Cilt Bakım

Doğal Yollarla Dudak Dolgunlaştırma Yöntemleri

Günümüzde en popüler uygulamalardan bir tanesi de dudak dolgusudur. Dudak dolguları cerrahi ya da cerrahi olmayan yöntemler şeklinde uygulanabilmektedir. Güvenilir merkezlerde yapılan dudak dolgularının kalıcılığı ortalama 12-14 ay sürmektedir. Doğru bir şekilde uygulandığı sürece dudaklara hacim verir, dolgun bir görüntü ortaya çıkar. Ayrıca yarı kalıcı diye adlandırılan evde kendimiz uygulayabileceğimiz doğal yollarla dudak dolgunlaştırma yöntemleri de vardır. Bu yazımızda kendiniz de evde kolayca uygulayabileceğiniz, doğal tariflerden oluşan evde yapabileceğiniz dudak dolgunlaştırıcı tarifleri vereceğiz. 

1. Nane Yağı ile Dudak Dolgunlaştırma: 

Nane yağı, doğal yollarla dudak dolgunlaştırma yöntemleri arasında ilk sırada yer alır. Uygulaması da oldukça kolaydır. Bir miktar nane yağını alın ve dudağınıza sürün. Dudaklarınız yanmaya başlayacak ve sonrasında dudaklarınızın rengi daha canlı görünecektir. Bu aşamada dudaklarınız büyümeye ve şişmeye başlar. Doğal dudak balmı nane ürünü kullanarak dudağınızda ferahlık hissi yakalayabilirsiniz.  

2. Bal ile Dudak Dolgunlaştırma: 

Doğal yollarla dudak dolgunlaştırma için nane yağından sonra en çok kullanılan yöntem bal ve diş fırçası yöntemidir. Bal ile hem dudağınızdaki ölü derilerden kurtulabilirsiniz hem de dudaklarınızı dolgunlaştırabilirsiniz. 1 çay kaşığı balı diş fırçanızın üzerine koyup nazikçe 5 dakika boyunca dudaklarınızı fırçalayabilirsiniz. Bu işlemin sonucunda dudaklarınız dolgun bir hal alacaktır. 

3. Tarçın Yağı ile Dudak Dolgunlaştırma: 

Tarçın yağının içerisinde oldukça fazla miktarda C vitamini ve mineral bulunur. Tarçın yağı cildi yeniler, nemlendirir canlı gösterir. Dudaklarınızı diş fırçası ile yuvarlak hareketler ile nazikçe fırçalayın. Tarçın yağını sürmeden önce ortalama 5 dakika ısıtın. Biraz soğumasını bekleyin ardından tarçın yağını dudaklarınıza sürün. Yağ emildikten sonra birazcık zeytinyağını dudaklarınıza sürün. Ortalama 10 dakika beklettikten sonra tekrar dudaklarınızı fırçalayın ardından tarçın yağını sürün. Son olarak dudaklarınızı soğuk su ile yıkayın. Tüm işlemler bitince nemlendirici ya da dudak bakım ürünleri ile dudaklarınızı nemlendirin. Yaklaşık olarak 20 dakika sonra doğal yollarla dudak dolgunlaştırma işlemi uyguladığınız dudaklarınıza ruj veya renklendirici kullanabilirsiniz. 

Doğal Yollarla Dudak Dolgunlaştırma

Yeşilmarka Doğal Dudak Balmı – Vanilya Aromalı Ürünümüze Sitemizden Ulaşabilirsiniz.

4. E Vitamini Maskesi: 

E vitamini doğal yollarla dudak dolgunlaştırma yöntemleri arasında yoğun bir şekilde tercih edilir. Maskeyi uygulamak için bir adet E vitamini ampulü, 5 kaşık zeytinyağı ve 4 damla tarçın yağını bir kabın içerisinde karıştırın. Bu karışımı dudaklarınıza sürün ve 20 dakika bekletin. Ardından su ile nazikçe dudaklarınızı temizleyin. E vitamini maskesini haftada 2 kez yapabilirsiniz. 

5. Şeker ve Zeytin Yağ ile Dudak Dolgunlaştırmak: 

1 çay kaşığı beyaz şeker ile 2 tatlı kaşığı doğal zeytinyağını bir kap içerisinde iyice karıştırın. Dudaklarınızı diş fırçası ile fırçaladıktan sonra hazırladığınız karışım ile dudaklarınıza yuvarlak hareketlerle peeling yapın. Dudaklarınızı ılık su ile yıkadıktan sonra en son adım vücut bakım ürünleri kategorisinde yer alan olarak doğal bir nemlendirici ya da dudak balmı ile dudaklarınızı nemlendirmeyi unutmayın. Bu doğal yollarla dudak dolgunlaştırma yönteminin faydasını görebilmek için 2 günde bir uygulayabilirsiniz. 

Doğal Yollarla Dudak Dolgunlaştırma  İçin Egzersizler: 

Evde vakit geçirirken örneğin televizyon izlerken veya temizlik yaparken uygulayabileceğiniz basit egzersizler yardımı ile doğal yollarla dudak dolgunlaştırma amacınıza ulaşabilirsiniz. Yapmanız gereken basit ama etkili egzersizleri şu şekilde sıralayabiliriz: 

1. Öpücük Hareketi:

Öpücük hareketini yaparken iki elinizin iki parmağını dudaklarınızın çevresine yerleştirin. Parmaklarınızdan destek alarak dudaklarınızı sıkıştırın. Bu hareketi her gün en az 10 defa yapabilirsiniz. 

2. Kapalı Gülme Hareketi:

Doğal yollarla dudak dolgunlaştırma sağlayan bir diğer egzersiz ise kapalı gülme hareketidir. Bu egzersizi yapmak için ağzınız kapalı şekilde gülmeye çalışın. 5 saniye boyunca gülümseme pozisyonunda kalın, ardından normale dönün. Ardından yeniden gülümseme pozisyonuna geçin. Bu hareketi de günde en az 10 kere düzenli olarak tekrarlamanızda fayda vardır. 

3. “O” Harfi Telaffuzu:

Bu harfi söylerken dudaklarımız öne çıkar. Bu egzersiz sırasında da dudaklarınızı aynı şekilde öne doğru uzatın ve 20 saniye kadar bu şekilde bekleyin. Bu egzersizi gün içinde dilediğiniz her an, her saat tekrarlayabilirsiniz. 

Doğal Yollarla Dudak Dolgunlaştırma Teknikleri:

Bu saydığımız doğal yollarla dudak dolgunlaştırma yöntemlerinin yanı sıra evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz başka teknikler de vardır:

1. Buhar Masajı ile Dudak Dolgunlaştırma:

Buhar masajı tekniğini kullanmak için; kaynattığınız bir bardak suyun içerisine bir limonun yarısını sıkın. 

Ardından dudaklarınızı bu bardağın üzerine tutun. Buhar dudaklarınıza temas etmeli. 

Buhar masajı sonrasında dudaklarınıza nemlendirici ya da dudak balmı sürün, ardından parmaklarınız ile dudaklarınızı bir süre aşağıya doğru çekin.  Ayrıca doğal günlük bakım kremleri ile cilt bakım rutininizi de aksatmayın..

Doğal Yollarla Dudak Dolgunlaştırma Yöntemleri

Yeşilmarka Karma ve Yağlı Ciltler İçin Doğal Günlük Bakım Kremi Ürünümüze Sitemizden Ulaşabilirsiniz.

2. Kaşık Yöntemi ile Dudak Dolgunlaştırma: 

Yemek yemek için kullandığımız metal kaşıklar ile dudaklarınızı etkili bir şekilde dolgunlaştırabilirsiniz. Ayrıca bu yöntem oldukça etkili ve uygulaması çok kolay. İlk olarak yemek kaşığını ortalama 1-2 saat derin dondurucuda bekletin. 

Derin dondurucudan çıkardığınız kaşığı bir dakika boyunca oda sıcaklığında bekletin. Eğer kaşığı derin dondurucudan çıkartır çıkartmaz dudağınıza uygularsanız kaşık dudağınıza yapışabilir ya da dudağınızı yakabilir. Bu durum dudağınızdaki derinin kopmasına bile neden olabilir. 

Bir dakika oda sıcaklığında beklettikten sonra kaşığı 30 saniye boyunca dudağınıza bastırın, ardından bir dakika kadar ara verin. Bu işlemi istediğiniz sonucu elde edinceye kadar birkaç defa tekrarlayın. 

Kaşık ile dudak dolgunlaştırma yönteminde dikkat etmeniz gereken nokta kaşığın tüm dudağınızı kaplamasıdır. 

Bu uygulama mutlaka metal kaşık yardımı ile yapılmalıdır. Ahşap ya da plastik kaşıklar ile istenen sonucu elde edemezsiniz. 

3. Pul Biber ile Dudak Dolgunlaştırma: 

Pul biber içeriğindeki acı özü sebebi ile dudakları kısa sürede şişirir ve dolgunlaştırır. 

Bu uygulama dudaklarınızın kısa süreli olarak dolgun görünmesini sağlar. Daha uzun süreli bir etki isterseniz gün içerisinde tekrar bu yöntemi uygulamanız gerekebilir. 

Pul biber ile dudak dolgunlaştırma yöntemini uygulamak oldukça basit. Yapmanız gereken şey pul biber ile suyu bir kap içerisinde karıştırıp ardından diş fırçası yardımı ile dudaklarınıza uygulamak. 

Hazırladığınız karışımı kısa bir süre dudaklarınızda bekletmeniz gerekmektedir. Son olarak ise dudaklarınızı su yardımı ile temizleyerek pul biberden arındırın. 

4. Diş Fırçası Yardımıyla Dudak Dolgunlaştırma

Doğal yollarla dudak dolgunlaştırma için dudaklarınızda bulunan ölü deriden arınmanız gerekir. Yumuşak kıllı bir fırça yardımı ile dudaklarınızı nemlendirerek fırçalayın. Diş macunu da ekleyerek yapabileceğiniz bu uygulama dudaklarınızdaki ölü deriyi pul pul dökecektir. Bu karışımı ufak dairesel hareketler ile uygulamaya dikkat edin. Diş fırçasını dudaklarınızda gezdirmeniz kan akışını da hızlandıracak, böylece dolgun dudaklara sahip olabilirsiniz. 

5. Buz Uygulaması ile Dudakları Dolgunlaştırma: 

Dudaklara geçici bir süre ile buz kompresi uygulamak dudak bölgesinin daha kırmızı bir renk almasını sağlar ve dolgun hale getirir. Dudaklara iki dakika süre ile uygulanacak buz kompresi doğal dudak dolgunlaştırma için hızlı sonuç verir. 

Dudaklarınızı Dolgun Göstermek İçin İpuçları: 

Dudakları dolgunlaştırmak ve dolgun göstermek oldukça farklıdır. Dudaklarınızı dolgun göstermek için, ölü deriyi diş fırçası yardımı ile temizleyebilirsiniz. 

Dudakların etrafına ten renginden bir ton açık kapatıcı sürebilir veya dudak kenarlarını beyaz kalem ile çizebilirsiniz. 

Kahverengi göz kalemi de dudakları dolgun gösteren yöntemlerden biridir. Kalem uygulamasını sadece dudağın alt kısmına uygulayın. Yani dudaklarınızı gölgelendirin. 

Koyu renkli rujlar dudakların küçük gözükmesine sebep olur. Bu neden ile açık tonlarda ruj kullanın. 

Rujunuzu sürdükten sonra dudak kenarlarını, dudak kalemi ile çerçeveleyin. Doğal bir görünüm için ruja yakın bir kalem kullanın ve çizme işlemini çok abartmayın. 

Bal ve vazelin karışımı uygulayın. Bu uygulama dudakların daha dolgun görünmesini sağlar. 

Yüzünüzü nemlendirmeniz ve bakımını sağlamanız da dudağınızı ön plana çıkaracaktır. Yeşilmarka doğal nemlendirici krem ile cilt bakımınızı tamamlayın..

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/bebek-gibi-bir-cilt-icin-evde-yapabileceginiz-maske/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir