genel

Erken Yaşlanma İçin Alabileceğiniz 5 Önlem

Genetik faktörler ilerleyen yaşlarda erken yaşlanma olarak karşımıza çıkabilir. Yaşam tarzı, düzenli bakım da yaşlanmaya etki eden faktörler arasındadır. 20’li yaşlardan başlayarak 35 yaşına kadar olan dönemde ciltte bazı kırışıklıklar yaşlanma belirtisi olarak değerlendirilebilir. Kırışıklık , cilt kuruması, kaz ayakları en bilinen belirtiler arasında yerini alır. Düzenli cilt bakımı ve erken yaştan itibaren alınan önlemlerle erken yaşlanmanın önüne geçilebilir.

Erken yaşlanma bazı önlemlerin zamanında alınması ile engellenebilir. Tam olarak, %100 önlenemese de ciddi oranda iyileşme olduğu bilinmektedir. Ne kadar erken önlem alınırsa, alınan sonuçlar da bir o kadar cilde olumlu yansımaktadır. Cilt, çok güçlü bir yapıya sahip olması nedeniyle dışarıdan gelen birçok etkiyi bertaraf edebilmektedir. Fakat uzun süreli aynı etkiye maruz kalan ciltte bazı hasarlar meydana gelmektedir.

Örneğin, uzun saatler boyunca güneşe yoğun maruziyet ciltte lekelenmeye ve kurumaya yol açmaktadır. Bu nedenle güneşe çıkmadan minimum 15 dakika öncesinde güneş kremi uygulaması önerilmektedir. Güneşin zararlı ışınlarından, güneş kremi ile görünmez hale gelirsiniz. Fakat bu uygulama belirli saat aralıkları ile tekrarlanmalıdır. Erken yaşlanma belirtilerini önlemek için yapılabilecek olan basit önlemler aşağıda detaylı olarak belirtilmiştir;

  1. Güneş koruyucu kullanmak; özellikle 20’li yaşlardan itibaren yapılan en büyük hatalardan biri güneş koruyucu ürünler kullanmamaktır. Güneşin her ne kadar olumlu etkileri olsa da uzun süre ve yoğun saatlerde maruz kalındığında cilt için ciddi durumlara neden olmaktadır. Cildin kuruması sonrasında oluşan çizgiler, kırışıklıklar bunlardan sadece bazılarıdır. Bu zararlı etkilerde kurtulmak için cildin yapısına uygun doğal güneş kremleri kullanımı önerilmektedir.
  2. Dengeli beslenmek; cildimiz, doğrudan tükettiğimiz besinlerden etkilenmektedir. Düzenli yaşam ve dengeli beslenme alışkanlıklarının kazanılması ile cildin ihtiyacı olan nem ve elastikiyet kazandırılır.
  3. Sigara ve alkolden uzak durmak; cildin parlaklığını ve ışıltısını kaybettiren zamanla da derin lekeler ve kırışıklıklara neden olan zararlı alışkanlıklardan uzak durmak, erken yaşlanma belirtilerini önlemeye de yardımcı olur.
  4. Doğru bakım ürünleri kullanmak; herkesin cilt yapısı ve tipi birbirinden farklı özelliklere sahiptir. Bu nedenle herhangi bir doğal kozmetik ürün tercih edilmesi halinde cildin yapısına uygunluğu kontrol edilmelidir. Zararlı içeriğe sahip olan kimyasal ürünlerden uzak durulması gereklidir.
  5. Stresten uzak durmak; tartışmasız günümüzün en büyük problemlerinden biri olan stres ve kaygı unsuru, cilt sağlığımız için de oldukça tehlikelidir.

Bu yazımızda erken yaşlanmaya, alınabilecek önlemlere ve yapılabilecek uygulamalara detaylı olarak yer verilmiştir.

Erken Yaşlanmaya Ne İyi Gelir?

Erken yaşlanma problemi birçok nedenden kaynaklanabileceği için ilk önce yaşlanmaya neden olan faktörün tespit edilmesi gerekir. Etkili bir yöntem bulabilmek amacıyla günlük rutinler gözden geçirilmelidir.

Erken yaşlanma, gerekli önlemler alınmaması halinde daha derin belirtilere neden olur. Doğal ürünler ile erken yaşlanma belirtilerini en aza indirebilirsiniz. Etkili bir iyileşme süreci için düzenli kullanıma önem verilmelidir. Cildin ihtiyacı olduğu nemi sağlamak ve erken yaşlanmanın neden olduğu etkilerden kurtulmak için aşağıda yer alan uçucu yağlardan faydalanabilirsiniz.

  • Biberiye yağı; Antioksidan özelliği sayesinde cildin yüzeyine zarar verebilecek etkileri ortadan kaldırır. Cilt üzerinde biraz gerginlik oluşturarak kırışıklıkların önlenmesine destek olur.
  • Lavanta yağı; cilt yüzeyinde oluşabilecek iltihaplanmaların önlenmesini sağlar. Ayrıca hoş kokusu ile ciltte tatlı bir koku bırakır. Cilt yüzeyine ince bir tabaka şeklinde uygulanması önerilir. Ciltteki lekelerle savaşmak için de etkili bir üründür.
  • Limon yağı; C vitamini bakımından zengin olan bu yağ ile cildin nemini koruması ve beslenmesi sağlanmaktadır. Antimikrobiyal özelliği ile cildin mikroplara karşı savaşmasını sağlar. Limon yağı uygulaması sonrasında ciltte hafif kızarmalar meydana gelebilir. Bu uygulama sonrasında güneşe çıkılmaması tavsiye edilmektedir.

Doğal ürünlerle hazırlanan ve yüksek koruma faktörüne sahip olan Yeşilmarka güneş kremini de tercih edebilirsiniz. İnternet sitesi üzerinden doğal kozmetik ürünlerini inceleyerek cilt tipinize en uygun ürünlerin siparişini oluşturabilirsiniz.

 

Erken Yaşlanma İçin Alabileceğiniz 5 Önlem

Yeşilmarka Doğal Güneş Kremi ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Vücut Neden Erken Yaşlanır?

Vücudumuz dış etkenlere uzun süre maruz kaldığında farklı belirtiler ile durumu açıklamaya çalışır. Uzun süre aç kaldığınızda, aşırı tok olduğunuzda, sürekli spor yaptığınızda veya yapmadığınızda bu belirtileri hızlıca görebilirsiniz. Cilt güçlü bir yapıya sahip olsa maruz kaldığı duruma göre yıpranabilir. Ciltte oluşabilecek hasarları minimuma indirebilmek ve erken yaşlanma durumu ile karşılaşmamak için sağlıklı ve dengeli yaşama geçiş yapılmalıdır. Beslenme tarzına ve spor faaliyetlerine önem verilen bir yaşam tarzı hem cilt sağlığı hem de vücut sağlığı için oldukça önemlidir. Karbonhidrat tüketimini sınırlandırmak ve protein ağırlık beslenmek, hem cilt yapısı hem de kas yapısı için oldukça faydalıdır.

Erken yaşlanmaya sebep olan birçok etken bulunmaktadır. Bu etkenler;

  • Yaş faktörü,
  • Genetik etkenler,
  • Stres,
  • Uyku düzeni,
  • Zararlı alışkanlıklar,
  • Güneş ışınları,
  • Kolajen destekli beslenmemek.

Erken Yüz Yaşlanması Neden Olur?

Erken yaşlanma, aşırı kilo alıp verme, zararlı alışkanlıklara sahip olma ve güneşte geçirilen zamanın fazla olması durumlarında sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. En belirgin nedenler olarak sıralanan bu durumlar sonucunda erken yaşlanma kaçınılmaz olmaktadır. Düzenli uykuya önem verilmemesi halinde de erken yaşlanmanın etkileri görülebilmektedir. Yetişkin bir bireyin en az 7 saat uyuması gerektiği unutulmamalıdır.

Cildin nemini kaybetmesine neden olan bütün durumlar da erken yaşlanmaya neden olmaktadır. Nemini kaybeden cilt öncelikle kuruma belirtileri gösterir. Zamanla ince çizgilere ve derin çizgilere yerini bırakır. Bu nedenle yüzde dudak kenarları, göz kenarı ve alın bölgesinde kırışıklıklar daha belirgin hale gelmektedir.

Erken Yaşlanma Belirtileri

Erken yaşlanma belirtileri birçok şekilde görülebilir. Bunlardan en belirleyici olan unsurlar şunlardır;

  • Kuruluk
  • Şiş yüz
  • Ciltte mat bir görüntü
  • Kaz ayakları
  • Yüzde kırışıklık veya ince çizgiler

Cilt kuruluğu bu belirtilerin en başında gelmektedir. Nem dengesini yitiren cilt, pul pul bir kuruma ile karşımıza çıkmaktadır. Cildin yapısına göre yağlı, karma ve kuru ciltler için erken yaşlanma durumu ile karşılaşmamak için doğru nemlendirici ürün tercih edilmelidir. Yüz ve el için olan kremler dudak ve göz çevresi bölgelerinde kullanılmamalıdır. Dudak ve göz çevresi bölümleri, yüzde en çok nem tutan bölgeler olması nedeniyle bu amaçla formülüze edilen ürünlerin tercih edilmesine özen gösterilmelidir. Anti-aging kremler olarak adlandırılan yaşlanma karşıtı kremlerin kullanımına önem verilmelidir. 20’li, 30’lu veya 40’lı yaşlar olarak serileri bulunan ürünlerden size uygun kategoride olan ürünleri tercih edebilirsiniz. Kaz ayakları ve göz torbaları erken yaşlanmanın en belirgin faktörlerindendir.

Erken Yaşlanma İçin Alabileceğiniz 5 Önlem

Yeşilmarka Doğal Yaşlanma Karşıtı (Anti Aging) Krem ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Erken yaşlanma, ciltte koyu lekeler olarak ortaya çıkabilir. Bu lekeler güneş lekesi veya yaşlılık lekeleri olarak tanımlanabilir. Ciltte ton eşitsizliği veya koyu leke görünümünden kurtulmak için doğal içeriğe sahip olan ve yüz bölgesinde güvenle kullanabileceğiniz doğal markaları seçmek daha etkili sonuçlar vermektedir. Yeşilmarka içeriğinde bulunan doğal özler ve yapısında zararlı kimyasal içermeyen temiz içeriğe sahip olması nedeniyle cilt bakım ürünlerinde etkili sonuçlar vermektedir. Doğal içerikli güneş koruyucu ürünleri, el, yüz, dudak ve vücut için geniş skalada nemlendiricileri ile cildiniz için en uygun ürünleri cilt bakım ürünleri kategorisinde inceleyerek siparişinizi online olarak verebilirsiniz.

Önceki yazımızı https://www.yesilmarka.com/blog/hyaluronik-asidin-cilde-faydalari/ linkinden okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir