Cilt Bakım

Cilt Bakımında Vitaminlerin Etkisi

cilt bakımında vitaminlerin etkisi

Vücutta vitamin ve mineral eksikliği saçlarda kurumaya ve dökülme, ciltte kuruluk ve renk değişiklikleri olarak kendini gösterir. Cildinize zarar veren etkenler evsimlere göre  farklılık gösterir. Baharda cildi en çok yıpratan unsur, güneş ışınlarıdır.

Güneş ışınlarında bulunan ultraviyole cildin yaşlanmasını hızlandıran önemli bir etkendir. Kış mevsiminde ise biriken toksinler cildin yapısını bozar.

Bu nedenle her mevsim cildin ihtiyacı olan bakımlar farklıdır ve bu ihtiyaçlara göre bakım yapılmalı ve beslenilmelidir.

Cilt Bakımında Vitaminlerin Etkisi

Cildin en çok ihtiyaç duyduğu 2 farklı vitamin vardır. C ve E vitamini, Bu vitaminler cildin pürüzsüz olmasını, saçların canlanmasını sağlar.

C vitamini doğada bulunan en güçlü antioksidanlardan bir tanesidir. 36 ile 72 yaş arasında olan kişilerde yapılan araştırmada kişilere düzenli olarak 3 ay boyunca askorbik asit uygulaması yapılmıştır.

Sonucunda da ciltlerinde %68 ile %74 arasında cilt yüzeyindeki kırışıklıklar, derin çizgiler ve cilt tonunda iyi yönde bir gelişme kaydedilmiştir.

C vitamini, kollajenin üretiminde görevlidir.

Aynı zamanda yapılan araştırmalarda ciltte kırışma ve kurumayı azalttığı ve genel görünümü iyileştirdiği görülmüştür.

C vitamini ayrıca dermatit türevlerinde yaranın iyileşme sürecini hızlandırıcı etki de göstermektedir.

Aşırı Pigmentasyonu azaltıcı etkisi cildinizi aydınlatır ve lekelerinizi ortadan kaldırır.

Ciltte yoğun miktardaki melanin oluşumunu engellerler. Cildiniz için faydalı bir diğer besin zeytinyağı hem E vitamini hem de fenol antioksidanları sayesinde tüm cilde nem kazandırır.

Sabah aç karnına bir su bardağı ılık suya bir tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyip içerek cildinizi içeriden de nemlendirme için destekleyebilirsiniz.

Daha güzel bir cilde sahip olmak için sonbahar ve kış aylarında düzenli olarak elma, mandalina/portakal/greyfurt ve narı katı meyve sıkacağından geçirip içebilirsiniz.

Ayrıca C ve E Vitaminin birlikte kullanılması c vitaminin etkisini 2 katına çıkaracaktır.

C ve E vitaminin Faydaları Nelerdir ?

C vitaminin ciltte pek çok görevi vardır ve e vitamini ile birlikte sağladığı diğer faydalar şunlardır: C vitamini ciltte, su kaybını önler, böylece cildin bariyer fonksiyonunu yerine getirmesini sağlar. Hareketli serbest radikalleri, çok fazla zarar vermelerine olanak tanımadan etkisiz hale getirir. C vitamininin güneşin yakıcı ışınlarına karşı koruyucu görev üstlendiğini gösteren güçlü bulgular vardır. Özellikle de yüksek dozlarda uygulandığında ya da E vitamini ile birlikte kullanıldığında, güneş koruması ve cildi rahatlatan elementler ile birlikte daha çok faydalıdır. C vitamini göz sağlığı içinde faydalıdır. C vitamini retinada bulunan hassas kılcal damarları ve korneayı korur.

 

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/hindistan-cevizi-yagi-nedir-faydalari/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir