genel

Epilasyon Nedir? Epilasyon Öncesi ve Sonrası Bakım Önerileri

Kişisel bakımın önemli adımlarından biri olan tüylerden kurtulma işlemi “epilasyon nedir?” sorusunun cevabıdır. Birçok kişi istenmeyen tüylerinden kurtulmak için farklı yollara başvurmaktadır. Epilasyon, tüylerin tamamının kökten alınarak cilt üzerinde tüylerin yok olmasını sağlayan işlemdir. Bu işlem sonrasında kullanılan yönteme göre tüyler tekrardan çıkabilmektedir.

Günümüzde daha kalıcı olan tüylerden kurtulma yöntemlerinden biri lazer epilasyondur. Burada lazer epilasyon makineleri kullanılarak tüylerin büyük bir çoğunluğundan kurtulmak mümkündür. Lazer epilasyon uygulaması kıl köklerinin tamamını yok etmeye yönelik bir uygulamadır. Fakat bu durum kişinin ten rengi ve kıl kökü durumuna göre değişkenlik göstermektedir.  Epilasyon uygulamaları tüylerin tamamının alınmasını sağlarken bazı yöntemler bu kadar etkili olamamaktadır. Uygulanan yönteme göre ise uzun süre etkisi görülme ihtimali bulunmaktadır. Bu yazımızda sizlere epilasyon nedir sorusuna ve epilasyon öncesi ve sonrası bakım önerilerine değineceğiz.

Epilasyon öncesi ve sonrasında cildin tahriş olmaması için yapılması gereken bazı uygulamalar bulunmaktadır. Bu uygulamaların sürdürülmesi cilt sağlığının sürdürülmesinde, cilt pürüzsüzlüğünün korunmasında ve kusursuz görünümün sağlanması için oldukça önemlidir. Epilasyon nedir sorusunun cevabı oldukça kapsamlıdır.

Yalnızca epilasyon öncesi yoğun nemlendirici krem kullanımından kaçınılmalıdır. Epilasyon nedir sorusunun doğru cevaplanması doğru bir epilasyon uygulaması için oldukça önemlidir. Epilasyon sıklığının doğru belirlenmesi cilt sağlığı ve bütünlüğü açısından ciddi önem arz etmektedir. Sık yapılan epilasyon uygulamaları sebebiyle ciltte hassasiyet, tahriş, ciltte kuruluk gibi sorunlar ortaya çıkmaktadır. Bunun önüne geçebilmek için iki epilasyon süresi arasında Yeşilmarka’nın cilt bakım destek ürünlerini kullanarak gerekli cilt nemi sağlanabilir.

Epilasyon Nedir? Epilasyon Öncesi ve Sonrası Bakım Önerileri

Yeşilmarka Doğal Yoğun Bakım Kremi ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Epilasyon Türleri

Epilasyon için kullanılan her yöntemin kendine özgü belirlenen dikkat edilecek unsurları bulunmaktadır. Tüm bu unsurlar seçilen yönteme göre değişiklik göstermektedir. Kişilerin kendilerine en uygun epilasyon türünü seçmeleri ve buna yönelik gerekli bakım ve önerileri uygulayarak cilt sağlıklarını korumaları gerekmektedir. Epilasyon nedir sorusunun cevapları oldukça fazla detay barındıran geniş bir yelpazeye benzemektedir. Bu sorunun cevabına yönelik kullanılan epilasyon türleri de ortaya çıkmaktadır. Günümüzde yaygın olarak kullanılan epilasyon yöntemlerini şu şekilde sıralamak mümkündür.

Ağda

Çam ağacı reçinesinden üretilen, yapışkan, ısı sayesinde akışkan bir vaziyet alan bir maddedir. Ağda sayesinde cilt epilasyon sonrası yumuşaklığını koruyarak aynı zamanda parlaklık kazanmaktadır. Ağdanın cilde faydalarından birisi de tüylerin azalmasındaki etkinliğidir. Ancak bu yöntemden doğru verimi alabilmek için uygulamada bazı kurallara uyulması gerekmektedir. Temiz ve kuru bölgeye uygulanan ağda tüylerin çıkış yönüne doğru sürülmeli ve çekme yönü tüylerin çıkışının tersi yönünde hızlı bir hareketle uygulanmalıdır. Aynı bölgeye cildin tahriş olmasını engellemek için arka arkaya uygulama yapılmamalıdır.

Epilatör

Tüyleri almak için tasarlanan, çoklu cımbız sistemi mantığıyla oluşturulmuş, elektrikli, pilli veya şarjlı seçenekleri bulunan cihazlardır. Epilasyon nedir sorusunun cevaplanmasında ve epilasyonun sağlanmasında kullanılan en tercih edilir yöntemlerden birisi olan epilatör tüyleri kökünden almayı sağlayan bir yöntemdir.

Tıraş Bıçağı

Tüylerden yüzeysel olarak kurtulmayı sağlayan epilasyon yöntemleri arasındaki en hızlı ve pratik seçenektir. Hızlı çözümler için kullanılabilir ancak tüylerin tekrar uzama süresi diğer yöntemlere göre oldukça hızlıdır. Kuru cilde kesinlikle uygulanmamalıdır. Uygulama süresi içerisinde mutlaka jel, krem veya köpük gibi epilasyon ürünlerinden de faydalanılmalıdır. Bu sayede ciltte kaygan bir tabaka sağlanarak oluşabilecek kesilerin, yaralanmaların önüne geçilebilecektir.

Epilasyon Krem ve Jelleri

Bu epilasyon türü de tıraş bıçağı gibi hızlı bir yöntem olarak kullanılabilir. Epilasyon nedir sorusunda yönlendirici bir cevap ve yöntem olan krem uygulamalarının seçiminde dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar mevcuttur. Herhangi bir alerjik reaksiyonla karşılaşmamak için ürün kullanılmadan önce alerji testi yapılmalıdır. Uygulama esnasında da cilt üzerine herhangi başka bir krem uygulaması yapılmamalıdır. Bu sayede iki krem arasında oluşan etkileşim sonucu ortaya çıkabilecek alerji riski de ortadan kaldırılmış olacaktır.

Lazer Epilasyon

Tüy sorununun çözümünde en garanti yöntemdir. Tüylerden kurtulmak için kullanılan en kalıcı yöntemlerden birisidir. Kıl kökleri ışınla yakılarak bir daha uzamaması için yok edilmektedir. Lazer epilasyon da kendi içerisinde pek çok seçenek barındıran epilasyon türlerinden birisidir. Epilasyon nedir sorusuna karşılık veren ve tüylerden kurtulmada en etkili yöntem olan lazer için de cilt yapısına en uygun lazer epilasyon türü tercih edilmelidir.

Epilasyon Nasıl Yapılır?

Cilt tipine göre epilasyon türü seçilerek epilasyon uygulaması yapılır. Epilasyon bir bakım sürecidir. Öncesinde, anında ve sonrasında kazanılması gereken bazı bakım davranışları olmalıdır. Bunlardan ilki kullanılan epilasyon yöntemi ne olursa olsun mutlaka temiz bir cilt üzerine uygulama yapılmasıdır. Kıl kökü iltihaplarının önlenmesi bu şekilde mümkün olmaktadır. Epilasyondan hemen önceki zaman diliminde krem uygulamasından kaçınılmalıdır. Bu sayede hem cildin kuru kalması sağlanır hem de sürülen krem ve uygulanan epilasyon yöntemi arasında reaksiyon gelişmesi önlenir. Ancak genel vücut nemi her zaman için sağlanmalıdır. Kuru, atopik, çatlamaya meyilli ve hassas ciltler için uygun nem genel olarak sağlanmalıdır.

Epilasyon Öncesi ve Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kişisel bakımın en önemli adımlarında birisi olan epilasyon cilt sağlığının sürdürülmesinde de oldukça önemli bir noktadır. En doğru yaklaşımlarla cilt yapısını bozmadan bir ritüel halinde uygulanması gereken epilasyon, kişilerin daha özgüvenli olmasını sağlamaktadır. Epilasyon nedir sorusu ve cevaplarının bulunduğu bu yazımızda değinilmesi gereken son nokta ise epilasyon estetik görünüm için önemli olduğu kadar bazen tüylerin yol açtığı cilt kusurlarının önlenmesinde de önemli bir yere sahip olduğundan düzenli uygulanması gerekmektedir.

Düzenli yapılmayan epilasyon kaynaklı ciltte batıklar, sivilceler ve estetik olmayan görüntüler ortaya çıkmaktadır. Hem sağlıklı bir görünüm açısından hem de estetik görünüm açısından oldukça önemli bir yere sahip olan epilasyon, doğru ve kalıcı yöntemler belirlenerek düzenli şekillerde kişisel bakım ritüellerinde yer almak zorundadır. Epilasyon sonrası yeni tüylerin çıkma sürecinde tüylerin batık görünümüne ulaşmadan sağlıklı bir şekilde uzayabilmesi için kese ve peeling işlemi uygulanabilir. Ancak bunun için de epilasyonun üzerinde en az 1 hafta geçmiş olması gerekmektedir. Kese ve peeling sayesinde cilt yumuşak, parlak ve pürüzsüz bir görünüme kavuşur.

Epilasyon Sonrası Bakım Önerileri

Epilasyon uygulanmış olan bölgeye en az 12 saat boyunca herhangi bir kimyasal içerikli uygulama yapılmamalıdır. Krem, parfüm, ıslak mendil gibi maddelerin kullanımında kaçınılmalıdır. Bölgenin temizliği soğuğa yakın ılık su ile yapılmalıdır. Böylece cildin zedelenmesi ve tahrişi önlenmelidir. Epilasyon bölgesi doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Terleme artışına bağlı olarak ciltte tahriş olma ihtimali artış gösterebilir. Bunu önlemek için epilasyon sonrası mümkünse güneşe çıkılmamalıdır.

Epilasyon nedir cevabı pürüzsüz bir cilt oluşturmak için yapılan uygulamalar bütünüdür. Yapılan bu uygulamalardan sonra cilt mutlaka su bazlı nemlendiriciler aracılığıyla nemlendirilmelidir. Yeşilmarka’ya ait doğal kozmetik ürünleri kullanılabilir. Tüm cilt tiplerine uygun krem seçenekleri mevcut olan Yeşilmarka’nın kremleri aracılığıyla ciltte oluşan gerginlik, hassasiyet giderilecektir. Ancak bu nem desteği yukarıda bahsedildiği gibi en az 12 saat sonra sağlanmalıdır.

Epilasyon Nedir? Epilasyon Öncesi ve Sonrası Bakım Önerileri

Yeşilmarka Doğal El ve Vücut Kremi – Şeftali ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Epilasyon nedir sorusu görüldüğü gibi pek çok cevap barındıran ve pek çok yönteme sahip olan bir cilt bakım konusudur. Kişiler bahsedilen tüm bu yöntemler arasından en uygununu deneme yanılma yöntemiyle bulabileceği gibi, bir cilt bakım profesyoneline danışarak da yöntemini seçebilir. Bu sayede uygulanan yöntemler aracılığıyla estetik, temiz, pürüzsüz ve bakımlı bir görünüme kavuşmak mümkün olacaktır.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/radyasyon-onleyici-kullanimi/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir