Kişisel Bakım

Dermaroller Nedir, Nasıl Kullanılır?

Uzakdoğu’dan gelen mucize, hanımların son gözdesi, kimilerinin elinde düşmeyen, kimilerinin de kullanmaya çekindiği dermaroller artık hayatımızın bir parçası haline geldi. Özellikle hanımların büyük ilgi gösterdiği bu mucizevi ürünü biraz daha yakından tanıtmak istedik. Çoğu kişinin hala merak ettiği dermaroller nedir?

Dermaroller Kim Tarafından İcat Edilmiş?

Bizim hayatımıza yeni girse de aslında geçmişte de sıklıkla kullanılan geleneksel bir cilt bakımı tedavisi olarak icat edilmiş. Tahmin edebileceğiniz gibi buna benzer birçok ürün gibi dermaroller da bir Uzakdoğu mucizesi. En geleneksel halinde şu an kullanılan haline benzer bir tekerlek ve üzerinde iğneler bulunuyor. Tabi bu iğneler eskiden şu an kullandıklarımızdan biraz daha kalınmış. 

Deri altına verilmesi gereken çeşitli sıvılar, ilaçlar ve kremler bu yolla enjekte edilmeye başlanmış. Aslında dermaroller nedir sorusunun cevabı, gördüğünüz makinenin ucundaki tekerleklerde gizli.. Bu tekerleğin üzerinde bulunan kalınlıkları ise 1 milimetreye kadar düşebilen minik iğneler, cildimize gerekli bakımı yapıyor. Daha doğrusu derimizin altına kolayca girebiliyor.

Dermaroller Her Şeyi Deri Altına Enjekte Edebilir mi?

Aslında teknik olarak evet, yapabilir. Ama her kremi deri altına gelecek şekilde kullanmak cilt sağlığımız açısından olumsuz sonuçlar doğurabileceğinden, bu amaçla kullanılmaması gerekiyor. Kısaca dermaroller nedir sorusunun cevabı, her şeyi deri altına geçirebilen krem demek değil. Özellikle bazı cilt tedavilerinde ise oldukça iyi sonuçlar veriyor. Örneğin deri altına da uygulanabilen çeşitli cilt kremleri ve kolajen içerikli kremler bu yöntemle enjekte edilebiliyor.

Dermaroller Nedir, Nasıl Kullanılır?

Yeşilmarka Dermaroller Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

Dermaroller Nasıl Kullanılır?

Evde kendi kendinize de uygulayabileceğiniz bu aleti kullanmanın oldukça kolay yöntemleri ve basit bir mantığı var. Ancak bilinçsiz şekilde kullanmamanız tavsiye edilir. Aksi durumda cildinizi tahriş edebilir, daha kötüsü yaralanmalara bile yol açabilirsiniz. En basit kullanımı ile cildinize gerekli olan kremi sürdükten sonra, dermaroller ile cildinizin üzerinden hafifçe ve bastırmadan, rulo kendi ağırlığında dönecek şekilde geçebilirsiniz. Bu işlem cildinizin üzerinde, gözünüzle göremeyeceğiniz kadar küçük delikler açacak ve krem de bu deliklerden deri altınıza işlemiş olacaktır. Bir de üründeki mikro iğneler, vücudunuza girip çıktıkça, cildinizin yenilenme sürecine de katkı da bulunmuş olacaktır.

Günümüzde, evde kolaylıkla uygulanabilen bir cilt bakım aracı olan dermaroller nedir konusunda kapsamlı şekilde de araştırma yapmak gerekecektir. Çünkü dermaroller üzerinde bulunan iğnelerin boyutları ve kalınlıkları, özellikle evde uygulama yapacak kişiler tarafından rastgele şekilde alınmamalıdır. Evde uygulanması kolay bir cihaz olmasına rağmen, dermaroller oldukça dikkatli şekilde kullanılmalıdır.

Dermaroller Cildin Her Yerine Uygulanır mı?

Maalesef hayır. Başlığında bulunan iğneler her ne kadar küçük ve zararsız olursa olsun, yüzümüzde derinin oldukça hassas oldukları noktalar vardır. Örneğin göz ve dudak çevresinde uygulanması, cildimizin alerjik tepkiler vermesi ile sonuçlanabilir. Cildimiz tahriş olabilir. Bu nedenle Dermaroller nedir sorusu ile birlikte nasıl kullanılmalı ya da nasıl kullanılmamalı diye de sormak gerekir. Bu alerjik reaksiyonların engellenmesi için dermaroller başlıkları titanyumdan imal edilir ama söz konusu hassas cilt yapısı olduğunda, titanyum bile koruyucu olmaya yetmeyebilir.

Profesyonel Dermaroller Kullanımı

Öncelikle bu işlem her gün yapılmamalıdır. İşlem aralarında en az 2 hafta ara verilmeli, bu sürede cildin toparlanmasına ve dinlenmesine imkân sağlanmalıdır. Verilen ara süreleri cildin durumuna göre 6 haftaya kadar çıkabilir. Normal ciltler için 2 hafta, oldukça hassas ciltler için ise tavsiye edilen süre ortalama 5-6 haftadır. Dermaroller evde kullanımının dışında profesyonel cilt bakımında ve estetik kliniklerinde de sıklıkla başvurulan ve kullanılan bir yöntemdir. Bu nedenle evde kendiniz bu işlemi yapmaktan çekiniyorsanız, bu kliniklerden birine giderek, dermaroller nedir? Ne işe yarar? Nasıl kullanılır? gibi kafanıza takılan ve bilmek istediğiniz başka soruların cevaplarını öğrenebilirsiniz . Profesyonel kullanımında en son Somon DNA ve mezoterapi işlemlerinde kullanılır. Bir de herkesin yaptırmak istediği H-100 gençlik aşısı var.

Dermaroller Kullanımının Faydaları

Dermaroller nedir sorusuna sadece cilt için kullanılan ve deri altına gerekli sıvıların enjekte edilmesine yarayan bir alet demek çok doğru olmaz. Çünkü aynı zamanda bu ürün, saç derisi için de kullanılır. Hem saç derisi hem de cilt için ise çok sayıda faydası vardır. Örneğin cilt üzerinde oluşan ince çizgiler yok edilebilir, çeşitli deri sorunları ve hastalıkların giderilmesinde kullanılabilir. Zamanla elastiki yapısını kaybeden cildin, eski halini yeniden kazanması bu sayede sağlanabilir. Somon DNA, kolajen takviyesi ve buna benzer işlemlerle ise cildin gençleşmesi için kullanılabilir. Ciltte oluşan çatlakların, lekelerin giderilmesinde ve tedavi edilmesinde kullanılır.

Saç dökülmesi ve saç derisi sorunlarının önlenmesinde etkili rol oynar. Sadece dermaroller nedir diye sormak bu mucizevi aleti tanımlamak için yeterli olmayabilir, daha detaylı şekilde bakmak gerekir. Ayrıca ciltte bulunan renk farklılıkları da dermaroller sayesinde giderilebilir. Siyah noktaların ve sivilcelerin ciltte oluşumunu engeller, geçmişte bu sebeple oluşan izlerin tedavisinde kullanılır, göz kenarlarında oluşan kaz ayakları dışında boyunda oluşan kırışıklıkların ve mimik çizgilerinin tedavisinde de kullanılır. Profesyonel kişilerce yapılması durumunda ise göz torbalarının giderilmesinde bile etkili olan bu uygulamada, uygulanan bölgedeki kan dolaşımını hızlandırması ve cilt yenilemeye olan katkısı sebebi ile de oldukça faydalıdır.

Yeşilmarka Doğal Saç Serumu ve Dermaroller

Yeşilmarka Dermaroller ve Doğal Saç serumu tam olarak ihtiyacınız olan ikili. Doğal saç serumunu, dermaroller ile uyguladığınızda, üzerinde bulunan mikro iğneler sayesinde serum derinize nüfuz edecek, hücre yenilenmesi hızlanacak ayrıca saçlarınız kökten uca beslenmiş olacak. Bu şekilde hem saç dökülmesini önleyecek, hem de daha sağlıklı saçlara sahip olabileceksiniz.

 Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/dusta-vucut-bakimi-yapmanin-onemi/ linkinden ulaşabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir