genel

Gerçek Meyve ve Lezzetler İçeren Doğal Protein Tozları

Protein, yaşam döngüsünün devam edebilmesi için vücudumuzun en önemli yapı taşlarındandır. Vücut direncinin artırılmasında, dokunun oluşturulmasında, hücrelerin gelişmesinde rol oynamaktadır. Bu yazımızda hem proteinin hem de gerçek meyve ve lezzetler içeren doğal protein tozlarının hakkında bilgi vereceğiz.

Özellikle kas yapısını güçlendirmek amacıyla proteine ihtiyaç duyulmaktadır. Vücut ihtiyacı olan enerjiyi öncelikli olarak karbonhidratları yakarak kullanmaktadır. Proteini kullanarak kas yapısını desteklemektedir. Proteinin yapısını amino asitler oluşturur. Vücuda protein olarak alınır ardından amino asitlere bölünerek kullanılır. Protein içerikli gıdaların tüketilmesi vücut için oldukça önemlidir. Vücudun ihtiyacı olan protein doğrudan gıdalarla alınamadığı takdirde protein tozu ile bu ihtiyaç giderilebilir. Gerçek meyve ve lezzetler içeren doğal protein tozları içeriğinde yüksek oranda protein barındırır.

Vücudun günlük ihtiyacı olan protein miktarı kişinin kilosu ve yağ oranına göre değişkenlik gösterebilir. Ortalama olarak düşünüldüğünde, sağlıklı bir bireyde kilosu başına 0,8 veya 1 gram olacak şekilde hesaplanmaktadır. 60 kg olan bir kişi için günlük protein ihtiyacı 48 g olarak hesaplanır. Spor yapan kişilerde bu değer ihtiyacına göre daha yüksek hesaplanabilir. Bazı durumlarda vücudun protein ihtiyacı artabilir. Bağışıklık sisteminin güçsüzlüğünde, kas ve vücut gelişiminde, hamilelik ve emzirme dönemi gibi durumlarda bu oranlar değişebilir. Vücudun güçlenebilmesi ve dokuların kendini koruyabilmesi amacıyla günlük protein ihtiyacına göre protein tüketimi yapılmalıdır. Günlük ihtiyacın karşılanabilmesi amacıyla takviye olarak gerçek meyve ve lezzetler içeren doğal protein tozları kullanılmaktadır.

Protein tozu seçiminde dikkat edilmesi gereken bazı konular bulunmaktadır. Yeşilmarka‘dan yine Türkiye’de bir ilk!, Gerçek meyve ve lezzetler içeren doğal protein tozları farklı çeşitlerde mevcuttur ve ihtiyaca uygun tercih edilebilir. Yerli üretim olmasına ek olarak doğal içerikli ürünlerden üretilmiştir. 44 gramlık bir porsiyonunda 31.16 g protein içeriğine sahiptir. Kimyasal ve yapay tatlandırıcı bulunmamaktadır.

Anamur Muzu Tadında Gerçek Muz İçeren Doğal Whey Protein Tozu

Anamur muzu tadında gerçek muz içeren doğal whey protein tozu, liyofilize edilmiş Anamur muzlarının aromasının korunarak doğal whey protein tozu ile birleşmesinden elde edilir. Peynir ve sütten elde edilen whey protein tozunun aromalı versiyonudur. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve yağ yakımını hızlandırarak kas oluşumu desteklemek amacıyla whey protein tozu kullanılmaktadır. Protein tozu kullanımı, sağlıklı yaşamı desteklemek amacıyla yapılan spor aktiviteleri ile artmıştır. Bu program içerisinde gerçek meyve ve lezzetler içeren doğal protein tozları protein içeriği yüksek olması nedeniyle sıklıkla tercih edilir. Vücuda karbonhidrat alımı yerine protein takviyesi yapılarak uzun süreli ve kaliteli bir tokluk oluşturulmaktadır.

Gerçek Meyve ve Lezzetler İçeren Doğal Protein Tozları

Yeşilmarka Doğal Whey Protein Tozu – Anamur Muzu ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

Spor sonrası kaslarda gerçekleşen yıkımın iyileştirilmesi amacıyla peynir altı suyundan elde edilen doğal içerikli protein tozu kullanılabilmektedir. Gerçek meyve ve lezzetler içeren doğal protein tozları yüksek değerli besin içeriğine sahiptir. Burada dikkat edilmesi gereken suni ve yapay protein tozlarının kullanımından uzak durmaktır. Yaşam kalitesini ve kemik sağlığını da artırdığı bilinen protein tozlarının kullanım miktarına dikkat edilmelidir.

Sağlıklı yaşam sürdürmek ve kas gelişimini destekleyebilmek amacıyla günlük tüketilmesi gereken su tüketilmelidir. En az iki litre su tüketimi uzmanlar tarafından çoğunlukla önerilen miktardır. Protein tozu tüketilirken vücudun ihtiyacı olan doğal yollardan da protein alınmasına devam edilmelidir. İhtiyaç olan miktar bir uzman ile birlikte hesaplanabilir.

Ereğli Çileği Tadında Gerçek Çilek İçeren Doğal Whey Protein Tozu

Ereğli Çileği tadında gerçek çilek içeren doğal whey protein tozu, Ereğli’nin muhteşem kokulu ve lezzetli çileklerinin Yeşilmarka’nın doğal içerikli whey protein tozu ile birleşmesinden elde edilir. Kas yapısının oluşması ve yağsız oluşumu için rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Whey protein tozu, peynir altı suyunun kurutulması ile üretilir ve bu toz içeceklere katılarak kullanılmaktadır. Sütten üretilmesi nedeniyle doğaldır. Süt ve peynir ne kadar kaliteli ise protein tozu da o ölçüde kaliteli ve sağlıklıdır. İçeceğin içerisine bir ölçek eklenir ve karıştırılarak kullanılır. Karıştırma işlemi için bir shaker kullanılabilir.

Gerçek Meyve ve Lezzetler İçeren Doğal Protein Tozları

Yeşilmarka Doğal Whey Protein Tozu – Ereğli Çileği ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

Gerçek meyve ve lezzetler içeren doğal protein tozları, antioksidanlar ve yüksek besin değerleri içermektedir. Protein tozu ile hazırlanan içeceğin tüketilmesi ile vücuttaki kan şekeri düzenlenir, bu sayede uzun süreli açlık hissi bastırılır. Buna ek olarak enerji seviyesini düzenler. Vücudun ihtiyacı olan ilave protein ihtiyacı doğal whey protein tozu desteği ile sağlanabilir. Gerçek meyve ve lezzetler içeren doğal protein tozları, Yeşilmarka’da mevcuttur.  İhtiyacınıza uygun ve istediğiniz aromaya sahip protein tozunu tercih edebilirsiniz.

Yeşilmarka ürünlerinde, 1 porsiyon 44 gr veya 1 porsiyon 33 gr seçenekleri mevcuttur. 100 g toz üründe 1 porsiyonunda 44 grlık seçeneğinde enerji 171 kcal olup, 33 grlık seçeneğinde enerji 128 kcal’dir. Protein tozları çoğunlukla sporcular tarafından tercih edilse de sağlıklı yaşam sürdüren birçok kişi tarafından da kullanılmaktadır. Farklı aromalara sahip olan whey protein tozu kullanımı da damakta bıraktığı lezzetli tatlar sayesinde daha kolay tüketilebilmektedir.

Beyoğlu Çikolatası Tadında Gerçek Kakao İçeren Doğal Whey Protein Tozu

Beyoğlu Çikolatası tadında gerçek kakao içeren doğal whey protein tozu, aroması ve damakta bıraktığı eşsiz lezzet sayesinde sıklıkla tercih edilmektedir. Fit bir vücuda sahip olmak, iştahın azalması, stresten uzak durmak, bağışıklık sisteminin güçlü olması, tansiyon ve kolesterolün iyileştirilmesi için kullanılmaktadır. Düzenli spor aktivitelerinin yapılması ile birlikte metabolizmada artış meydana gelir ve enerji ihtiyacı artar.

Enerji ve günlük protein ihtiyacının giderilmesi için gerçek meyve ve lezzetler içeren doğal protein tozları özellikle spor ile uğraşanlar tarafından tercih edilmektedir. Spor aktiviteleri sonrasında kas içerisinde meydana gelen yırtılmalar protein ağırlıklı beslenerek iyileşebilmektedir. Bu iyileşme sürecinin hızlandırılması, yağ oluşumunu engelleyerek yağsız kas oluşumunu desteklemek amacıyla whey protein tozu kullanılmaktadır. İçeriğinde yer alan Beyoğlu Çikolatası lezzetini gerçek kakao tozundan almaktadır. Bir ölçek yaklaşık olarak 100 kalori içermektedir.

Gerçek Meyve ve Lezzetler İçeren Doğal Protein Tozları

Yeşilmarka Doğal Whey Protein Tozu – Beyoğlu Çikolatası ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

Gerçek meyve ve lezzetler içeren doğal protein tozları, içeriğinde gerçek meyvelerden üretilen aromaları barındırır. Spor antremanlarından 2 saat öncesinde 1 ölçek olacak şekilde tüketilmelidir. Spordan sonra ise vücut yapısına ve ihtiyacına göre 1-1,5 ölçek olacak şekilde kullanılabilir. Düzenli protein tozu kullanımının kas yırtılmalarının önüne geçtiğine dair araştırmalar da bulunmaktadır.

Ananaslı Gerçek Ananas İçeren Doğal Whey Protein Tozu

Ananaslı gerçek ananas içeren doğal whey protein tozu, liyofilize edilmiş ananaslar kullanılarak yapılmaktadır. Vakum varlığında dondurularak kurutulma işlemi liyofilizasyondur. Bu işlem ile birlikte kullanılan meyvenin aroması ve vitamin içeriği korunabilmektedir. Gerçek meyve ve lezzetler içeren doğal protein tozları doğal beslenen ineklerin sütünden elde edilen peynirlerden üretilir. Aynı zamanda doğal içeriğe sahip olması, yapay tatlandırıcı içermemesi, yapay aroma içermemesi, şeker içeriğinin laktoz kaynağından gelmesi, hormon ve serum içermemesi, koruyucu madde içermemesi konularına dikkat edilmelidir. Amino spiking olarak isimlendirilen aminoasit takviyesi ile protein tozu üretiminin yapılmamış olması ve doğal içerikli protein tozu olması önemlidir.

Gerçek Meyve ve Lezzetler İçeren Doğal Protein Tozları

Yeşilmarka Doğal Whey Protein Tozu – Ananas ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

Gluten ve laktoz hassasiyeti olan kişilerce içeriğine dikkat edilerek doğru protein tozu seçilmelidir. Laktoz hassasiyeti olması durumunda bazı etkiler ile karşılaşmanız olasıdır. Bu etkiler arasında sindirim problemleri, gaz problemleri yaşayabilirsiniz. İşlenmiş whey protein tozu ürünlerinden uzak durmak da oldukça önemlidir. Gerçek meyve ve lezzetler içeren doğal protein tozları vücut yapısına en uygun miktarda tüketilmelidir. Günlük enerji ve protein ihtiyacı hesaplanarak kullanılacak ölçek miktarı belirlenmelidir. Protein tozu seçiminde sevdiğiniz aromaları tercih ederek, tüketimini daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/el-temizleme-jeli-nasil-kullanilir/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir