Doğal Güneş Kremi

Doğal Güneş Kremi Kullanımı

yeşilmarka doğal güneş kremi

Yaz aylarına yaklaşıyoruz ve güneş etkisini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Bununla beraber Dünya’ya gelen mor ötesi ışın yoğunluğu da artarak geliyor. Bahar aylarında olmamıza rağmen geçtiğimiz günlerde Mor ötesi ışın yoğunluğu 9 değerlerine yani çok Yüksek Mor Ötesi Işın değerine ulaştı. Böyle günlerde güneşe çıkmadan önce kesinlikle güneş filtresi içeren doğal güneş kremi gibi koruyucu ve sağlıklı ürünler kullanılmalı.

Doğal Güneş Kremi Kullanarak UV Işınlardan Korunun

Öncelikle size mor ötesi ışınlardan yani ultraviyole ışınlardan kısaca bahsetmek isteriz. Ultraviyole (UV)  ışınlar, güneşten dünyaya ulaşan elektromanyetik spektrumun gözle göremediğimiz kısmıdır. Aşağıdaki grafikten de görebileceğiniz gibi 400-700 nm arası görünür ışınları (visible light) oluştururken, 100-400 nm arası ise görünmez ışınları (invisible light) oluşturur. UVA, UVB ve UVC ışınları göremediğimiz ışın grubuna girmektedir.

Atmosferden geçerek dünyaya ulaşan UVA, UVB ve UVC ‘den kısaca bahsedelim:

  • UVA ozon tabakası tarafından süzülemez, bu yüzden direkt bize etki eden bir ışın türevidir. Derimize değdiği anda en derin katmanlara kadar nüfuz edebilir. Bu yüzden UVA ışını bronzlaşmaya neden olmaktadır. Solaryum cihazlarında UVA ışını kullanılmaktadır ve solaryumun zararları bildiğiniz gibi ortadadır. Bu yüzden direkt UVA ışınına temastan uzak durmak gerekir. Özellikle bronzlaştırıcı yağlar güneş filtresi içermezler, bunun nedeni güneşin UVA ışınlarının cildinize iletimini engellememek ve bronzlaşmayı sağlamaktır. Yüksek faktör içeren güneş kremleriyle bronzlaşmak isterseniz de çok uzun süre güneş altında kalmanız gerecektir.
  • UVB ışınlarının büyük kısmı atmosfer tabakası tarafından emilmektedir, ancak yine de kayda değer bir kısmı dünyamıza ulaşmaktadır. Güneş altında kaldığımızda, güneş yanığı oluşturan ışın türü UVB olarak adlandırılır. Kanserojen bir ışın olduğu bilinmektedir ve DNA hasarına neden olabilmektedir. Ayrıca UVA ışını camdan geçebilirken UVB ışını geçememektedir.
  • UVC ışınları atmosferde bulunan oksijen atomları ile reaksiyona girerek O2’den O3 (Ozon) oluşmasını sağlar. Bu reaksiyon sonrasında UVC ışınları yeryüzüne hemen hemen ulaşmazlar. Bakteri öldürmek ve sterilizasyon için sanayide kullanılmaktadır.

Sonuç olarak korunmamız gereken ışınlar UVA ve UVB olduğu ortaya çıkıyor. Bu ışınlar yaşlanma aktiviteleri hızlandırıyor, cilt kanserine davetiye çıkarabiliyor, bağışıklık sistemini zayıflatabiliyor ve göz hasarlarına neden olabiliyor. Tavsiyemiz UVA ve UVB filtreleri içeren doğal güneş kremi kullanmanız.

Yeşilmarka olarak güvenle kullanabilmeniz için doğal güneş kremi üretimi gerçekleştirmekteyiz. Yeşilmarka laboratuvarlarında özel olarak formüle edilen doğal güneş kremi UVA ve UVB filtreleri sayesinde cildi güneşin zararlı etkilerine karşı korumaya yardımcı olur. Güneş yanığı ve güneş ışığına bağlı olarak cildin yaşlanması reaksiyonlarına karşı koruyucu kalkan oluşturur.

Shea Butter (karite yağı) ve portakal yağı içeren formülü sayesinde Yeşilmarka doğal güneş kremi cildin nem dengesini korumanızı ve cildi doğal yollarla beslemenizi sağlar. Hindistan cevizi ve palm çekirdeğinden elde edilen özel nemlendiriciler sayesinde cildin nem dengesini korumaya yardımcı olur. 30+ SPF (Güneş Koruma Faktörü) güneş filtresi içerir. Çocuklar ve çok hassas cilt tipi için 4 saat, normal cilt tipi için 9 saat etkin koruma sağlar. Bu faktör değerinin üzerindeki benzeri ürünler için çok daha fazla kimyasal kullanılması gerektiğini unutmayınız!

Yeşilmarka Doğal Güneş Kremi Özellikleri

Yeşilmarka Doğal Güneş Kremi içerdiği özel aktif maddeler, cildin epidermisine uyumludur ve cilt tarafından HIZLICA kabul görür.

  • Tamamen emilir ve BEYAZ KALINTI BIRAKMAZ.
  • Yağlanma önleme özelliği sayesinde kullanım sonrası nemli ve mat bir cilt yüzeyi sağlar.
  • Yağlı ve hassas ciltler için idealdir. Her yaştaki birey güvenle kullanabilir. Günlük kullanıma uygundur.
  • Parafin, Vazelin, Paraben, EDTA, Parfüm, Boya, TEA İÇERMEZ!
  • GİMDES tarafından helal sertifikasına sahiptir.

Yeşilmarka doğal güneş kremine ulaşmak için tıklayınız https://www.yesilmarka.com/dogal-gunes-kremi/

 

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/yeni-nesil-dogal-kozmetik/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir