genel

El Temizleme Jeli Nasıl Kullanılır?

Eli bakterilerden ve virüslerden arındırmak için el temizleme jeli uygulanır ve kuruması beklenir. Gün içerisinde birçok yüzeyde yer alan virüs ve bakteriye maruz kalırız. Bu bakteri ve virüsler bazı hastalıklara neden olabilmektedir. Hastalıklara yakalanmamak amacıyla el ve yüz temizliğine dikkat edilmelidir. El yıkamak için fırsat bulunamadığı durumlarda durulama yapmadan kullanılan temizlik jelidir. El temizleme jeli nasıl kullanılır hakkında gerekli tüm bilgileri size bu yazımızda bahsedeceğiz.

Kişisel temizliğin en önemli adımı el temizliğidir. Su ve sabun varlığında ellerin minimum yirmi saniye boyunca yıkanması ve ardından su ile durulanması gereklidir. El temizliğinde kullanılan diğer ürünler ise el dezenfektanı ve el temizleme mendilleridir. Jel kullanıldığı zaman en çok merak edilen konulardan bir tanesi ise el üzerinde yapışkan ve geçmeyen bir his bırakmasıdır. Bu nedenle içeriği incelenerek ürün kullanılmalıdır. Gün içerisinde uygulanması sonrasında temizlik gerekmeyebilir.

Ellerin temizliğine gün içinde sürekli önem vererek sıklıkla temizleme işlemi yapılmalıdır. El temizleme jeli nasıl kullanılır ve nerede ihtiyaç duyarız? Oturduğunuz masa, çalışma ortamı, seyahat ettiğiniz araç, telefon kirlilik kaynağı olarak düşünülebilir. Bu ortamların ve yüzeylerin sürekli kullanılması ile birlikte virüs ve bakteriler gitgide türemektedir. Bu nedenle alan temizliği yapmak da el temizliği yapmak kadar önemlidir. Temiz olmayan yüzeyler her kullanımda eli tekrar tekrar kirletecektir. Yüzeylerde yer alan virüs ve bakterilerin temizliği için de sadece yüzeyler için üretilmiş olan dezenfektan ürünleri de kullanılmaktadır. Cilt için üretilen el temizleme jeli ve dezenfektanlarının cilt pH’ına uygun olarak üretilmiş olması gereklidir. Tercih etmiş olduğunuz temizlik ürünlerinin solunması halinde zarar vermeyecek sağlıklı içeriğe sahip olmasına dikkat etmeniz gereklidir.

Küçük hacimli şişelerde muhafaza edilen el temizleme jelleri günün her saatinde rahatlıkla uygulanabilir. El temizleme jeli nasıl kullanılır? Sürekli olarak gündeme gelen ve merak edilen sorular arasında yerini alır. Şişeden dökülerek veya şişe sprey ise sıkılarak ele uygulanır. Kirlilik hissedildiği her an temizleme jeli kullanılabilir, fakat uzun süreli ve yoğun miktarlı kullanımda elde kuruluk oluşturabilmektedir. Kuruluğu önlemek amacıyla doğal nemlendirici krem kullanılabilir. Hassas ve kuru bir cilt tipine sahip kişilerde temizlik jeli kullanımı çok sık olmamalıdır. Sık uygulama gerekmesi halinde cilt nemlendiricisinin yoğun bir formda olmasına dikkat edilmelidir.

El Temizleme Jeli Nasıl Kullanılır

Doğal Günlük Bakım Kremi ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

 

El Temizleme Jeli Nedir?

Eli hızlı bir şekilde kirlilikten arındırmak için kullanılan jeldir. Bu jellerin kullanımı ile birlikte “el temizleme jeli nasıl kullanılır?” sorusu akla gelmektedir. El temizliğinde doğru temizleme işlemi yapmak çok önemlidir. Eli öncelikle su ile ıslatarak ardından anti bakteriyel sabun ile 20 saniye boyunca ovuşturup köpürtme işleminden sonra su ile nazikçe her bir alanı durulanır. Temizlik işlemini tamamlayabilmek amacıyla temizlik jeli ile bu işlem sonlandırılabilir.

Her daim el yıkamak için fırsat bulunamamaktadır. Bu nedenle el temizleme jelleri doğrudan ele birkaç ml şeklinde damlatılarak tüm ele yayılması sağlanır. El temizleme jeli nasıl kullanılır? Sorusunun cevabı oldukça kolaydır. Birkaç damla jel ele uygulandıktan sonra tırnaklar avuçlara sürtülerek tırnak içlerinin de detaylı temizlenmesi sağlanır. Ardından durulama gerektirmez. El temizleme jeli uygulaması da aynı detaylı el yıkama işlemi gibi yapılmalıdır. Elin kirli olduğu düşünüldüğü durumlarda yüze ve göze sürülmemesi oldukça önemlidir. Elde yer alan virüs ve bakteriler sürülmesi halinde sürülen bölgeye de yerleşir. Bakteriler ve virüsler, zararlı olabildiği gibi yararlıları da mevcuttur. Ortamların temiz ve dezenfekte edilmiş olması ile bazı yararlı bakteriler de arınmış olur.

Acil el temizliği gerektiğinde kullanıma uygundur. Okullarda, tuvaletlerde, sokakta, hastanelerde oldukça ihtiyaç duyulan bu jeller çoğu zaman kurtarıcıdır.  Kalabalık ortamlara girmeniz gerektiğinde çantanızda küçük bir şişe el temizlik jeli koyabilirsiniz. El temizleme jeli çok aşırı kirli ellerde doğrudan bir temizleme işlemi gerçekleştirmeyebilir. Makine yağı, bitkisel yağ gibi ürünlerin ele bulaşması halinde eller su ve sabun ile detaylı şekilde temizlenmelidir. El temizleme jeli nasıl kullanılır? Sorusu için kullanıma ilişkin detaylara açıklık getirilmiştir.

el temizleme jeli

Hijyenik El Temizleme ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

El Temizleme Jeli İşe Yarar Mı?

Temizleme jeli içeriği sayesinde eli yaklaşık olarak %99 oranında temizleyerek etkin şekilde işe yaramaktadır. El temizleme jeli nasıl kullanılır incelediğimizde, su ve sabunla el temizliği yapılamadığı durumda jel şişesinden bir miktar jel ele alınır ve el yıkama işleminde olduğu gibi uygulanır, şeklinde konuya açıklık getirebiliriz.

Özellikle hasta olan kişilerle temas halinde olunması durumunda hemen kullanılmalıdır. El temizleme jeli içeriğinde alkol, su ve gliserin bulunmaktadır. Alkol virüslerin yok olmasını, su seyreltici etkiyi ve gliserin de nemlendirici etkiyi sağlamaktadır. Doğaya zarar vermeyen ürünlerin kullanımına dikkat edilmelidir. Aynı zamanda alkol içermeyen, içeriği doğal kozmetik olan ürünlerin kullanımı da tercih edilebilir. Yeşilmarka’da çantanızda rahatlıkla taşıyabileceğiniz ve güvenle kullanabileceğiniz el temizleme jelini bulabilirsiniz.

Sıklıkla kullanılabilen el temizleme jelinin kullanımına ilişkin bazı önemli detaylar bulunmaktadır. El temizleme jeli nasıl kullanılır için yol çizmek istediğimizde jelin ilk uygulanması sonrasında kurumadan yüze ve göze dokunulmamalıdır. Göz ile temas etmesi halinde bol su ile göz durulanmalıdır. Çok fazla miktarda temizlik jeli ele uygulanmamalıdır. Ürün ambalajı üzerinde tarif edilen yöntem ile kullanılmalıdır. Ambalajı üzerinde yer alan son kullanma tarihine dikkat edilmelidir. Son kullanma tarihi ve açıldıktan sonra kullanma süresi dikkate alınarak tüketim yapılmalıdır. Hatalı şekilde kullanmamaya özen gösterilmelidir. Uygulama sonrasında doğrudan solunmamalıdır.

El temizlik jelleri çanta veya cep boyu şeklinde ambalajlamaya sahiptir. Farklı miktarlarda da ihtiyaç duyulması halinde büyük ambalajlı versiyonları da mevcuttur. Gün içerisinde temizlik jellerinin kullanım sıklığına göre 50 ml veya 100 ml miktarlarını yanınızda bulundurabilirsiniz.

Etkili bir el temizliği için öncelikli olarak su ve sabuna ihtiyaç duyulmaktadır. Bunu el temizleme jelleri takip etmektedir. El temizleme jeli nasıl kullanılır ve ne kadar miktarda kullanılmalıdır sorularının cevabını verecek olursak, 1-2 ml ele sıkılarak eşit şekilde dağıtılarak kullanılmasıdır. Ürünün az miktarda kullanılması elin tahriş olmasını engeller. Elin her bölgesine dağıtıldığından ve temizlendiğinden emin olunmalıdır. El temizleme jellerinin kolay şekilde uygulanabilmesi için ambalajın kapağı çok önemlidir. Bu jeller uçucu olması nedeniyle kapağının sağlam olması oldukça önemlidir. El temizleme jeli ambalajları sprey şişe veya kapaklı şişe şeklinde olabilir. İçeriğinde yer alan alkol nedeniyle el temizleme jeli doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır.

Küçük çocuklarda 1 veya 2 damla olacak şekilde uygulanmalıdır. Çocuklar alkol içerikli uçucu ürünleri yetişkinlere göre daha çok solumaktadır. Çocukların olduğu ortamlarda yoğun şekilde ve sık sık kullanılmamasına özen gösterilmelidir. El temizleme jeli nasıl kullanılır? Konusu için açıklık getirilmesi gereken maddelerden birisi de haricen uygulanmasıdır.  Hatta çocukların ulaşamayacağı yerlerde depolanması gereklidir. El temizleme jellerinin tam anlamıyla işe yarayabilmesi için içeriğinde yer alan alkol miktarı minimum %60 seviyelerinde olmalıdır. İçeriğinde paraben olmamasına dikkat edilmelidir. Uygulama sonrasında ellerde yapış yapış bir his bırakmaması için gliserin oranına dikkat edilmelidir.

El temizleme jeli kullanımına şu durumlarda ihtiyaç duyulmaktadır;

  • Tuvalet kullanımı öncesi ve sonrasında,
  • Toplu taşıma kullanımı sonrasında,
  • Yemeklerden önce ve sonrasında,
  • Bebek bezi değişiminden sonra,
  • Hastanelere ziyarette bulunulduğunda,
  • Öksürme veya hapşırma sonrasında,
  • Sevimli dostlarımıza dokunma sonrasında,
  • Okul, kütüphane, çalışma masalarına dokunma sonrasında,
  • Ve diğer tüm kalabalık ortamlara maruz kalındığında.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/guzellik-olcutu-altin-oran-nedir/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir