Cilt Bakım

Cildi Yaşlandıran Alışkanlıklar Nelerdir?

Cildi yaşlandıran alışkanlıklar, yanlış şekilde yaptığımız cilt bakımımızdan, cildimizi temizlerken yaptığımız hatalara kadar birçok nedeni olabilir. Bu alışkanlıkları düzeltmek, cildimizi düzene sokmak ve kırışıklıkları en aza indirebilmek için gereklidir.

Yaşlanma, önlenemeyen doğal bir süreçtir, ancak cildimizin daha erken yaşta yıpranmasına neden olan birkaç faktör vardır. Yaşla birlikte nemlendirme gücü azalır, kolajen ve yağ dokusu cildin elastikiyetini artırır. Sonuç olarak ciltte yaşlılık lekeleri, kırışıklıklar, sarkmalar, donukluk, deformasyon gibi sorunlar oluşmaya başlar. Yaşlanma doğal bir süreçtir ve önlenemez. Bununla birlikte, cildimizin daha erken yaşta yıpranmasına neden olabilecek birkaç faktör vardır. Örneğin, yanlış alışkanlıklarımız hızlı yaşlanmamızın büyük bir bölümünü oluşturur.

Güneşten Korunmayı Başaramamak Cildi Yaşlandıran Alışkanlıklar Arasındadır

Sadece yazın değil kışın, özellikle karlı günlerde zararlı güneş ışınlarından korunmak için önemlidir.

Bunun nedeni cildi destekleyen elastin ve kolajen yapıların zararlı UVA ve UVB ışınları nedeniyle bozulmasıdır. Sonuç olarak; cilt incelir, kurur ve kırışır. Ayrıca farklı cilt tonları, kalıcı kahverengi ve kırmızı lekeler ve daha da önemlisi cilt kanseri gelişebilir.

Bu nedenle, SPF 30 veya daha yüksek ürünler, hava güneşli veya bulutlu olsun, yılın dört mevsimi boyunca düzenli olarak kullanılmalıdır. Zararlı güneş ışınlarını yansıtır, bu nedenle karlı veya güneşli günlerde her iki saatte bir koruyucu güneş kremi uygulanması cildi yaşlandıran alışkanlıklar temelinden kopmanızı sağlar.

Ayrım Gözetmeksizin Güneş Koruyucu Kullanın

Koruyucu ürünler görünür ve kızılötesi ışınlara karşı koruma sağlamalı ve cilt tipine (karışık, yağlı, kuru, hassas vb.) ve yaşa göre seçilmelidir. Bunun yapılmaması, alerjik reaksiyonlara, aşırı yağlılığa veya kozmetik sivilceye neden olabilir. Örneğin, yağlı karma cilde güçlü nemlendirici koruma uygulamak, gözenekleri tıkayabilir ve sivilceye ve yağlanmaya neden olabilir. Bu nedenle yağlı cilt oluşturmayan ve cildi matlaştıran su bazlı bir ürün seçilmesi uygundur.

Kuru cilt üzerinde nemlendirici etkisi olan bir güneş kremi kullanmak daha etkilidir. Hassas, kirli, kızarıklık sorunları veya hasarlı ciltler (beyaz noktalar, cilt kanseri öyküsü vb.) İçin özel bir güneş koruyucu seçmek de önemlidir. Antioksidan bakımından yüksek bir koruyucu seçmek daha rahattır. Bu, hasarlı, kırmızı ve hassas ciltte veya hasarlı ciltte iz oluşumunu azaltır. İki konuda da yardımcı olabilecek Yeşilmarka 30 FPS doğal güneş kremi cildi yaşlandıran alışkanlıklar düzenini kıran bir ürün olabilir.

Cildi Yaşlandıran Alışkanlıklar Nelerdir

Yeşilmarka Doğal Güneş Kremi Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

Sağlığınıza Çok Dikkat Etmezseniz Cildiniz Yaşlanır!

Sağlıklı bir cilt için ne yapmalıyım? Bu arada akla gelen ilk şey düzenli cilt bakımıdır. Örneğin kansızlık ve vitamin eksikliği açık ten tonlarına ve kırışıklıklara neden olabilir.

Cildin düzenli bakımının yapılmaması, cildin yaşlanmasına neden olan faktörlerden biridir. Cildimizin erken yaşlanmasına neden olan bir diğer yanlış alışkanlık ise düzenli nemlendirici ürünlerin kullanılmamasıdır. Yaşla birlikte ter ve yağ bezlerinin bağ dokusunda, kıl köklerinde, kan damarlarında, sinirlerde ve cilt yapılarında fonksiyonel ve yapısal gerileme meydana gelir. Cilt daha az terler ve daha az yağlı hale geldikçe su kaybetmeye başlar.

Kuru cilt de kurur ve hasara karşı daha savunmasız hale gelir, bu da daha hızlı yaşlanmaya neden olur. Suyla temas ettikten hemen sonra cildi nemlendirmenin ve henüz kurumamasının ürünün cilde nüfuz etmesine yardımcı olacağını unutmayın. Cildi yaşlandıran alışkanlıklar arasında doğru bakım en önemli maddelerdendir.

Kozmetikleri Çıkarmadan Yatağa Gitmek Cildi Yaşlandıran Alışkanlıklar Listesindedir

Makyaj ürünleri, özellikle cilt kapatıcılar, ciltte uzun süre aşırı miktarda kalırsa erken yaşlanma riskini artırır. Bunun nedeni, makyajın özellikle kapatıcı olması sonucunda sivilce, sivilce, iltihaplı sivilce ve kırışıklıklar gibi önemli sorunların ortaya çıkması ve cilt gözeneklerini tıkamasıdır. 

Kuru cilt kışın yaygındır, ancak yazın güneşte, havuzda ve denizde sık sık duşlar kuru cilde duyarlı olabilir. Özellikle cildi uzun süre nemli tutan nemlendirici süt ve losyonlar güneş yanığının verdiği zararı azaltabilir. Bu nedenle özellikle yazın hafif ıslak bir banyodan sonra ilk 5 dakika boyunca tüm vücudunuzu nemlendirmeye özen göstermek cildi yaşlandıran alışkanlıklar silsilesini kırmanıza yardım eder.

Kozmetik Ürünleri Seçerken İçeriklerine Dikkat Edin

Kozmetiklerin ve bitkisel ürünlerin ne kadar faydalı olduğu şüphelidir. Güvenilmez ürünlerin nasıl çalışacağı belli değildir. Örneğin bitki bazlı bir ürün güneşle temas ettiğinde leke yapıcı bir ürüne dönüşebilir veya alerjik egzamaya neden olabilir. Doğası gereği ciltte kırışıklıklara ve daha da kötüsü kanserojenlere neden olabilecek daha fazla toksik madde içerebilir. Cildi yaşlandıran alışkanlıkların önüne geçmek için tercih edeceğiniz Yeşilmarka doğal el ve vücut kremi ile cildinizde sağlıklı ve canlı bir görünüm elde edebilirsiniz. Bu sayede doğal kozmetik ürünleri tercih ederek hem sağlığınıza, hem cilt güzelliğinize iyilik yapabilirsiniz.

Cildi Yaşlandıran Alışkanlıklar Nelerdir

Yeşilmarka Doğal El ve Vücut Kremi Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

Çok Sıcak Veya Soğuk Suyla Duş Almayın

Çok sıcak suyla duş almak cildinizi kurutur ve doğal nemini kaybeder. Ek olarak, damarların genişlemesi Rosacea gibi hastalıkları şiddetlendirebilir. Bu nedenle duş alırken suyun ılık olduğundan emin olun. Cildi Yaşlandıran Alışkanlıklar sadece duş değil, duş sonrası bakım içinde çok önemlidir. Ayrıca doğal vücut bakım ürünleri kullanımı cildinizi kimyasal ürünlerden uzak tutacak ve yaşlanmayı geciktirecektir.

Cildi Yaşlandıran Alışkanlıklar Arasında En Çok Etki Yaratanlardan Biri Aşırıya Kaçan Kozmetiktir

Eksik vitaminlerin takviye edilmesi cilt sağlığımız ve bağışıklık direncimiz için çok önemlidir. Ancak her yüksek dozun cilt üzerinde toksik etkileri olabilir. Ayrıca vitamin içeren ve cilde uygulanmak üzere üretilmiş ürünlerin enjeksiyon şeklinde verilmesi veya dermoroller gibi uygulamalar ciddi enfeksiyonlara neden olabilir.

Sık sık güzellik bakımı yaptıranlar, dikkat edin! Bunların yanı sıra mezoterapi ve peeling dolgu lazeri gibi uygulamaların sıkça uygulanması, bilimsel aralık ne olursa olsun cildin doğal yapısını bozar. Cildi Yaşlandıran Alışkanlıklar bu bozuk yapı sayesinde oluşabilir.

Örneğin, sık soyulma cildin incelmesine, kalıcı olarak kızarmasına ve daha fazla damara sahip olmasına neden olabilir. Derinin ana yapılarının bozulması sonucunda enfeksiyon nedeniyle lekelenme meydana gelebilir. Daha fazla su kullanın ve çok daha az çay ve kahve için. Yeterince su içmezseniz cildiniz rengini kaybeder. Cildinizin sağlığı için günde 8-10 bardak su içme alışkanlığı edinin. “Faydalı” olduğu söylenen kafein ve tanen gibi bileşenlerin aşırı alımı, aneminin cildi kurutmasına ve aydınlatmasına neden olabilir.

Karbonhidrat Ve Doymuş Yağ Diyeti

Karbonhidratlar ve doymuş yağlar gibi kötü beslenme, insülin direncini etkiler. Hızlı kilo alımı çatlamalara, hızlı kilo değişiklikleri ciltte sarkmalara neden olur. Cildi Yaşlandıran Alışkanlıklar yemek ve hayat stilinizle de bağlantılıdır. Cildinizi yıllarca genç tutmak için sebze ve meyveler, özellikle A, C ve E vitaminleri açısından zengin, şeker ve tuz oranı düşük bir diyet yapın.

Sigara Alışkanlıkları Cildi Yaşlandıran Alışkanlıklar İçinde En Tehlikelisidir.

Sigara ve alkol alışkanlıkları cildimizin erken yaşlanmasına neden olan ana faktörlerden biridir. Ayrıca sigara dumanına maruz kalmanın sigara kadar cilt üzerinde olumsuz bir etkisi vardır. Nikotin, cildin üst katmanlarında su tutulmasını azaltarak ve cildin bağ dokusundaki kolajeni parçalayarak kırışıklık oluşumuna neden olur. Ayrıca direncini yitiren cilt soluk ve kirlenir.

Ancak lisanslı olmayan kişi veya kuruluşlar tarafından dermatolojik olarak test edilmemiş ve hazırlanmış ürünlerden doğal ürün etiketleri ile kandırılarak uzak durun. Cildiniz için doğru ürünü bulmak için dermatoloğunuzla konuşun. Cildi Yaşlandıran Alışkanlıklar bırakıldıktan sonra siz de farkı göreceksiniz.

 Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/sulfatsiz-sampuan-nedir-cesitleri-oneriler/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir