlemi için profesyonel destek alınmak istendiğinde ise günümüzde iki çeşit (kimyasal peeling ve karbon peeling) uygulama yapılmaktadır.

4- Serum Uygulaması

Etkili bir cilt temizliğinden sonra cildin ihtiyacı olan besinler serum takviyesi ile sağlanmaktadır. Cildin en önemli ihtiyacı olan C vitamini serumları ile sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz. Nemlendirme aşaması öncesinde günlük cilt bakımı rutini haline getirilmesi tavsiye edilmektedir. Sabah ve akşam cilt temizliği rutininden sonra uygulanmak üzere günde 2 defa kullanılabilir.

Serum uygulaması genellikle nemlendirme adımı ile karıştırılmaktadır. Mantık olarak aynıdır fakat serum adımında öncelik cildin hyaluronik asit, vitamin ve seramit gibi ihtiyaçlarının giderilmesidir. Farklı cilt tipleri için özel serumlar uygulanmaktadır. Yağlı ciltler için daha asidik özelliği olan serumlar önerilmektedir. Retinol, salisilik asit, çinko ve C vitamini serumu özellikle yağlı ve karma ciltliler için tavsiye edilmektedir. Niasinamid, E vitamini içerikli yüz serumları ise kuru ve hassas ciltlere önerilmektedir. Bunların haricinde probiyotik içeren serumlar ise cildin tazelenmesini ve canlanmasını sağlamaktadır.

5- Nemlendirme

Günlük cilt bakımı denilince akla ilk gelen uygulama nemlendirmedir. Cildin su ihtiyacını karşılamak için kullanılan nemlendirici, cildin elastikiyet dengesi için de oldukça önemlidir. Kuru ve nemsiz ciltler cilt problemlerine daha meyillidir. Özellikle ilerleyen yaşlarda karşılaşılan kırışıklık probleminin önüne geçebilmek için her gün sabah ve akşam olmak üzere minimum 2 defa nemlendirme işlemi uygulanmalıdır.

Nemlendirici seçiminde ise doğal içerikli ve sağlığa zararlı olmayan ürünlerin seçimine dikkat edilmelidir. Güvenilir markalardan ve sağlığa onaylı sertifikaları olan ürünler seçilmeli ve içeriklerinde etil alkol, sles, paraben gibi cilt için zararlı kimyasalların olmaması gereklidir. Yeşilmarka tamamen güvenilir içeriğe sahip olan doğal içerikli cilt bakım ürünlerine sahiptir. Hem erkekler hem de kadınlar için geniş bir nemlendirici kategorisi bulunmaktadır. Gündüz ve gece kremleri, güneş kremleri, yoğun bakım kremi, cilt tiplerine göre uygun nemlendiriciler, tüy azaltıcı krem, el ve vücut kremi bu ürünlerden bazılarını oluşturmaktadır. İnternet sitesini ziyaret ederek ihtiyacınız olan cilt bakım ürünü siparişinizi oluşturabilirsiniz.

6- Göz Çevresi Nemlendirme

Yüz bölgesinde en hassas bölüm olarak nitelendirilen göz çevresinin bakımı da oldukça hassas yapılmalıdır. Cilt burada daha narin bir dokuya sahiptir. Aynı zamanda göz sağlığı için de nazik hareketler ile bakım gerçekleştirilmelidir. Günlük cilt bakımı esnasında da göz çevresinin temizlenmesi ve nemlendirilmesi için özel ürünler kullanılmalıdır.

Yorgunluk ve stresin etkisi doğrudan göz altında mor halkaları ve göz torbaları olarak karşımıza çıkmaktadır. Göz çevresi kırışıklıklarının önlenmesi, göz torbalarındaki hacmin azaltılması ve zamanla giderilmesi için doğal formüllere sahip olan Yeşilmarka göz altı ve bakım kremini inceleyebilirsiniz. Aktif madde olarak deniz bitkisi içeren göz çevresi kremi ile göz çevresinde kırışıklık görüntüsünü düzenli kullanımda azalmasına destek olmakta ve yorgunluktan kaynaklanan göz torbalarının hacminin de azalmasını sağlamaktadır. Ecocert ve Cosmos sertifikalı organik hammaddeler içermesi nedeniyle tamamen güvenilir içeriğe sahiptir.

Günlük Cilt Bakımınız için 8 Rutin

Yeşilmarka Doğal Göz Altı ve Çevresi Kremi ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

7- Maske

Günlük cilt bakımı rutinleri arasında günümüzdeki birçok kişinin tercih ettiği maskeler ile bir taş ile birçok etki yakalamak mümkündür. Hem nemlendirme hem de cildin daha canlı görünmesini sağlamak için cilt tipine uygun maske seçilmelidir. Çoğunlukla nem dengesinin kurulması için sıklıkla nem maskesi kullanılmaktadır.

8- Güneş Kremi

Güneşin zararlı etkilerinden kurtulmak ve cilt lekelerinin oluşmasını önlemek amacıyla günlük cilt bakımı adımlarında uygulanması gereken son etkili adımdır. Sabah yapılan cilt bakım uygulamalarında özellikle güneşe maruz kalmadan önce yüzün her bölgesine ve boyun bölgesine düzenli olarak uygulanmalıdır.

Günlük Cilt bakımınız için 8 Rutin

Yeşilmarka Doğal Güneş Kremi ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/seyrek-saclar-icin-bakim-onerileri/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir