genel

Düğün Öncesi Bakım Önerileri

Düğün öncesi bakım önerileri, her gelinin ve damadın ihtiyaç duyduğu önerilerdir. Büyük güne yaklaşılan her gün için sürekli bir işlem tamamlanmakta ve yapılacaklar listesine bir çizik daha atılmaktadır. Bu en mutlu günde bakımlı ve güzel görünmek mutluluğu da katbekat artırmaktadır. Kendine olan güveni artırmak, güzel görünmek ve bakımlı olabilmek için düğün gününe gelmeden doğru bir bakım planı uygulanmalıdır.

Cilt bakım rutini, sağlıklı beslenme alışkanlıkları, saç bakımı, vücut bakımı gibi uygulamalara düğünden en az 6 ay önce başlanması gereklidir. Son ana bırakılmadan zamana yayılan planlı hazırlıklar ile işinizi şansa bırakmadan istediğiniz görüntüye kavuşabilirsiniz.

Düğün öncesi bakım önerileri hakkında merak ettiğiniz tüm detayları bu yazımızda bulabilirsiniz.

Düğün Hazırlıkları İçin Neler Gerekli?

Düğün hazırlıkları için birçok çift kendine göre kapsamlı veya daha sade hazırlıklar yapmaktadır. Düğünün veya nikahın detaylarına göre yapılan hazırlıklar kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Genel olarak her çift için ortak olan hazırlıklar şu şekilde sıralanabilir;

  • Gelinlik ve damatlık seçimi,
  • Ev seçimi,
  • Eşya seçimi,
  • Bakım rutini oluşturulması,
  • Balayı için karar verilmesi,
  • Davetli listesinin oluşturulması ve duyurulması,
  • Düğün mekanı seçimi ve organizasyon işlemleri.

Bu maddeler içerisinde düğünde güzel görünmek ve ışıldamak için düğün öncesi bakım önerileri dikkatlice araştırılmalı ve rutin bu şekilde belirlenmelidir. Düğün gününe fit olarak katılmak isteyenler minimum altı ay öncesinde spor aktivitelerine başlamalıdır. Vücudun formda olması ile gelinlik veya damatlık provalarında herhangi bir ek tadilat işlemine gerek kalmaz. Düğüne yaklaşılan her zaman diliminde eğer gelinlik veya damatlık önceden alınmışsa son ana kadar tadilat gerektirebilir. Bu nedenle belirlenen dönem içerisinde kilonun belirli bir seviyede tutulması genel öneriler arasında yerini almaktadır.

Düğün öncesi bakım önerileri ve yapılacaklar arasında etkili bir cilt bakımı da bulunmaktadır. Değişen hormon dengesi, yaşam koşulları, beslenme tarzı, stres gibi durumlarda ilk olarak hassasiyet cilt yüzeyinde görünmektedir. Cilt üzerinde oluşabilecek tüm problemlerin önüne geçebilmek için minimum altı ay öncesinde cilt tipine uygun bir bakım ritüeli oluşturulmalı ve eksiksiz bir şekilde yerine getirilmelidir. Bu sayede düğün günü ekstra bir cilt sürprizi ile karşılaşılmayabilir.

Yeşilmarka Doğal El ve Vücut Kremi – Böğürtlen

Yeşilmarka Doğal El ve Vücut Kremi – Böğürtlen ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Gelin Düğünden Önce Ne Yapmalı?

Gelinler düğünün esas organizatörü olarak görev almaktadır ve düğünden önce yapması gereken birçok işi bulunmaktadır. Düğünün kusursuz ilerlemesi için ilk olarak bir yapılacaklar listesi oluşturması gereklidir. Düğün hazırlıklarına başlandığı andan itibaren birçok detay ortaya çıkabilir ve bunların hepsini hatırlamak mümkün olmamaktadır. Doğru zamanda doğru işlerin tamamlanabilmesi için bu listenin kullanılması işleri ciddi anlamda kolaylaştırmaktadır.

Düğünün organize edilmesinin yanı sıra gelinin kendi bakım süreçleri de oldukça önemlidir. Düğün öncesi bakım önerileri, gelinlerin sıklıkla araştırdığı konular arasında yerini almaktadır. Epilasyon, formda kalmak, sağlıklı yaşam ve beslenme tarzı, vücut tipine uygun trend gelinlik seçimi, makyaj önerileri, saç modelleri düğün öncesinde karar verilmesi gereken maddeleri oluşturmaktadır.

Düğün gününde gelin ışıltısını ve parıldamasını göstermek için ilk başta sağlıklı bir cilde ihtiyaç duyulmaktadır. Cildin güzel ve bakımlı görünmesi için düzenli olarak cilt temizliğine ve nemlendirilme uygulamalarına dikkat edilmelidir. Düzenli olarak yapılan yüz ve vücut peelingi ile cilt ölü derilerden arındırılır ve canlı bir cilde sahip olunur. Gelinlik provalarında gelinliğin de tam olarak içinize sinmesi için düzenli olarak cilt bakımına zaman ayırmanız gereklidir. Düzenli yapılan cilt bakımı sayesinde düğün gününde nasıl görüneceğinizi hayal etmeniz oldukça kolaylaşmaktadır.

Düğün öncesi bakım önerileri arasında saç bakım uygulamaları da bulunmaktadır. Gelinin ışıltısını ve havasını kazandıran aksesuarlardan birisi de saçlarıdır. Günümüzde gelinlik üzerinde doğal ve bakımlı saçlarla yapılan modeller oldukça trenddir. Bakımlı ve güzel görünen bir cildi, sağlıklı ve ışıltılı saçlarla tamamlamak için düzenli olarak saç bakımı yapılmalıdır. Güçlü ve parlak saçlar için saç tipinize uygun olan dökülme karşıtı ürünler ile saçlarınıza ihtiyacı olan bakımı yapabilirsiniz.

Doğal veya doğal içerikli ürünler saçlarınızı zamanla daha güçlü hale getirmektedir. Kimyasal içerikli ürün kullanımı ilk zamanlar güçlü ve parlak bir etkiye sahip olsa bile uzun vadede saçların koparak dökülmelerine ve kırılmalarına neden olmaktadır. Saç köklerinde zararlı kimyasal maddelerin birikmesi ile saç dipleri beslenememektedir. Doğal içerikli ürünlerde ise durum tam tersidir. Saç köklerinin ve tellerinin nemli kalmasını sağlayan doğal ürünler sayesinde saçlar daha gür ve parlak bir görüntüye zamanla kavuşmaktadır. Düğün gününde saçlarınızın sağlıklı ve gür görünmesini sağlamak için en az altı ay öncesinde düzenli bir saç bakım uygulamasına başlamak gereklidir.

Cilt Bakımı Düğünden Ne Kadar Önce Yapılmalı?

Düğün öncesi bakım önerileri arasında yer alan cilt bakımının profesyonel biri tarafından yapılması planlanmışsa en az 3 veya 4 gün öncesinde yapılması önerilmektedir. Düzenli olarak evde yapılan cilt bakımı ise düğün günü öncesi gecesinde ve sabahında yapılmalıdır. Düğün günü için bir cilt bakım rutini oluşturulmuş ve düzenli olarak uygulanmışsa profesyonel bir cilt bakımı uygulamasına çoğu zaman gerek kalmamaktadır. Cildin düzenli olarak temizlenmesi, ölü deriden arındırılması, serum ile bariyerinin güçlendirilmesi, nemlendirilmesi ve güneşten korunması ile kısa zamanda sağlıklı bir cilde kavuşmak mümkündür.

Gelinlerin en çok merak ettiği konulardan biri olan cilt bakımında kullanılan ürünlerin kalitesidir. Normal dönemde kullanılan doğal kozmetik ürünleri düğün öncesi bakım önerileri içerisinde de yer almaktadır. Doğal içerikli ürünler cildin beslenmesini ve zamanla güçlenmesini sağlamaktadır. Cilt üzerinde leke oluşumu engellemek, var olan lekelerden kurtulmak gelinlerin en çok dikkat ettiği uygulamalardandır. Ciltteki lekelerden kurtulmak zaman ve emek gerektirmektedir. Periyodik ve cilt tipine uygun olan bir bakım süreci uygulaması ile lekelerden kurtulmak mümkündür. Cilt bakımı, vücut bakımı ve saç bakımı için düğün hazırlıklarında ihtiyacınız olan tüm kişisel bakım ürünlerini Yeşilmarka internet sitesi üzerinden içeriklerini inceleyerek sipariş verebilirsiniz.

Düğün Ağdası Ne Zaman Yapılmalı?

Düğün öncesi bakım önerileri arasında ağda zamanının doğru belirlenmesi de bulunmaktadır. Vücut yapısına bağlı olarak bölgesel tüylerden kurtulmak için ağda sıklıkla başvurulan yöntemlerden biridir. Ağdanın cilt üzerinde oluşturabileceği kızarıklık, batık veya yanma gibi durumların etkisinin geçebilmesi için düğünden önce 3 veya 4 gün öncesinden ağdanın yapılması tavsiye edilmektedir. Hassas bir cilt yapısına sahip olan kişilerin cilt kusurlarının iyileşebilmesi için daha uzun bir süreye ihtiyacı bulunmaktadır. Bu nedenle hassas cilde sahip olanların ağda gibi epilasyon işlemlerini 7 veya 8 gün önceden yaptırması da önerilmektedir.

Düğün Öncesi Bakım Önerileri

Yeşilmarka Doğal Pürüzsüzleştirici Krem (Tüy Azaltıcı) ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Ağdaya alternatif olarak lazer epilasyon veya diğer epilasyon yöntemleri de bulunmaktadır. Doğru ve etkili bir planlama ile lazer epilasyon seansları ile bölgesel tüylerden kurtulabilirsiniz. Düğün öncesi bakım önerileri arasında minimum 9 ay öncesinde lazer epilasyon da eklenebilir. Cildiniz herhangi bir epilasyon sonrası nem ihtiyacının karşılanması gereklidir. Tüylerden arınmış olan bölgelerin nemli kalması ve cildin gerginliğinin giderilmesi için doğal kozmetik ürünleri kategorisinde yer alan doğal içerikli nemlendiricilerden kullanılması gereklidir. İhtiyacınız olan tüm cilt bakım ürünlerini güvenilir doğal içeriklerle üreten Yeşilmarka’nın internet sitesi üzerinden online olarak satın alabilirsiniz.

Önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/vucudunuz-icin-dogru-aminoasit-kullanimi/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir